Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

אאודי A3 או פולקסווגן שירוקו?

asishap
שימו לב! השרשור הזה בן 5219 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

פוסטים מומלצים

היי,

יש לי אודי A3 2010 1.6 102 כ"ס, יכול להיות שיתאפשר לי לעשות החלפה על פולקסוואגן שירוקו חדשה מהחברה 122 כ"ס, האם כדאי?

מוזר לי שהאודי כחדשה עולה בערך כ30 אלף יותר מהשירוקו(כולל חבילת שארפ), למה ההבדל הגדול? אני מת על האודי שלי אבל השירוקו מאוד קורצת לי בגלל שהיא בעלת מנוע חדש יותר, חזק יותר, חסכן יותר, האוטו עצמו הוא דגם חדש ומיוחד יותר.

אבל עדיין האודי יש לה את הקלאסה והפוזה שלה והיא מאוד אמינה ואיכותית.

מה דעתכם אני רוצה לשמוע דעות?

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

ענית לעצמך. אודי עולה יותר מפולקסווגן מקבילה כי היא מספקת יותר איכות וגם יותר תחושת איכות, שזה דבר שונה שנמדד יותר באופן סובייקטיבי - עובדה שאתה "מרגיש" שהאודי יותר איכותית ומשדרת יותר קלאסה.

בכל מקרה, כמעט בכל פרמטר של תמורה למחיר השירוקו עדיפה. בנוסף לזה היא גם זולה יותר, וזה מוביל לתשובה פשוטה - שווה לך להחליף, אם אתה מעריך את היתרונות של השירוקו על ה-A3 שלך.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אם זו הייתה אאודי עם סמל של לאדה או דייהו, האם גם היית "מרגיש" שזה אותו יותר איכותי?

אתה בעצמך כתבת שהשירוקו עדיפה בגלל שהיא יותר חדישה (מבחינת מנוע, ביצועים וחסכנות) אז איך יכול להיות

שארבעה עיגולים מחוברים נתפסים תמיד כיותר איכותיים? :lol:

לדעתי ההרגשה הזו מוטעית כי היא נובעת משיקול רגשי יותר מאשר פרקטי.

בפאביה המגבים אפילו לא צריכים לעבוד, הם לא מנגבים את הטיפות אלא מפחידים אותן
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

כן האמת שגם אם זו היתה לאדה הייתי מאוד מופתע מהאיכות חומרים שלה :-D

האוטו מאוד איכותי, היתה לי פולקסוואגן פולו חדשה ו3 איביזות חדשות כולם משנתונים 2007-2008 בעבר, ואין מה להשוות אפילו בצחוק מבחינת איכות ההרכבה הגימור, ואיכות החומרים ברכב.

גם יש באודי תחושת יוקרה שלא הכרתי עד שרכשתי אותה, אני בפעם הראשונה שנסעתי איתה מצ'מפיון הביתה הרגשתי מיליונר צעיר והרגשתי שכולם מסתכלים עליי(אולי זה באמת קרה?) ושאני עם לא סתם אוטו.

בכל מיקרה ישבתי בתוך שירוקו באולם התצוגה כאשר הייתי בצ'מפיון ואני זוכר שהרכב גם כן בעל חומרים דומים לשל האודי והתחושה מבפנים היא מצויינת אם כי החלונות קצת קטנים והאוטו עצמו גם כן לא גדול, אבל האוטו משרת אותי שאני בן 21 ואת אמא שלי שהיא נוסעת סה"כ לעבודה וחזור כ10 קמ ביום, ככה שלא חשוב הגודל כל כך.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

השירוקו לא כזאת קטנה כפי שתיארת, היא מעט יותר קטנה ממשפחתיות קומפקטיות (קורולה,3 מגאן ושות'). בכל מקרה, אני בטוח שכשתיסע בשירוקו, אתה תרגיש גם "מיליונר קטן" כפי שרשמת. השירוקו מדהימה, מושכת מבטים בלי סוף, וגם כמו שציינו, היא יותר תמורה לכסף (ביצועים, חיסכון בדלק). אני אישית הייתי הולך על ההחלפה.

ולכן אתן לו בכל הכבוד את הזכות להרצות לי על מחזיקי כוסות וגגות שמש, לא יותר מזה.

ZOOM-ZOOM

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

רק כמה נקודות לזכות האאודי: נוחה יותר (מושב + נסיעה), אכן מפוארת יותר ויפה יותר מבפנים (לטעמי).

אני מניח שכל השאר לטובת השירוקו.

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

כן האמת שגם אם זו היתה לאדה הייתי מאוד מופתע מהאיכות חומרים שלה :-D

האוטו מאוד איכותי, היתה לי פולקסוואגן פולו חדשה ו3 איביזות חדשות כולם משנתונים 2007-2008 בעבר, ואין מה להשוות אפילו בצחוק מבחינת איכות ההרכבה הגימור, ואיכות החומרים ברכב.

גם יש באודי תחושת יוקרה שלא הכרתי עד שרכשתי אותה, אני בפעם הראשונה שנסעתי איתה מצ'מפיון הביתה הרגשתי מיליונר צעיר והרגשתי שכולם מסתכלים עליי(אולי זה באמת קרה?) ושאני עם לא סתם אוטו.

בכל מיקרה ישבתי בתוך שירוקו באולם התצוגה כאשר הייתי בצ'מפיון ואני זוכר שהרכב גם כן בעל חומרים דומים לשל האודי והתחושה מבפנים היא מצויינת אם כי החלונות קצת קטנים והאוטו עצמו גם כן לא גדול, אבל האוטו משרת אותי שאני בן 21 ואת אמא שלי שהיא נוסעת סה"כ לעבודה וחזור כ10 קמ ביום, ככה שלא חשוב הגודל כל כך.

איביזות זה לא דוגמא לכלום, זה מעליב את האאודי לעשות השוואה מבחינת איכות הרכבה גימור וחומרים.

גם הפולו היא המוצר הכי פשוט של VW שנמכר בארץ אבל עדיין ברמה יותר גבוהה מאשר האיביזה .

אם איכות החומרים של השירוקו דומה לזו של האאודי , אז יש לי חדשות בשבילך : השירוקו היא כמעט 1 ל1 הגולף מבפנים מה שמוביל למסקנה המתבקשת... שאין ממש הבדל בין השלישיה מבחינת אינטריור.

Volvo V40 T5 R-Design

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK5 - SOLD

GTI MK4 - SOLD

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אם איכות החומרים של השירוקו דומה לזו של האאודי , אז יש לי חדשות בשבילך : השירוקו היא כמעט 1 ל1 הגולף מבפנים מה שמוביל למסקנה המתבקשת... שאין ממש הבדל בין השלישיה מבחינת אינטריור.

בתור מי שהתלבט קשות בין ה- A3 1.8 לבין ה- TSI 160, האמת היא שיש הבדל לטובת האאודי. אפילו הכסאות שם נוחים יותר.

אני בסוף הלכתי על הגולף משיקולי בטיחות (כוכב נוסף), אבזור מעט עדיף בעיניי, ומרווח ראש.

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

צר לי 'לקלקל' את החגיגה...

ההשוואה היא לא נכונה:

בעבר היתה בבעלותי A3 (קניתי אותה חדשה ב01' נסעתי עליה כ-4 שנים, משהו כמו 170,000 קמ'...).

שנה שעברה רכשתי שירוקו (TSI 160 DSG), כאשר התלבטות היתה מול A3 1.8T.

הפער במחיר (אז) לא היה משמעותי, כך שאודי מקבילה בהחלט לא 'הרבה יותר יקרה'.

לאחר שנה ורבע, 64,000 ק"מ, אני יכול לאמר לך כי איכות החומרים לא זהה, אלא חד משמעית טובה יותר ב- A3.

השירוקו בסדר גמור (בכל זאת פולקסווגן..) אבל האודי בליגה אחרת לחלוטין. האודי יותר נוחה, יותר שימושית (מרחב מאחור, תא מטען, רכה יותר). דרך אגב, תא הנוסעים של הגולף (לא גרסת 1.6) יותר מודרני ואיכותי מהשירוקו.

השירוקו נמוכה יותר, רחבה יותר, קשה יותר (אמא שלך אמורה לחלוק עימך את השימוש?), קלסטרופובית מאחור (מרווח, אבל 2 מושבים, וחשוך...). תא מטען קצר ועמוק = לא נוח. וכמובן מודרנית יותר.

השירוקו היא יותר ספורטיבית. ויפה. ומגיבה. ומתקשרת. ומחייכת אלי כשאני מתקרב אליה. ולכן בחרתי אותה, ואינני מצטער אף לרגע.

נ.ב: נדמה לי שה- 122 משווקת רק עם גיר ידני (6 הילוכים). מתאים לאמא?

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

שימו לב! השרשור הזה בן 5219 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...