Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5764 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

פורום יקר .

מבקש את עזרתכם האדיבה בעיצה.

ברשותי, סיטרואן C5 , מנוע 2000 משנת 2002 .

לאחרונה מזה כ שבועיים , כל בוקר ישנם רעשים מאיזור ההגה (מעין חריקות) בסיבוב ההגה לקצה הימיני והשמאלי שלו (כאשר הרכב מונע בחניה).

רעשים אילו נעלמים לאחר כ 10 דקות של נסיעה לערך.

כמו כן במהלך הנסיעה מורגש כי ההגה חופשי מידי או לעיתים חזק מידי (תלוי במהירות הנסיעה) מה שלא היה בעבר.

אשמח לדעת האים יתכן שהלכה לי משאבת הגה ברכב ?

האים יכול להיות דבר שכזה (הרכב עבר כ 145 אלף ק"מ).

במידה וזו אכן הבעיה (משאבת הגה) , מה סדר גודל של הטיפול ברכב.

מבקש להתעדכן בנושא לפני הכנסת הרכב למוסך (להקדים תרופה למכה בכיס :-( ).

תודה מראש, דרור .

פורסם

מבחינת אם כן או לא הלכה המשאבה, הכל יכול להיות.

במידה וזו אכן המשאבה, עלות שיפוץ כולל עבודה היא בערך 1000 ש"ח, עלות החלפה לחדש קרוב לאלפיים.

אבל שוב, צריך אבחנה מדוייקת.

בהצלחה ואנא עדכן.

“.You will never reach your destination if you stop and throw stones at every dog that barks"

Winston S. Churchill -

פורסם

תודה על העידכון , זה כבר נישמע מעודד (הסכום לפחות :? ).

בכל מקרה מבטיח לעדכן לאחר הביקור במוסך (מקווה מאוד בשבוע הקרוב).

תודה, דרור.

פורסם

היתה לי תקלה דומה - אצלי במקרה זה הופיע בבקרים קרים.

אחרי ביקור במוסך - היה חסר המון שמן LDS .

לאחר תיקון הנזילה שהיתה ומילוי הבעיה חלפה

פורסם

גם אצלי זה היה, בעיקרון היה חסר שמן .

בעיקרון בספר הטיפולים ישנה המלצה להחליף את שמן המשאבה כל 30,000 ולא מקפידים על זה במוסכים המורשים.

פורסם
היתה לי תקלה דומה - אצלי במקרה זה הופיע בבקרים קרים.

אחרי ביקור במוסך - היה חסר המון שמן LDS .

לאחר תיקון הנזילה שהיתה ומילוי הבעיה חלפה

בדיוק ... זה קורה במיוחד בבוקר , כשקר , אחר כך זה מסתדר , הרעש לפחות , למרות שהתחושה מההגה עדיין נוזלית שכזו.

פורסם
גם אצלי זה היה, בעיקרון היה חסר שמן .

בעיקרון בספר הטיפולים ישנה המלצה להחליף את שמן המשאבה כל 30,000 ולא מקפידים על זה במוסכים המורשים.

מאחר ומדובר בשמן LDS זהו שמן על בסיס סינטטי מלא ואינו דרוש החלפה כמו שכותב קדמוני.

שמן הגה כוח - הינו שמן מתלה (הידרואקטיב 3+ׂ), והינך יכול לבדוק אותו עם חסר באופן עצמאי.

הבדיקה נעשית באופן הבא, הורד את רכבך במצב מתלים תחתון (אסור לבצע נסיעה במצב זה!), פתח מכסה מנוע, מצד שמאל שלך קיימים שני מיכלים, הקרוב אלייך (מקדמת הרכב) הינו מיכל שמן הגה כוח ומתלה - אמור להיות מלא, ז"א אפ תפתח את מכסה המיכל כל השמן במידה ולא חסר הצטבר\היגיעה למיכל וכוסית בדיקה מלאה עד למעלה. במידה ולא מלא פשוט הוסף שמן הגה כוח ומתלה, (נמכר בחוויות של ליטר אחד ומחירו יחסית יקר , בסביבות 130 ש"ח לליטר ) סה"כ כמות במערכת הידרואקטיב 3+ של סיטרואן C5 2002 הינה כ-4 ליטרים

יש להשתמש בשמן מקורי LDS בלבד - צבע כתום בלבד (חשוב מאוד) - לא ירוק כמו שהיה בסיטרואנים הישנים יותר

בהצלחה

המשך נסיעה טובה ובטוחה

בברכה

המשך נסיעה טובה ובטוחה.

חולה צרפתיות מלידה עם ניסיון.

פורסם

בעז צודק - תבדוק ותאתר את הנזילה במדויק, רק אחר כך תחליט אם לתקן או לא.

“.You will never reach your destination if you stop and throw stones at every dog that barks"

Winston S. Churchill -

• חודשיים מאוחר יותר...
פורסם

להלן תאור המקרה ושאלה בסופו.

גם אני חשתי בחריקות בהגה, ולאחר שהתעלמתי מהן במשך יותר מחצי שנה, החלטתי לטפל בעניין כאשר הכנסתי את האוטו לטיפול בנושא אחר (התחממות). ואכן החליפו לי אתמול את משאבת ההגה (סיטראון C5 שנת 2002): 1000 ש"ח משאבה משופצת + 300 ש"ח עבודה + מע"מ.

ואולם היום כשנסעתי קפא לי ההגה ועשן עלה מהמנוע. כשפתחתי את מכסה המנוע ראיתי שמן נוזל מכל עבר (כנראה ממשאבת ההגה) ונטשתי את הרכב בשולי הכביש, עצוב ומתוסכל.

בהמלצת נהג המונית שחילץ אותי משם חזרתי אחרי כמה שעות לברר האם משהו שכח לסגור את "הראש של משאבת ההגה". (יום שישי - המוסך סגור...). ואכן כשחזרתי (רגוע יותר) ראיתי שהצינור המחובר למשאבה מנותק. חיברתי אותו בעצמי (נכנס בקלות) והתישבתי בכסא הנהג. לאחר משחקים רבים עם ההגה הוא "התרכך".

שאלתי לחברי הפורום המכובד: איך לודא שהצינור לא ינתק שוב? האם יש דרך לחזק אותו? נצרה? הברגה?

• תוכן חדש...