Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5729 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש לי כמה שאלות על הגיר הזה

1 איך מלמדים את הגיר (בנסיעה על מצב ידני או על אוטומטי ) ואיך?

2 איך אני מאפס את הגיר ?

3 יש דבר כזה עדכון תוכנה לגיר ? במידה וכן מה הוא משפר וכמה אמור לעלות דבר כזה?

5 שמן גיר כל כמה זמן צריך להחליף, ואיך בודקים שצריך להחליף ?

תודה מראש על התשובות שלכם אני מאמין שזה יעזור לי הרבה ולבעלים אחרים של הגיר הנ"ל

הרכב שלי זה סיטרואן C5 שנת 2005 דור 1 עשה 150K

פורסם

1 איך מלמדים את הגיר (בנסיעה על מצב ידני או על אוטומטי ) ואיך? {המעבר לידני ע"י הסטת ידית ההילוכים מ=D ל-M}

2 איך אני מאפס את הגיר ? {איפוס רק ע"י עדכון גרסה במוסך באמצעות מחשב}

3 יש דבר כזה עדכון תוכנה לגיר ? במידה וכן מה הוא משפר וכמה אמור לעלות דבר כזה? {יש, עלות 180 ש"ח ומשפר בצורה טובה את ביצועי הגיר}

5 שמן גיר כל כמה זמן צריך להחליף, ואיך בודקים שצריך להחליף ? {בעקרון לא מחליפים כל ימי הגיר אלא אם הפך לצבע כהה}

תודה מראש על התשובות שלכם אני מאמין שזה יעזור לי הרבה ולבעלים אחרים של הגיר הנ"ל

הרכב שלי זה סיטרואן C5 שנת 2005 דור 1 {תתחדש ותהנה}

מיצובישי אאוטלנדר פרימיום שנת 2017 - היהלום היפני 

יונדאי אלנטרה I35 שנת 2012

פורסם

תודה רבה על התשובות אז לימוד גיר זה רק במצב ידני נכון? כמה זמן צריך לנסוע ככה שהגיר ילמד?

פורסם

הגיר לא לומד במצב ידני , הבחור לא הבין את השאלה , חשב ששאלת איך מעבירים למצב ידני.

הגיר לומד רק במצב אוטומט , ומאוד קשה "ללמד" אותו . כאשר אתה בנסיעה עירונית לאחר כמה דקות הגיר מתרגל להעברות ההילוכים התכופות ועשה את זה בצורה יותר מהירה/ חלקה - לפי ספר הרכב.

יש עוד כמה שיטות ללמד את הגיר להגיב יותר מהר בדרכים אחרות כמו לחיצות מהירות על דוושת הגז ועוד.

פורסם
הגיר לא לומד במצב ידני , הבחור לא הבין את השאלה , חשב ששאלת איך מעבירים למצב ידני.

הגיר לומד רק במצב אוטומט , ומאוד קשה "ללמד" אותו . כאשר אתה בנסיעה עירונית לאחר כמה דקות הגיר מתרגל להעברות ההילוכים התכופות ועשה את זה בצורה יותר מהירה/ חלקה - לפי ספר הרכב.

יש עוד כמה שיטות ללמד את הגיר להגיב יותר מהר בדרכים אחרות כמו לחיצות מהירות על דוושת הגז ועוד.

מוזר כי מוסכניק שמתמחה ברכבים האלה רשם משהו כזה אני מצטט "ברוך הבא למועדון הסיטרואן

נכון הגיר הזה הוא יכול להיות תלמיד טוב אם אתה תהיה מורה טוב

אני הייתי מציע לך ללמוד בסבלנות את השיגעונות שלו על מנת שתדע איך לתפעל אותו נכון

תשתמש גם בטיפטרוניק ותשלוט בהילוכים במיוחד בתוך העיר

אתה צריך להיות סבלני וסלחן הרכב הזה מפנק

עוד דבר מדיי פעם כשאתה משתמש בטיפטרוניק תמשוך את הסל"ד ל4000 טורים

הייתי מציע לך עוד משהוא נוסף לניסיון

קח את הרכב לכביש 6 בשעות הערב המאוחרות כשהכביש ריק

תיסע במהירות קבועה של 80 קמ"ש במשך 20 ק"מ לפחות

ואחר כך תבדוק אם חל שינוי בנסיעה הרגילה

בהצלחה" לפי מה שהוא רשם ולפי הרקורד שלו אני באמת רואה שהוא מבין מה הוא אומר ברכב הזה כנראה שהוא לומד על ידני וגם יש בזה היגיון כי באוטומט הרכב עושה מה שבא לו ורק בידני את יכו לשלוט בהעברה

פורסם

עדכון מצב כנראה שהגיר הזה ממושמע ולומד במצב ידני, עכשיו הילוכים מוחלפים יפה בלי מכה ויותר טוב מתמיד מאז שיש לי את הרכב , הבעיה שהייתה ב70 קמ"ש הגימגומים עד שהילוך מוחלף כמעט ולא קורה הכוח של הרכב חזר הילוך מוחלף שמגיע כמעט ל 4000 סלד כמו שעשיתי בידני והרכב נוסע חלק מגיע לי 150 בקלות ,מקווה שהסיפור הזה ילך ויגמר בראשון בכל זאת אני הולך לבדיקת דיאגנוסטיקה במוסך , הלך הדלק עם כל הלימוד הזה אבל שזה יהיה הצרות שלנו אני יעדכן תודה לכולם על העזרה .

• חודש מאוחר יותר...
פורסם

סליחה שאני מקפיץ את השרשור,אך יש לי בעיה מוזרה בהיתנהגות הגיר.

אחרי עצירה כשאני לוחץ על הגז הגיר נותן מכה. זה קורא רק בהילוך ראשון.

זה לא קורה תמיד. מישהו אולי יודע מה יכולה להיות הבעיה? במוסך אמרו לי שצריך להחליף בוחנות בגיר.

תודה..

Hyundai IONIQ

פורסם

זה קורה לי גם לפעמים אבל שאני מחליף ידני משום מה זה לא קורה נראה לי כמו משהו בזמן החלפה של הגיר תנסה ללמד אותו קצת או לעדכן גירסה או .. כמו שאמרו לך המוסכים אבל אל תלך בעיניים עצומות כי למדתי על הבשר שלי שהמוסכים בארץ גם המורשים לא ממש יודעים איך לבלוע את החייה הזאת שנקראת C5

פורסם

הכל רשום בשרשור תיסע על ידני ותמשוך אותו למתי שאתה רוצה שיחליף הילוך מניסיון הכי קרוב ל 4 הוא מחליף ממש חלק

פורסם
אתה יכול בבקשה להסביר לי איך בדיוק לעשות את לימוד הגיר?

יש לך סיכוי יותר טוב ללמד זבוב לשחק דמקה מהסיכוי "ללמד" את הגיר משהו.

בניגוד לשטף השטויות שנשפך בנוגע לגיר הזה, האמת היא שהוא לא "לומד" שום דבר.

הוא בסך הכל בוחר באחת ממגוון תוכניות התנהגות לפי אופי הנהיגה שלך.

הכוונה ב"אופי הנהיגה שלך" היא לא לדרך שבה נהגת בשנתיים האחרונות, אלא בדקה-שתיים האחרונות. זה הכל.

זה לא קורה תמיד. מישהו אולי יודע מה יכולה להיות הבעיה? במוסך אמרו לי שצריך להחליף בוחנות בגיר.
כנראה שצריך להחליף שסתומי ויסות לחץ בגיר.

רצוי לעשות זאת, כיוון שהמכה שהתיבה סופגת בעת שילוב ההילוך גורמת לבלאי פנימי, שיוביל לבסוף לשיפוץ כללי.

מוסכניק שמתמחה ברכבים האלה רשם משהו כזה אני מצטט "ברוך הבא למועדון הסיטרואן

נכון הגיר הזה הוא יכול להיות תלמיד טוב אם אתה תהיה מורה טוב

כן, הגיר הזה באמת מומלץ ע"י ארגון המורים העל-יסודיים.

הם מסתדרים איתו מצויין.:roll:

פורסם

2 איך אני מאפס את הגיר ? {איפוס רק ע"י עדכון גרסה במוסך באמצעות מחשב}****איפוס הגיר נעשה על ידי מחשב דיאגנוסטיקה. אין צורך לבצע עדכון תוכנה כדי לאפס את הגיר. מה מטרת האיפוס? למחוק תקלות?

3 יש דבר כזה עדכון תוכנה לגיר ? במידה וכן מה הוא משפר וכמה אמור לעלות דבר כזה? {יש, עלות 180 ש"ח ומשפר בצורה טובה את ביצועי הגיר}*** מה זה התשובה "יש"? בדקת את הגרסה שיש לו במחשב הגיר? מאז 2008 אין תוכנה חדשה לגיר AL4 המותקן ב C5 סימן 1א. בנוסף לעדכון התוכנה, התהליך כולל לימוד מכלולים מסוימים בגיר וברכב ונסיעת מבחן וניתן לביצוע רק במוסכים מורשי יבואן להם קשר עם מערכת המחשבים של סיטרואן. סביר שידרשו ממך כמה מאות ש"ח - תתמקח בנחישות.

5 שמן גיר כל כמה זמן צריך להחליף, ואיך בודקים שצריך להחליף ? {בעקרון לא מחליפים כל ימי הגיר אלא אם הפך לצבע כהה}*****מחליפים אם מומחה גירים שמכיר AL4 אמר שיש צורך, לא כי הצבע כהה.

הרכב שלי זה סיטרואן C5 שנת 2005 דור 1 {תתחדש ותהנה}

תשובותי בכחול.

רועי, כדאי שיהיה לך תדפיס של היסטורית הטיפולים של הרכב, כך תדע אם טיפלו בעבר בגיר ואם כן, מה עשו.

“.You will never reach your destination if you stop and throw stones at every dog that barks"

Winston S. Churchill -

פורסם
סליחה שאני מקפיץ את השרשור,אך יש לי בעיה מוזרה בהיתנהגות הגיר.

אחרי עצירה כשאני לוחץ על הגז הגיר נותן מכה. זה קורא רק בהילוך ראשון.

תודה..

סרגיי, האם מה שקורה זה שבתחילת נסיעה אתה נותן גז, עוברות כמה שניות ורק אז ההילוך הראשון נכנס (במכה) והרכב מתחיל ליסוע?

כעקרון הגיר הזה ידוע בתור נותן מכות בהעברת הילוכים (עקב נעילת מומנט החל מהילוך 2 ואי שחרורו בהעברת הילוך) אבל לפעמים הבעיה היא החלקה בהעברה שדורשת טיפול, במיוחד בתחילת נסיעה ושילוב לראשון.

המוסכניק בטח התכוון לשזתומים, כמו שאמר ארנון.תבדוק אם ביצעו החלפת שסתומי לחץ בגיר אצלך (למרות המודל החדש יחסית). אם לא, כדאי לך לבצע, במיוחד אם אתה עדיין תחת אחריות חברה. חפש בפורום לפירוט מדוע כדאי לעשות זאת.

“.You will never reach your destination if you stop and throw stones at every dog that barks"

Winston S. Churchill -

פורסם

נהג מתחיל כן , כמו שאמרתה. שבתחילת נסיעה אני נותן גז, עוברות כמה שניות ורק אז ההילוך הראשון נכנס במכה.

הרכב במקור מליסינג ונקנה לפני שבוע מחברת טריידאין, חוץ מהבעיה הזאת אין שום תקלות והרכב נוסע מצוין.

יש לי אחריות לשנה על הגיר והמנוע, אני אגיד להם שיתקנו לי את זה.

תודה לך נהג מתחיל וגם לארנון על העזרה. אני מקווה שזאת תהיה הבעיה היחידה באוטו הזה לכמה שנים טובות :roll:

Hyundai IONIQ

פורסם

סרגיי, הוצא היסטורית טיפולים, ראה מה עשו לגיר במהלך חייו; אם אתה באחריות עמוד על כך שיחליפו שסתומים!

כמו כן, כל עוד אתה באחריות יצרן (תבדוק) עמוד על כך שכל תקלה במערכת ההידראולית תתוקן מיד כדי לא לגרור נזק לתקופה שלאחר תום האחריות.

הרכב שלך סה"כ נפלא במודל הזה, אתה תהנה ממנו מאד, סע בביטחה.

תבלה,

אודי

Winston S. Churchill -

• תוכן חדש...