Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5811 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם. אני חדש בנושא האודיו לרכב, כך שאני עוד לא יודע מה מחובר למה :-)

מה יש כרגע - קורולה 2001 עם רדיו דיסק ישן ודי מקולקל, ורמקולים סבירים, לפחות ביחס למה שאני מכיר.

מה אני רוצה - השקעה חד פעמית ולא גדולה מדי, עם מה שהכרחי בלבד כדי לשמוע מוזיקה באיכות טובה. אני לא צריך להרעיד את השכונה ואני לא אודיופיל, ולכן אני לא רוצה להיסחף עם הסכומים.

מה שיש לי בראש בינתיים - JVC KDR810 כרדיו - יש לו בלוטות' שאמור לכסות לי גם את נושא הדיבורית וגם למשוך אמפי3 מהסלולר. ככלל הוא נראה מצוין והומלץ לי ע"י מבין עניין. - 1050 ש"ח כולל התקנה.

אופציה לרמקולים - Morel pulse 6. זה מומלץ באינטרנט, עד כמה שזה שווה. יש כ"כ הרבה ואני לא יודע מאיפה להתחיל, אבל זו מערכת שנראה שתכסה את מה שאני צריך. סביב 500 ש"ח כולל התקנה. רעיונות למשהו אחר/טוב יותר?

מגבר - אני מעדיף בלי (כסף...) אבל לא יודע אם אפשר. מישהו יכול להאיר את עיני?

סאב - אם כבר אז קטן כי אני צריך כמה שיותר בגאז'. ככלל, אם הרמקולים למעלה נותנים באס טוב, זה יספיק. אני אקח סאב רק אם זה באמת נדרש למוזיקה כמו רוק (מטאליקה נגיד). כמו כן הבנתי שסאב גם מכריח אותי לקחת מגבר. אולי סאב מוגבר? רעיונות?

זהו. אודה לכם על כל רעיון או תוספת, כולל דברים יצרתיים לגמרי. :-)

תודה.

פורסם

לילה טוב,

נתחיל בזה שתציין תקציב כולל של המערכת.

נמשיך בזה שאייעץ לך להגיע למפגש ביום שבת הקרוב, שם לבטח תקבל הצעות נבונות מאוד.

רזי.

איפה איפה איפה איפה איפה איפה איפה איפה איפה איפה איפה איפה איפה - העוגה ?

פורסם

אוקי - תקציב: בהנחה ששמתי 1000+ על היחידה של JVC, הייתי רוצה לא לחרוג מתוספת של 1500-2000 לשאר.

כן אני יודע, זה לא הרבה, לכן אני מנסה למצוא חלופות ללא מגבר.

לגבי המפגש - קצת בעיה בהתחשב בזה שאני דתי :-)

תודה.

פורסם

עדיף שכן. כמו שאני מכיר את עצמי תהיינה חריגות, אבל אני מעדיף לא להיסחף.

לגבי מפגש - אני מקווה לסגור עניין בקרוב, עוד לפני יום שישי.

פורסם

במקרה שלך ומה שציינת הייתי מעדיף להשאיר אותך או בלי הגברה בכלל וסט קדמי ביחד עם 6*9 על המגש האחורי

או להשאיר אותך עם הגברה אבל בלי סאב באותה תצורת מערכת כמו שרשמתי שורה מעלה.

למה?

כי א. - סאב דורש הגברה ולכן כבר אתה זקוק למגבר.

ב. סט קומפוננט קדמי ישמע מאוד "עצל" בלי מגבר ולכן הייתי הולך על רמקולים קואקסיאליים פשוטים יותר או לפחות נצילים יותר.

ג. הייתי כן הולך על מגבר 4 ערוצים כלשהו היות ומגבר לא לוקח כל כך הרבה מקום והתקנה של מגבר + רדיו דיסק עדיין יכולה להסתכם במחיר של כמה מאות שקלים בודדים וזה כדאי ואף מומלץ.

---- ללא הגברה בכלל ----

ממליץ לך ללכת על סטי קומפוננט מרמות הכניסה של חברת ALPINE היות והם לרוב מוצהרים על הספקים נמוכים מאוד כמו 40 עד 50 וואט RMS סה"כ ולמגבר הפנימי של הHU (רדיו דיסק) יהיה הרבה יותר קל להתמודד איתם, אם כי על הגברה חיצונית הם תמיד ישמעו טוב יותר אבל לפחות אתה תוכל לנצל אותם יותר על המגבר הפנימי של הרדיו דיסק באם תבחר לא להגביר.

מחיר הסט צפוי לעמוד על כ 1300 ש"ח עד 1700 ש"ח עד כמה שזכור לי - אבל ללא הגברה זו האופציה הטובה ביותר לסט קומפוננט.

על המגש האחורי רמקולים אובליים, רצוי 1WAY או אפילו 2WAY אבל לא יותר עד תג מחיר של 400 שקלים רק בכדי להשלים לך קצת באס וקצת סאונד מאחורה (ניתן לבנות להם קרוס אובר מאוד פשוט בעזרת סליל בודד שעולה שקלים בודדים ואז לגרום להם לנגן בעיקר באס ואז הם לא יגנבו את הבמה מקדמת הרכב או לפחות יפריעו פחות)

------ עם מגבר 4 ערוצים ----------

אתה יכול בלב שקט לקנות את הפולס ולהשקיע עד אלף שקלים על מגבר 4 ערוצים - מגבר של 4*50 יספיק לך בהחלט לפי מה שאתה מתאר לגבי הצרכים שלך ולכן יש לך היצע טוב מאוד למגברים שכאלו.

בעזרת מגבר אתה מקבל יתרון נוסף והוא הקרוס אובר של המגבר - לרמקולים האובליים (אליפסות, ביצה או איך שרק תקרא להם) אתה יכול לחסום אותם בLPF ובעצם להשתמש בהם רק להשלמה של באס וקצת קצת מידבאס

ולסט הקדמי יש לך חסימה של HPF שתמנע מהם לרדת נמוך מידי ולחרחר לך בסופו של דבר וגם כמובן - ינעים לך את כל נושא הצליל.

אני ממליץ בחום במקרה שלך לא לוותר על מגבר היות וההתקנה לא יקרה והוא לא תופס כמעט מקום ולהתקין סט קומפוננט קדמי + רמקולים אובליים על המגש האחורי - פולס של מוראל גם כן יהיו כאן המלצה טובה מאוד.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

תודה!

אני הולך ומשתכנע שאין לי ברירה אלא ללכת גם על מגבר. זה מעלה שאלה חשובה: האם מגבר הוא מסוג הדברים שאוכל לקחת איתי לרכב הבא? או שיש לו בלאי/הטכנולוגיה מתקדמת מהר (כמו בחומרת מחשב...) אם התשובה חיובית אני ארגיש יותר בנוח להשקיע בו יותר.

לגבי האחוריים: בלינק הזה:http://www.autosound.co.il/main.asp?url=content/01-07-2002-Theory-Rear-Fill.html

נאמר ש 9x6 לא מומלץ. לאחר שקראתי שם אני חושב לעצמי מדוע לא להשאיר מאחור את המקוריים שהגיעו עם הרכב, שהם לא רעים כ"כ, ולנתב את הכסף לאפיקים אחרים?

שאלה אחרת: האם ישנם רמקולים אחוריים עם בס כזה שיוכל להוות תחליף לסאב, שגם אם אקנה יהיה קטן (אני מעדיף יותר בגאז' ופחות באס מרעיד עצמות). הבנתי גם שיש מצב לסאב קטן שמותקן מאחור כמו רמקול (במדף), האם זה נכון?

תודה. :-)

פורסם

לגבי העברת מגבר

אין שום בעיה לגרור את המגבר וגם את החיווט שלו מרכב לרכב.

מגברים הם פחות או יותר המוצר הכי עמיד לאורך זמן בתחום האודיו ככה שגם זו לא צריכה להוות בעיה מבחינתך.

לגבי אחוריים - היות ואין לך סאב, 6*9 זה הדבר הכי קרוב לסאב ברוב המקרים.

אלו הם רמקולים זולים מאוד וברוב המוחלט של המקרים, בגלל שטח הגדול שמכוסה ע"י הממברנה שלהם, יתנו לך באס שתוכל להפיק ממנו הנאה כלשהיא.

בהיעדר של סאב אני ממליץ על 6*9 במגש האחורי.

בהמצאו של סאב - אני לא ממליץ על רמקולים אחוריים בכלל.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

מהו הסאב המומלץ אם:

1)בטריידאוף בין חוזק לדיוק (הבנתי שיש כזה) עדיף לחלוטין הדיוק.

2)לא גדול, כולל התיבה.

3)ילך טוב עם כל האמור לעיל (יש מורל פולס ומגבר).

אם אפשר גם מגבר מומלץ לנ"ל.

תודה.

פורסם

לדעתי

הסאב שאני אבחר בו יהיה AA אסאססין 10 אינטש בתיבה אטומה קטנה בסביבות ה20 ליטר על מונובלוק שמוציא עד ה300 וואט RMS ב4 אוהם.

אני יכול לאמר לך שבדיוק הסאב שציינתי למעלה על מונובלוק של קיקר ZX300.1 היה מותקן עד לאחרונה ברכב של אבא שלי.

(הוא החליף כרגע רכב לרכב חדש ולכן המערכת מפורקת וממתינה לרכב החדש או יותר נכון להחלטה אם מתקינים או לא)

מעבר לכך אם יש P2 של רוקפורד בגודל 10 אינטש גם כן הייתי שוקל ברצינות את האופציה הזו על אותו סוג של הספק למונובלוק.

המונויים המומלצים מבחינתי הם:

JBL CS300.1 - בתחום הבאס JBL הם פשוט נהדרים בעיניי.

kicker zx300.1 או 400.1

וסאן דאון sae-1000d שיש לי אותו ברכב השני והוא לא פחות ממפלצת קומפקטית.

Pioneer TS-X150

פורסם

תודה.

הייתי צריך לבדוק מה זה מונובלוק :-)

מגבר מיוחד לסאב - גדול עלי.

מה לגבי סאב של JBL? יש להם גם 8 אינצ' וגם 10, במחירים סבירים (סביב 500).

מגבר - חשבתי גם כן על JBL

http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=37788

מה דעתך עליו?

המלצות אחרות (למגבר לכל המערכת)?

תודה.

• תוכן חדש...