Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5820 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אז ככה חברה החלטתי לקחת את העניין איזי ולקנות דבר דבר עד שנגיע לסוף.

הקטע שאני עוד לא ממש הבנתי איך הכל מתחבר,האם צריך הוספת חשמל בשביל זה?

איזה ספק צריך?

איזה לוח אם שמים בדרך כלל?

לפי מה שהבנתי זיכרונות זה כמו במחשב בייתי אפשר? או של מחשב נייד אפשר גם?

כרטיס מסך איך עדיף חיצוני או שיש פנימי עם הלוח אם? (אין לי צורך לראות סרטים ברכב)

ומארזים אפשר לבנות עצמאי? או שיש מוכנים ולא משתלם להכין אחד משלי?

אשמח אם תפנו אותי למקום שאפשר להתחיל לקנות דברים..

תודה רבה.

Scan Speak

פורסם

לפני שמפנים אותך למקום שקונים בו דברים ( שזה בעצם כל מקום אפשרי.. )

לפי השאלות אתה עוד צריך לאגור הרבה הרבה מידע ולהבין מה זה בכלל

תתחיל מחיפוש פה , וקריאת אשכולות faq וnewbies בmp3car

אחרי זה תשאל שאלות יותר ממוקדות שאפשר לענות עליהם כמו שצריך

חשוב להבין , אין דבר כזה מה שמים בדרך כלל

כל אחד שם רכיבים לפי הצורך שלו..

כן יש דברים יותר מומלצים ופחות מומלצים אבל באופן כללי אין חוקים

HeadUnit : Car-Pc | Processor : JBL MS-8 | Front Stage : Woofer - Mpyre 65M , Mid - Dayton RS100-4 , Tweeter - Tang-Band Ceramic 25-1719S | Subwoofer : Hertz HX250D | Amplifiers : A/D/S PQ10 , Hifonics Olympus XI , SPL AB03445 | Wiring : KnuKonceptz , Sommer , Neutrik |

פורסם

עשיתי חיפוש ב FAQ ולא מצאתי שם הסבר על זה,אני מעדיף ללמוד בעברית את כל העסק הזה..

לגבי רכיבים אני די מבין ברכיבים רק צורת החיבור של הכל אני די חלש..

ראיתי גם כמה מחשבים עובדים(במפגשים)

אני מאמין שזה לא עסק מי יודע מה..צריך רק להשתפשף טיפה,יש לי טיפה יידע.

Scan Speak

פורסם

לא בFAQ שלנו , אלא בmp3car

מצטער , בלי אנגלית לדעתי לא תוכל להבין מספיק טוב את העניין

הדרך היחידה שתוכל לעזור לעצמך לדעתי היא פשוט לעבור פה על השרשורי בנייה בפורום ולנסות ללמוד מהם

השאלות שלך הרבה יותר מדי כלליות בשביל להתחיל לענות..

ציינתי פה כבר לא פעם שלדעתי בשביל להרים פרוייקט כזה צריך לפחות ידע בסיסי+ בחומרה , תוכנה , אלקטרוניקה ורכב

ואנגלית ברמה טובה

HeadUnit : Car-Pc | Processor : JBL MS-8 | Front Stage : Woofer - Mpyre 65M , Mid - Dayton RS100-4 , Tweeter - Tang-Band Ceramic 25-1719S | Subwoofer : Hertz HX250D | Amplifiers : A/D/S PQ10 , Hifonics Olympus XI , SPL AB03445 | Wiring : KnuKonceptz , Sommer , Neutrik |

פורסם

יש לי יידע טיפה באנגלית(יש לי גם תוכנות לתירגום מקסימום)

בחומרה יש לי אנשים שעובדים בחנויות מחשבים וניופאן אז בכל השאר יכולים לעזור לי.

Scan Speak

פורסם

ידידי, ללא רקע טוב במחשבים יהיה לך מאוד קשה להתחיל ולסיים, תצטרך כל פעם עזרה ותתקל באין ספור בעיות.

לא כדי להפחיד אותך פשוט אתה תבזבז כסף על חלקים וציוד ובסוף תתבאס ותמכור בחצי מכיר.

תחשוב שוב וברצינות.

פורסם

כמו שכבר אמרתי יש לי ניסיון בסיסי במחשבים,וחוץ מזה יש לי אנשים שיכולים לעזור לי מבחוץ בקשר לחלקים ולאמינות שלהם..

אני רק צריך לראות איך הכל הולך במחשב הזה(אם זה כמו במחשב בייתי אז אין שום בעיה)

Scan Speak

פורסם

היי דן,

אני כרגע בעיצומו של פורייקט CarPC.

החברה כאן צודקים כשהם אומרים שבלי ידע מעל לבסיסי במחשבים, יהיה לך קשה לנהל את המחשב.

מבחינת חומרה וההתקנה של זו לסטאפ שיש ברכב זה לא קשה, כל עוד עושים זאת אצל מתקין איכותי כמובן.

אתה צריך לשאול את עצמך תחילה מה אתה רוצה מהמחשב רכב ועל פי זה להרכיב מפרט.

האם אתה מעוניין במרכז מולטימדיה לרכב שרק מוציא סיגנל למגברים/רמקולים או שמא אתה מעוניין במחשב שיתפקד כפרוססור או אף ישלוט על החיתוכים במידה ומדובר בהגברה אקטיבית.

איזה תוכנות תריץ על המחשב, שימושים ואיזה אביזרים תצרף לו - GPS, WIFI, דיבורית, OBDII, מצלמת אינטרנט, מצלמת רוורס, מוזיקה, סרטים, קליפים, משחקים ועוד

בהתאם לדרישות תדע איזה מפרט להרכיב, כאשר המפרטים נעים החל ממעבדי אטום זולים כגון D510 ועד למעבדי CORE, בהתאם מתקבל הצורך בכרטיסי קול מובנים או חיצוניים, גודל המחשב ועוד.

זה החלק הקל

החלק היותר קשה הוא לתחזק את הCarPC, יש צורך למצוא את כל התוכנות, להתמודד עם דרייברים בעייתים ולהיות יצרתיים במקרה הצורך בפתרונות מארז ובשילוב אביזרים חיצוניים (ליצור כבלים, להרכיב ולפרק את המחשב עשרות פעמים וכו).

לכן תבין, שגם אם מישהו יכין לך את המחשב, יתקין את הכל וישים לך אותו ברכב, אתה לעד תצטרך עזרה של מישהו שמבין בכדי להתמודד עם כל תקלה או שדרוג או שימוש שהוא לא קונבציונלי.

מחשב הוא חומרה מאוד מורכבת ועם המון באגים ושגיאות, צריך לדעת מעבר לבסיס בכדי להכניס אותו כמה שאחראי על המוזיקה ברכב, אחרת אתה תמצא את עצמך רבות בלי מוזיקה ובלי הרבה מרשרשים בבנק (כל הזמן טכנאי).

תשובה לשאלות שלך:

1. ישנם ספקי כוח יחודיים למחשבי רכב, M2 ו M4 כאשר הם שונים בהספק שלהם. את הספקים ניתן לרכוש בארץ במחירים מופקעים או סבירים כיד שניה או לשלוח מחו"ל (זה משהו שאתה תעשה הרבה עם CarPC).

הספק מתחבר למחשב בצורה רגילה עם כבלי מולקס, SATA וכו' ולמצבר עם פיוז וקבל מתח.

2. את המחשב מחברים למגברים/רדיו דיסק עם כבלי pl to rca, כבל עבור כל אלמנט כמו בחיבור HU למגבר.

3. אחרי שבוחרים שימוש למחשב, מחליטים היכן למקם אותו, מכאן נגזר המקום הזמין וגודל הלוח שיהיה בשימוש (וכן המחיר - קטן יותר בדרך כלל יקר יותר) - לדוגמא אם המחשב בבאגז, תוכל לשים MID או אפילו FULL TOWER.

4. זכרונות זה תלוי בלוח, בעקרון החוקים כאן הם של מחשבים ביתיים, זכרונות רגילים.

5. כרטיס מסך מובנה.

• תוכן חדש...