Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5744 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים,

כמו שאתם רואים לפי החתימה שלי אני מחפש רכב. מצאתי בחור שמוכר סיאט לאון 2004.

הבעיה היא שאני לא יודע מה לעשות:

מצד אחד

• מנוע וגיר מרגישים במצב ממש טוב (נסיעת מבחן לא בדיקה מקצועית)
  • ק"מ נמוך
  • יד 1
  • מבחוץ היא נראת מדהים (כמובן לרכב בן 6)
  • הבעלים טוען שטיפל בה במוצרים הכי טובים (שמן סינטטי מההחלפה הראשונה, טיפולים לפני הזמן, רק מותגים, חלפים מקוריים בלבד וכו'.)

מצד שני

• הבפנים של הרכב לא שמור בכלל - ההגה מתקלף בצורה מטורפת, "השקית" של הגיר מקולפת לחלוטין, הבד של כל הדלתות "תלוי" ולא מחובר כמו שצריך והמושב מרגיש כאילו ישבו עליו כל ה-6 שנים בלי לקום - פשוט בור (מה שכן הוא גדול, שוקל לא מעט עם ידיים מחוספסות (מכונאי).
  • גג שרוף
  • אין ספר טיפולים, טוען שהוא לא בטוח במוסכים ועושה הכל בעצמו (חוץ מהדברים הגדולים כמו טיימינג למשל) יש לי חבר שעושה אותו הדבר.
  • פנס קדמי איבד מהאיטום ומלא טיפות מים (זיעה).
  • הוא לא מצליח לשלוח לי את רישיון הרכב ולא מוכן שאבוא להסתכל עליו שוב.
  • הדובדבן שבקצפת: אחרי שקבענו תאריך בדיקה, התקשרתי אחרי יומיים והוא נזכר להגיד לי שמישהי נכנסה בו קלות בשטיפה ולכן הוא החליף כנף קדמית, ועוד איזה טנדר (משהו גבוה) תלש לו את הבמפר והכנף הקדמית השנייה. אמר שהוא התעקש להחליף אותם (ולא לתקן) לחדשים כי הרכב עוד היה חדש באחריות. כלומר כל הפח הקדמי הוחלף.

לשאלה, מצד אחד זה נשמע לי ממש טוב ואני מאוד רוצה את הרכב, זה בדיוק מה שאני צריך. מצד שני כל האי-תאימויות האלו מעלים בי ים סימני שאלה, כשהגדול מביניהם הוא שהתעסקו עם הק"מ.

נ.ב. בדקתי היסטוריה במוסכים המורשים, יש היסטוריה עד שנתיים אחרי הרכישה והיה לו 15,000 ק"מ מה שדווקא תומך בטענות המוכר ומרגיע אותי.

מה אתם חושבים?

Bimmer

• תגובות 41
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

פורסם

בלי יותר מדי שאלות, עבור הלאה.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם
הוא עובד עליי או לא? מקרה מאוד מיוחד

המקרה שלך מאוד לא מיוחד.

קרא בשרשורים פה:

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=260104

:multi: רז .

205GTI סטנדרטית (תלוי מה הסטנדרטים שלך...).

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

טיול נהיגה ביגואר F-TYPE V8 5.0

פורסם

אין קשר בין רכב שהוא שמור מכנית טיפ טופ לבין רכב לא נקי, עם צבע מקולף וסאלון לא שמור במיוחד. לא כל מה שמבריק זה זהב, לא כל מה שמריח לא נעים זה ח$א.

יכול להיות רכב שעושים לו כל הזמן וקס, הסאלון ניראה מבריק, עם עץ ריח ובלי גרגיר אבק, אבל זה גם יכול להיות רכב קרוע לחלוטין שנסע אליו ערס שלא טיפל בכלל ברכב.

יכול להוית רכב עם סאלון לא מי יודע מה שלם, סדקים בדש בורד, חלקי פלסטיק סדוקים, צבע מתקלף, רכב ניראה מלוכלך ומכוסה בשכבת חול עשו את הטיפולים בזמן ועם החומרים הכי טובים.

אין שחור ולבן. אין שום קשר בין רכב שניראה נקי לבין טיב טיפולים שלו.

הבעייה שלקונה רגיל בד"כ אין דרך להעריך את מצב האמיתי של הרכב. למשל לדעת האם מערכת ההנעה, המתלים ושאר מכלולים מרגישים טוב. דברים כאלה יודע להעריך בן אדם שיש לו ניסיון בכלי רכב ומכונאות. אדם רגיל יודע להעריך רק ניקיון חיצוני שלאו דווקא מעידה משהו על מצב המכאני. לשמור על הרכב נקי - זה זול מאוד מבחינה כספית, דורש מאט מאמץ. לשמוא על רכב טוב מבחינה מכנית זה יקר.

ממליץ לבדוק כמה עולה להחזיר את הרכב למצב חיצוני ופנימי יפה, כולל החלפת מושב הנהג. אם הסכום לא יקר במיוחד והמוכר מוכן להתקזז, אני הייתי לוקח למכון בדיקה או למישהו שמבין כדי להעריך אתה המצב המכני.

בדוק מה מצב הצמיגים, בדוק מאיזה מותג הם. אם הצמיגים במצב רע או סיניים זולים, כניראה שבעל הרכב לא ממש הישקיע.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם
הוא לא מצליח לשלוח לי את רישיון הרכב ולא מוכן שאבוא להסתכל עליו שוב.

• הדובדבן שבקצפת: אחרי שקבענו תאריך בדיקה, התקשרתי אחרי יומיים והוא נזכר להגיד לי שמישהי נכנסה בו קלות בשטיפה ולכן הוא החליף כנף קדמית, ועוד איזה טנדר (משהו גבוה) תלש לו את הבמפר והכנף הקדמית השנייה. אמר שהוא התעקש להחליף אותם (ולא לתקן) לחדשים כי הרכב עוד היה חדש באחריות. כלומר כל הפח הקדמי הוחלף.

נ.ב. בדקתי היסטוריה במוסכים המורשים, יש היסטוריה עד שנתיים אחרי הרכישה והיה לו 15,000 ק"מ מה שדווקא תומך בטענות המוכר ומרגיע אותי.

מה אתם חושבים?

המשך לחפש

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

אני לא מאמין שהוא טיפל בו כל כך טוב מכנית אבל מבפנים הוא לא שמר עליו.

אם הוא היה יד 2 הוא עוד היה יכול לטעון שככה קנה אותו.

נשמע סוחר רכב קלאסי... גם לפי ה"טיפולים בבית" וגם לפי השקרים שסיפרת.

אין דבר כזה לקנות רכב בלי לאמת את הרישיון

A3

A4

פורסם

תודה רבה על התגובות.

צמידי DUNLOP בני שנה וחצי - לא חרא.

אני חצוי 50%-50% וברור לי שהמוכר משקר.

שאלתי היא למה אתם כ"כ בטוחים שזה חתול בשק? אולי הוא פשוט רוצה לשמור על הערך של הרכב.

אני לא מאמין שהוא טיפל בו כל כך טוב מכנית אבל מבפנים הוא לא שמר עליו.

אם הוא היה יד 2 הוא עוד היה יכול לטעון שככה קנה אותו.

נשמע סוחר רכב קלאסי... גם לפי ה"טיפולים בבית" וגם לפי השקרים שסיפרת.

אין דבר כזה לקנות רכב בלי לאמת את הרישיון

ברור, אני הולך לאמת רישיון ביום הבדיקה.

אני למשל רוצה לקחת לבדיקה ולראות תוצאות - במוסך רון.

מה שאני מנסה לשאול בעצם, ממה נובעת התשובה הכ"כ חד משמעית להמשיך הלאה?

ואם אני אעשה בדיקה ואבדוק רישיון, ושאסי יהיה נקי, והמנוע באמת במצב טוב וה-כ-ל יהיה מצוין - עדין לא לקחת?

Bimmer

פורסם

אם ואם ואם - אז כן, לקחת, בתנאי שאתה מקבל הורדת מחיר משמעותית מאוד בגלל הליקויים (גג שרוף, פנס לא אטום, פנים במצב גרוע וכדומה - ואני מדבר על אלפים רבים של שקלים הורדה במחיר).

א-ב-ל, מה שאנחנו מנסים להגיד לך זה שעל פניו, נראה שהעסקה הזאת זועקת "לא לגעת". אז למה בכלל לקחת לבדיקה?

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

לגבי ההגה,דיפון הדלתות אין מה לעשות,וזה לא מעיד על שמירה של הרכב,אם תשים לב הבד של הדלתות זאת מחלה אצל פוולסוגן,

מה שיותר מרתיע זה למה הוא לא מוכן להראות לך את הרישיון,מכה קלה בכנף מתוקנת על ידי פחחות וצבע אלא אם היה משהו רציני.

לגבי זה שהוא התעקש להחליף את החלקים,זה ניראה מוזר,כי אם בן אדם כול כך קפדן על זה,למה הוא לא תיקן את הריפוד בדלתות?

כמו כן כך בחשבון שהחלפת מושב לא זולה.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
אם ואם ואם - אז כן, לקחת, בתנאי שאתה מקבל הורדת מחיר משמעותית מאוד בגלל הליקויים (גג שרוף, פנס לא אטום, פנים במצב גרוע וכדומה - ואני מדבר על אלפים רבים של שקלים הורדה במחיר).

א-ב-ל, מה שאנחנו מנסים להגיד לך זה שעל פניו, נראה שהעסקה הזאת זועקת "לא לגעת". אז למה בכלל לקחת לבדיקה?

רוני

זאת בדיוק הדילמה שלי - אני לא רואה פה "אמצע" כלשהו. המצב קיצוני לשני הצדדים:

מצד אחד במידה והוא אומר את האמת ולדעתי כן אפשר לבדוק את זה, זה אחלה של רכישה.

מצד שני סיכוי טוב שהוא משקר והרכב באמת משועבד/שחוט וכו'.

על פניו באמת זה צועק לא לגעת, אבל לדעתי שווה ללכת לבדיקה פשוט.

Bimmer

פורסם

סה"כ במקרה הספציפי יש יותר מידי סימני שאלה. ראיתי בחתימתו של פותח השרשור שהוא מחפש גם גולף. יש הרבה גולפים בשנתונים האלה מוצעים למכירה. בלי בעייה אפשר למצוא אחת שמורה.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

ממש לא קיצוני. הרכב ממה שאתה מתאר ממש לא נשמע כמו "מציאה" או "אחלה רכישה". סתם רכב במצב ממוצע. סימני השאלה שהתנהגות הבעלים מעלה צריכה לגרום לך לוותר על זה מיד. תאמין לי, זה קרה גם לי בעבר. עדיף לוותר. 

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

• תוכן חדש...