Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5768 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הרכב הוא גולף 2002 1.6 ידני.

לפעמים כשאני מדליק את המזגן, המאווררים לא נכנסים לפעולה,המדחס כן נכנס, ואחרי כדקה מתנתק,ואחרי בערך דקה שתיים,הוא שוב נכנס לפעולה.

זה קורה כשאני בעמידה,המאווררים לא נכנסים לפעולה גם כשהמדחס עובד וגם כשלא,חוץ ממקרים כשחום המנוע עולה ואז הם נכנסים לפעולה על מנת לקרר את המנוע.

אם אני ישר מתחיל לנסוע, אז המדחס עובד רצוף ומקרר, ואף פעם לא מתנתק,אך אם אני עוצר ברמזור הוא שוב מתנתק,רק במקרים נדירים, הוא עובד בלי בעייה גם בעמידה.

הייתי אצל מזגניסט, והוא אמר שהמחשב או מוח של המאווררים תקול, ויש להחליפו,הוא המליץ לי להחליף את זה במוסך מורשה, כדי שתיהיה לי אחריות.

הוא גם בדק גז ואמר שיש מספיק.

כמה החלק אמור לעלות עם עבודה,האם יש תחליפי?

אצלי הבוררים של המזגן הם מכניים,האם ניתן להחליף את הבוררים למערכת אקלים דיגיטלית, כי לדעתי אצלי זה גם מערכת אקלים, פשוט עם בוררים מכניים.

פורסם

שלום לך

המחשב נמצא מתחת למצבר והוא (במודל 99 שיהיה לי) גם מפעיל את המדחס.

היתה לי תקלה דומה אל תפעיל ככה את המזגן המדחס יילך, יחידה חדשה עולה 560 לפני מע"מ ומשומש עלה 250 כולל מע"מ

פירוק והרכבה קל ביותר , + ניתוק וחיבור שני קונקטורים.

תמצא את המק"ט שרשום על יחידת המאווררים הזו ותעשה את החשבון שלך. חדש או משומש,

לפי דעתי אם אתה מתכוון להחזיק ברכב עוד זמן תחליף לחדש.

אם יש לך ידיים טובות... אני אצלי החלפתי לבד.

פורסם

למה כולם רוצים "למחשב" הכל. אין שום מחשב למאווררים.

החלק שאתה מחפש נקרא בשפת הרחוב "ממסר מאווררים" ובשפה יותר מדוייקת- יחידת בקרה למאווררים.

תוכל להזמין את החלק בחנויות חלפים, אצל חשמלאי רכב או אצל חבר הפורום מוסך רון. מדובר בחלק שעולה כמה מאות בודדות.

מה שכן אני מציע שמישהו שמכיר טוב את הרכב ואת אופן פעולת המאווררים יבדוק שוב את העניין כי משהו בסיפור לא מסתדר לי. לכאורה לא הגיוני שכשהמנוע מתחמם המאווררים פועלים וכשהלחץ במערכת המיזוג עולה הם לא נדלקים. יכול להיות שזו בעיה בפרזוסטט (הרבה פחות שכיח). לרוב הממסרים הפנימיים הם אלו שנדפקים ביחידת הבקרה ואז אחת או יותר מהמהירויות של המאווררים לא פועלת.

יכול להיות שהאבחנה שציינת לא מדוייקת והבעיה היא במהירות הנמוכה של המאווררים.

פורסם

ברכב יש 2 מאווררים,אז או ששניהם מסתובבים, או שאף אחד מהם לא מסתובב.

זה קורה לסרוגין,לפעמים אני רק מניע ועומד, מדליק את המזגן, ושני המאווררים מתחילים לעבוד, ולפעמים רק המדחס נדלק, והמאווררים לא עובדים.

לא ציינתי שכשהאוטו כבוי ואני מדליק את המאוורר ולוחץ על כפתור AC אז 2 המאווררים מסתובבים ואז אני מניע והם מפסיקים לעבוד.

• ספונסר פורום
פורסם

מקרה קצת מוזר שאני לא מכיר ,

זה יכול להיות בעיה בממסר המאווררים אבל זה יכול להיות גם דברים אחרים

כגון נתק חשמלי בצמה או יחידת השליטה שבתוך הרכב .

אני ממליץ לך חהיכנס למוסך שמכיר את הרכב הזה כדי לאבחן את התקלה

לפני שאתה מחפש רכיבים כאלו ואחרים .

מרכז שרות מומחה לרכבי פולקסווגן אודי סיאט וסקודה .

במוסך רון מקבלים שנה אחריות על עבודה וחלפים .

ישראל ב"ק 18 ת"א 035373204 .

פורסם
למה כולם רוצים "למחשב" הכל. אין שום מחשב למאווררים.

החלק שאתה מחפש נקרא בשפת הרחוב "ממסר מאווררים" ובשפה יותר מדוייקת- יחידת בקרה למאווררים.

תוכל להזמין את החלק בחנויות חלפים, אצל חשמלאי רכב או אצל חבר הפורום מוסך רון. מדובר בחלק שעולה כמה מאות בודדות.

מה שכן אני מציע שמישהו שמכיר טוב את הרכב ואת אופן פעולת המאווררים יבדוק שוב את העניין כי משהו בסיפור לא מסתדר לי. לכאורה לא הגיוני שכשהמנוע מתחמם המאווררים פועלים וכשהלחץ במערכת המיזוג עולה הם לא נדלקים. יכול להיות שזו בעיה בפרזוסטט (הרבה פחות שכיח). לרוב הממסרים הפנימיים הם אלו שנדפקים ביחידת הבקרה ואז אחת או יותר מהמהירויות של המאווררים לא פועלת.

יכול להיות שהאבחנה שציינת לא מדוייקת והבעיה היא במהירות הנמוכה של המאווררים.

ביחידת הבקרה שתקלקלה בגולף שלי נשרפו גם חלק מהמוליכים על הלוח המודפס וכמובן גם הממסר,

אחד הממסרים שם גם היה מפעיל את המדחס.

יש מספר סוגים ליחידות האלו, במודלים הישנים שנת 99 היה בקר בעל מהירות אחת בלבד SINGLE SPEED

בין שנת 99 ל 2000 יש שינויים במודלים. הדגם שהיה לי SDI 99.

לא כדאי להחליף למערכת בקרת אקלים דיגיטלים מכיוון שאצלך הפיקוד הוא מכני עם כבלים "פושרוד" ואילו בדיגיטלית יש מנועי סרוו חשמליים בקופסת המיזוג/חימום.

כמו כן בקלימטרוניק יש תקשורת לשאר המחשבים ברכב וניתן לראות ערוצים שונים במחשבים, כגון טמ"פ שונות, ועוד נתונים כגון מתח טעינה .

הנה דיון על החלפה - זה הרבה עבודה - http://forums.vwvortex.com/showthread.php?413346

תהיה החלטי, האם בזמן שהמנוע קר אתה מפעיל מזגן האם הוונטות עובדות? , האם בזמן שהמנוע חם ללא מזגן הוונטות עובדות?

ומה קורה אם מנוע חם ומזגן פועל? אם אתה לא החלטי תיגש למי שמכיר, את האוטו שלי הכרתי כל בורג, לכן מצאתי ותיקנתי לבד.

הרי אם הלחץ במעבה יהיה גבוה כי אין וונטות אז המדחס יתנתק.

פורסם
האם בזמן שהמנוע קר אתה מפעיל מזגן האם הוונטות עובדות?

לפעמים כן ולפעמים לא,בדרך כלל הונטות לא מתחילות לעבוד כשחם בחוץ,אם אני מפעיל את המזגן בבוקר הסיכוי שהונטות יעבדו הוא גדול יותר.

האם בזמן שהמנוע חם ללא מזגן הוונטות עובדות?

כן,המנוע לא מתחמם מעבר לחצי.

ומה קורה אם מנוע חם ומזגן פועל?

אותו הדבר:לפעמים הונטות נדלקות ולפעמים לא.

הבעיה היא שזה לא קורה תמיד,יש מקרים שהונטות נדלקות ואז המדחס עובד בלי בעיה,ויש מקרים, שזה ברוב הפעמים, שהם לא נדלקות.

פורסם

טוב אז אם אתה מאבחן את זה כפעם כן ופעם לא ז"א שהתקלה ספורדית ולא קבועה

במקרה שלי המאווררים פשוט לא פעלו כלל אז לא היה ספק שזו יחידת הבקרה תקולה. החלפתי והכל הסתדר.

אני חושב שתיגש למקום מומלץ כמו מוסך רון, שיאבחן לך את הבעיה במדוייק וככה לא תוציא כספים מיותרים ותימנע מנזקים.

גם יכל להיות שהפחמים בוונטות גמורים לכן היא פעם פועלת ופעם לא...

בקיצור צריך לבדוק הכל ע"מ שיהיה לך מזגן טוב והמדחס לא יילך.

האם שני המהירויות עובדות? לי נראה שהמהירות הראשונה לא פועלת או כפי ששיער עמיתי חישן הלחץ לא מתפקד כראוי, את כל אלו צריך לבדוק.

פורסם

ברמת העיקרון גם תקלה ביחידת הבקרה יכולה להיות אקראית, כך שכדי לשלול באמת צריך לבדוק עוד. דבר נוסף שתוכל לנסות- אם אתה מדליק את המזגן והמאווררים לא נכנסים לפעולה כלל נסה לתת כמה מכות על יחידת הבקרה. אם הם פתאום יתחילו לפעול הבעיה בוודאות שם.

• תוכן חדש...