Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מיגון לרכב - מה האופציות היום?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5825 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם, בשעה טובה אחרי שקניתי את הרכב הראשון שלי, ובעקבות דרישות ביטוח המקיף, אשמח לשמוע קצת על אמצעי המיגון הקיימים היום לרכב בפני גנבים, והאם בכלל יש משהו שיכול לעצור את אותם החולרות..

מהידע הדל שלי, אני מבין שניתן לחלק את האמצעים הנ"ל ל-2, מיגון פאסיבי ואקטיבי.

את המיגון הפאסיבי מאז ומעולם שנאתי, אבל למיטב ידיעתי זהו הכלי האפקטיבי ביותר, ממנעולי הגה ועד למנעולי הילוכים מאסיביים ומסורבלים.

בנוגע למיגון האקטיבי, המגוון יותר רחב אבל הופך להיות פחות ופחות יעיל בימים אלו: מערכות אזעקה פשוטות (שהבנתי שיוצאות מחוץ לחוק בעקבות הרעש), משבתי מנוע (ברכבי בנזין בעלי הזרקת דלק נקרא משבת מנוע מפוצל, למה?) מבוססי קודנים ואימובילייזרים, מפתחות חכמים, עלוקות, ומוקדי איתור מאויישים 24/7.

דרישת הביטוח בכל מקרה היא יחידת ניתוק עלוקה נשלטת ע"י לוח מקשים בנוסף לאימובילייזר מקורי או לוח מקשים המבצע ניתוק מקורי/מחשב .

אז מה בעצם יעיל היום? האם הצעצועים היקרים הללו שווים את הכסף? מהסיפורים שנשמעים לאחרונה הגנבים מכירים הכל ויודעים להתמודד עם הכל.. (את המשפט הזה שמעתי הרבה לאחרונה: "תוך כמה דקות מרגע הדיווח על גניבה נותק האיתוראן כשהגנבים כבר בדרכם לאחד מהכפרים הערביים באזור")

תודה רבה!

פורסם

אני חושב שענית לעצמך ואתה רק מחפש חיזוקים.

האמצעים האלקטרונים לא ממש יעילים מול גנבי הרכב של היום. לכן ההמלצה שלי היא ללכת על המינימום שדורש הביטוח המקיף ולא להתעסק עם זה יותר מידי. אם בכל זאת יש לך סטנטימנטים מיוחדים לרכב, רק נעילה פיזית - סנדלים, מנעול הגה, מנעול ידית הילוכים וכו'.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם
אם בכל זאת יש לך סטנטימנטים מיוחדים לרכב, רק נעילה פיזית - סנדלים, מנעול הגה, מנעול ידית הילוכים וכו'.

במשפט הזה אני מניח שענית לי על השאלה.. ממש חבל שזה המצב..

אגב, אתה יכול לעזור לי למצוא יותר מידע על כל אחת מן ההגנות האקטיביות והפאסיביות? כל חומר קריאה נוסף יעזור!

תודה רבה!

פורסם

לגבי מנעול להגה:

הגה עצמו בנוי ממתכת דקה שמכוסה בגומי קשיח.

לא מזמן ראיתי תוכנית שאם יש מנעול הגה אז אותו לא מנסרים כי זה כמעט בלתי אפשרי (עשוי מפלדה ויקח יום שלם לנסר ביד)...

אבל מנסרים חלק קטן מההגה שזה לוקח בידיוק דקה אפילו פחות. אז לא נדמה לי יעזור כל כך..

וביכלל היום אין שום כלי שיכול למנוע גניבת רכב אלה פשוט לעכב את הגנב.

• תוכן חדש...