Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5895 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

זה המגבר למי שלא מכיר.

המגבר די ישן אבל אהבתי אותו מאוד ואני רוצה לתקן, ובעצם יש לו כוח סביר.

המגבר החל לכנס לפרוטקשן בעת הדלקה, פתחתי אותו מצאתי טרנזיסטור תקול כשהוצאתי אותו עבד המגבר חלקית.

הטרנזיסטור הוא ()IRF954.

בחיפוש לא עמוק לא מצאתי אותו טרנזיסטור, האם IRF953 יתאים ואם כן מה יהיה ההבדל?

פורסם

על הטרנזיסטור כתוב ()IRF954 יכול להיות שה() היא אפס?

תמונה שלו:

האם מדובר ב"אפס" בסוף? בעצם זה הוא הטרנזיסטור, איזה לשים במקומו?

06052010038.jpg

(צולם ע"י Nokia 5800 xM)

פורסם
בדקתי ב DATASHEET הוא לא טוב.

IRF9530 לא יתאים כי ההתנגדות שלו היא 0.3 ל"9540" התנגדות של 0.2 :|.

איזה טרנזיסטור יתאים אם לא נמצא IRF9540 ?

פורסם

למה אתה כל כך פסימי?

קח את הטרנזיסטור לשדרות הר ציון בת"א ואני בטוח שתמצא שם את מבוקשך, אם לא את הטרנזיסטור הספציפי אז תואם.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

לנסוע מחיפה לת"א בשביל טרנזיסטור שעולה 10 שקל, לא.

אתה מכיר חנות בחיפה חוץ מOP ?

אני מחפש גם חנות אנטרנט, שאני יזמין אותו.

פורסם

שלום!

נתחיל בזה שהIRF9540 הוא טרנזיסטור HEXFET-MOSFET מאוד נפוץ. יעוד עיקרי שלו - מיתוג, אבל גם באנלוגי כטרנזיסטור יציאה הוא בכלל לא רע.

השאלה היא למה הוא נשרף. תנסה לקנות, להחליף ולראות מה קורה. לא לשכוח שMOSFET רגישים לחשמל סטטי, אז לא לגעת בו ללא צמיד הארקה. כמובן לא לשכוח גריז תרמי

הסיבה שהוא נשרף יכולה להיות בשינוי ערך של נגד שמחובר לקולקטור של טרנזיסטור המשמש כדרייבר. או ש-IRF9540 פשוט התיישן. בכלל, אם המגבר ישן, אולי כדאי להחליף את כל הטרנזיסטורים? אני לא מכיר את המגבר ואין לי מושג כמה דרגות יציאה יש שם.

עולה גרושים, למשל כאן http://shop.ebay.com/i.html?_kw=irf9540&_fcid=100&_jgr=0&_localstpos=&_npmv=3&_sc=1&_sop=15&_sticky=1&_stpos=&gbr=1

Skoda Van+ '98 -> Citroen Berlingo '00 -> Citroen ZX '93 -> Suzuki Swift '91 -> Suzuki Jimny '09-> Daihatsu Terios '11

פורסם

על המגבר הופעל עומס על ערוץ אחד וזה היה הגורם, אז כדאי לבדוק את תקינות הנגדים שבמעגל?

תודה על הקישור, לא משנה איזה טרנזיסטור העיקר שזה IRF9540 ?

עריכה: כבר הזמנתי 12 טרנזיסטורים מהראשון ברשימה, אם יש לך מושג כמה זמן זה לוקח, ואם זה טוב מה שהזמנתי?

פורסם

תראה,

אם נאמר שזהו IRF9540 אז הוא עומד בסטנדרטים ודרישות שהודרו ע"י חברת INTERNATIONAL RECTIFIER שהיא כמעט ומונופוליסטית בתחום ה-HEXFET. מצד אחד מונופול זה רע (בכל זאת 1$ לטרנזיסטור זה יחסית הרבה) מצד שני אלא אם כן זהו זיוף, אתה יכול להיות בטוח באיכות היחסית של המוצר.

לגבי מקרה שלך: כן כל IRF9540 מתאים. זה שהופעל עומס על ערוץ אחד - יכול להיות שלא הבנתי, המגבר עבד בגישור או שהשתמשת רק בערוץ אחד?

אני לא ממש מכיר את המעגל האלקטרוני של המגבר הזה, אבל מהכרות שלי אם אלקטרוניקה, אני מאמים שיש שם 2 או 3 זוגות של IRF9540 וIRF540 לכל ערוץ. אם לא משתמשים בגישור, הייתי ממליץ להחליף את כל הטרנזיסטורים של היציאה של ערוץ כדי שיהיו תואמים. אם אתה מתכוון להשתמש בגישור, הייתי ממליץ להחליף את כל הטרנזיסטורים שביציאה של שני הערוצים.

פשוט עם הזמן, נתוני הטרנזיסטורים משתנים ואם אתה מחליף רק אחד משלושה (לדוגמה), אותו אחד, החדש, יעבוד קשה יותר מהישנים ועלול להשרף.

אל תיכנס לעניין של בדיקה כוללת אם אין לך ידע וציוד נדרש (סקופ, מחולל אותות וכאלה), רק אחרי החלפה תבדוק שטרנזיסטורים שהחלפת לא מתחממים(אם הם התפוצצו בהדלקה, הם כנראה מזוייפים :-) ). ועוד פעם, לא לגעת בMOSFET בלי צמיד הארקה. בד"כ MOSFET של היום דיי מוגנים מחשמל סטטי, אבל הצמיד בטח לא יזיק.

אני לא קניתי מהראשון ברשימה אף פעם. שמת לב שהמוכר לא שולח למזרח התיכון? כתוב: We don't ship to Italy, Caribbean Area, Pacific Ocean, Middle East, Africa, Brazil and APO/FPO.

דווקא משני קניתי כמה דברים, הגיעו תוך שבוע מתאילנד.

אם זה מסין, תוך שבועיים צריך להגיע.

לפי התמונה, זה נראה אמיתי, אבל מי אמר שהתמונה שווה משהו? תרכיב, תראה, תחליט. מציע את ההדלקה הראשונה אחרי תיקון לעשות עם ספק כח של מחשב כדי לא להרוס את הרכב או את המצבר אם עשית קצר בטעות

Skoda Van+ '98 -> Citroen Berlingo '00 -> Citroen ZX '93 -> Suzuki Swift '91 -> Suzuki Jimny '09-> Daihatsu Terios '11

פורסם

אתה צודק, יש זוג 9540 וזוג 540 לכל יציאה, העומס היה על ערוץ אחד ולא בגישור.

המגבר אמור לעבוד בגישור, לכן אתה אומר להחליף את 4 טרנזיסטורים של 9540? של שני היציאות? בכל מקרה אני הזמנתי 12 טרנזיסטור שיהיה עודף.

ואז צריך גם להחליף את ה540?

פורסם

לא חייב אבל גם לא יזיק להחליף גם את הIRF540.

אני הייתי ממליץ להחליף את כל הIRF9540 וIRF540 של שתי היציאות. אם אחד הלך, אחרים גם בטח מתקרבים לעולם שכולו טוב.

אגב כשאמרתי זוג התכוונתי לזוג של IRF540 עם IRF9540 אבל זה לא משנה לצורך העניין.

ברור לך שצריך לעבוד עם מלחם של 25 וואט מקסימום, נכון? אחרת חבל על כל העסק.

פורסם

בכל המעגל יש 4 זוגות של9540 + 540, בדיוק כמו שאמרתה.

את ה540 להזמין גם מEBAY? מצאתי חנות בישראל שמוכרת את הזוג ב24 שקל + 10 משלוח=34.

יקר?

האמת יש לי מלחם 30W, היה משגע אותי עד שיתחמם.

• תוכן חדש...