Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

    היי, היי אתה (או את) שם!

    אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

    אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

    אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.
     

רנו מגאן/ מגאן קופה.


dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5899 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום =].

אני בן 18. נהג חדש רק הוצאתי רישיון. נגמר המלווה.

אני לא מבין ברכבים בכלל

אני מחפש רכב לנסיעות עירוניות וגם בין עירוניות.

רכב נוח חסכוני וזול.

מישהו המליץ לי על הרנו מגאן.

אפשר חוות דעת עלייה?

הרכב אמין?

כמה הוא שותה? (דלק)

איך הוא בתור ידני? או שעדיף אוטומט? בעיקרון לא משנה לי.

מה עדיף 1.6 או 1.4?

ואותו דבר לגביי הדגם קופה.

ההבדלים בנייהם באמינות.. ובצריכת דלק.

אני מעדיף את הקופה בגלל המראה.

אבל אם הוא פחות אמין. אני יכול להתשפר על הרגיל לא מפריע לי.

תודה.

פורסם

שתי המכוניות זהות מבחינה מכנית, ההבדל רק בצורה החיצונית.

המגאן היא מכונית אמינה למדי כשהיא לא אוטומטית, נוחה מאוד מאוד, בטיחותית ואפילו די מהנה לנהיגה.

מגאן קופה 1.6 ידנית (אין 1.4 בקופה, רק 1.6 או 2.0) ככל הנראה תתאים לדרישות שלך כמו כפפה ליד.

 

בהצלחה בחיפוש ותתחדש על הרישיון.

פורסם

זה תלוי מאוד באופי הנהיגה שלך: אם אתה מאיץ חזק ביציאה מרמזור, נוסע יותר מ-90 קמ"ש לאורך זמן,

נוסע הרבה בעיר או באזור עם הרבה רמזורים וכדומה.

בנסיעה שמרביתה בינעירונית והשאר עירונית ופקקים, אפשר לצפות ל-1:13-1:14 למגאן 1.6 תקינה וידני.

אבל שוב, תצרוכת הדלק יכולה להשתנות בעשרות אחוזים בהתאם לתנאי הדרך ואופי הנהיגה שלך.

פורסם

כבעל רנו מגן ידנית 1600 שנת 2002 - קלסית לא קופה - אבל זה לא משנה, אני יכול לומר לך שהרכב מהנה ואמין. מהנה כי אני אוהב ידני בכל מצב ואמין כי חוץ מטיפולים, הרכב רק נוסע ונוסע. לדעתי תקבל תמורה גבוהה לכסף. רק תשים לב לטפל לפי הספר במוסך מתמחה, רנו זה רכבים שמכאיבים בכיס על כל הזנחה.

ביחס לצריכת דלק, כמו שרועי ציין.

הביטוח זול מאוד.

נהג מנוסה
:roll:
פורסם

שלום,

 

קראתי לא מזמן סקירת יד-שנייה על המגאן/קופה והייתי רוצה להגיד כי האמינות אינה אבסולוטית ברכב הזה.אין הבדל בין מגאן רגילה למגאן קופה - כל המכלולים זהים.

 

קודם כל - בלי גיר אוטומטי.הוא בעייתי מאוד - ידוע לשמצה. רק ידני.

 

מנוע - לך על ה-2000 סמ"ק,עם 150 כ"ס,גיר ידני.מאיץ ל-100 תוך 8 שניות בערך.המנוע הזה חזק משמעותית מה-1600 סמ"ק העתיק,עם 105-110 כ"ס.

 

דלק - על אף שזה מנוע 2 ליטר,הצריכה לא צפויה להיות גבוהה,במיוחד כי יש לך גיר ידני.מאידך,לא מדובר כאן על איזה רכב נורא חסכוני.מספרים? אין לי מושג.

 

אמינות: קודם כל,בכל אוטו,השילוש הקדוש מנוע-שלדה-גיר; בדוק את מצב הקלאץ' (מסובך לתיקון ויקר להחלפה); חשוב לבדוק שלא שמו מי ברז במקום נוזל קירור - במערכת הקירור! אם כך הדבר,ראש המנוע עשוי להיאכל וייגרם נזק בלתי הפיך למנוע; בעיות הצתה; איכות הרכבה לא גבוהה בתא הנוסעים (בדוק את חיבורי הפאנלים בתא הנוסעים,ששום דבר לא מתפרק); בדוק מצב הפגושים קדמיים/אחוריים (מותקנים כך שהם נוטים קצת לריצפה,ולכן יש חשש למכות וסימנים - בדוק אם הפגושים צבועים); לבדוק תקינות מערכות חשמליות (חלונות,גג-שמש חשמלי); לבדוק שאין חלודה לבדוק שלא נכנסים מים דרך הגג הנפתח; קח בחשבון שגרסת הקופה קצת יותר נדירה ולכן חלקים מסויימים צפויים להיות קצת יותר יקרים (נניח דלת אחורית,לצורך העניין).

 

יש לציין שיש סיכוי גבוה שהבעלים הקודם של הרכב היה נהג צעיר,דבר שמשפיע על האמינות (לא בהכרח לנהג הצעיר היה מספיק כסף ורצון לטפל באוטו [ועוד לא דיברנו על פוטנציאל לתאונות]).

 

רכבים אחרים ששווה לבדוק:

ככלל,מומלץ להימנע מקניית רכב עם גיר אוטומטי בד"כ,כי מדובר במכוניות וותיקות שהגיר שלהן צפוי למות בשלב מסוים.כל מקרה לגופו,אסור להכליל,אך אם יש לך אפשרות לקחת ידני,ברוב המקרים - לך על ידני (בעיר הוא חסכוני משמעותית מגיר אוטומטי ועלויות התיקון/שיפוץ/החלפה של גיר ידני הרבה יותר זולות משל תיקון/שיפוץ/החלפה של גיר אוטומטי).

בנוסף,לך על גרסאות של 3 או 5 דלתות - כי למה אתה צריך רכב סדאן ענקי? חוץ מזה,השימוש בבאגאז' הרבה יותר נוח.

 

דייהטסו סיריון,2000-2003: מנוע 1000 סמ"ק חלש (55 כ"ס) או 1300 סמ"ק (102 כ"ס,נחשב למנוע חזק ביותר בעולם בנפח שלו [בלי טורבו],למעט המנוע הרוטורי הייחודי של המאזדה RX8).רכב קטן וחסכוני מאוד בדלק (לא יודע לגבי ביטוח/חלפים/מחירי טיפולים וכד'..).בטיחות עלובה (3 מתוך 5 כוכבים,אך יש לבדוק את קיומן של כריות אוויר וכן ABS בדגם שאתה קונה,כי לא בהכרח שהם מופיעים ברכב).

יש גם שרייד (שווקה כאן עד 97-99),שהיא גדולה יותר מהסיריון ומצויידת במנוע 1300 סמ"ק (1500 סמ"ק בסדאן,4 דלתות) וכן YRV שזה מעין רכב סופר-מיני די מרווח,המצויד במנוע ה-1300 סמ"ק (86 כ"ס).הרכבים האלו צפויים להיות אמינים (גנים של דייהטסו),אבל הם פשוטים מאוד,לא מתנהגים,לא בטיחותיים,לא נוחים - בקיצור,תחבורה בסיסית.

 

הונדה סיוויק האצ'בק/סדאן,מנוע 1400/1600 סמ"ק (90/125 כ"ס,שניהם חזקים).קח בחשבון שהביטוח צפוי להיות יקר יחסית + חלפים וטיפולים לא מהזולים שיש.

 

מאזדה לאנטיס מנוע 1600/1800 סמ"ק (1998 ומעלה; מ-1999 יש דגם חדש)

 

יונדאי גטס GLS (לא נחשבת לחסכונית בדלק גם בידני [ייעשה בערך 1 ל-9 או 10] ובוודאי שבאוטומטי [אגב,זה נכון לכל דגמי יונדאי מהדורות הקודמים],אך מדובר ברכב מודרני יחסית,מ-2003 ומעלה)

 

פיגו 206 ידנית (האוטומטי לא מומלץ,באף דגם; לך על גרסת 1600 סמ"ק ידנית,3 לדתות - מהגרסאות המדליקות ביותר לטעמי!).

 

 

ברשותך,מטעמים אישיים,אני לא ממליץ על סחורה מתוצרת גרמניה (שזה כולל בעיקר את פולקסווגן/סיאט/סקודה)

 

ישנם דגמים נוספים,אך בשלב הזה,אלו הדגמים היותר-מומלצים,המהווים חבילה יותר מאוזנת עבור רכב משומש.

 

:)

×
×
  • תוכן חדש...