Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5754 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מוכן לשים כסף על זה שהבולמ"ז אצלכם גמורים, המון גומי יבש, תושבות גמורות...זה לא שהייתה תקלה שגרמה להשבתה לא הופך את הרכב לרכב שמור.

רכב שמור זה רכב שאחת ל-10 אלף ק"מ נכנס למוסך, עובר בדיקה מקיפה בנוסף לטיפול ומחליפים בו כל דבר שנראה בלוי.

זה למשל - הדוגמא המושלמת לרכב שמור, שאתה יודע שרוב מוחלט של החלקים בו במצב תקין ורובם המוחלט הם חלקים מקוריים ולא תחליפיים.

ככה זה בד"כ ברכבים שמטופלים במוסך מורשה.

• תגובות 63
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אפילו אם אני אקח באלנו שנת 2000 עם קילומטרז נמוך גם יהיו בעיות?

אין לדעת - הכל עניין של הימור\מזל. יכול להיות רכב עם קילומטרז' נמוך אל מוזנח, או אפילו קילומטרז' מזוייף, ויש לא מעט חלקים שהבלאי שלהם נובע מזמן ולא מקילומטראז' (למשל - חלקי גומי למינהם). מספיק שאיזה אטם יתיבש ויפרץ ולא תזהה את הבעיה בזמן כדי שתוצאה בעיה קשה.

מאידך גם רכב יותר חדש יכול לעלות לך לא מעט בתיקונים, אבל ההסתברות לכך יותר נמוכה.

היתרונות שאני רואה במאמץ לרכישת רכב יותר חדש:

1. הכסף יושקע ברכב, סביר שפחות כסף יושקע בתיקונים (אבל, שוב, צריך מזל).

2. הרכב יוכל לשרת אותך תקופה יותר ארוכה, כך שההתחבטות בהחלפה תקרה בעוד 5-8 שנים, ולא בעוד שנתיים.

3. סבירות יותר קטנה שהרכב יושבת לחלוטין עקב תקלה כלשהי שלא כדאי לתקן, ואז אבדת את כל השקעתך, כולל ההשקעה בתיקונים (והבאתי את הדוגמא של אותו חבר שלי שהשקיע אלפים בתיקון ראש מנוע של באלנו ובסוף מכר אותו בחצי ממחיר המחירון).

כם השיקוליןם שהעלה סובארו לגבי תיקונים גדולים לגיטימיים.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
עובדה היא שחברות המימון משגשגות, בעיקר בגלל העובדה שהכסף זמין דרכן בצורה קלה יחסית.

עצם עבודה שאנשים רבים חיים מהלוואה להלוואה לא אומר שאני צריך לחיות ככה או פותח הדיון. אם אני יכול לקנות טלוויזיה ב-20,000 ש"ח ב-36 תשלומים בלי ריבית אני צריך לרוץ על המציאה כי יצא לי "רק" 555 ש"ח בחודש?

אם הייתי רוכש רכב לפי היכולת הכלכלית הנוכחית שלי, הייתי נוסע כיום בפיאט פונטו 98, מעלה כל שבוע שרשור חדש על איך מטפלים בהתחממות ומטייל בין מוסכים - ובסופו של יום מוציא את אותו כסף.

לא בהכרח. ירשתי מאחי פיאט טיפו שנת 95. השקעתי ברכב 6,000 ש"ח כאשר מתוכם רק 2,500 על תיקונים שמנעו ממני לנסוע. (משאבת בלם וטיפול מקיף הכולל רצועת טיימינג, רצועת אלטרנטור, אטם עליון, טיפול 10K, שמן גיר ועוד כמה דברים) השאר הוצאתי על תיקונים יזומים רק כי רציתי לקבל את הנוחות המירבית, אבל יכלתי שלא להשקיע את הכסף והרכב היה נוסע אותו הדבר. מאז נסעתי מעל 10K ק"מ ושילמתי רק 250 ש"ח על טיפול 10K שעשיתי בעצמי. הרכב מתניע כל בוקר, לא מתחמם ומביא אותי לעבודה וחזרה. על פי היגיון שלך הייתי צריך לזרוק 40,000 ש"ח, אבל רכב ב-5,000 ש"ח עושה את אותה העבודה בדיוק. הרכב אולי לא נעים כמו רכב חדש יותר ומנוע לא טרי כמו ברכב חדש, אבל נוסע ומפרנס אותי.

חוץ מזה אתה ממש לא תשלם את אותו הכסף. רכב ישן איבד את כל ערכו. אתה קונה רכב ב-8,000 ש"ח אחרי שנתיים תמכור אותו ב-6,000 ש"ח. את הפיאט שלך רכשת ב-40,000 ש"ח אחרי שנתיים תמכור אותה ב-25,000 ש"ח במקרה הטוב. איבדת 15,000 ש"ח אבל לחברת מימון אתה משלם 40,000 ש"ח + ריבית. אם תמכור את הרכב לפני פירעון החוב חברת מימון תגיד "ידידי היקר, איפה ה-X ש"ח נוספים שלנו לא כולל ריבית?"

אני מבטיח לך דבר אחד פשוט - שום רכב משנת 2008 לא יזדקק לטיפולים כ"כ תכופים כמו הבאלנו שלו, שכל חודש תקרא לו למוסך.

מספיק תיקון קריטי אחד, כמו ראש מנוע או תיקון גיר, כדי שיתעופף דרך החלון גם סכום שזהה ל-10-12 תשלומים חודשיים (וסביר להניח שאם הוא מחזיק את הרכב ל-5 שנים, זה יקרה).

איך המשוואה שלך מסתדרת אם רכב שנת 2008 יזדקק לשיפוץ הגיר אחרי שנה? מוסכים מתפרנסים רק מגרוטאות? ממש לא. הסיכוי שרכב חדש יותר יזדקק לשיפוץ רציני נמוך יותר, אבל הוא קיים, חי, נושם ובועט. אבא שלי רכב לפני שנים רבות מסחרית. הרכב היה רק חמש שנים על הכביש. 60,000 ק"מ אמיתיים. עבור מנוע טורבו דיזל זה כמו רכב חדש. אחרי 10,000 ק"מ התקלקל הגיר. מיותר לציין כמה עלה שיפוץ.

אחי רכש סקודה פאביה שנת 2006. הרכב היה שלוש שנים על הכביש במעמד הרכישה, מטופל במוסך מורשה, בקושי נסע. כעבור חצי שנה נפלו חלונות חשמל. הוצאה של 1,200 ש"ח. כעבור עוד חצי שנה התקלקל עוד חלק בשווי 800 ש"ח.

ההצעה שלי תקפה רק אם חשבון הבנק שלו יכול לתמוך בהוצאה שוטפת כזו - אבל היא הרבה יותר הגיונית מאחזקה של רכב ישן.

אתה אולי חושב שמצאת את פיתרון הקסם, אבל זה ממש לא נכון ויש סיבה טובה למה רוב האנשים לא רצים לחברת מימון.

פורסם

חוות דעתי הכנה על מה שמכון רשם לך היא שתיקח את זה תחלק ב 2...

תצא מנקודת הנחה שהרכב היום בן 12 עם קילומטרז' לא גבוה מדי, אם הוא נשמע בסדר ונוסע בסדר כנראה שהוא בסדר.

שוב אני לא אומר שהכל פיקס, וכל רכב משומש שתקנה תיקח בחשבון שתשים לך 5 אלף בצד ותעשה ישור קו אם אתה רוצה ראש שקט..

רכבים כאלה עם טיפול נכון ורגיל(לא מפנק ומלקק את הרכב) יכולים לנסוע גם 500 אלף קילומטר בשקט. ואני לא אומר את זה כי אני מנחש. כי אני מכיר רכבים כאלה ולא אחד או שתיים.

בתור בעל בלנו 97 שעברה אליי מאבא שלי לפני 3 אני יכול להגיד לך שבשביל להגיע מ א' לב' בצורה טובה ובלי לחשוב אם הוא יניע בבוקר או לא.. אז את העבודה הזו הוא עושה לי ללא עוררין וגם טיול לצפון הוא מחזיק מעולה. והתחזוקה לא יקרה וגם הביטוח. מבחינת דלק בין עירוני שלי עושה אחד ל14 ועירוני אחד ל 12.

אני הייתי מיישר קו לרכב והולך על זה.

ושוב אני מצטער שאולי אני חוזר על עצמי אבל בתור אחד שעוד חודשיים מתכנן למכור את הרכב שלו אם יבוא לי בנאדם לבדוק את הרכב והרעשי חגורות יפריעו לו אז אני אשלח אותו לאלף אזעזל. בחיי.

Subaru BRZ 2018 MT

פורסם

תצא מנקודת הנחה שהרכב היום בן 12 עם קילומטרז' לא גבוה מדי, אם הוא נשמע בסדר ונוסע בסדר כנראה שהוא בסדר.

שוב אני לא אומר שהכל פיקס, וכל רכב משומש שתקנה תיקח בחשבון שתשים לך 5 אלף בצד ותעשה ישור קו אם אתה רוצה ראש שקט..

רכבים כאלה עם טיפול נכון ורגיל(לא מפנק ומלקק את הרכב) יכולים לנסוע גם 500 אלף קילומטר בשקט. ואני לא אומר את זה כי אני מנחש. כי אני מכיר רכבים כאלה ולא אחד או שתיים.

בתור בעל בלנו 97 שעברה אליי מאבא שלי לפני 3 אני יכול להגיד לך שבשביל להגיע מ א' לב' בצורה טובה ובלי לחשוב אם הוא יניע בבוקר או לא.. אז את העבודה הזו הוא עושה לי ללא עוררין וגם טיול לצפון הוא מחזיק מעולה. והתחזוקה לא יקרה וגם הביטוח. מבחינת דלק בין עירוני שלי עושה אחד ל14 ועירוני אחד ל 12.

ושוב אני מצטער שאולי אני חוזר על עצמי אבל בתור אחד שעוד חודשיים מתכנן למכור את הרכב שלו אם יבוא לי בנאדם לבדוק את הרכב והרעשי חגורות יפריעו לו אז אני אשלח אותו לאלף אזעזל. בחיי.

היי, תודה על התגובה..האמת שהדבר שהכי מפחיד אותי ברכב הזה זה התיקון של המסרק הגה וזה שאין לרכב טסט.

אבל אם אחרי היישור קו הרכב יחזיק ל3 שנים ככה אז אין לי בעיה. אני רק מתלבט האם לקנות נניח באלנו שנת 2001-2001 בתוספת כסף. בכל מקרה אני הולך לאדם לסגור איתו מחיר ואז למוסך להערכת נזקים.

יש באלנו שנת 2001 עם איזה 130 אלף, אבל לך תדע אני אקח למכון ושוב פעם יכתבו לי מגילת פורים?

אם הוא ייתן טוב נלך על זה..כמו רולטה, לך תדע אפילו באלנו שזה רכב עמיד עם הזנחה פושעת הלך פייפן?

I never thought it could happen, but love hit me like an elephant and I was thrown into a jungle of dreams.

פורסם

עוד שניה יקפוץ אדון דוקטור (ראש עמותת "גם אני נגד סוזוקי בלנו ופונטו זה הרכב הכי טוב בעולם") וינסה להסביר לך שזה שלא יכול להיות

וכנראה אתה לא יודע למדוד צריכת דלק , והבלנו שלך גמורה .

צ'רי טיגו 7 פלאג אין הייבריד 2026

מאזדה 3 ספיריט 2014 2.0

פורסם

נראה לי שהבחור לא עשה עבודת מטה חיונית - בחינת מצבו הכספי.

ראשית - הוא זורק מספרים לגבי עלות ביטוח בלי לבדוק אותם מול סוכן. לדעתי עליו לפנות לסוכן ביטוח כדי לקבל אומדן מחיר לביטוח - ראשית לביטח החובה שבו לא משנה דגם הרכב אלא רק מאפייני הנהג, להערכתי צפויה לו הפתעה לא נעימה. כנ"ל גם לגבי צד ג' או מקיף, כאשר להערכתי ההפרש ביניהם לא גדול במיוחד וקרוב לודאי שעדיף להשקיע עוד 1000 ש"ח בשנה ואפילו קצת יותר במקיף כדי לא להשאר קרח מכאן ומכאן במקרה נזג או גניבה.

שנית - עלתה שאלת רכישה בסיוע מימון, ותהחשיב של סובארו מעניין אם כי אני לא בטוח שנכון, כיון שעלות הלואה נגזרת, בין השאר, ממאפייני הלווה. קרוב לודאי שבחור צעיר ישלם ריבית גבוהה יחסית על הלוואה. מכל מקום, ישיבה קצרה עם נציג הבנק כדי לבדוק את האפשרויות יכולה להניב מידע חשוב אשר יוכל להשפיע על החלטותיו, ואולי כדאי לבחון גם מקורות מימון אחרים למרות שאני מעריך שיהיו יותר יקרים.

שלישית - הבחור צריך לבדוק אם ביכולתו לממן את עלות האחזקה השוטפת של הרכב, במיוחד אם יביא בחשבון שצפויות גם הוצאות לתיקונים שוטפים אפילו ברכב במצב טוב יחסית.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אתם אומרים לבחור צעיר עם משכורת 4-5K בחודש להשתעבד לחברת מימון כי ד"ר סובארו החליט לפי החישוב המאד נוח ומנותק מהמציאות שעדיף לרכוש רכב ב-40K במקום 12K? שלא יקנה את הבלנו הזאת. מי ישמע חסר רכבים משומשים בשוק. שיחפש וימצא רכב שמור יותר, אבל מכאן ועד התחייבות להלוואה יש דרך ארוכה.

פורסם

תשמע ספרייאל, אני התקשרתי לסוכניות ביטוח. רצו ממני 4200 שקל על ביטוח חובה + צד גימל לבלאנו 2000. ושביררתי יותר מחירים הבנתי שגם אפשר להשיג ב3700 שקל, 3500, אצל סוכנים קטנים יותר. במקרה הצורך אני אנסה דרך קרוב משפחה שהוא עוסק בביטוח. אבל המקרה הרע- אצל ביטוח ישיר וכל שאר הדורסנים - 4200 שקל הם רוצים ממני על חובה + צד גימל. מקיף ירצו בסביבות 6200.

ככה שאם הכל יוצא לי רק 3500, על חובה וצד גימל אני לא רואה סיבה לעשות מקיף על רכב שנת 99..בכל מקרה נחשוב על זה עוד.

לכל מי שמחזיק באלנו, יש לי שאלה ממש חשובה. אני רואה פה וקורא ושומע שכל הבאלנו הממש ישנות ממש אמינות. אבל כולם מדברים על שנת 96-97-98. מישהו יודע מה קורה עם שנת 99 של המתיחת פנים? שינו משהו בגיר? משהו במנוע? בעיות מיוחדות?

תשמעו עכשיו הלכתי לבן אדם לסגור מחיר וגם עשיתי סיבוב על הרכב. הרכב נוסע בלי שוב בעיות, ובלי שום רעשים. תאמת מרגיש יותר נחמד מהבאלנו 96 שהיה לי נסיון איתה. אין רעשים של ציריות, אולי ממש בקטנה, והסיבוב של ההגה די קליל למרות שאולי עם תיקון מסרק הגה ושמן גיר, וכמה טיפולים קטנים הרכב יהיה ממש פיצוץ. שורה תחתונה - אפשר אולי רק לעשות רדיאטור +מסרק הגה + שמן גיר וכמה שיוופים ושיפוצים קטנים ולהנות מהרכב. לא שאני מומחה אבל זה מה שהרגשתי.

תראו אבא שלי עם באלנו 96 הרכב פצצה בלי טיפולים, מישהי מהעבודה באלנו 97 10 שנים בלי תקלות. השאלה איך לעזעזעל באלנו 99 מישהו יודע מה שינו במתיחת פנים הזו? ותאמת הרכב נוסע בסדר...

וכן אני מרוויח בערך 5 בחודש, ואני מתכוון רק לשלם 1000 שקל דלק בחודש - החזר שאני מקבל מהעבודה.

ומה לעשות אם יהיו טיפולים זה יקרה בכל רכב.

יש לי אפשרויות להמשיך לבדוק עוד משומשות ומכונים ובלה בלה אני לא אגמור עם זה בחיים..מה אומרים?

I never thought it could happen, but love hit me like an elephant and I was thrown into a jungle of dreams.

פורסם

לא ידוע לי על שום שינוי ברכב , אולי חוץ מצורה .

אני בדקתי הבדלים בין 96 ל 98 , ומה שמצאתי זה דשבורד אחר , מידת ג'אנט מ 13" ל 14" והזרקה שנראת קצת שונה .

אז בין 98 ל 00 לדעתי אולי יהיה איזשהו שינוי קטן , אבל בטוח לא לרע . אתה נכנס לפינות מיותרות . מה זה משנה אם יש שינוי

כלשהו ? בטוח יש משהו , מה זה באמת משנה ? בגדול אותו רכב . אני כבר מבולבל מהרכבים שאתה מדבר אליהם .

תפעיל שיקול דעת , אתה ילד גדול . איך מישהו פה יכול להמליץ לך על רכב ספיציפי מבלי לראות אותו? כל רכב זה סיפור אחר.

בגדול אני לא הייתי ממהר , את שלי חיפשתי חודשיים . קניה נכונה תציל אותך מצרות בעתיד , והחלטות פזיזות יכניסו אותך לצרות.

תמצא רכב שלדעתך הוא מציאה (לא ויתור) תבדוק טוב שהכל עובד , תנהל משא ומתן על המחיר , תבדוק רישיונות ות.ז, תפתח מכסה מנוע , תעשה סיבוב , תרד מתחת לאוטו וחפש נזילות , תשאל הרבה שאלות על טיפולים , תיקונים , מה הוחלף ואיפה .

תראה שלא מנסים ליפייף את הרכב , שהמנוע לא נשטף קודם לכן ,שהטסות לא חדשות במקרה ושיש קילו ספריי ברכב. תן לאוטו להתחמם , למזגן לעבוד , תפעיל את כל האורות , מראות,צופר, תזיז כסאות, שחק עם ההגה ותקשיב לנקישות , תבדוק מצבר ,צמיגים , מרימי חלונות ,נעילה מרכזית, שלטים . כל אלא ועוד מלא דברים אחרים יכולים להיות גורם לירידה במחיר .

בסוף אם הכל ברמה סבירה , קח אותו לבדיקה , עוד קצת הנחה ותתחדש.

צ'רי טיגו 7 פלאג אין הייבריד 2026

מאזדה 3 ספיריט 2014 2.0

פורסם

טימור כל מה שכתבתי זה אחרי המכון בדיקה, הטעות שלי הייתה שעשיתי סיבוב נסיון רק אחרי המכון בדיקה.

אבל בכל מקרה הנהיגה על הרכב די נעימה למרות כל הבעיות שהם ציינו.

ומה שאני חושב זה שבתור התחלה אני אצטרך רק לשפץ רדיאטור, ומסרק הגה וזהו בתור התחלה?

יש לעוד מישהו חוות דעת על באלנו 99 - תודה.

פורסם
יש לי אפשרויות להמשיך לבדוק עוד משומשות ומכונים ובלה בלה אני לא אגמור עם זה בחיים..מה אומרים?

זה כן יגמר.

אתה מחפש כבר כמה שבועות. הבעיה היא שבדקת כמה רכבים? כמה מהם היו באלנו?

אתה מחפש מוכרים שיבואו אליך ועוד.

תבקש טובות מחברים, תהיה גמיש יותר בלו"ז וגם בדעה ובגישה וזה יגמר מהר.

משכנתא זה קל

פורסם

אני מחפש 3 שבועות, ראיתי 4 מכוניות. דיברתי עם איזה 15 מוכרים. היו מציאות שהלכו מהרגע להרגע. היו דברים שתוך יום הלכו.

ודברים שלא יכלתי לראות בגלל שאני מוגבל בזמן שאני 9 שעות ביום בעבודה ובזה שאין לי רכב.

ביקשתי מחברים נניח להסיע אותי וכאלה אין להם בעיה, אבל ממש ללכת לראות רכב במקומי ולראות אם להכניס אותו למכון או לא, הם אומרים שזו החלטה שלי ולא שלהם. והם גם בדעה שגם רכב שנת 2000 או 2001-2002 גם ימצאו לו מלא דברים במכון, ועדיף לשפץ את הרכב כי התיקונים שיש לו הם לא מנוע או גיר, וחיצונית הוא נראה ממש מצויין.

אבל כן אני אלך לראות עוד רכבים.

רק מה שאני מתלבט זה - האם אני אשקיע יותר בללכת על באלנו 2001-2000 התוספת מחיר תשתלם לי מבחינת איכות? וגם מן הסתם אני אצטרך מקיף על רכב כזה.

פורסם

א. אתה לא צריך מקיף על הרכב.

ב. אתה לא צריך לקחת רכבים ישנים כל כך למכון בדיקות לפני קניה.

ג. אתה לא מחויב לקנות סוזוקי באלנו משומשת או כל רכב אחר למען האמת (חתול בשק) בהסתמך על אמינות של 2 אקזמפלרים שאתה מכיר.

ד. הכל אפשר לשפץ ברכב (גם פנים, גם חוץ, גם מכניקה וגם שילדות תפורות). השאלה היא מה המחיר הסופי? (כולל זמן ונסיעות ועצבים).

כמו שאמרתי בשרשור הקודם שלך, אתה כמובן מוזמן לא לקבל עצה זו, חפש רכב מסוג/דגם אחר. כמו שאמרתי, לבאלנו משום מה יש שוק ער, בו אקזמפלר שמור נמכר מעל מחירון ובאותו היום. מה שאומר שאם אין לך אפשרות (זמן וניידות) לראות את הרכב ראשון, אתה כנראה תיפול על רכבים שאחרים פסלו (מסיבותם שלהם).

אני חיפשתי פונטו ELX, ברגע שהיה רכב יד ראשונה פרטית, במחיר של עד 2000 מעל מחירון, הוא היה נמכר תוך שעתיים. לכן ידעתי שאם המודעה עלתה אתמול, והרכב עוד לא נמכר, כנראה שיש בו משהו. (ראה מקרה drsubaru, פונטו והסוחר ממן מחיפה).

מה עוד, שבניגוד לפונטו, הבאלנו היא לא המכונית הכי טובה שניתן לקנות בתקציב שלה-בשנתון שלה.

משכנתא זה קל

פורסם
אני מחפש 3 שבועות, ראיתי 4 מכוניות. דיברתי עם איזה 15 מוכרים. היו מציאות שהלכו מהרגע להרגע. היו דברים שתוך יום הלכו.

ודברים שלא יכלתי לראות בגלל שאני מוגבל בזמן שאני 9 שעות ביום בעבודה ובזה שאין לי רכב.

אם חיפוש הרכב הוא כאת משימה בעדיפות גבוהה אצלך עליך להתייחס אליו כאל כל משימה המוטלת עליך (או שהטלת על עצמך) ולהתכונן כראוי:

1. עליך לפנות זמן מתאים - אם אתה עובד 5 ימים בשבוע נצל את היום החופשי. אם לא - שקול לקיחת חופש של חצי יום או יום.

2. הכן את הסכום המזומן המוקצב לרכישה ולפעולות הנלוות (העברת בעלות, בדיקה במכון) וכן את כרטיס האשראי לצורך רכישת ביטוח. כך תוכל לסגור עסקה בקלות בלי שהמוכר יברח לך עם קונה שמוכן לתת לו עוד 500 ש"ח.

3. תאם עם אביך או מישהו מהחברים השאלת רכב לאותו יום או נכונות לנסוע אתך. בכלל - עוד זוג עיניים לא יזיק.

4. ברר היכן נמצא באזורך רכוז של כלי רכב למכירה - בחיפה, למשל, יש כמה ריכוזים כאלה, המתמלאים בכלי רכב המוצעים למכירה, במיוחד בסופי השבוע. אפשר לנסות גם סיבוב בחניונים של מרכזי קניות או בידור, כאן היתרון הוא שהם מלאים בשעות הערב, החסרון הוא שקשה להתרשם מרכב בתאורה שאינה אור יום מלא.

5. את היום המוקדש לעניין פתח בסדרת שיחות למציגי מודעות לוח טריות ובסיור באיזור המכירות. מכאן דרכך פתוחה לבירורים ולפגישות.

6. במסגרת ההכנות למד היטב את המדריכים לרכישת רכב המופיעים בדביקים של פורום זה וחפש במרשתת מדריכים נוספים.

7. בדוק אם יש בין מכריך מישהו בעל ידע טכני ברכב שמוכן להקדיש כמה שעות לסיוע לך.

8. שמור על "ראש פתוח" לגבי דגמי הרכב שבהם תתעניין. ממליץ לך גם לרכוש מחירון לוי יצחק, מעיון בו תוכל ללמוד הרבה על האפשרויות העומדות לפניך, וגם תוכל לסנן בקלות הצעות לא רלוונטיות מבחינת המחיר. כמוכן לא יזיק להחזיק בטלפון עם חיבור אינטרנט לצורך בירורים נוספים, אבל כאן מדובר באמצעי איטי והרבה פחות נוח מהחוברת.

אני מאמין שאם תקדיש לנושא את הזמן הדרוש תגיע להישגים - אם לא בנסיון הראשון הרי שבשני או בשלישי.

בהצלחה!

• תוכן חדש...