Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5780 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי חברים :)

אחרי שעברתי שנה א' בלימודים רחוק מאוד מהבית (לומד במרכז וההורים בצפון הרחוק), החלטתי שמשנה ב' אעזוב את האופניים, האוטובוסים, והמוניות ואעבור לאוטו.

עם הכסף שחסכתי עד כה (חלק גדול מהמענק של המועדפת), החלטתי להקציב באזור ה-10,000 לרכישת רכב.

אחרי שסיננתי, בדקתי, השוויתי, ושאלתי הרבה, הגעתי למסקנה שאלך על פירמה גרמנית או יפנית, ובתקציב הזה ראיתי שאני יכול להביא 2 רכבים שאני מכיר מקרוב מאוד ממשפחה וחברים: מאזדה 121, או פולקסווגן פולו (לא החדש).

מאזדה 121 יש לשכן שלי, והוא משרת אותו טוב.

פולו יש להורים שלי (לא, אי אפשר לקחת להם אותו) אמנם דגם חדש יותר מעט, אבל מהיכרות גם עם דגמים אחרים של הפולו הישנה, התרשמתי (וגם נהגתי הרבה אז אני יודע) שזה אוטו שעושה את העבודה כמו שצריך, וגם בנסיעות בינעירוניות הוא לא רע.

אלה השימושים שלי בגדול לרכב-אני אסע בעיקר באזור המרכז, שזה גוש דן והשרון, לצורך לימודים, עבודה, ויציאות פה ושם כמובן. לנסיעות רחוקות (למשל להורים לצפון) אני אשאיר את הרכב במרכז, כי יותר משתלם לי במקרה הזה רכבת/אוטובוס, אבל אני לא פוסל מדי פעם לעשות איתו נסיעות למרחקים ארוגים של שעה פלוס. בכל מקרה, הוא ישמש בעיקר לנסיעות בתוך העיר.

חשוב לי בעיקר שהרכב יהיה אמין, כי ברכבים שהם יחסית ישנים זה חשוב שבעתיים כמובן. גם צריכת הדלק היא שיקול, כשהדגש הוא על חסכון בנסיעות בתוך העיר.

אשמח לקבל מידע על 2 הרכבים, מה היתרונות והחסרונות של כל רכב, למה לשים לב כשקונים, ואם יש דגם מסוים שהוא מומלץ. אשמח גם לדעת מה עדיף בסופו של דבר.

יש לציין שיש לי נטייה קלה להעדיף אוטומט, אבל גם עם ידני אני אסתדר, אלא אם כן מדובר בהבדל משמעותי מאוד ברמת האמינות או בצריכת דלק

תודה רבה, שבת שלום :)

אסף

פורסם

בשנות התשעים היו לנו את שתי המכוניות האלה במקביל. שתיהן ניקנו חדשות.

מבחינה מיכנית ה 121 היתה אמינה הרבה יותר. לכן גם החזקנו בה הרבה שנים. היא פשוט לא התקלקלה. לפולו היו בעיות קטנות ומרגיזות בעיקר במערכת החשמל אבל גם באיכות ההרכבה. בטיחותית המזדה נחותה, היתה לה רק כרית אחת למיטב זכרוני.

מבחינת הנוחות הפולו לוקחת בגדול. רכב נח, כייפי לנהיגה, מתלים וקפיצים כמו שצריך, הרבה יותר אוטו. המזדה שווקה כאן בצורה מוזרה כאשר הדגם הידני היה עם הגה כח והאוטומטי בלי הגה כח וזה יותר הבדל ממש גדול. למזדה יש גם בגאז' די מרווח.

שורה אחרונה? אהבנו יותר את המזדה. לאחר שמכרנו את הפולו קנינו עוד 121 וכך נשארנו עם 121 ידנית עם ה"כ ו 121 אוטומטית בלי ה"כ.

מה לבדוק? שהפולו מטופלת בקפדנות עם נוזל קירור ייעודי של פולקסווגן. במזדה כדאי לבדוק שמערכת ההזרקה תקינה כי לא קל לתקן אותה.

לתשומת לבך שהפולו היא חלק מכמה רכבים תאומים. יש פולו קלאסיק שהיא תאומה של סיאט קורדובה. יש סיאט איביזה שהיא תאומה של הפולו הרגילה ויש סקודה פליסיה שהיא תאומה של כולן...

אלבום התמוונות של המוסטנג 1966 והפלקון 1960 ושני אוטובוסי הטייגר 1965 ו-1975, ראו כאן:

http://www.flickr.com/photos/benihasp/

פורסם

ראשית, תודה רבה על התשובה :)

שנית, לפני כן חשבתי על פיאט פונטו שנת 2000 פלוס, שגם נראית לא רע, וגם "נחשבת" למעין "אוטו סטודנטים".

האם זה עדיף? האם זו אופציה טובה יותר שכדאי לשקול אותה?

בכל מקרה, אני חושב שכבר אלך על המאזדה 121

שוב תודה מראש :)

אסף

• תוכן חדש...