Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5922 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

רעש של נקישות שסתומים.

בדוק שלא חסר שמן מנוע, יתכן גם שהשמן לא מספיק איכותי/לא מתאים למנוע.

בדוק שאין בוצה במנוע, פתח את הפקק מילוי שמן ובדוק שאין בוצה.

לחץ שמן נמוך/סתימה יכול לגרום לתופעה אך זה דבר נדיר יותר.

באיזה שמן אתה משתמש? כי יכול להיות שהוא לא מתאים.

יתכן שמרים הידראולי אחד שחוק.

פורסם

זה מסוכן?, אסור לנהוג באוטו?

לא חסר שמן מנוע

איך אמורה להראות בוצה?

אמממ ולא זוכר איזה שמן זה אבל זה משהו כמו שהיה צריך.. האוטו אצלי כמה חודשים וזה התחיל רק עכשיו

פורסם

שהמנוע מגיע לטמפ' עבודה הרעש מפסיק או שהוא תמיד קיים?

לדעתי השמן לא מתאים בצמיגות.

בוצה ניראה כמו חול שהתערבב עם שמן(ממש כמו בוץ)

פורסם

הוא עדיין ממשיך גם שהוא בטמפרטורה הכי גבוהה

אתה חושב שאם אני אחליף שמן זה יעבור?

אני לא יודע אם זה קשור אבל יש ריח חזק של הגזים שהאוטו במצב עמידה אבל זה היה מאז שקניתי אותו

פורסם

האם הרכב מאבד שמן? במידה וכן , בדגם הנ"ל יש לבדוק גומיות שסתומים.

תת היגוי זה כאשר אתה פוגע בקיר עם החלק הקדמי של הרכב, היגוי יתר זה כאשר אתה פוגע בקיר עם החלק האחורי של הרכב. כוחות סוס זה באיזו מהירות פגעת בקיר, מומנט זה לאיזה מרחק לקחת את הקיר איתך.

פורסם

תתחיל בהחלפת שמן איכותי+מסנן שמן מקורי.

למשל שמן של ליקוי מולי המיכל הצהוב בצמיגות 10W40 חצי סינטטי יעשה את העבודה מצויין.

יתכן שיש בוצה במנוע והמרימים הידראולים נתפסו, צריך לבדוק מה קורה מתחת למכסה שסתומים.

פורסם
האם הרכב מאבד שמן? במידה וכן , בדגם הנ"ל יש לבדוק גומיות שסתומים.

כן הוא מאבד אבל בכמות קטנה אני רואה שיש כמה טיפות מתחת לאוטו

תתחיל בהחלפת שמן איכותי+מסנן שמן מקורי.

למשל שמן של ליקוי מולי המיכל הצהוב בצמיגות 10W40 חצי סינטטי יעשה את העבודה מצויין.

יתכן שיש בוצה במנוע והמרימים הידראולים נתפסו, צריך לבדוק מה קורה מתחת למכסה שסתומים.

זה השמן שיש שם אני חושב..

איך אני משחרר את המרימים האלה אם באמת זה הם נתפסו?

וזה מסוכן לנסוע במצב כזה?

פורסם

אם יש לך נזילת שמן שאתה רואה מתחת לרכב אז כניראה שזה הריח שאתה מריח, כי השמן כניראה נוזל על סעפת הפליטה והעשן חודר לתא הנוסעים.

לגבי התקתוקים יתכן ותצטרך להחליף מרימים הידראולים, צריך לבדוק את הרכב לא ניתן לענות דרך המחשב.

פלאש מנוע לפעמים עוזר ומנקה את הבוצה, אבל מרימים הידראולים רגישים לפלאש כי הלכלוך שנמס חודר לתוך המרים והורס אותו עוד יותר.

אם יהיה מוסך שירצה להתעסק עם המרימים הבעייתים, הוא יכול לפתוח את המרים לפרק אותו, לנקות ולהרכיב בחזרה, יש כלי מיוחד לפירוק המרים.

לרוב אף אחד לא יתעסק עם מרים תקול אלא יחליפו בחדש.

פורסם
אם יש לך נזילת שמן שאתה רואה מתחת לרכב אז כניראה שזה הריח שאתה מריח, כי השמן כניראה נוזל על סעפת הפליטה והעשן חודר לתא הנוסעים.

לגבי התקתוקים יתכן ותצטרך להחליף מרימים הידראולים, צריך לבדוק את הרכב לא ניתן לענות דרך המחשב.

פלאש מנוע לפעמים עוזר ומנקה את הבוצה, אבל מרימים הידראולים רגישים לפלאש כי הלכלוך שנמס חודר לתוך המרים והורס אותו עוד יותר.

אם יהיה מוסך שירצה להתעסק עם המרימים הבעייתים, הוא יכול לפתוח את המרים לפרק אותו, לנקות ולהרכיב בחזרה, יש כלי מיוחד לפירוק המרים.

לרוב אף אחד לא יתעסק עם מרים תקול אלא יחליפו בחדש.

את הריח אני לא מריח מתא הנוסעים, אני מריח אותו רק שאני מחוץ לרכב והוא מונע

מה זה המרים האדראולי, וכמה עלות של דבר כזה בערך?

פורסם

העלות של מרים הידראולי בודד עומד על עשרות שקלים, הבעיה היא שהעבודה יקרה פי כמה וכמה מעלות המרים עצמו משום שיש צורך בפירוק רצועת התזמון והקאמשפטים.

איני מכיר את המנוע ברכבך מקרוב, אבל אני מציע שתפנה למוסך לבדיקה.

מרימים הידראולים תפקידם הוא לכוון את השסתומים באופן אוטומטי, המרים הידראולי מפצה על הרווח בין פין השסתום לפיקה בקאמשאפט, במרים הדראולי פועל על לחץ שמן, המרים מקבל לחץ שמן וכתוצאה מכך נפתחת בתוך המרים"בוכנה הידראולית" שמפצה על הרווח בין פין השסתום לבין הפיקה.

היתרון במרימים הידראולים הוא שהכיוון שסתומים מדוייק מאוד ואין צורך לכוון שסתומים מידי פעם.

שמן לא מתאים נניח צמיגות גבוהה מהדרוש לא מגיע למרים הידראולי במהירות ובלחץ המתאים ולכן המרים לא מתפקד כראוי.

בוצה גורמת ל"בוכנה" בתוך המרים להיתפס כך שהיא לא מתפקדת ואז הכיוון שסתומים לקוי ואתה שומע תקתוקים.

לפי איך שהרעש נשמע אצלך שומעים שיש שסתום אחד או שניים שעושים את הרעש(לפי מה שהצלחתי לזהות מהקובץ).

פורסם

איך אני יכול לבדוק את הלחץ שמן?

יש מצב שאם הוא משפיץ על המדיד שמן קצת יותר ממקסימום זה קשור ללחץ שמן?

פורסם

רגע, יש לך שמן מעל קו המקסימום? אם כן בכמה מ"מ יותר?

לחץ שמן לא תוכל לבדוק בבית אם אין לך שעון לחצים ומתאם.

בלוח השעונים יש מנורה של לחץ שמן, שהלחץ שמן נמוך הנורה נידלקת, הבעיה היא שהנורה נידלקת רק שהלחץ מתחת ל0.5BAR, וללא שעון לחצים לא ניתן לדעת כמה הלחץ שמן נמוך וקרוב לתוצאה הזו.

יש לבדוק לחץ שמן עם שעון לחצים ייעודי.

• תוכן חדש...