Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5753 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים, אפשר לקבל חוות דעת על תוצאות בדיקה במכון קומפיוסט רמלה: 146 אלף קמ.

מנוע: בלוק מנוע: קורוזיה וסימני נזילות מים מחיבורים, נקישות יתר, רעש אביזרי מנוע, רצועה, מותחנים, גלגלות, מנוע מזייף= מערכת תזמון, החלף רצועת זימון לפי הוראות יצרן, רעש שסתומים= ראש מנוע, צריכת שמן מובילי שסתומים.

מערכת קירור: מנוע קורוזיה, אבנית, סתימות ברדיאטור.

מערכת פליטה - לא נבדק.

מערכת היגוי: מיתלה קדמי, לתקן לכוון זוית מתלה = מערכת היגוי. מסרק הגה לתיקון/שיפוץ, נזילת שמן.

שלדת מרכב: משמעות שולית - סימני פגיה מאחור, סימני פגיעה קצות שילדה, מעיכות.

מנגון להרמת חלונות לא תקין, חלקי פלסטיק פגומים.

מערכת בלמים: בלמים קדמיים, לפרק גלגלים לבדיקה.

העברת כח: תיבת הילוכים אוטומטית: בלאי דיסקיות, שמן כהה, נקישות יתר, נזילת שמן = גל הנע - ציריות: לתקן ציריות, החלף גומיות מגן לציריות, מרווחי יתר.

עכשיו מה עושים? הרכב הזה שווה משהו או עדיף עגלה עם סוס...? מחירון 18, האדם רוצה 14 וחצי. לפי הספר של הבדיקה התחלחלתי ולא רציתי להתקרב בכלל, סתם הפסד של 500 שח. עכשיו הלכתי למוסכניק שחבר שלי מכיר אחרי הבדיקה עם הספר...הוא אמר לפי הספר הייתי אומר לך אל תתקרב. אבל אחרי שהוא התניע את המנוע והסתכל קצת על הרכב..הוא אמר שהמצב של הרכב לא שחור כמו שעשו ממנו ושהם השחירו את המצב שלו בשביל כיסוי תחת למכון. ושאפשר לשפץ אותו, והוא לא חושב שברכב כזה ילך המנוע או הגיר, שזה מאוד נדיר.

עכשיו מה הבעיות העיקריות שיש פה- כמה הערכות נזק לפי דעתכם.? תיקוני חובה - החלפת רדיטור או שיפוץ כדי למנוע נזילה - מסרק הגה נזילה מה זה אומר וכמה זה יעלה? חבר שלי אומר שהנזק פה זה לפחות 5 אלף שקל, אבל אחרי שיפוץ הרכב יסע כמו שצריך וגם עכשיו הדבר היחיד הקריטי זה הרדיואטור.

נניח שאני סוגר עם המוכר אומר לו שהרכב הזה שווה 11 או 10 אלף גג. וקונה אותו ב10 זה משתלם? הבוחן במכון אמר לי שאלו הן בעיות אופניות לרכב הזה ושכל רכב ישן שאני אביא אפילו משנת 2002 יהיו לו בעיות ושאני צריך ללכת למוסך לקבל הערכת שווי. עכשיו המוסכניק אמר שהרכב לא כזה שחור כמו שעשו ממנו, אבל אולי יש לו אינטרס?

נניח שאני קונה תרכב הזה ב11 אלף ומשפץ אותו בעוד 4-5 אלף ככה - מחליף רדיטור, מסרק הגה, ציריות, וכדומה. זה נכון שהוא יהיה שווה יותר מרכב שנת 99 או 2000 שירצו עליו מחיר מחירון או מעל המחירון? בנוסף אני גם צריך להשקיע ברכב הזה רדיו דיסק ורמקולים, ולעשות לו טסט עוד חודשיים!! השאלה העיקרית שלי האם לקחת תרכב הזה בזול ב10 אלף ככה ולשפץ אותו כמו שצריך בהפרש מהמחירון או שאין מה להתקרב לכזה רכב גמור, מה זה כל הנזילות שמן וכדומה?

תודה מראש. כי פשוט מה שאומרים לי שגם אם אני אקח שנת 2000 או 2001 ואשלם עוד כסף למכון בדיקה, בכל רכב ימצאו בעיות. יש לי אפשרות לתת לבחור תחוברת הזו והוא יתן לי 200 שקל ולרדת מהעניין. מה עושים?

שורה תחתונה זה בן אדם זקן שטחן את הרכב 12 שנה ולא החליף כלום....

תודה מראש..

האם מישהו יודע אם באלנו משנת 99 דווקא מהשנה הזו - יש מלא בעיות וזה חרא רכב? כי של אבא שלי שנת 96 והרכב נוסע כמו חדש ואני פשוט מהלם מכל הבעיות פה..חבר שלי אומר או שתקח תרכב הזה ותטפל בכל הבעיות, או שתשלם מחירון על אחד בלי בעיות. שזה יוצא אותו דבר, אבל אולי רק משנת 2000 ומעלה הבאלנו טובות וכל ה99 בעייתיות? שוב תודה.

I never thought it could happen, but love hit me like an elephant and I was thrown into a jungle of dreams.

• תגובות 63
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

שמע לי מניסיון של הרבה כלי רכב שקניתי - האחרון מאזדה לנטיס 1999 :

בשנתונים האלו, לא תמיד כדאי לקחת לבדיקה במכון בדיקה - הם ימצאו המון ליקויים שאופייניים לרכב שגילו למעלה מעשר. ובכלל, מרבית הליקויים וההערות הם כיסוי תחת, כפי שגם אתה הבנת. עדיף לקפוץ למוסך שלך, ואפילו לשלם לו סכום סמלי - נניח 100 שקל, שיעלה על הליפט ויחפש ליקויים, וגם שיקח נסיעת מבחן.

אני אומר לך מה אני עשיתי - אבל לי יש אינטואיציה. לא לקחתי את הרכב לבדיקה. הוא נראה לי טוב, וסגרנו מחיר מתחת למחירון - משהו כמו 5 מתחת למחירון. אני 'לקחתי את הסיכון', והמוכר שמח שלא מטרידים אותו ולוקחים אותו לבדיקה שלוקחת זמן ועצבים. מה שכן, קיבלתי הרשאתו וקפצתי למוסך שלו והם הוציאו לי דוח טיפולים מסודר, בכדי שאדע היכן אני עומד. השלב הבא - אחרי שכבר קניתי את הרכב - לקחתי אותו למוסך שלי, ויישרתי קו בערך ב-4K - ואז קיבלתי רכב נהדר, אפילו טיפטיפה פחות ממחיר המחירון.

שורה תחתונה - אני לא רואה פה משהו מהותי שימנע ממך ללכת על הרכב הזה. הקילוטראז' אגב - נמוך מאד לשנתון. נסה אולי עוד קצת להוריד את המוכר. ונסה לארגן דוחות טיפול אותנטיים, כדי לדעת מתי בוצעו טיפולים, ובהם טיימינג.

הכלכלה הישראלית אלצה אותי לעלות לארבעה גלגלים.

פורסם

היי תודה על התגובה,

1. אתה לא חושב שאם אני אמצא באלנו שמורה 2000 ומעלה שרוצים עליה מחיר מחירון ומעלה ויש לה טסט לשנה, היא תהיה בלי כל הכאב ראש הזה וכל הבלגן?

2. כמה הרכב הזה שווה? הבן אדם רוצה 14 אלף, עכשיו אם אני מוריד מזה טסט שצריך לעשות עוד חודשיים, שאין רדיו דיסק? תראה אם אני עושה את החישוב: המחירון זה 18 אלף - תוריד מזה עכשיו שאין רדיו דיסק, צריך לעשות טסט עוד חודש. החלפת 2 ציריות, מסרק הגה, ראדיטור, לתקן זווית מתלה. עכשיו גם היו הרבה הערות על פנים הרכב, חלק מהחלונות החשמליים לא עובדים מאחורה. אולי גם צריך טיפול לגיר, רצועת תזמון? הוא אמר שהוא עשה טיימינג ב90 אלף אבל לך תמצא קבלות עכשיו. מה לגבי בעיות בשמן גיר, אולי המנוע שלו לוקח איזה כוס שמן בחודש?

3. עכשיו כמה נזק יש לי פה? נניח שכל היישור קו זה 5 אלף, אבל עדיין המנוע לא יהיה כמו חדש, נתנו למנוע ציון של 50 אחוז וגם כתוב משהו על שמן, מה הוא שותה שמן? עכשיו המכונאי התניע תרכב והוא אומר שהמצב לא גרוע ושחור כמו שכתבו. הבן אדם רוצה 14, אני אתן לו גג 12 אלף עכשיו. חבר שלי אומר אפילו לתת לו 9 או 10 על הרכב הזה. למרות שהמכונאי שבדק קצת דפק אותי, הוא אמר לו המחירון 18 כמה אתה רוצה הוא אמר 15, אני אמרתי לו 14 וגם שאני אחשוב על זה כי יש מלא תיקונים.

4. מה זה יישור מתלים? מה זה מסרק הגה? המכונאי אמר שרק מסרק הגה זה איזה 2000 שקל!! זדומרת כל התיקונים של הרכב + טסט עוד חודשיים, ורדיו דיסק ואולי גם גז למזגן יעלו לי איזה 6-7 אלף שקל! השאלה אם זה משתלם? נניח אני מביא תרכב ב11 אלף ומשפץ ב7 אלף הוא יהיה יותר טוב מרכב שרוצים עליו מחירון והוא שמור? עכשיו גם בנתיים הבן אדם עושה עוד נזק לרכב, הוא נוסע עליו שנוזל מים מהרדיאטור והמסרק הגה, אולי תוך שבוע הוא יגמור על הרכב עוד יותר.

5. אני לא מבין, הוא נסע רק 146 אלף איך הוא הספיק לגרום לרכב כאלה נזקים עצומים? זה רכב ראשון שאני קונה אני לא רוצה ליפול עם זה. מצד שני אמרו לי שכל רכב ישן יהיו לו בעיות כאלה ויישור קו. ושגם אם אני אקח רכב כזה משופץ ומתוקן. השאלה כמה הרכב הזה שווה לדעתכם הוא צריך למכור אותו ב11 או 10? הוא טוען שבסוכנות הציעו לו על הרכב 14 אבל אני לא ככ מאמין.

I never thought it could happen, but love hit me like an elephant and I was thrown into a jungle of dreams.

פורסם

אין לי תשובה חד-משמעית לתת לך. אבל קח בחשבון שכמעט תמיד תצטרך להשקיע כמה אלפים ביישור קו, אלא אם הרכב באמת מושלם, מלוקק ומטופל ביד אובססיבית - אבל זה נדיר למצוא אחד כזה.

אם אתה מתכנן להחזיק את הרכב שנתיים שלוש לפחות, אז אין בעייה - תתקן כל פעם משהו אחר, לפי יכולתך ולפי הקדימות, או הנוחות.

תתחיל בדברים שקשורים למעבר טסט שנתי, וגם ענייני מנוע. למשל - אם החלונות מאחור לא עובדים ומרבית הזמן אתה נוסע לבד, הרי שזה בהחלט לא בוער.

אגב, אני תמיד מבצע טיפול גדול כשאני רוכש רכב, ומתחיל את הרישום מאותו הרגע.

הכלכלה הישראלית אלצה אותי לעלות לארבעה גלגלים.

פורסם

אני מסכים עם דעת קודמי, וסבור שגם אם תמצא רכב שנראה לפחות חיצונית, מלוקק ושמור - מכוני הבדיקה "יקרעו" אותו בבדיקה.

לכן - תנסה "לרכב" על הממצאים ה"זוועתיים" ולנסות להוריד את המוכר במחיר.

סה"כ לא את כל הליקויים חובה או דחוף לתקן (כי חלק מהם באמת כסת"חים), אבל קח בחשבון השקעה של כמה אלפים ליישור קו+טיפול גדול (בקש הסטוריית טיפולים מהמוכר - כפי שנאמר לך - זה חשוב!).

alfa 156 2.5.

פורסם

די מעצבנים אותי כל מכוני הבדיקה שלוקחים המון כסף על בדיקה מלאה ואז רושמים כל מיני הערות סתומות כגון "סימני פגיעה קצות שלדה". הלו! שילמתי 500 ש"ח לבדיקה, אפשר לפרט קצת יותר?!

בגדול, תוצאות הבדיקה תואמות את מצב הרכב כפי שתיארת אותו - רכב של אדם שנסע ונסע ולא החליף יותר מידי מכלולים. הבעיה היא שאת רובם הגדול אתה תצטרך להחליף עכשיו, על חשבונך. זה לא נורא כל כך אם אתה שחקן לטווח ארוך וקונה את הרכב הזה לכמה שנים טובות, זה די נורא אם אתה בונה על רכב זמני לשנה או פחות.

ולשאלותיך -

1. בוודאי שאם תמצא בלאנו שמורה ומטופלת פיקס יחסך ממך כל הבלאגן הזה. השאלה היא האם אתה חושב שיש לך סיכוי סביר למצוא אחת כזה? עושה רושם שאתה לא יודע (או לא רוצה) לבדוק לבד רכבים וקופץ עם כל רכב לבדיקה במכון. זה עולה לך המון כסף ולא בטוח שזה ישתלם לך.

2. על רדיו-דיסק חסר לא מורידים כסף, ובמילא אפשר לקנות היום רדיו-דיסק ב300 ש"ח.

אם אין קבלות על טיימינג אז צא מנקודות הנחה שלא בוצע טיימינג. אבל אם המוכר טיפל במוסך מסודר צריך להיות תיעוד טיפולים במחשב של המוסך.

אולי המנוע צורך שמן ואולי לא, לנו אין אפשרות לדעת מכאן.

3. קשה להגיד לך כמה, פחות או יותר, תצטרך להוציא על יישור קו כי אתה מאוד מתפזר כאן.

מי אמר לך שצריך רדיאטור חדש ואי אפשר לנקות את הנוכחי?

4. אני מניח שאתה מתכוון לכיוון פרונט. עלות של 200-300 ש"ח במכון פרונט מקצועי. מסרק הגה אכן יכול להיות יקר לתיקון והחלפה.

5. אם היו מציאים לו בסוכנות 14 אש"ח הוא היה מוכר את הרכב לסוכנות, ולא מתרוצץ עם המכירה בעצמו בשביל לקבל עוד 500 ש"ח.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

תראה אני מתלבט, האם ללכת על באלנו שנת 2000 עם 116 אלף קמ. שרוצים עליה למשל 21 או 22 אלף ש"ח. אצלה המצב המכני ייצא טוב במכוני בדיקה או שגם יקרעו אותה ככה? עכשיו הדבר שהכי מפחיד אותי זה שהבן אדם מוסיף שמן למנוע בכל חודש. האם זה אפשרי? או שהם סתם רשמו - צריכת שמן מובילי שסתומים בשביל כיסוי תחת? אני גם לא רוצה רכב שיאכל מלא דלק בגלל שהוא הוזנח.

הדבר שהכי מפחיד אותי זה שבאחוזים בדף הראשון בחוברת - הם רשמו אחוזים של המנוע - 50 אחוז. זה יהיה ככה בכל רכב שנת 99?

ואם אני מחשב סה"כ נזק ו יישור קו. יש פה בערך 7 אלף שקל נזק. תראה את החישוב:

טסט + רדיודיסק+ תיקון חלונות חשמליים+ברקסים+מסרק הגה+ רדיאטור חדש+ 2 ציריות+ אולי טיימינג. כל זה יוצא בערך 6 - 6 וחצי, ואולי גם צריך להוסיף לזה החלפת רצועת טיימינג? הם רשמו החלף רצועת זימון לפי הוראת יצרן, והוא אומר שהוא החליף ב90 אבל צריך להראות קבלה.

אם יש פה נזק של איזה 7 אלף שקל ואני עושה הכל במוסך אחד או אצל מישהו שאני מכיר- יעשו לי הנחה ולפי זה להוריד לי מחיר? תראה המחירון של הרכב הזה הוא 18 - הוא שווה 10-11 גג. כמה כסף גג היית נותן על הרכב הזה? והשאלה הכי חשובה - האם אחרי שיפוץ כזה של 7 אלף הוא יהיה רכב סבבה? או שההזנחה שלא טיפלו טוב הרסה אותו לגמריי? ועדיף לחפש מציאה שמורה? נניח לפני שבוע ראיתי מודעה של באלנו שנסע רק 64 אלף ורצה 25 אלף על הרכב, דבר כזה הייתי משלם יותר ומקבל מציאה? או שאפשר לשפץ רכבים?

פורסם

באלנו זה רכב שלא רואה מוסך. לא בגלל שהוא הכי טוב בעולם, אלא בגלל שלא מכניסים אותו למוסך.

וככה נראה הרכב שלקחת לבדיקה. כמו רכב שלא ראה מוסך מעולם.

יש פה יישור קו של 5-6 אלף ש"ח, גם אח"כ אף אחד לא מבטיח לך כלום בנוגע למנוע ולגיר (שידוע שהוא מתפגר בבאלנו, בסביבות 150 אלף ק"מ) - וכמובן שזה אף פעם לא נגמר.

איך בעל הרכב גרם כזה נזק? פשוט מאוד - 150 אלף ק"מ של נסיעות בלי לעצור במוסך ולבדוק האם יש משהו בלוי.

אצלי למשל, בכל טיפול 10 אלף אני דואג שיבדוק את *כל* הרכב, יחפשו חופשים, גומי קרוע, נזילות וכו'. גיליתי משהו? מתקן במקום.

בעל הרכב הזה פשוט עשה טיפול 10 אלף (ייתכן שגם דילג על כמה) ופשוט לא הייתה לו תקלה שהשביתה את הרכב מנסיעה.

עכשיו הוא מרגיש שהרכב הטחון שלו התעייף ממנו, הוא מוכן להוריד 4-5 אלף מהמחירון ולהפרד מהרכב לשלום...

פורסם

לצביקה פיק: הנה עוד פירוט על מה שהם כתבו על השלדה: לא כתבתי את זה כי הם אמרו שזה מינורי:

שלדת מרכב: משמעוית שולית, סימני פגיה מאחור, סימני פגיעה קצות שילדה, מעיכות.

גג- מ.נמוכה, פגמים חלודה בחלון גג, תקוני מרכב משמעות שולית, צבע מעיכות שריטות בצבע + פגמים, נזק לפגושים חלודה רקבונות במרקב. חלקי פלטסיק פגומים, מנעולי ידיות מנגנוני לדלתות לא תקינות, מנגון להרמת חלונות לא תקין, לתיקון מראות פנימי חיצוני. סימני פגיה דופן ימין, סימני תיקון בפנלים, סימני פגיעה מלפנים הוחלפו חלקי מרכב. מכסה מנוע כנף קדמית ימנית, משמעות שולית.

1. צביקה אין לו רדיו וגם אין לו רמקולים, וגם טסט עוד חודשיים. מה לא צריך להוריד כסף על זה?

2. זה נזק בערך של 7 אלף שקל!!

3. רדיאטור אמרו לי עדיף חדש, ואולי לא מקורי כדי לחסוך. ומסרק הגה זה מאוד יקר.

4. הלכתי לראות כמה רכבים..וזה היה נראה לי הכי נורמלי של אדם זקן שמחזיק בו 12 שנה, לא ידעתי שהוא ככה הזניח את הרכב, אמרתי 146 אלף זה סביר.....פתחנו מכסה מנוע ראינו שהכל פיח והוא לא החליף כלום....אמרנו אוקיי ניקח לבדיקה. מאיפה ידעתי שהבן אדם שבר את כל הרכב...

פורסם

ידוע שמכוני הבדיקה מנפחים כל דבר קטן . לעומת זאת אתה רואה את הרכב , אם הוא מוזנח =אל תקנה אותו . לא חסר רכבים בארצינו. תמצא רכב אחר שיותר שמור , לפני בדיקה תבדוק אותו בעצמך טוב טוב, כל הקשור למערכות הרכב שהן עובדות ותקינות .

והשלב האחרון הוא בדיקה במכון רישוי .תקנה רכב שאתה מרגיש טוב ושקט לגביו ולא חושש .

צ'רי טיגו 7 פלאג אין הייבריד 2026

מאזדה 3 ספיריט 2014 2.0

פורסם

המקרה הזה כנראה ילמד אותך שעדיף לקנות רכב יד 10 עם 300K ק"מ מטופל כמו שצריך מאשר לקנות רכב יד ראשונה מזקן עם 146K ק"מ שבקושי הכניס את הרכב למוסך.

לצערי כל רכב שתקנה מהשנתון הזה יעשה לך בעיות במוקדם או במאוחר. לחבר מהעבודה יש בלנו מאוד שמורה וגם הוא בשנתיים שלוש האחרונות הוציא עליה הרבה כסף (בעיות חשמל, בעיות עם המזגן, שיפוץ גיר, שיפוץ מנוע וכו').

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם

כן, אבל כל אחד ביד 2 רושם שהרכב שמור והוא עשה טיפול ובלה בלה. מה אני אתחיל לבדוק עכשיו 30 מכוניות?

אז גם אם אני אשפץ את הרכב הזה ב7 אלף ככה, עדיין לא שווה לקנות?

זה מוזר, חשבתי שהבלנו זה רכב ממש אמין.

פורסם

לדעתי אתה נדלקת על הרכב ובגלל זה אתה מוכן לקנות אותו בכל מקרה , ולהשקיע 7000 ש"ח על תיקונים .

אני אישית לא הייתי עושה את זה . מילא דברים שצצים , אבל מראש לדעת שאתה צריך לשים כל כך הרבה , לדעתי לא שווה .

בלנו הוא קודם כל רכב , ורכב צריך לטפל .אם יטפלו בו הוא ישרת אותך נאמנה לאורך זמן . אם מחרבנים אליו הוא יחרבן בחזרה .

שוב , אני ממליץ לראות רכב אחר , או שהבדיקה לא משקפת את מצבו האמיתי של הרכב , וזה כבר סיפור אחר .

יש לי חבר שקנה סיוויק 94 ידני (מנוע הוחלף) שאתה לא היית משתין אליו . שילם הרבה פחות ממחירון, לקח אותו למוסך שם 4000 ש"ח על יישור קו , לקח אותו לפחחות וצבע , והיום הרכב מציאה . בסופו של דבר הוא קיבל רכב פצצה . אבל הוא עשה את כי מאוד רצה סיוויק ידנית . לך אין סיבה להכנס לסיפור כזה , יש מלא רכבי בלנו במצב הרבה יותר טוב מזאת .

צ'רי טיגו 7 פלאג אין הייבריד 2026

מאזדה 3 ספיריט 2014 2.0

פורסם

תראה פשוט כבר אין לי כח לחפש, זה עוד פעם כל הכאבי ראש של להרים טלפונים. לקבוע, לבוא לראות, לקחת חופש מהעבודה לבדיקה. ללכת למוסך, להתמקח על מחיר. לחפש צבע וק"מ שאני רוצה וכדומה. וגם בסוף אם אני אביא שמורה מעל מחיר מחירון ב20 ומשו אלף שח, עדיין יכול להיות שהבעלים לא מודע למצב שלה, וכל המנוע שחוק ובעיות שרק בדיקה מקיפה תגלה.

תראה המצב של הרכב לא גרוע כמו שרשום בטופס, המוסכניק שאין לו אינטרס אמר לי שלפי הטופס הוא היה אומר לי אל תתקרב, אבל שהם השחירו את המצב של הרכב בשביל כיסוי תחת. עכשיו הדבר היחיד שאני פוחד זה שדווקא בשנת 99 במתחיחת פני הראשונה, כל הדגמים של הבאלנו יצאו חרא. ולחפש משנת 2000 ומעלה הבנת? תראה אם המוכר הולך לתת לי את הרכב ב10-11 אלף שקל ואני אשפץ אז אולי זה משתלם, אבל אם הוא ירצה עליו 14, אני מחזיר לו את הטופס בדיקה תמורת 200 שקל, והפסדתי רק 300 שקל ונמשיך לחפש.

והפעם נלך רק על רכב שדורשים עליו מחיר טוב ויש ספר טיפולים + רדיו דיסק וטסט לשנה מראש.

אבל כמו שאמרתי גם המוסכניק, גם הבוחן ועוד כמה אנשים, אמרו שכל רכב ישן יתגלו הפתעות כאלו ואחרות.

• תוכן חדש...