Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5659 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אז למה אתה מחכה?

חג האורים הגיע, ואתה יותר ממוזמן לסיים את השיפוץ.

המנוע של הגולדווינג שלי כבר מחומם היטב...

למה אני מחכה?

שיהיה מספיק זמן לסדר את מה שצריך.

אחרי שיחזור צמת חשמל, שיפוץ קאליפרים ומשאבות בלם, שיפוץ קרבורטור,

צביעה, ליטוש של חלקים מסויימים, ועוד מרעין בישין כמו יוניט ניוטרל שהחליט להתחיל לנזול וכו'.

לא נשאר עוד הרבה, אבל זה מספיק כדי שאני צריך למצוא לזה זמן.

תחזיק אצבעות,

אולי אניע אותו ביום שישי 8)

• תגובות 117
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

תחזיק אצבעות,

אבקש גם מכל חברי המפגש בירושלים (יש כזה רק בטוביה) להחזיק לך אצבעות...

הרבה בהצלחה, ואשמח לשמוע שהצלחת, אם כי ארצה לשמוע גם כישלון מסויים, זמני כמובן.

אלבום השיפוץ של הלמברטה שלי

יש עוד למברטה (עם סירה) העומדת מפורקת לחלוטין.

משפץ גם כרמל דוכס בפיברקלאב... =]

ואפילו יש גם טריומף הראלד המשתפצת לה אט אט...

פורסם

ראיתי את החתן...ואחרי שישבתי קצת במושב הפרש, הינני מעביר בזאת את כתר המפלצת ליוני.....

ה-BMW שלי קטנוע 125 לידו....:oops: - רן

פעם האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!

פורסם

תחזיק אצבעות,

נווווווווווווו.....

ממתין בקוצר רוח לדעת מה קורה...

התנעת או לא?

הלך חלק? ספר, שתף ותן תמונות ו/או סרטון.

פורסם
נווווווווווווו.....

ממתין בקוצר רוח לדעת מה קורה...

התנעת או לא?

הלך חלק? ספר, שתף ותן תמונות ו/או סרטון.

לא הספקתי להתפנות לזה.

לא קל גם לשפץ אופנוע וגם לבנות בית :shock:

פורסם

יציאה ראשונה מירושלים...

נסיעה לבית שמש. נכון, זה עדיין לא כביש פתוח לחלוטין, אך בהחלט יציאה מהעיר בפעם הראשונה, וזאת לאחר שבמהלך השבוע הגעתי כמעט לכל שכונה מרוחקת בירושלים.

בסיבובים ביציאה מהעיר, נסעתי לאיטי, אחרי הכל, אני עדיין לא שולט בו לחלוטין.

עם ההגעה לסיבוב מוצא, הורד הילוך, ולאחר היציאה ממנו, בסיבוב קל של המצערת, האופנוע מתחיל לצבור מהירות, ועולה את העליה בקלילות, ובמהירות אשר הפתיעה אותי, וכל זאת כלל מבלי לסובב את המצטערת עד הסוף.

הירידה היתה מהנה לא פחות, ולאחר סיבוב שורש, יש שלט האומר "בית שמש 17". המחשבה הראשונה שעברה בראשי היתה "איזה בעסה, רק עוד 17 קילומטרים אני מגיע, חבל שאני לא נוסע רחוק יותר".

כשהגעתי לשער הגיא, כל כך רציתי להמשיך בכביש הישר לכיוון השפלה, לתת לאופנוע לשוט לו להנאתינו המשותפת ולהנות, אך לא... המטרה היתה בית שמש, ולכן ירדתי במחלף שער הגיא לכיוון כביש עקלקל, עם ירידות ועליות. כביש מהנה לרכיבה.

הגעתי לבית שמש, חניתי את האופנוע, והחיוך לא יורד מפניי עד עכשיו.

הנאה צרופה!!!

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

אתמול חגגתי יומולדת.. סתם כך...

אז אחרי שוך הסערה שהיתה, רכבתי לי להנאתי המלאה על האופנוע, תוך כדי שירה של שירי יומולדת... מה לעשות, הרדיו לא עובד (בינתיים).

אני מקווה כי מחר או ביום ראשון אתקין רדיו חדש, וגם אצליח להגן עליו מפני הגשם, החום, והישראלי המתעניין יתר על המידה.

כמו במטה קסם, הצלחתי היום בשעה טובה גם להשיג טלפונית את מחלקת התקינה של משרד התחבורע, וזאת לאחר שבשבועיים האחרונים הם עונים ומייד מנתקים לי בפנים, או לחילופין מעבירים אותי לטלפון אחר שם אין איש עונה.

הצלחתי לקבוע תור לתקינה לקראת סוף החודש, ואני מקווה כי בזה תסתיים סאגת גיור האופנוע.

מה שבטוח זה שיהיה כייף לסוע עם האופנוע לתקינה, אם כי אני מקווה שבאותו הבוקר לא יירד גשם.

בנוסף, אני עוד רוצה להגיע לתלביב לטובת בדיקה של משקף חדש לאופנוע, וכן לקניה של מיגון המורכב על האופנוע.

יהיה כייף!

• 3 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

הגיור הושלם!!!

ביום רביעי האחרון, נסעתי השכם בבוקר לחולון, לעבור תקינה.

7 בבוקר, קור ירושלמי חביב עוטף אותי, והאופנוע, שעדיין לא רשום כרכב אספנות, מפליג מערבה בקלילות.

יורדים את הסיבובים מירושלים, ובסיבוב קל של המצערת, מטפסים את הקסטל, ומייד לאחריו גולשים עד שער הגיא.

כביש 431 החדש, חולף אף הוא במהרה תחת גלגלי הגולדווינג, בואכה נתיבי איילון צפון.

פקק.

ירידה לשוליים, ונסיעה במהירות סבירה עד לחלון.

עוד קצת פקקים, כך שממשיכים בתרגול השתחלות בפקק עם אופנוע ששוקל 350 קילו, ובסופו של דבר, מגיעים בשלום.

משרד התחבורה אומנם ניסה להוציא את המאכרים מהתקינה, אך הוא שכח שיש גם מי שנהנה מהמאכרים האלו...

מסתבר, שתופעת המאכריות בתקינה עדיין קיימת, חיה ובועטת, ותמורת סכום סמלי של כמה מאות שקלים, נכנסים ראשונים בתור והבדיקה עוברת מהר יחסית.

היות וזמני אכן יקר לי, אך העקרון של לא לתת כסף למאכר יותר יקר לי, חיכיתי וחיכיתי...

לפני שהגיע תור מי שלא ששילם למאכרים, יצאו הבוחנים לחצי שעה הפסקה.... אז חיכיתי עוד....

רישום זריז של מספר השילדה, מספר המנוע, מידות הצמיגים, חתימה על הטופס, וזהו, אני בחוץ.

את עמדה מספר 1, אני צריך לעבור בירושלים.

משם נוסעים לתלביב. יש על גבול יפו מי שמוכן לבנות לי העתק של המשקף הקיים (שהוא כבר צהוב לחלוטין), תמורת מעט מאות שקלים.

היות והשעה כבר מאוחרת, אין פקקים בדרך...

מגיע אליו בזריזות, מפרק את המשקף מהאופנוע, ומשאיר אותו אצלו.

יום שלם לבזבז בתלביב עם אופנוע. אין בעיות חניה, הפקקים כמעט ולא מורגשים. אין תלונות....

מתחיל בסלמה ובצ'לנוב, בחיפוש אחר מראה ימנית.

מיותר לציין שאני לא מוצא, אך אחד מהאנשים שולח אותי לסוכנות הונדה בדרך השלום. "תנסה את מזלך" הוא אומר.

נסעתי לנסות את מזלי.

הגעתי לסוכנות הונדה, שאלתי אם יש מראה ימנית לגולדווינג מודל 1980.

אמרו לי: "אין שום בעיה, תשאיר לנו כסף על החשבון, ואנחנו נזמין לך - תבוא תיקח".

אמרתי לעצמי - זה יותר מידי טוב בביל להיות אמיתי. אין דברים פשוטים כאלו.

שאלתי כמה צריך לעלות הסיפור, ומתי זה יגיע אליי.

"אה, זה ייקח קצת זמן, משהו כמו בין שמונה לתשעה חודשים, וזה רק אם תשלם אלף ש"ח מראש, כאשר יש סיכוי שתצטרך להוסיף עוד כשתקבל את המראה"

למיטב ידיעתי בין שמונה לתשעה חודשים, אפשר לייצר ילד, ולא רק מראה, כך שוויתרתי על התענוג המפוקפק הזה.

המשכתי לטייל בתלביב.

ישבתי בבתי קפה, רכבתי ורכבתי ורכבתי ורכבתי ורכבתי ורכבתי ורכבתי...

נתתי למחלה לעבוד.

לפתע שמתי לב, כי שעון הדלק נמצא על הקו האדום, אבל מהצד של הריק.

חיפשתי תחנת דלק. שאלתי אנשים, אף אחד לא יודע...

בסופו של דבר נמצאה האבידה (בדמות תחנת דלק), האופנוע שתה לרוויה, ואני המשכתי לטייל ולטייל ולרכב, עד אשר הגיע השעה לקחת את המשקף החדש.

חזרתי לגבול יפו, והנה המשקף מוכן, הוא עשה אותו בצורה כה מדוייקת, עד שניתן היה להרכיב את המשקף בחושך, ללא כל בעיה.

נוסעים מזרחה, חזרה לעיר הקודש.

טורי מכוניות מימין ומשמאל, כולם נמלטים מתלביב. אף אחד לא רוצה להישאר שם (את זה אני בהחלט יכול להבין). הגולדווינג נהנה לסוע, אוהב את הכבישים הבינעירוניים, אוהב לשייט לו. מי אני שאמנע ממנו לשייט?

שייטנו לנו לעיר הקודש בכייף גדול, מרוצים מאוד.

היום בבוקר, נסעתי לעמדה מס' 1 בירושלים.

ממש לא ברור לי למה צריך גם תקינה וגם את עמדה מס' 1, אם בשני המקומות עושים בדיוק את אותו הדבר.

יושב הפקיד בעמדה מס' 1, מעתיק את הפרטים מדף אחד למשנהו, ואז שואל אותי: "תגיד, כמה כח סוס יש לאופנוע שלך?"

"אין לי מושג", עניתי, "אבל אני יכול לברר לך".

"אז תברר, למה באת אם אין לך את הפרט הזה".

הרמתי טלפון לחבר, אך הוא לא יכל לעזור לי, ולו מן הסיבה שהוא לא היה ליד אינטרנט, אך הוא הפנה אותי לבעלים של גולדווינג אחר, ואמר - הוא בטח יודע את התשובה.

הרמתי אליו טלפון...

הוא אומר לי שהוא לא זוכר בדיוק אם זה 82 או 93.

למיטב זכרונו רשום ברשיון שלו 93, אך הוא זוכר כי בפועל יש 82 כ"ס.

אמרתי לפקיד כי יש 82 כ"ס, ואז הוא ביקש איזה מסמך רשמי המאשר זאת.

שאלתי אם רשיון רכב של אופנוע כזה יספק, והתשובה היתה כן.

לאחר מספר דקות, שנמאס לו לראות אותי מול העיניים שלו, הוא רשם 83 כ"ס, ושלח אותי לדרכי, אל משרד הרישוי.

תור....

תור....

פתאום אתה אומר לעצמך: "נו, איפה המאכרים כאן, אולי אפשר לסדר איזה קיצור תורים תמורת סכום סימלי"

הפקידה לקחה ממני את כל הטפסים, ובתמורה הנפיקה לי רשיון רכב.

בהערות של רשיון הרכב היא כתבה: "רכב אספנות"

וגם "הרכב יירשם כרכב אספנות בלבד"

כששאלתי אותה לפשר הכפילות, היא ענתה" זה מה שאמרו לי לכתוב, אז זה מה שכתבתי. נו, טוב...

שלחה אותי לדואר לשלם אותו, כנראה שהיא שכחה כי יש להם במקום אפשרות לשלם רשיון רכב ונהיגה בכרטיס אשראי, ולקבל רשיון במקום.

שילמתי במכשיר, וקיבלתי רשיון רכב חדש.

הגולדווינג גויר כהלכה!!!

לסיכום התהליך...

לעבוד לפי הספר ולא לחפש קיצורי דרך, לא להתבייש להיעזר בחברים (גם כאלו וירטואליים), לשאול שאלות כל הזמן, להיות מאוד עירניים, לשים לב לאותיות הקטנות, וגם לכאלו שהם קטנטנות. כל מספר, אות ופסיק חשובים לתהליך הייבוא.

הצעה ידידותית - לקחת עמיל מכס. אני ממליץ בחום על יוסי בכר (אך אני מניח שישנם עוד עמילים טובים). שווה כל שקל שמשלמים לו, והרבה יותר מכך.

להצטייד בהמון המון סבלנות, כי כל דבר לוקח המוווווווווווווון זמן.

אין טעם כי אכתוב מדריך למייבא, יש כאן בפורום שניים מצויינים - האחד של ליאור והשני של קובי. בהחלט שווה לקרוא אותם בטרם מייבאים, אך כל מי שרוצה לשאול אותי שאלות לגבי תהליך הייבוא, מוזמן לעשות זאת.

סיכום כל התהליך במילה אחת: כייףכייףכייף!

פורסם

תתחדש יוני הגשמת חלום

האם את המראות האלו הנך מחפש?http://cgi.ebay.com/ebaymotors/1981-HONDA-GOLDWING-GL1100-MIRRORS-/120664788911?pt=Motorcycles_Parts_Accessories&hash=item1c182e8faf#ht_500wt_975

עופר בן צבי

פורסם

נו כמעט השלמת את תהליך הגיור, חסר השלב החשוב ביותר ..... תמונות !!!!

העם היושב בציון דורש תמונות..

אבל תתחדש ומברוק,

מאחל המון שעות רכיבה בכיף.

ירון

גם אני מבקר במפגש השפלה... :beerchug:

פורסם
תתחדש יוני הגשמת חלום

האם את המראות האלו הנך מחפש?http://cgi.ebay.com/ebaymotors/1981-HONDA-GOLDWING-GL1100-MIRRORS-/120664788911?pt=Motorcycles_Parts_Accessories&hash=item1c182e8faf#ht_500wt_975

תודה!

המראות של הגולדווינג שלי עושות את דרכן ארצה, מארה"ב הרחוקה.

סתם חשבתי לתומי שאולי אמצא בארץ, במחיר שפוי.

ולא, אלו לא המראות כמו שלי, אך שוב תודה!

פורסם

מזל טוב!!!:twisted::-D8)

י Capri GT 74 MK2 "אספנות", עדיין מחכה לפחחות רצינית.*סוזוקי 1100F (שהפך ל"סטריטפייטר" לצערי :sad: )*GMC וואנדורה 4X4- "לוחם שטח" במנוחה *פורד D שנת78, ש"מת" להפוך ל"אספנות":oops:*פורד פיירמונט 79' :twisted: -חולם להיות שחור:wink: *"משפחת ליילנדים"* *ואסקורט סטיישן שניצלה בדקה ה-91:king::חובב מכוניות, אופנועים, מפלצות למיניהן ומוזיקה, הסובל מחוסר מקום, זמן ותקציב כרוני, להתעסק בכל התחביבים שלו :???:

פורסם
נו כמעט השלמת את תהליך הגיור, חסר השלב החשוב ביותר ..... תמונות !!!!

העם היושב בציון דורש תמונות..

אבל תתחדש ומברוק,

מאחל המון שעות רכיבה בכיף.

ירון

היות והעם דורש גם קבלת פנים, והיות שאם אעלה תמונות, לא תבוא לקבלת הפנים, סביר כי לא אעלה תמונות עד לאחר קבלת הפנים, שיש סיכוי שהיא תהיה נטולת מראה ימנית...

נכון לעכשיו, אני מנסה להתארגן על יום שישי הבא, ה- 14/1, אבל עדיין מוקדם לדעת....

• תוכן חדש...