Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5287 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם וחג שמח.

כבר זמן מה אני גולש בפורום "על אש קטנה", צופה בפרוייקטים של החברים כאן ומתלהב. הפעם החלטתי לשתף ברכישה שלי.

מדובר בפולקסווגן ריו וריאנט משנת 1975, שלפי המוכר נקראה ורדה ע"י הבעלים הראשונים. כמובן שלא משנים שם לזקנה כ"כ מהר ולכן השם נשאר :lol:.

ורדה סה"כ במצב שפיר, למעט בעיה מעצבנת של גיר שדופק בעצבנות רק בהילוך ראשון כשמשחררים יותר מחצי קלאץ'. ביקור אצל המכונאי בשבוע הבא אמור לספק תשובות מפורטות, אבל אם למישהו כאן יש רעיון מה זה יכול להיות, נשמח לשמוע.

מעניין אותי לדעת קצת לגבי הדגם.

האם יובא לארץ באופן סדיר? (לארה"ב למיטב הבנתי לא).

למי הוא קרוב יותר? חיפושית קלאסית (גרמניה) או סופר חיפושית (אמריקאית), או שהוא בכלל שעטנז של שניהם, עם גיר swing axle ומתלי מק'פרסון מלפנים?

מה לגבי תאימות לדגם סוג 3 גרמני "רגיל"? המנוע זהה?

בנוסף, ארצה לנצל את הבמה שניתנה לי כאן ולצאת בקריאה נרגשת:

מחפש כל חלק אפשרי לריו וריאנט ובעיקר:

- בקליות.

- מכסה קדמי במצב טוב.

- כיסויי ג'נט כמו בתמונה המצורפת (יש לי רק אחד).

- פגושים/ניקלים למיניהם.

- כל חומר כתוב/מצולם/מועלה לאינטרנט על הדגם.

עוד בקשה, לדוברי הספרדית כאן בפורום, אשמח שתפנו אותי לאתרים בהם קיים מידע על הדגם ו/או ניתן לרכוש חלקים.

לבסוף, אני מתלבט מה לעשות עם החיפושית שלי (מופיעה באחת התמונות). הייתי מעדיף להשאיר אותה, אך אני חושש שלא אעמוד בעלויות שבאחזקת 2 רכבים בו זמנית. אני יודע שיש כאן כאלו שמחזיקים יותר מרכב אחד, והייתי רוצה לשמוע מהם איך זה מסתדר.

1975_1.JPG

1975_2.JPG

1975_3.JPG

1975_4.JPG

יום אחד גם לי תהיה אוסטין אלגרו 1.3 שנת 78,

עם תא נוסעים אפוף עשן ומאורר שחותך אצבעות... :roflmao:

ורדה הוריאנט *כבר לא* מחכה לחלקים מברזיל... (הגיעו בשלום)

• תגובות 54
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

היי,

ורדה נראת נהדק.

דוד שלי בדיוק סיים שיפוץ של VW ברזיליה שנצבעה באותו הצבע.

לגבי חלקים,

לי יש 2 איתותים קדמיים חדשים, אתה יכול לפנות אלי בפרטי.

לגבי חלקים אחרים,

אני ממליץ לך לבדוק באתר http://www.thesamba.com

זה האתר הכי גדול בעולם (כמעט בטוח) למקוררות אוויר וVW בפרט.

אני בטוח שתמצא הרבה חלקים.

בהצלחה.

נאור

נ.ב

לגבי החיפושית, אני יכול לומר לך מניסיון אישי שאני לא מצליח להחזיק שני כלי רכב, וזה מאד מכאיב לי שאני משקיע ברכב אחד והשני עומד,

לכן אני מוכר את אחד מהם, אם אתה חושב שאתה יכול לחלק את תשומת לבך לשני הרכבים אז תשאיר אותם.

נ.ב 2

לי יש ווריאנט 65 D:

גם תואר ממכללת טיזנבי או ממרכז האקדמי מוצמוץ זה תואר אקדמי....

בעלים גאה של: חיפושית 74, ZX 93, דייהטסו טריוס

פורסם

קודם כל- תתחדש, האוטו נראה מצויין, לפחות בתמונות!8) תשמע, אני לא יודע, כמה זמן והכסף יש לך, וכמה רצון להחזיק "גם וגם"- אבל בתור הבעלים של "קצת" יותר מכלי רכב אחד, כאשר לחלקם יש ביטוח וטסט בתוקף בו-זמנית- אני יכול להגיד, שהכל אפשרי, השאלה רק, שוב- מה אתה רוצה? -אם אתה צריך כלי תחבורה- עזוב, תשאיר אחד, ותחזיק אותו. אם אתה סתם נהנה מזה, שיש לך את המכוניות, שאתה אוהב- השד לא נורא כ"כ, במיוחד, שאתה הרי לא משלם עלות אסטרונומית על האחזקת רכב האספנות- בדיוק לשם כך נועדו כל ההנחות, שמקבלים- למי, שמחזיק יותר מרכב אחד!

י Capri GT 74 MK2 "אספנות", עדיין מחכה לפחחות רצינית.*סוזוקי 1100F (שהפך ל"סטריטפייטר" לצערי :sad: )*GMC וואנדורה 4X4- "לוחם שטח" במנוחה *פורד D שנת78, ש"מת" להפוך ל"אספנות":oops:*פורד פיירמונט 79' :twisted: -חולם להיות שחור:wink: *"משפחת ליילנדים"* *ואסקורט סטיישן שניצלה בדקה ה-91:king::חובב מכוניות, אופנועים, מפלצות למיניהן ומוזיקה, הסובל מחוסר מקום, זמן ותקציב כרוני, להתעסק בכל התחביבים שלו :???:

פורסם

תתחדש על הרכש החדש.

:)

ל'

תגיש כזאת תביעה אזרחית ואחרי שבוע עוד תוכל להראות לחברים שלך את טביעת הנעל של השופט על התחת שלך לאחר שהוא בעט אותך החוצה מבית המשפט.

פורסם

תודה מקרב לב לכל המברכים! 8)

קודם כל- תתחדש, האוטו נראה מצויין, לפחות בתמונות!8) תשמע, אני לא יודע, כמה זמן והכסף יש לך, וכמה רצון להחזיק "גם וגם"- אבל בתור הבעלים של "קצת" יותר מכלי רכב אחד, כאשר לחלקם יש ביטוח וטסט בתוקף בו-זמנית- אני יכול להגיד, שהכל אפשרי, השאלה רק, שוב- מה אתה רוצה? -אם אתה צריך כלי תחבורה- עזוב, תשאיר אחד, ותחזיק אותו. אם אתה סתם נהנה מזה, שיש לך את המכוניות, שאתה אוהב- השד לא נורא כ"כ, במיוחד, שאתה הרי לא משלם עלות אסטרונומית על האחזקת רכב האספנות- בדיוק לשם כך נועדו כל ההנחות, שמקבלים- למי, שמחזיק יותר מרכב אחד!

ברמת העיקרון אתה צודק בהחלט. העניין הוא שמבחינת הביטוח אני נחשב נהג חדש/"צעיר" ומחיר הביטוח על כל אחד מהרכבים מתקרב ל 1000 ש"ח בשונה מ 400-500 ש"ח שמשלם נהג "רגיל".

בינתיים יש לי עוד כמה חודשי ביטוח על החיפושית. לכשיגמר, אחליט מה לעשות.

עוד שאלה:

מהי הנורה שמסומנת בתמונה בעיגול אדום? היא נדלקת עם הסוויץ' וכבה ברגע שהמנוע מונע. לבלם היד אין השפעה עליה.

1975_12.JPG

יום אחד גם לי תהיה אוסטין אלגרו 1.3 שנת 78,

עם תא נוסעים אפוף עשן ומאורר שחותך אצבעות... :roflmao:

ורדה הוריאנט *כבר לא* מחכה לחלקים מברזיל... (הגיעו בשלום)

פורסם
תודה מקרב לב לכל המברכים! 8)

ברמת העיקרון אתה צודק בהחלט. העניין הוא שמבחינת הביטוח אני נחשב נהג חדש/"צעיר" ומחיר הביטוח על כל אחד מהרכבים מתקרב ל 1000 ש"ח בשונה מ 400-500 ש"ח שמשלם נהג "רגיל".

בינתיים יש לי עוד כמה חודשי ביטוח על החיפושית. לכשיגמר, אחליט מה לעשות.

עוד שאלה:

מהי הנורה שמסומנת בתמונה בעיגול אדום? היא נדלקת עם הסוויץ' וכבה ברגע שהמנוע מונע. לבלם היד אין השפעה עליה.

אם אני לא טועה זאת המנורת עירעור של האלטרנטור. האלטרנטור צריך אותה בשביל להתחיל את הטעינה.

Jeep CJ7 Laredo 1982

Suzuki GSXR750 1987

Yamaha Vmax1200 1986

Harley Davidson Sportster XLH 1200 1989

פורסם

גיא, לדעתי מצאת ושמת את ידיך על פנינה של ממש. ה"ברזיליה", כפי שנקראה בארץ, נטתה להחליד נוראות ובגלל זה אחיותיה נעלמו לחלוטין למרות האמינות הכללית של הרכב (אלא אם הוא שונה משמעותית מהפולקסוואגנים שאני מכיר).

למצא רכב שמור ככה... וואו. זה צבע מקורי? אם כן אז הרכב במצב מדהים ממש.

בכל אופן, בעיני הפכת להיות אחראי לעמידה לפחות ברמה הנוכחית - ולאורך שנים רבות. זה גם, אם אני מבין, רכב נדיר כיוון שרוב הברזיליות, עד כמה שאני זוכר היו מסחריות סגורות או מקסימום שנפתח להן חלון אחורי אחד לצדי המושב האחורי. וזו סטיישן ממש.

בהצלחה רבה בכל אופן!

רנו 9 83, רנו 11 87 (5 ש'!), רנו 19 95 (5 ש'!), מגאן 2001 (5 ש'!), סניק 2007 ועכשיו סיטרואן C4 2007.

פורסם

אני חושב שראיתי אותה באבן יהודה

או אצל המכונאי מהרצליה היא נראת טוב

יש במושב מאור אחת כזו בלי מנוע

חבר צוות פיברקלאב טוב כלב חבר מחבר כלב מיצר צינורות ברקס ממתכת 0522790303

פורסם
גיא, לדעתי מצאת ושמת את ידיך על פנינה של ממש. ה"ברזיליה", כפי שנקראה בארץ, נטתה להחליד נוראות ובגלל זה אחיותיה נעלמו לחלוטין למרות האמינות הכללית של הרכב (אלא אם הוא שונה משמעותית מהפולקסוואגנים שאני מכיר).

למצא רכב שמור ככה... וואו. זה צבע מקורי? אם כן אז הרכב במצב מדהים ממש לא נראה לי שהצבע מקורי כי באחת התמונות רואים שגם האגזוז צבוע בכתום..

בכל אופן, בעיני הפכת להיות אחראי לעמידה לפחות ברמה הנוכחית - ולאורך שנים רבות. זה גם, אם אני מבין, רכב נדיר כיוון שרוב הברזיליות, עד כמה שאני זוכר היו מסחריות סגורות או מקסימום שנפתח להן חלון אחורי אחד לצדי המושב האחורי. וזו סטיישן ממש.

בהצלחה רבה בכל אופן!

תתחדש ותהנה מהרכב. כבעלים של 2 חיפושיות וBUS אני ממליץ לך על המכונאי מספר 1 של רכבי פלקסוואגן מקוררי אוויר, קוראים לו בני או בכינו ד"ר באג . אתה מוזמן לבקר אותנו בפורום בתפוז.

רכבים בבעלותי:

רק אספנות וכמה שיותר...

• תוכן חדש...