Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5920 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי,

אני מחפשת אוטו אמין וחסכוני שישרוד נסיעות מראשון לירושלים פעמיים - שלוש בשבוע.

ההתלבטות שלי היא בין פיאט פונטו ספייס בשנים 2004-2005 (ידנית) עם קילומטרז' יחסית גבוה בין 120,000

ל 150,000 לבין סוזוקי יורו סוויפט שנת 2002 (אוטומטית) עם קילומטרז' מתחת ל 100 אלף.

איזה אוטו עדיף גם מבחינת עליות אחזקה וגם מבחינת ההתמודדות עם העליות לירושלים?

תודה.

פורסם

הפונטו היא מכונית הרבה יותר נעימה לנהיגה, הרבה יותר בטוחה והרבה יותר מאובזרת. כיוון שהסוויפט מינימליסטית בהשוואה אליה, אני חושב שהיא תיהיה זולה יותר לאחזקה. אחרי הכל, לכל האבזור הזה יש בלאי והבלאי הזה עולה כסף. למרות זאת, אני הייתי בוחר בה גם אם עלויות האחזקה שלה היו קצת יותר גבוהות בחישוב שנתי.

בהנחה ששני הרכבים תקינים, שתיהם יעלו לירושליים ואפילו ירדו. אולי אחד מהם יעלה על 5 או 10 קמ"ש פחות את העלייה של הקסטל, אבל בכל מקרה מי שרוכש כאלו רכבים לא מחפש לעקוף את כולם בעלייה.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

מחזק את קודמי ומוסיף המלצה.

לחבר טוב יש את הפונטו ספייס המדוברת וזה אחד הרכבים היותר מומלצים בקטגוריית ה'תן לי רק להגיע מ-A ל-B'.

עלויות האחזקה נוחות למדיי, ובשורה התחתונה משתלמות יותר מהסוזוקי המיושנת.

בברכה,

יונתן.

[email protected]

פורסם

תודה על תגובות המהירות.

ויתרתי על סוזוקי. אבל אני עדיין מבולבלת כי המוסכניק אמר לי שעדיף לקנות אוטו כמו טויוטה יאריס או מאזדה משנת 2000 מאשר הפונטו ספייס משנת 2004-2005 כי יש לו הרבה תקלות והוא יבקר לעיתים קרובות במוסך.

פורסם

יאריס היא מכונית טובה (מאזדה דמיו, אליה אני מניח שהוא התייחס, הרבה פחות).

אבל תחשבי על זה כך: במקום לקנות רכב משנה מסוימת (הפונטו), את משלמת אותו סכום או אפילו יותר על רכב מבוגר

בחמש שנים. חמש שנים של בורות, תאונות חו"ח, תקלות, דלק באיכות הישראלית, שמש חמה, הזנחה ועוד ועוד.

חמש שנים זה הרבה מאוד זמן על הכביש, וזה פשוט לא משתלם.

אם היה מדובר בשתי מכוניות מאותו שנתון, אלו ההבדלים העיקריים:

הפונטו מעט זולה יותר לאחזקה, מרווחת יותר ונוחה יותר לנסיעות ארוכות מהיאריס. ליאריס מוניטין אמינות משובח והיא חסכונית

באופן דומה לפונטו. היא גם מהנה יותר לנהיגה אבל תא המטען שלה קטן משמעותית.

למרות שאישית אני אוהב יותר לנהוג ביאריס, אין לי ספק שהפונטו הרבה יותר משתלמת, וכמה שהיא "בעייתית" (מבחינת תדמית)

בהשוואה ליאריס, זה פשוט לא כדאי לחזור חמש שנים אחורה רק בגלל מוניטין, שלא באמת מבטיח כלום ברכב בן 10 (היאריס).

• תוכן חדש...