Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5754 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כן אני אלך לבדוק עוד כמה רכבים. ואם צריך נקח חופש מהעבודה וכדומה.

ועל איזה רכב אחר אני אלך? כבר אמרתי אני לא רוצה פונטו ספייס, ואף אחד לא ייעץ לי ללכת על רכב מציאותי, למזדה 323 אין לי כסף, ביטוח יותר יקר וצריכת דלק גבוהה יותר.

תראו למשל ראיתי רכב עם קצת קילומטרז בצבע שאני רוצה - 120 אלף קילומטרז, אבל יד רביעית! למה העבירו ככ הרבה ידיים? גם רכב כזה שווה לראות? אתם לא מבינים את השאלה העיקרית שאני שואל: סורי שכבר שיגעתי אתכם :-o

הרכב הנוכחתי שמצאתי הוא יד ראשונה - שמור מאוד חיצונית, שנת 99 - זקוק לטיפולים שדיברנו פה עליהם -שהחובה שבהם זה רדיאטור ומסרק הגה + טסט. מה שאני בעצם שואל זה האם אחרי השיפוץ והיישר קו של הרכב הזה הוא יהיה שווה ערך לאותו רכב שהוא שמור ורוצים עליו מעל המחירון? כי אם כן זה לא משנה לי אם קניתי ישר שמור ושילמתי קצת יותר, או לקחתי אחד עם קצת בעיות ותיקנתי אותו.

אז אני אלך לכל החברה האלה שאומרים שהרכב שלהם שמור כן? עכשיו משיחות טלפון זה אנשים שבדרך כלל לא רוצים להוריד שקל, וחושבים שהרכב שלהם הכי שמור בעולם, וגם כנראה מסתירים את הסיבה שהם מוכרים את הרכב..כולם פתאום קונים סוזוקי אלטו? ואז אם אני אעשה בדיקת מכון אני גם אמצא שיש נזק 4 אלף או טיפולים כאלה ואחרים. ועוד אנשים פה בפורום אומרים לי רכב כזה לא לוקחים לבדיקה.

בכל מקרה תודה על העצות.

I never thought it could happen, but love hit me like an elephant and I was thrown into a jungle of dreams.

• תגובות 63
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אין נוסחה המבטיחה הצלחה ברכישת רכב - אפילו חדש יכול להיות לימון, ובודאי שרכב בן 12 יכול להיות כזה.

כמוכן - אתה עומד בפני ברירת קבצן, אינך יכול להיות יותר מדי בררן.

בכל זאת הפוסט האחרון שלך מעלה בי כמה תהיות:

1. מדוע אתה נעול על הבאלנו. האם טרחת לרכוש מחירון ולבדוק איזה דגמים ומאיזה שנתונים יאפשרו לך לרכוש רכב בתקציב העומד לרשותך? אפשר לברר זאת גם באינטרנט, אבל גם עיון במחירון לוי יצחק באינטרנט עולה זמן אויר כך שההשקעה של כמה עשרות שקלים בחוברת יכולה לפקוח את עיניך.

2. צבע? אל תתייחס בכלל לצבע כשיקול. כוונתי היא כמובן לגוון, לא למצב הצביעה של הרכב, שכן רכב חלוד הוא פתח לצרות צרורות.

3. יד רביעית לרכב בן 12 אינה מספר גבוה. בממוצע כל בעלים החזיק בה 3 שנים, בהחלט זמן סביר. אני מנחש שהחלוקה לא היתה כל כך שוויונית אבל בסה"כ זו אינה ספירה גבוהה לרכב בגיל זה.

4. בהצעה הבאה אהיה קצת פולשני - האם אבא שלך לא רוצה למכור את הבאלנו שלו ולהתחדש? שלוש המכוניות המשומשות האחרונות שרכשתי נרכשו מאבא שלי ומאבא של אשתי, וגם אשתי רכשה מכוניות מהמשפחה הרחבה בעבר הרחוק, ואני מכיר גם לא מעט עסקאות מוצלחות בין קולגות. יש הרבה יתרונות לרכישה מאדם שאתה מכיר ונותן בו אמון - סביר שלא ישקרו לכך לגבי מצב הרכב, נושא התשלום והעברת הבעלות יותר פשוט (יסכימו קבל ממך המחאה) וכו'. התנאי, כמובן, הוא שלא תאשים אותם בתקלות שיתגלו בעתיד ולא תקלקל יחסים.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

ד"א, כן. יש המון אנשים עכשיו שקונים סוזוקי אלטו, במיוחד בשוק הפרטי.

אני אפילו שקלתי בעצמי לקנות אחת כזו במקום הפונטו, אבל החלטתי שזה לא הרכב בשבילי.

פורסם
אין נוסחה המבטיחה הצלחה ברכישת רכב - אפילו חדש יכול להיות לימון, ובודאי שרכב בן 12 יכול להיות כזה.

כמוכן - אתה עומד בפני ברירת קבצן, אינך יכול להיות יותר מדי בררן.

בכל זאת הפוסט האחרון שלך מעלה בי כמה תהיות:

1. מדוע אתה נעול על הבאלנו. האם טרחת לרכוש מחירון ולבדוק איזה דגמים ומאיזה שנתונים יאפשרו לך לרכוש רכב בתקציב העומד לרשותך? אפשר לברר זאת גם באינטרנט, אבל גם עיון במחירון לוי יצחק באינטרנט עולה זמן אויר כך שההשקעה של כמה עשרות שקלים בחוברת יכולה לפקוח את עיניך.

2. צבע? אל תתייחס בכלל לצבע כשיקול. כוונתי היא כמובן לגוון, לא למצב הצביעה של הרכב, שכן רכב חלוד הוא פתח לצרות צרורות.

3. יד רביעית לרכב בן 12 אינה מספר גבוה. בממוצע כל בעלים החזיק בה 3 שנים, בהחלט זמן סביר. אני מנחש שהחלוקה לא היתה כל כך שוויונית אבל בסה"כ זו אינה ספירה גבוהה לרכב בגיל זה.

4. בהצעה הבאה אהיה קצת פולשני - האם אבא שלך לא רוצה למכור את הבאלנו שלו ולהתחדש? שלוש המכוניות המשומשות האחרונות שרכשתי נרכשו מאבא שלי ומאבא של אשתי, וגם אשתי רכשה מכוניות מהמשפחה הרחבה בעבר הרחוק, ואני מכיר גם לא מעט עסקאות מוצלחות בין קולגות. יש הרבה יתרונות לרכישה מאדם שאתה מכיר ונותן בו אמון - סביר שלא ישקרו לכך לגבי מצב הרכב, נושא התשלום והעברת הבעלות יותר פשוט (יסכימו קבל ממך המחאה) וכו'. התנאי, כמובן, הוא שלא תאשים אותם בתקלות שיתגלו בעתיד ולא תקלקל יחסים.

לא הבנתי מה אתה אומר על הצבע? לקחת את הרכב בכל צבע שהוא העיקר שאין חלודה? הבנתי שהצבע הכי טוב הוא לבן או כסף. וגם הבאלנו נראית הכי טוב בצבע כסף. תראה אני לא מסתכל באתר של ההזוי ההוא לוי יצחק, כשאני נכנס לאתר יד 2 זה נותן קישור למחיר מכירון של כל מכונית וככה אני יודע את המחיר. גם אם אין את המחירון לבד אז בקישור ההוא אתה בוחר דגם יצרן ושנה ומקבל מחיר מחירון. ובנוסף המחירים שם גם יותר גבוהים, המחיר הנכון זה לפי החברות ביטוח שלמשל אמרו לי שהמחיר זה 17,600 של באלנו 99 ולא 18,200 כמו שלוי יצחק הזה אומר, מה זה בכלל השטות הזו של לוי יצחק.

ברור ששאלתי את אבא שלי, זו לא אפשרות:)ו.

את הרכב ההוא שהוא יד רביעית אני אלך לראות היום, כי בעקרון לא משנה היד ברכב של 10 שנים, העיקר המצב הפיזי שלו. רכב שנת 2001 עם פחות מ130. וכשיש מוכרים שאומרים בטלפון שהם רוצים מחירון ואין להם בעיה עם בדיקה, ושהם מוכנים להוריד על דברים שאני אמצא בבדיקה זו עסקה די טובה.

כי בעקרון אם אני לוקח תרכב שנת ה99 ב14 אלף ומשפץ אותו + טסט ומערכת אני מגיע ל20 אלף בערך.

ואם אני אקח באלנו 2001 במחירון - שזה 23 - 1000 שקל טסט וליקויים שאני אמצא אולי זה ייצא בערך אותו כסף, רק שזה רכב יותר חדש עם פחות קילומטרז.

ואף אחד לא נתן לי רכב עדיף על הבאלנו בסכומים האלה של 18-22 אלף שקל. יש רק את המזדה 323 שזה יותר דלק + ביטוח.

וכן הרבה מוכרים שהתקשרתי אליהם אמרו לי שהבאלנו מעולה והם מחליפים אותה באלטו כדי לחסוך דלק ולהתקדם.

I never thought it could happen, but love hit me like an elephant and I was thrown into a jungle of dreams.

פורסם

איזה רכבים יש לך דוגמאות..?

תראה משנת 95 עד 2002 ככה מה שהכי נפוץ זה מזדה 323 ובאלנו- כלומר הם הכי הצליחו.

פורסם

היו גם המון דגמים נפוצים של רכבים קטנים תוצרת אירופה, רובם היו בחברות השכרה למיניהן אבל חלקן גם פרטיות.

הן עולות פחות כסף, חוסכות לך בדלק ומאפשרות לך להתקדם בשנתון הרבה מעבר למה שאתה יכול להשיג עם אוטו משפחתי (כל אוטו משפחתי).

במחיר שאתה תשלם על הבאלנו, אתה יכול לקנות סיטרואן קסארה שנת 2003. הבאלנו נופלת ממנה בכל פרמטר שרק תשווה.

פורסם
איזה רכבים יש לך דוגמאות..?

תראה משנת 95 עד 2002 ככה מה שהכי נפוץ זה מזדה 323 ובאלנו- כלומר הם הכי הצליחו.

אם היינו הולכים על מה שנפוץ, אז כניראה שעוד 10 שנים נחשוב שיונדאי גטס ומאזדה 3 היו הרכבים הכי טובים, לא שאני מזלזל.

חיפוש קטן ביד 2 מטווח מחיר של 16 עד ל-18 אלף

מביא לך

ניסאן אלמרה 99

סיטרואן קסרה 02-03

סיטרואן סקסו 1.6 דיזל 02

פיז'ו 306 01

סיאט קודרדובה 01

אפילו יצא לי לראות גולף/פולו 01 במחירים האלה

קיצר יש אופציות גם זולות יותר, ולא פחות טובות

פורסם
אם היינו הולכים על מה שנפוץ, אז כניראה שעוד 10 שנים נחשוב שיונדאי גטס ומאזדה 3 היו הרכבים הכי טובים, לא שאני מזלזל.

מביא לך

ניסאן אלמרה 99

סיטרואן קסרה 02-03

סיטרואן סקסו 1.6 דיזל 02

פיז'ו 306 01

סיאט קודרדובה 01

אבל תשמע רגע חוץ מהניסאן שזה נראה אחלה רכב כל מה שהצעת פה פחות טוב מהבאלנו.

אני לא רוצה גיר רגיל. ניסאן זה רכב גדול מיזי פיזית וקשה למצוא אחד שלא טחון בקילומטראז.

הרכבים שציינת הם אוטומטיים? אני צריך אוטומטי בלבד.

כרגע אני ממש חשוב לקחת את הרכב שנת 99 שהבעיות שלו צויינו פה בדיון ולשפץ לאט לאט..

הרכב שאני צריך לראות בערב שהוא 01 עם 130 אלף - הם אמרו לי שהיה קונה אצלהם היום שלקח למכון והיו כנים שיש תיקון של 4 אלף, טוענים שאין בעיות במנוע אבל משהו בשסתומים שהוא רוצה להוריד להם 4 אלף שקלים.

פורסם
לא הבנתי מה אתה אומר על הצבע? לקחת את הרכב בכל צבע שהוא העיקר שאין חלודה? הבנתי שהצבע הכי טוב הוא לבן או כסף. וגם הבאלנו נראית הכי טוב בצבע כסף. אתה צריך לקנות מה שקיים בשוק, גם אם לא מדובר בצבע שלטעמך. עדיף בלנו ירוק כהה שנוסע על לבן מבהיק במוסך. אילו היה בידך הסכום לרכישת רכב חדש - יכולת לבחור. כיון שאינך במצב זה - קנה מה שיש, הצבע הוא פרמטר שולי לחלוטין. לעומת זאת מצב הצבע חשוב - חלודה הורסת את הרכב. למיטב זכרוני יש לבאלנו כמה נקודות תורפה בעניין, כגון סביב מכסה תא המטען.

תראה אני לא מסתכל באתר של ההזוי ההוא לוי יצחק, האתר כלל אינו הזוי. יש בישראל לפחות חצי תריסר מחירונים, אבל בסופו של דבר מחירון לוי יצחק הוא המחירון שלפיו משלם הביטוח והוא המנחה את עסקאות רכב יד שניה. כשאני נכנס לאתר יד 2 זה נותן קישור למחיר מחירון של כל מכונית וככה אני יודע את המחיר. כאמור לעיל, בסופו של דבר מחירון לוי יצחק הוא המקובל בענף וההפרשים בינו לבין מחירונים אחרים עשוי להיות משמעותי. גם אם אין את המחירון לבד אז בקישור ההוא אתה בוחר דגם יצרן ושנה ומקבל מחיר מחירון. ובנוסף המחירים שם גם יותר גבוהים, המחיר הנכון זה לפי החברות ביטוח שלמשל אמרו לי שהמחיר זה 17,600 של באלנו 99 ולא 18,200 כמו שלוי יצחק הזה אומר, מה זה בכלל השטות הזו של לוי יצחק.המחירון מתעדכן מידי חודש, יתכן ששאלת בספטמבר ובדקו במחירון אוגוסט.

ברור ששאלתי את אבא שלי, זו לא אפשרות:)ו. נסה כל מיני בני דודים , חברים ומכרים אחרים ובקש מהם להפיץ את השמועה. אם אתה מכיר את פו הדוב - קרוביו ומכריו של השפן.

את הרכב ההוא שהוא יד רביעית אני אלך לראות היום, כי בעקרון לא משנה היד ברכב של 10 שנים, העיקר המצב הפיזי שלו. רכב שנת 2001 עם פחות מ130. וכשיש מוכרים שאומרים בטלפון שהם רוצים מחירון ואין להם בעיה עם בדיקה, ושהם מוכנים להוריד על דברים שאני אמצא בבדיקה זו עסקה די טובה. שיהיה בהצלחה, אבל עבור על הרכב לפי המדריכים שבנעוץ, יתכן שתחסוך 500 ש"ח במכון הבדיקה.

כי בעקרון אם אני לוקח את הרכב שנת 99 ב14 אלף ומשפץ אותו + טסט ומערכת אני מגיע ל20 אלף בערך.מערכת אינה עניין דחוף. קודם כל שהרכב יסע באופן אמין, אח"כ דאג לפינוקים. ממילא המערכת שתתקין היא הפסד נטו במכירה.

ואם אני אקח באלנו 2001 במחירון - שזה 23 - 1000 שקל טסט וליקויים שאני אמצא אולי זה ייצא בערך אותו כסף, רק שזה רכב יותר חדש עם פחות קילומטרז.

ואף אחד לא נתן לי רכב עדיף על הבאלנו בסכומים האלה של 18-22 אלף שקל. יש רק את המזדה 323 שזה יותר דלק + ביטוח.

וכן הרבה מוכרים שהתקשרתי אליהם אמרו לי שהבאלנו מעולה והם מחליפים אותה באלטו כדי לחסוך דלק ולהתקדם אנשים מוכרים כלי רכב מהרכבה סיבות, גיל הרכב היא אחת החשובות בהן שכן רכב ישן נוטה לתקלות האלטו הזולה מתאיהמ לקבוצה מאוד מסויימת של רוכשים. אני בהחלט סקרן כמה אליו יציפו את שוק היד השניה בעוד שנתיים כאשר הרוכשים הצעירים יהפכו בעלי משפחות.

ומעבר לכל מה שכתבתי באדום - פקח עיניים, יש כל כך הרבה דגמים מוצלחים שסביר שיתאימו לך, אל תתעלם מהם.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

מביא לך

ניסאן אלמרה 99

סיטרואן קסרה 02-03

סיטרואן סקסו 1.6 דיזל 02

פיז'ו 306 01

סיאט קודרדובה 01

קיצר יש אופציות גם זולות יותר, ולא פחות טובות

האלמרה לא בהכרח טובה מהבאלנו - יש לה פחות חלקי חילוף משומשים זמינים, כי היא מכרה בפחות בזמנו.

הסקסו דיזל לא על הפרק, אין לה אוטומט.

הקורדובה יקרה יותר לאחזקה מהבאלנו (חוסר במשומשים, צ'מפיון מוטורס והתמחורים שלהם).

הקסארה וה-306 טובות באופן משמעותי מהבאלנו. הקסארה במיוחד.

פורסם

אני רוצה לחזור רגע לתוצאות של הבדיקה:

מנוע: בלוק מנוע: קורוזיה וסימני נזילות מים מחיבורים, נקישות יתר, רעש אביזרי מנוע, רצועה, מותחנים, גלגלות, מנוע מזייף= מערכת תזמון, החלף רצועת זימון לפי הוראות יצרן, רעש שסתומים= ראש מנוע, צריכת שמן מובילי שסתומים.

מערכת קירור: מנוע קורוזיה, אבנית, סתימות ברדיאטור.

מערכת פליטה - לא נבדק.

מערכת היגוי: מיתלה קדמי, לתקן לכוון זוית מתלה = מערכת היגוי. מסרק הגה לתיקון/שיפוץ, נזילת שמן.

שלדת מרכב: משמעות שולית - סימני פגיה מאחור, סימני פגיעה קצות שילדה, מעיכות.

מנגון להרמת חלונות לא תקין, חלקי פלסטיק פגומים.

מערכת בלמים: בלמים קדמיים, לפרק גלגלים לבדיקה.

העברת כח: תיבת הילוכים אוטומטית: בלאי דיסקיות, שמן כהה, נקישות יתר, נזילת שמן = גל הנע - ציריות: לתקן ציריות, החלף גומיות מגן לציריות, מרווחי יתר.

כמה כסף יעלו לי כל התיקונים האלה? ומה מפה הוא באמת חובה? נניח לעשות רק כיוון פרונט + רדיאטור ואזי פשוט להקדים את הטסט של הרכב ואז לתקן מה שאומרים לי. איך אני יכול לדעת אם באמת יש לרכב בלאי לדיסקיות ושמן כהה? לגשת ממש עם מוסכניק ולבדוק? אני לא יודע מה מפה כיסוי תחת של המכון ומה אמיתי, אם הוא נסע שנים עם שמן כהה יכול להיות שהגיר והמנוע בדרך להדפק?

למרות שכמו שאני אומר אחרי הבדיקה לקחתי את הרכב למוסכניק שלא מכיר לא אותי ולא את המוכר, ואמר שהמצב לא רע כמו שכתבו.

פורסם

למה יש אבנית? האוטו נסע עם מים רגילים במקום פרסטון איכותי?

רוב הדברים פה לא נראים כמו כסת"ח אלא כבלאי רגיל. זה הגיוני לגמרי להשקיע 4-5 אלף ביישור קו איכותי שייתן לך שקט להרבה זמן.

אף אחד לא מבטיח לך שהאוטו יהיה תקין כל הזמן ולא יהיו בו תקלות - יש עוד המון רכיבים שיכולים להתקלקל, וסביר להניח שכך יהיה, כי זה רכב בן 12 אוטוטו שרק יילך ויזדקן. לא סתם קבעו שרכב בן 15 משנה הבאה הוא רכב שראוי להגרט.

12 זה גיל מאוד מכובד לרכב, אם תיקח בחשבון שמדי פעם הוא יתקלקל אז לא נורא - אם אתה רוצה משהו שלא יתקלקל, ורק יתניע וייסע - קח רכב חדש יותר.

פורסם

http://www.yad2.co.il/Cars/Car.php?ModelID=28&SubModelID=255

תראו פה את המודעה השניה, שנת 99 נראית מצב טוב 105 אלף קילומטר הבן אדם רוצה 24 אלף שקל לא רוצה לרדת אגורה..

מה אנשים התחרפנו לגמריי?? נגיד 20 אלף גג, אבל 24? :|

פורסם

תכל'ס,האונו שהייתה לי הרבה יותר יפה,וזה לא מחמאה.

• תוכן חדש...