Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

טיפול בדגים, הכיצד?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5881 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

טוב לפי דעתי אתה צריך להחזיק רק דגי קרב הם יותר עמידים חבל על ה 3 ש"ח זה צער בעלי חיים.

דגי הקרב יותר עמידים בצנצנות תקנה עוד אחד ותשים אותו בצנצנת אחרת מול הוותיק ככה הם גם ייראו יותר יפים.

• תגובות 56
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

ואם אתה הולך על דגי קרב, יש את אותו מוצר גם לדגי קרב :-P

501860.jpg

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

המפקד, להקיף את המחנה עם קיטבג או בלי קיטבג :lol:

פורסם

שלום,

מבחינת חומרים לשיפור איכות המיים אני ממליץ על פריים של סיכם, הכי משתלם כללית

לגבי ייעוד חומרים לצנצנות של דגי קרב או דגי זהב, בולשיט, מדובר באותו מוצר עם משחקים במינונים.

בעבר בדקתי ריכוזים של דישון לאק' צמחייה מול בריכת נוי. ההבדל הוא במינונים נטו

כנ"ל לגבי מרככי מים למינהם ומנטרלי כלור ומתכות מאותו יצרן.

עופר.

פורסם

יש 2 דברים נוספים שמקלים את הקניה של מוצר שהוא יעודי לצנצנת (למרות שאתה צודק שהכל עניין של ריכוז):

1. בחומר המדולל לצנצנת, צריך לשים פקק בכל החלפת מים בצנצנת.

בחומר לאקוריום, זה פקק ל 100 ליטר. לך תתחיל לחלק פקק ל 25 (צנצנת זה כ 4 ליטר). לרוב האנשים שמגדלים דגים בצנצנת אין את הכח והרצון להתחיל למדוד כמויות עם מזרק או להתעסק בכלל עם הצנצנת מעבר להאכלה והחלפת מים מהירה ופשוטה.

2. עלות - בקבוקון לצנצנת מספיק ל 20 החלפות (במינימום לשנה) ועולה 25 ש"ח.

לך תשכנע עכשיו מישהוא (שגם ככה הצנצנת של הילדים נהפכה למטלה שלו) להוציא 120 ש"ח על בקבוק שיספיק לו ל 5 שנים.

דרך אגב, גם לסיקם יש תכשיר מיוחד לצנצנות של דגי קרב.

Betta%20Basics_60%20mL.jpg

פורסם

בגירה, ידוע שזה יותר נוח ועל נוחות משלמים.

אם רק הייתה יודע כמה חומרים אני מכין לבד ומזריק לאק' (צמחייה בבית ונאנו ריף בעבודה).

לצד כל תמיסה יש גומייה ועליה מזרק ייעודע עם מדבקה ברורה למינון. בחלק מהתמיסות אני עובד עם משאבות מינון.

אגב, מהיכן הידע על גידול דגים?

מסקרן אותי, בתור אחד שהמון המון שנים בתחום.

פורסם

לדעתי כל התוספים מיותרים אני לאקווריום שלי מוסיף מים מהברז שעמדו כשבוע בבקבוק של מי עדן 19 ליטר הכלור מתנדף מהמים לבד.

פורסם
לדעתי כל התוספים מיותרים אני לאקווריום שלי מוסיף מים מהברז שעמדו כשבוע בבקבוק של מי עדן 19 ליטר הכלור מתנדף מהמים לבד.

ומה עם המתכות הכבדות?

איך אתה מנטרל אותם?

פורסם

אם רק הייתה יודע כמה חומרים אני מכין לבד ומזריק לאק' (צמחייה בבית ונאנו ריף בעבודה).

לצד כל תמיסה יש גומייה ועליה מזרק ייעודי עם מדבקה ברורה למינון. בחלק מהתמיסות אני עובד עם משאבות מינון.

אצלך דגים זה תחביב ולכן אתה נהנה מההתעסקות הזאת, אצל הרבה אנשים שיש להם אקוריום בסלון לקישוט(ואני בכוונה לא קורא להם מגדלי דגים) אפילו ההאכלה זה מטלה והם מאכילים במאכיל אוטומטי.

אגב, מהיכן הידע על גידול דגים?

מסקרן אותי, בתור אחד שהמון המון שנים בתחום.

תחביב כבר הרבה הרבה שנים,התחלתי עם גופים לפני 35 שנים :lol:

אבל את ההתמקצעות הבאמת רצינית התחלתי לפני כעשור כשפתחתי חנות חיות.

הכלור מתנדף מהמים לבד.

כבר 15 שנה שבארץ מכניסים למים גם כלורמין.

רעיל לדגים באותה מידה כמו כלור ומתפרק רק לאחר כשבועיים (להבדיל מכלור שמתנדף לאחר 24 שעות).

הבעיה היא שכלורמין מורכב ממולקולה של כלור ומולקולה של אמוניה.

כאשר אתה נותן לו להתפרק לבד, הוא מתפרק לאחר שבועיים, תוך 24 שעות הכלור מתנדף אלא שאז אתה נשאר עם מים שמלאים במולקולות של אמוניה.

הכנסה של מים כאלה לאקוריום יגררו תמותה מסיבית של קולוניית הבקטריות בפילטר שיוציאו את האקוריום מאיזון בנוסף, בכלורמין לכל מולקולת כלור קשור גם מולקולת חנקן ופעולת הפירוק הטבעית ממלאת את המיים בחנקות אשר מקשות על הדגדים את ספיגת החמצן מהמים.

צר לי אם ברמה הכימית ההסבר לא ממש מדויק, אני מגדל דגים, לא כימאי.

בנוסף, כמו שהזכיר עופר, יש את המתכות הכבדות ושלל חומרים אחרים שמסוכנים לדגים.

פורסם

האמת שההצעה שלי לא בהכרח מתאימה לפותח השרשור כי אצלי האקוריום ענק ובקבוק של 19 ליטר מתערבב במים ולא יוצר שום בעיה אצלי זה נקרא ריענון עקב אידוי מים מלוחים.

אז יש מצב שהוא כן צריך תוסף מזמן אני לא בקטע של צינצנות.

פורסם

אלקמינו,

אצלך זה ממש לא רענון! אלא יותר פיצוי-אידוי.

ריענון - מחייב החלפת מים, כלומר דילול הרעלים והמתכות במים במים חדשים.

הוספה של מי פיצוי, לא מדללת, אלא מוסיפה, הרי מה שמתאדה זה H2O כמעט נקי.

• תוכן חדש...