Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שאלה בנושא אגזוזים .....

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8099 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום ,

האים מישהו יכול להסביר לי מה יכול לגרום לאגזוז לשפר את ביצועיי המנוע ?

כל הזמן אומרים לגביי האגזוז זרימה חופשית וכדומה שהוא הרבה יותר טוב למנוע , כלומר אם היה אפשר הכי טוב היה בלי אגזוז ..

אני רוצה ליצור אגוזז שלא יצור הינגדות כל כך חזקה למנוע וגם יוריד לי את הרעש הקורע אוזניים למנוע 4 פעימות 130 CC

עכשיו השאלה שלי היא איך אני יכול ליצור דבר כזה .? איזה משחק של קוטר קטן לקוטר גדול וכל מיניי שינויי כאלה צריך כדי שאני אפחית את הרעש ושזה יפגע כמה שפחות במנוע , האם יש חייה כזאת ?

תודה !

Obelix

פורסם

שינוי האגזוז בלבד לא יגרום לשום שיפור.

כדי לשנות את הספקו של המנוע יש צורך בשינוי של רכיבים רבים, והאגזוז הוא רק אחד מהם.

לנוחיותך - הותקן מנוע חיפוש בפורום.

:multi: רז .

205GTI סטנדרטית (תלוי מה הסטנדרטים שלך...).

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

טיול נהיגה ביגואר F-TYPE V8 5.0

פורסם

דבר ראשון שצריך לבדוק זה כמה "לא טובה" מערכת הפליטה הנוכחית שלך

בהנחה שהיא רגילה -תוספת הכח שתקבל עם תחליף למערכת FREE FLOW טובה ואיכותית תהיה בערך 5% , לא יותר

מה שעוד תקבל - או יותר נכון תפסיד זה ירידה של כמה אחוזים במומנט

whenever I see an Alfa I tip my hat

H. Ford

פורסם

בהנחה שהיא רגילה -תוספת הכח שתקבל עם תחליף למערכת FREE FLOW טובה ואיכותית תהיה בערך 5% , לא יותר

תוכל בבקשה להגדיר מע' פליטה "טובה ואיכותית"?

ובקיצור:

אם מע' הסטנדארטית שלך תקינה אז אגזוז (דוד) זרימה חופשית לא מוסיף כלום חוץ מרעש. חוץ ממס' מכוניות ספציפיות בהם קיימות מגבלות ברורות במע' כאלה ואחרות (כמו סעפת פליטה מוגבלת של VTR), החוקים הם ברורים:

כדי להוסיף 5-10% לרכב אטמוספרי חייבים: מע' פליטה מלאה - סעפת, צינור מרכזי, דודים וכו' - מתוכננת למנוע/רכב ספציפי, מע' כניסת אוויר קר (רם איר, או פילטר פתוח + תעלת אוויר קר), איפוס מחשב (אולי אפילו מיפוי מחדש) והעלת לחץ הספקת דלק ע"י ווסת (ברז) לחץ מתכוונן.

כל דבר מעל זה נכנס תחת הגדרת "שיפורים רציניים" - קאמשפט "חם", יחסי דחיסה וכו'

P.

פורסם

תוכל בבקשה להגדיר מע' פליטה "טובה ואיכותית"?

ובקיצור:

אם מע' הסטנדארטית שלך תקינה אז אגזוז (דוד) זרימה חופשית לא מוסיף כלום חוץ מרעש. חוץ ממס' מכוניות ספציפיות בהם קיימות מגבלות ברורות במע' כאלה ואחרות (כמו סעפת פליטה מוגבלת של VTR), החוקים הם ברורים:

כדי להוסיף 5-10% לרכב אטמוספרי חייבים: מע' פליטה מלאה - סעפת, צינור מרכזי, דודים וכו' - מתוכננת למנוע/רכב ספציפי, מע' כניסת אוויר קר (רם איר, או פילטר פתוח + תעלת אוויר קר), איפוס מחשב (אולי אפילו מיפוי מחדש) והעלת לחץ הספקת דלק ע"י ווסת (ברז) לחץ מתכוונן.

כל דבר מעל זה נכנס תחת הגדרת "שיפורים רציניים" - קאמשפט "חם", יחסי דחיסה וכו'

P.

מערכת פליטה FREE FLOW היא קודם כל מניפולד (סעפת הפליטה שמחוברת לראש המנוע) ורק אח"כ דוד (או דודים)

לגבי מערכת טובה - אני מתכוון לזו שמותכנת באוטו שלך והיא במצב טוב (לא זקוקה לתחזוקה) - לרוב המקור שאיתו מגיע האוטו הוא סביר בהחלט

whenever I see an Alfa I tip my hat

H. Ford

פורסם

תודה על ההסברים המפורטים ..

אך למישהו ממך יש תשובה לשאלה השניה ששאלתי ?

איך אני יכול להפחית רעש של מנוע 130 CC לרמה של רעש נסבל ביותר ?

ברמה של חדרים בתוך הדוד וכו'.

תודה..

פורסם

סעפת פליטה ומשתיק פתוח יותר, בהחלט ישפרו את תגובת המנוע, אבל גם יגרמו נזק אם לא יתבצעו שינויים מתואמים בקרבורטור ובמסנן האויר. מנוע עם "אגזוז פתוח" דורש בד"כ דיזות גדולות יותר ושינוי בגובה המחט, ולפעמים שינוי בגובה מצוף בשל צריכה מוגברת של דלק.

במנוע 4 פעימות ישנה נקודה, סוף פליטה תחילת יניקה אשר בה יש חפיפה, שסתומי הפליטה לא נסגרו לגמרי ושסתומי היניקה נפתחים. מערכת פליטה טובה, שומרת על לחץ מסויים המונע מתערובת טרייה מלהיפלט, וזה חשוב גם לצורך כמות הדלק לבערה טובה וגם בגלל שהדלק הנכנס לצילינדר עוזר גם לקירור.

לשינויים כאלו יהיו השלכות על התנהגות המנוע בסל"ד נמוך ובינוני וגם לאורך החיים שלו.

שינויים כאלו רצוי שיתבצעו ע"י מומחים אחרת קשה להפיק מהם תועלת.

מחברים חשמליים איכותיים לרכב, 12V מוגני מים

שאל אותי בפרטי.

• תוכן חדש...