Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5824 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בהתחלה היו שתי נזילות: ראשונה נזילה מאטם עליון שלא הוחלף שנים רבות. אחרי החלפה אין יותר נזילה. הנזילה השנייה ממקור לא ידוע, ככל הנראה בחלק התחתון של המנוע. אין איבוד רב של שמן. בנוסף, פלאגים מטונפים. אני משתמש בשמן איכותי בצמיגות 10-40 חצי סיננטי. מעבר לשמן בצמיגות גבוהה יותר יפתור את הבעיה? האם תיתכן פגיעה במנוע (כלומר ביצועים, צריכת דלק ואורך חיים) בגלל שמן צמיגי יותר?

פורסם

לא אמורה להיות בעייה לעבור לשמן צמיגי יותר במיוחד שהרכב הוא בשנתון נמוך שכזה. מבחינת הנזילה בחלקו התחתון של המנוע יש מצב שמדובר באטם אגן שמן שאת זה תוכל לראות על אגן השמן עד כמה הוא מזיע. בנוסף ייתכן נזילה ממחזירי שמן קידמי/אחורי. תלוי איפה הנזילה.

:)
פורסם

הנזילה תמשיך ןכדי לאתר את מיקומה צריך לנקות טוב קודם.השמן לפי הוראות היצרן (טיפו\ טמפרה)20\50 מינרלי,וגם אני בטמפרה ניסיתי ופינקתי את המנוע בסינטטי ,ותאמין לי מהר מהר חזרתי למינרלי,ההרגשה,המנגינה,המנוע ממש מדבר אחרת.

פורסם

השמן המומלץ לאוטו הזה הוא עשר ארבעים חצי סינטטי.

מעבר לשמן בצמיגות אחרת לא יעצור את הנזילה.

פורסם

עד כמה הנזילה חזקה. השמן ממש מטפטף או בחנייה יש טיפלה של שמן?

אם זה אטם קרטר, אז צריך להוריד קרטר, לא יודע איך זה בטיפו, אבל יש מכוניות שזה הרבה מאוד שעות עבודה, פירוק ציריות וכד'.

מחיר כמובן בהתאם. בזמנו עשיתי ניקוי קרטר פרופילקטי וזה עלה כ-500ש"ח.

יכול להיות שפשוט ברגים של קרטר לא מחוזקים וזאת סיבה לנזילה.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

לדעתי , יש לבצע שיקול של עלות - תועלת.

אם רכב נוסע בממוצע 12,000 ק"מ בשנה , ואתה מאבד לדוגמא, 200CC שמן כל 1000 ק"מ , הרי תצטרך להוסיף במהלך

נסועה של שנה כ - 2.5 ליטר שמן. ונניח שצריכת השמן כפולה - עדיין מדובר ב - 5 ליטר לשנה, שעלותה בסיביבות 50-100

ש"ח בלבד. (כתלות סוג ומותג השמן).

אם לחילופין תיגש לתיקון - אתה לא יודע כמה תהיה העלות בסופו של דבר ותבזבז כסף רב . (במצב פסימי ניתן לשער שעלות

מעבר ל 3 ספרות הינה אפשרית.)

מעבר לכך , יש יתרון בהוספת שמן (זהה) כל זמן מסויים - אתה שומר על שמן נקי ורענן יותר עד ההחלפה הבאה.

פורסם

שלום רב !

מצטרף ליופיטר, וממליץ לעבור לצמיגות 20/50 המומלצת על ידי היצרן, בפרוספקט שיופיטר הואיל לצרף, ומצטרף לבוקי, שהחלפת הצמיגות לא תפתור את בעיית הנזילה, המחייבת שטיפת האזור החשוד, איתור הנזילה(אטם אגן שמן/ מחזיר שמן), וטיפול בנזילה, ולא בניסיונות לעקוף אותה.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם
ספר רכב טמפרה

הנה סריקה מספר רכב של טיפו. אבל גם אני טעיתי, ורשום שם 15W40 חצי סינטטי, ולא 10W40, כמו שאמרתי בהתחלה.

בכל מקרה, היבואן בזמנו השתמש ב 10W40.

בכל מקרה, שנינו צודקים, וזה תלוי בשנת הייצור. אם אני זוכר טוב, האוטו שלך מודל 93.

הסריקה שאני מעלה היא של מודל 94, כנראה באותה שנה שינו את הסוג המומלץ של השמן.

1.jpg

2.jpg

פורסם
עד כמה הנזילה חזקה. השמן ממש מטפטף או בחנייה יש טיפלה של שמן?

לא מטפטף, אבל אגן שמן (איפה שיש פקק ריקון. אני מניח שזה האגן) רטוב. בנוגע לשמן אתם ממליצים לעבור ל-20/50 או להישאר עם 10-40? זה משנה בכלל? המנוע שלי שנת 95 הזרקה.

פורסם

בוא נתחיל מהתחילה.

כשאמרת שהפלגים מטונפים, האם הכוונה לחלק החיצוני של הפלג ?

אם כן, זה בגלל שהייתה נזילה מאטם מכסה שסתומים. ("האטם העליון")

זה שגן שמן רטוב - לא אומר כמעט שום דבר. ברוב המכוניות הישנות רואים הזעת שמן ברמה כזו או אחרת על אגן השמן.

כמה שמן אתה מוסיף, במושגים של ליטרים ל 1000 קילומטר ?

פורסם

פלאגים מטונפים מבפנים, לא מבחוץ. הנזילה מאטם עליון תוקנה מזמן. אני מוסיף די הרבה שמן. לא מדדתי בדיוק, אבל אני נוהג מעט ומוסיף כמות נכבדת.

פורסם

אים הפלגים רטובים מבפנים אז כניראה שהמנוע אוכל שמן(בהנחה שאלו הפלגים המתאימים).וזה שמן ולא דלק.יכולות להיות כמה סיבות,(גומיות שסטומים\רינגים).כמה ק"מ עבר המנוע,האים ניסתמים לך הפלגים(אין ניצוץ),האים צריכת הדלק סבירה,עשן?ומה ציבעו,האים טופל ראש מנוע לאחרונה.אולי תעלה תמונות של הפלגים הרטובים וציין כמה ק"מ עברו.

• תוכן חדש...