Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5914 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כתיבה מעולה.

אהבתי!

אלי כתב: הנהלת האתר מגנה בכל תוקף תחרויות בכבישים צבוריים,או כל סוג אחר של התפרעות ועבירה על חוקי התנועה!

*אבל אם אתם לוחצים, בחיית צלמו שנראה.

• תגובות 38
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

כיסוי הגה זול ומכוער ברכב שאמור להיות רכב ספורטיבי, זה ממש מגוחך.

היה לי פעם אחת בחיים כיסוי כזה ברכב הראשון שלי- אחרי שפעם אחת לקחתי סיבוב והכיסוי הסתובב על ריק כלומר ההגה לא הסתובב, הבנתי שזבל כזה אני לא מכניס יותר לרכב.

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

היי..

תראה, אתה כותב נהדר ובונה יופי של כתבה, אבל:

* "חוסר כוח בסל"ד נמוך מצריך שחרור מהר של הקלאץ' בשילוב דוושת הדלק בזינוק זריז מהמקום, מה שגורם לבלאי ולריח "שרוף" אצל נהגים לא מקצועיים"

* "הצמיגים הקדמיים מאבדים אחיזה כמעט בכל זינוק אל מול הכוח הרב של המנוע"

* "כוח שגם מערכת בקרת המשיכה לא מסוגלת להתמודד עימו"

* "דבר המעניק הרגשה של עוצמה וכוח רב ע"י דפוס פעולה של מגדש טורבו"

אתה בטוח ? אתה לא קצת מתבלבל ?

אני לא יודע על אילו רכבים נהגת בעבר, אבל זו בסך הכל פונטו 1.8L עם קצת פחות מ 140 סוסים שרצים כבר בערך 10 שנים, אתה צריך להכנס לפרופורציות.

בכל מקרה, שלא טטעה, אתה כותב נהדר, תמשיך להביא אלינו כתבות נחמדות, רק עם פרופורציות 8)

אבי.

מחשבה בוראת מציאות.

פורסם
אחרי שפעם אחת לקחתי סיבוב והכיסוי הסתובב על ריק כלומר ההגה לא הסתובב, הבנתי שזבל כזה אני לא מכניס יותר לרכב.

מה הבעיה יש נעצים :lol::roll:

ואני חייב להצטף למה שכתב אבינושא שיש קצת הגזמות בכתיבה שלך. לפי הקריטריונים האלה הקורסיקה היא מינימום קורבט ZR1.

vw-golf כתב:

זו פאקינג מדינה דמוקרטית, זה לא שהוא הרים יד על מישהו, אז חלאס, סתמו פיות!!
פורסם
בשילוב הפגוש המאיים, יחידות התאורה שמאירות מצויין גם ביום וכוח המנוע, הנהג הנעקף תמיד יהיה חייב להתעניין ולהבין איזה רכב בדיוק עקף אותו

מי מדליק אורות ביום? לא חבל? :-P

איזו פוזה יש בדיוק בפיאט פונטו (HGT) ?

על טעם וריח אין להתווכח. יש לה לוק "קרבי" יחסית ויש כאלה שזה מוצא חן בעיניהם

מילא כיסוי הגה, אבל דגל של מכבי חיפה בשבוע שבו הפסידה להפועל?

אני לא מבין כיצד אוהד מכבי חיפה נכנס לרכב בצבע צהוב. לא שמכבי ת"א היא יריבתה המושבעת של חיפה, אבל עדיין...

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

פורסם

מתחת למכסה המנוע נמצא מנוע אטמוספרי בעל 1747 סמ"ק, המספק 136 כ"ס ב- 6300 סל"ד. מומנט המנוע עומד על 16.1 קג"מ ב- 4300 סל"ד - גם לאחר עשור על הכביש מדובר על נתונים נאים בהחלט. בעת נסיעה ספורטיבית נשמעת שריקה אל תוך תא הנוסעים, בעיקר בסל"ד גבוה - דבר המעניק הרגשה של עוצמה וכוח רב ע"י דפוס פעולה של מגדש טורבו.

זה לא רציני לציין שהמנוע אטמוספרי ומצד שני יש הרגשת עוצמה וכח ע"י דפוס פעולה של מגדש טורבו.

חוסר כוח בסל"ד נמוך מצריך שחרור מהר של הקלאץ' בשילוב דוושת הדלק בזינוק זריז מהמקום, מה שגורם לבלאי ולריח "שרוף" אצל נהגים לא מקצועיים.

משפט מאוד לא מקצועי.

נוסף על זאת, הצמיגים הקדמיים מאבדים אחיזה כמעט בכל זינוק אל מול הכוח הרב של המנוע ומשאירים סימנים על האספלט, כוח שגם מערכת בקרת המשיכה לא מסוגלת להתמודד עימו כמו שצריך.

אנחנו מדברים פה על 136 כ"ס,הסימני צמיגים זה לא בגלל עודף כח של המנוע,זה בגלל חוסר מיומנות של הנהג.

בהמשך הנסיעה מציע מנוע ה- 1.8 כוח רב וזריזות מצויינת: עקיפות יבוצעו בצורה מהירה וחלקה - בשילוב הפגוש המאיים, יחידות התאורה שמאירות מצויין גם ביום.

יחידות התאורה מאירות מצויין גם ביום ?

מערכת הבלמים של הרכב טובה, אך לא מצויינת - במקרים מסויימים יש צורך להאט גם ע"י כוח המנוע כדי לקבל עצירה בטוחה, בעיקר בבלימת חירום.

טעות טעות ועוד פעם-טעות!

בבלימת חירום אתה לא תתעסק בהורדת הילוכים אלא (כדאי מאוד) שתתעסק בלהדביק את דוושת הבלם לרצפה ואת הידיים תשמור על ההגה כדי שתוכל לנווט את הרכב (לשם כך יש לו ABS).

אחלה סיקור,כתבתי לך כמה הערות בונות,למעט עניין יחידות התאורה שזה קצת נשמע לא רציני לציין את זה שהן מאירות מצויין ביום, יתר ההערות הן מקצועיות לגבי דברים שכתבת שלא ממש נכונים מבחינה מקצועית.

בכל אופן,כל הכבוד על ההשקעה.

עידן

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם
בנוגע לרעש היניקה ,לא שמעתי הבדל בין הצליל של הרכב הזה לרכבים אחרים.

נראה לי שהכותב התייחס לאקזמפל הצפסיפי הזה ולא ל hgt ככלל.

ד"א כיסוי הגה? ועוד ברכב כזה?

לא בטיחותי בעליל.

מדובר על רעש של שריקה הנשמע מצויין מעל 4000 סל"ד, כנראה מדובר על רעש של יניקת אוויר. גם ב- HGT אחרות יש את הרעש הזה - גם באמצעות מנוע החיפוש של הפורום ניתן לאתר שרשורים בהם מצויין הדבר. הרכב הספציפי סטנדרטי ולא משופר. לגבי הכיסוי הגה, אמרתי לבעל הרכב שיעיף אותו אבל הוא לא מקשיב, ליתר דיוק הכיסוי עלה על ההגה בכזאת קלות שאני אישית מפחד לנהוג על הרכב, אבל שכל אחד יעשה מה שנראה לו - לי אישית אין כיסוי הגה בכלל.

כיסוי הגה זול ומכוער ברכב שאמור להיות רכב ספורטיבי, זה ממש מגוחך.

היה לי פעם אחת בחיים כיסוי כזה ברכב הראשון שלי- אחרי שפעם אחת לקחתי סיבוב והכיסוי הסתובב על ריק כלומר ההגה לא הסתובב, הבנתי שזבל כזה אני לא מכניס יותר לרכב.

אכן כיסוי זול ומכוער. גם אני בעברי נתקלתי בבעיות של כיסוי מסתובב בלי ההגה, אבל זה קורה פעם ב... ופשוט תפסתי את אחת הצלעות של ההגה והעיניין סודר.

היי..

תראה, אתה כותב נהדר ובונה יופי של כתבה, אבל:

* "חוסר כוח בסל"ד נמוך מצריך שחרור מהר של הקלאץ' בשילוב דוושת הדלק בזינוק זריז מהמקום, מה שגורם לבלאי ולריח "שרוף" אצל נהגים לא מקצועיים"

* "הצמיגים הקדמיים מאבדים אחיזה כמעט בכל זינוק אל מול הכוח הרב של המנוע"

* "כוח שגם מערכת בקרת המשיכה לא מסוגלת להתמודד עימו"

* "דבר המעניק הרגשה של עוצמה וכוח רב ע"י דפוס פעולה של מגדש טורבו"

אתה בטוח ? אתה לא קצת מתבלבל ?

אני לא יודע על אילו רכבים נהגת בעבר, אבל זו בסך הכל פונטו 1.8L עם קצת פחות מ 140 סוסים שרצים כבר בערך 10 שנים, אתה צריך להכנס לפרופורציות.

היי אבי, תודה על ההערות. כתבתי את המשפטים האלו כי כך התרשמתי מנהיגה ברכב, אני אתייחס לכולם:

לגבי המשפט הראשון, כשמתחילים נסיעה ומשחררים מעט את המצמד לא מרגישים את הכוח, כאילו אני מתחיל נסיעה על הילוך שני. אני לא פוסל בעיה ברכב הספציפי, אבל כדי לזנק בזריזות צריך לשחרר את המצמד בשילוב לחיצה אגרסיבית על דוושת הדלק, מה שגורם לצרחות צמיגים מידי פעם.

לגבי בקרת המשיכה זה דבר שנתקלתי בו באופן אישי גם עם הפאביה. אני מזנק ברמזור עם רגל כבדה על הגז, והגלגלים הקדמיים מתחפרים כאילו אין מחר באספלט, בקרת המשיכה מנסה לתערב אבל לא מצליחה. רק כשאני משחרר את הרגל קצת אז העסק נרגע... בפאביה נדלקת גם נורת ESP אבל זהו, לא קורה כלום :shock:. הנושא קריטי במיוחד בכבישים רטובים.

לגבי מגדש הטורבו וכ' - יש פשוט רעש של שריקה הדומה לרעש של טורבו, רק מה? אין ברכב טורבו... הנהג שומע את השריקה וחושב שהרכב שלו "מטוס" - בגלל זה רשמתי "הרגשה של עוצמה" - מדובר על הרגשה בלבד ותו לא.

מילא כיסוי הגה, אבל דגל של מכבי חיפה בשבוע שבו הפסידה להפועל?

עזוב את זה, זה פשוט מפריע בנהיגה. אצלי ברכב אין כלום על המראה.

הייתי בעלים של רכב כזה במשך שנה. הכל היה טוב ויפה ומהיר יחסית עד שהתפוצץ המנוע.

מה זאת אומרת "התפוצץ המנוע"? נסעת בלי מים ברדיאטור?

מי מדליק אורות ביום? לא חבל? :-P

אלו אחד הרכבים הבודדים שבאמת ניתן לראות את האורות ביום בצורה מצויינת. אצלי בפאביה כשאני מדליק אורות ביום כמעט אף אחד לא רואה אותם - אני לא יודע מהו ההסבר הטכני לתופעה הזאת.

edan82- לגבי המשפט הראשון ראה תגובה שרשמתי בהודעה זאת ל- ArikC.

לגבי המשפט השני אודה לך אם תפרט מדוע למטרת שיפור בעתיד.

לגבי ההערה על הבלמים היא נובעת מכיוון שהבלמים לא ממש עושים את העבודה שלהם כמו שציפיתי, יכול להיות שהדרישות שלי היו גבוהות מידי. לבלימת חירום (במידה ויש זמן) אני אעדיף (ברכב הזה) לבלום גם באמצעות כוח המנוע. ה- ABS נכנס לפעולה ברכב הזה מוקדם מאוד ורק מאריך את מרחק הבלימה.

בכל מקרה תודה לכולם, אם יש לכם הערות נוספות לשיפור אשמח לשמוע, תמיד יש מה לשפר להבא.

פורסם
הייתי בעלים של רכב כזה במשך שנה. הכל היה טוב ויפה ומהיר יחסית עד שהתפוצץ המנוע.

אני שקלתי(עקב לחץ במזומנים) לעבור מהאיביזה טורבו שברשותי למשהו קצת יותר זול והפונטו HGT נראתה לי אופציה מושלמת-חיפוש קצר באחד הפורומים הניב לא מעט בעיות:אטמי ראש מנוע שמחזיקים מעמד בין 120,000 ק"מ ועד 180,000 ק"מ במקרה היותר טוב,רגישות מוגזמת של מערכת הקירור שדורשת החלפה תכופה של משאבות מים ושאר מכלולים,בעיות התחממות,וזאת מעבר לבעיה הידועה עם הוריאטור.

לבסוף ירדתי מהאופציה למרות שעיצוב היפה והמחירים האטרקטיבים(יחסית) מאוד קרצו לי.

turboy

פורסם

אגב, שכחתי לרשום: ראיתי פונטו HGT שנת 2006 (!) דור mk2b עם סיומת 14 (לבנה, 3 דלתות) טסה לה בצומת יגור... לרכב יש תוספת של סמל פיאט (עגול, כחול) במרכז הדלת האחורית וכמו כן גם עוד פנסים מאחור בצידי יחידות התאורה המקוריות. מלפנים יש לרכב פנסים גדולים כמו של הפונטו ספייס מתוחת הפנים. מישהו יודע מה זה אמור להיות? חשבתי שסמל"ת הפסיקו לשווק את הפונטו HGT בסוף שנת המודל 2003...

פורסם

אני חושב שאוכל להסביר לך את "תופעת" התאורה בפונטו.

אם תסתכל על יחידות התאורה, תוכל לראות שהנורה נמצאת בתוך " אופטיקה/עדשה", מעין כדור בדולח..

לעומת רכבים עם מערכות תאורה פשוטות יותר, שם הנורה חשופה ומאחוריה יש רפלקטור, מראה שדואגת לשלוח את האור קדימה.

מה שתורמת האופטיקה, זה בדיוק את מה שאתה מתאר, תאורה ממוקדת מאוד, כך שאור יגיע בדיוק לאן שהוא צריך, בצורה מדוייקת וחזקה, לא "מתפזרת" וכך אפקטיבית ויעילה, לכן, כנראה, אתה רואה אותה גם ביום.

ד"א, בכל רכב המגיע עם תאורת Xenon מקורית מהחברה, יחידות התאורה יהיו עם האופטיקה המדוברת, יחד עם מתזים לניקוי הפנס, אחרת, זה לא חוקי.

צירפתי קישורים להמחשה:

http://www.bmw.co.il/files/mainFlash/12219473477342.jpg -אופטיקה עם תאורת Xenon.

http://www.eugenef.com/free-digital-photography/images/07%20-%20Luxury%20Cars%20Wallpaper/Blue%20Car%20Light.l.jpg - יחידת תאורה פשוטה.

בברכה, אבי.

מחשבה בוראת מציאות.

• תוכן חדש...