Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5923 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לחבר שלי יש רנו מגאן מליסינג, וירדנו איתה את הסרפנטינות בדרך בורמה. הרכב יצא ללא פגע

מתנדב בארגון ידידים

• תגובות 37
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
אם בא לי ללחוץ על הגז עד הסוף אני אעשה את זה כי אני משלם על זה.

סביר להניח שגם כשאתה מתקשר לחברת ליסינג כדי שיחליפו לך את הנורה, אתה מדבר בטון הכי מגעיל שאפשר, כי לדעתך קנית את החברה. :evil:

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

לגבי אנשים שיורדים עם הרכב ליסינג לשטח אני חייב להבהיר מספר דברים:

1. במידה וירדת לשטח עם רכב ליסינג ונתקעת ,כל הוצאות החילוץ יגולגלו על השוכר כי אין ביטוח לשטח.

2. בעת החזרת הרכב חברות הליסינג יתחשבנו איתך על כל שריטה או פגיעה שהן מעבר לבלאי טבעי [גובה ההשתתפות העצמית יכול להגיע ל 2500$ ,תלוי בהסכם האישי שלך , תבדוק. ויכולים לחייב אותך על כל צד של הרכב כולל הגג סה"כ 2500*5 == הרבה כסף].

וכן אני יודע לגבי החלק השני כי חייבו אותי.

טוב שם טוב משמן טוב

פורסם
כתבתי (ואפילו בעברית) שלא כל אלה שמחזיקים רכב בליסינג מתנהגים ככה,אבל חלק ניכר מהם כן.

סטיגמה ?

לא ממש.

סתם הערת אגב, נכון,חברות הליסינג גובות סכום שאמור כביכול "לכסות" את הנזקים שלהם, אז מה, זה אמור להיות רמזור ירוק לברבריות\חזירות ?

אם אתה הולך למסעדת אכול כפי יכולתך, אתה מזמין 5 פעמים את כל התפריט,רק כי אתה יוצא מנקודת הנחה שה-150 שקל ששילמת לאדם אמורים לכסות את ה"נזק" שאתה עושה למסעדה (לא משנה שאתה בעצם מודע לעובדה ש-80% ממה שהזמנת ייזרק לפח) ?

ואם המנה לא טעימה,אתה עדיין תאכל אותה עד הסוף רק כי שילמת עלייה (הרי פאדיחה, לא תצא פראייר) ?

כמו שאומרים, לבריאות חביבי.

עידן, אם אני אלך למסעדת אכול כפי יכלתך, אני אוכל עד שאהיה שבע. גם אם זה אומר להזמין 8 פעמים את התפריט. אם המנה לא טעימה לי, מן הסתם אני לא אוכל אותה אבל אני בהחלט אספר על זה לכל מכרי וחברי. אבל זה אני.

אני מוכן להתערב איתך שחלק מכל אלו שכועסים על אנשים שנוהגים ברכבי ליסינג מתנהגים בחזירות במקרים אחרים. (אם זה לעשות קולות מטופשים לדוגמניות, לא להיות אדיבים בכביש, להעמיס ערמות של אוכל בבתי מלון, או להעסיק עובדים זרים ולשלם להם גרושים).

זה לא רמזור ירוק לברבריות / חזירות, אם הבלאי של הרכב לא ייראה מתאים לחברת הליסינג הם יכולים לחייב אותי על זה. זה חלק מכל חוזה ליסינג סטנדרטי.

בתור מישהו שגר בהונג קונג זה לא חזירות שהמלצרים והעובדים בבתי מלון עובדים 7 ימים בשבוע, ומקבלים שכר נמוך?

החברה שאתה עובד בה לא מייצרת במקום בו העלות / תועלת שלה מקסימלית? זה לא חזירות?

קל מאוד להיות צדקן ולהיראות עם עקרונות, יותר קשה לחיות עם עקרונות.

ועדיין - אני בטוח שרוב נהגי הליסינג לא עושים את כל מה שאתה מתאר. למען האמת לא פעם מתלוננים פה בפורום על נהגי הליסינג שנוסעים לאט מדי.

נראה לי שזה פשוט מקנאה שלהם יש אוטו שמישהו אחר מטפל בו.

עידן,

אני לגמרי איתך!

יכול לספר על מישהו שאני מכיר, שהיתה לו סקודה אוקטביה, (בתחילת שנות ה2000) מהעבודה.

הוא היה קורע את האוטו... לגמרי. מחליף הילוכים במנתק, בדיוק מה שסיפרת.

לבסוף, הציעו לו לקנות את האוטו, הוא סירב, או שלא יכל לרכוש אותםה... (או שאחרי שחרש עליה, ידע שזה לא משתלם...).ועבר כמדומני למזדה 3 (והתלונן שהאוטו לא משהו, אחרי האוקטביה...).

בקיצור, לא סתם יש הכללות.

חברת הליסינג באה אליו בטענות? אם לא, אז אני מניח שהעסקה שהוא יתנהג ככה אל האוטו השתלמה לה והוא נהנה, ולא היה בכל העניין משהו לא חוקי. מסקנה: חוץ ממך שכאב לך שהרכב סובל (הרכב סובל? מעולם לא שמעתי רכב מתלונן על מי שנוהג בו) נראה שכולם נהנו.

סביר להניח שגם כשאתה מתקשר לחברת ליסינג כדי שיחליפו לך את הנורה, אתה מדבר בטון הכי מגעיל שאפשר, כי לדעתך קנית את החברה. :evil:

ממזר שמן, אני לא מדבר אליהם בטון הכי מגעיל ואני מתנצל אם ככה נשמעתי לך- אבל זה מרגיז אותי כשאנשים מתייחסים לאוכלוסיה שלמה ומגוונת בתור משהו אחיד הומוגני ומרושע. כאילו כל בוקר מתעוררים כל בעלי הליסינג בארץ ורק חושבים איך להרוס את האוטו.

כמו שאנשים אחרים מתעצבנים פה בפורום כשאומרים שרכבים צרפתיים זה דרעק, או שטויוטה איבדה את מוניטין האמינות שלה.

אז אני אסכם את הנקודה שלי:

רוב נהגי הליסינג לא מתעללים ברכבים שלהם, ולא יורדים איתם לשבילי ג'יפים.

ולגבי הנורה - אסור לי להחליף אותה לבד. אפילו לבדוק שמן אסור לי. מים במגבים ולהחליף גלגל אלו שתי הפעולות היחידות שמותר לי לעשות בלי אישור מהחברה.

היכולת לחיות ככה עם הרכב, עולה לכל משתמש ליסינג הרבה מאוד כסף בחודש. למען האמת, אני חושב שהסכום אקסטרא אותו אנחנו משלמים במשך ה-3 שנים האלה עולה יותר מהרכבים של חלק מחברי הפורום.

אבל אנחנו מוכנים לשלם על הנוחות הזאת.

היהודים עם אופטימי, לפני שיודעים מה הגודל הם חותכים.

גילוי נאות - אני חבר במועדון פיאט

פורסם
עידן, אם אני אלך למסעדת אכול כפי יכלתך, אני אוכל עד שאהיה שבע. גם אם זה אומר להזמין 8 פעמים את התפריט. אם המנה לא טעימה לי, מן הסתם אני לא אוכל אותה אבל אני בהחלט אספר על זה לכל מכרי וחברי. אבל זה אני.

היית סופר רעב והזמנת את התפריט 10 פעמים ואכלת אותו ?

אחלה, תהנה.

להזמין את התפריט 5 פעמים רק כי אתה "יכול" זו חזירות, ההבדל מאוד מאוד גדול.

אני מוכן להתערב איתך שחלק מכל אלו שכועסים על אנשים שנוהגים ברכבי ליסינג מתנהגים בחזירות במקרים אחרים. (אם זה לעשות קולות מטופשים לדוגמניות, לא להיות אדיבים בכביש, להעמיס ערמות של אוכל בבתי מלון, או להעסיק עובדים זרים ולשלם להם גרושים).

לעשות קולות לדוגמנית זו חוצפה\טיפשות\חוסר כבוד, לא להיות אדיב בכביש זה טיפשות,להעסיק עובדים זרים ולשלם להם גרושים זה לגיטימי אם הם בסדר עם זה (אף אחד לא כופה עליהם).

להעמיס ערמות אוכל בבתי מלון- מסכים איתך, זו חזירות לשמה.

זה לא רמזור ירוק לברבריות / חזירות, אם הבלאי של הרכב לא ייראה מתאים לחברת הליסינג הם יכולים לחייב אותי על זה. זה חלק מכל חוזה ליסינג סטנדרטי.

בחייך, הרי אם זו הגישה שלך (אני משלם לכן מותר לי) זה הרי ברור שאתה לא תשלם לחברת הביטוח שום פיצוי אלא תהפוך את העולם כדי להתחמק מכך.

*לא מדבר ספציפית עלייך אלא על אדם שזו באמת גישתו.

בתור מישהו שגר בהונג קונג זה לא חזירות שהמלצרים והעובדים בבתי מלון עובדים 7 ימים בשבוע, ומקבלים שכר נמוך?

לא,זה לא חזירות,מכמה סיבות:

1.הם לא עובדים 7 ימים בשבוע (מאיפה הבאת את זה?)

2.הם לא מקבלים שכר נמוך כמו שאתה חושב (להבדיל מישראל, גם למלצרים בהונג קונג יש שכר,לא רק טיפים).

3.נניח ועדיין היו מקבלים שכר נמוך,איך זה מתקשר לחזירות ?

החברה שאתה עובד בה לא מייצרת במקום בו העלות / תועלת שלה מקסימלית? זה לא חזירות?

יעילות מבחינתך זה חזירות ?...

נראה לי שאתה לא כל כך מבין את המושג "חזירות".

כן, החברה שלי מייצרת במקום בו העלות זולה, אבל עדיין היא משלמת שכר שהוא פי כמה יותר גבוה מהשכר הממוצע באותה מדינה (הסיבות לא ממש חשובות).

.

12345

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם
להעסיק עובדים זרים ולשלם להם גרושים זה לגיטימי אם הם בסדר עם זה (אף אחד לא כופה עליהם).

גם על חברות הליסינג אף אחד לא כופה להחכיר את הרכב. יותר מזה, הן עושות את זה מיוזמתן.

ואגב, במקרה של עובדים זרים זאת בהחלט חזירות כי למרות שהם מסכימים לזה, הם מסכימים מתוך חוסר ברירה. (בניגוד לחברות הליסינג שעושות את זה מיוזמתן).

בקשר לביטוח - חברת הביטוח תנסה למזער את התשלום שלה לנפגעים. איך אני יודע? בגיל 17 נדרסתי ונאלצתי לנהל משפט מאוד ארוך בשביל לקבל את המגיע לי.

אז אני אכן מתנהל באותו אופן מולן.

יעילות זה לא חזירות. יש הבדל בין להיות יעיל לבין לשלם לעובדים שלך שכר מאוד נמוך ולקחת לעצמך שכר מאוד מאוד גבוה. נייקי, אפל, HP ועוד הרבה חברות שמעסיקות ילדים במפעלים שלהן במזרח יעילות או חזירות?

כי אם הן יעילות - אז גם אותו אורח בבית המלון שמעמיס כמויות אדירות של אוכל הוא יעיל.

היהודים עם אופטימי, לפני שיודעים מה הגודל הם חותכים.

גילוי נאות - אני חבר במועדון פיאט

פורסם
כתבתי (ואפילו בעברית) שלא כל אלה שמחזיקים רכב בליסינג מתנהגים ככה,אבל חלק ניכר מהם כן.

אם אתה הולך למסעדת אכול כפי יכולתך, אתה מזמין 5 פעמים את כל התפריט,רק כי אתה יוצא מנקודת הנחה שה-150 שקל ששילמת לאדם אמורים לכסות את ה"נזק" שאתה עושה למסעדה (לא משנה שאתה בעצם מודע לעובדה ש-80% ממה שהזמנת ייזרק לפח) ?

ואם המנה לא טעימה,אתה עדיין תאכל אותה עד הסוף רק כי שילמת עלייה (הרי פאדיחה, לא תצא פראייר) ?

כמו שאומרים, לבריאות חביבי.

אם למסעדה לא היה משתלם הם לא היו עושים תפריט אכול כפי יכולתך. רשת Red Lobster בארצות הברית עשתה מבצע אכול כפי יכולתך שרימפס. הרשת ביטלה את המבצע אחרי מספר שבועות בגלל הפסדים כספיים. כל עוד משתלם למסעדה לאפשר לסועדים להזמין 20 מנות ב-150 שקלים אין שום בעיה. לא משתלם שיתחילו לגבות כסף עבור כל מנה או יגבילו את מספר המנות שניתן להזמין. כלכלה בסיסית. אין כאן שום התנהגות חזירית או ברברית. כנ"ל לגבי חברות הליסינג.

פורסם

יעילות זה לא חזירות. יש הבדל בין להיות יעיל לבין לשלם לעובדים שלך שכר מאוד נמוך ולקחת לעצמך שכר מאוד מאוד גבוה. נייקי, אפל, HP ועוד הרבה חברות שמעסיקות ילדים במפעלים שלהן במזרח יעילות או חזירות?

כל עוד הן משלמות שכר על פי חוקי המדינה בהן הן פועלות הן לא חזירות ולא בטיח ואין לזה בכלל קשר לכמה כסף הן מרוויחות.

לגבי העובדים הזרים, הסיבה שהם באים לעבוד בארץ זה מכיוון שהם מקבלים שכר שהוא ה-ר-ב-ה יותר גבוה מהשכר שהיו מקבלים במולדת שלהם,גם אם אתה חושב שזה נמוך.

בהונג קונג,על פי חוק, עוזרת בית מקבלת שכר קבוע חודשי של איזור ה-1800 שקלים,וזה עבור חודש עבודה מלא (היא גרה אצלך בבית ועובדת 6 ימים בשבוע מאיזה שעה שאתה צריך ועד איזה שעה שאתה צריך).

יודע כמה השכר הממוצע בפיליפינים לאותן עוזרות בית ?

אולי מגרד עשירית מזה.

אותה עוזרת בית מעדיפה לטוס לארץ (ישראל) ולעבוד שם כי בישראל היא תקבל במקום 1800 שקלים שכר כפול ויותר מכך בהשוואה להונג קונג, ואני אפילו לא מדבר בהשוואה לפיליפינים.

אותו דבר לגבי פועלים זרים סינים\תאילנדים וכו'.

.

בכל אופן,זה לא ממש משנה כי אנחנו כנראה נאלץ להסכים על כך שאנחנו לא מסכימים אחד עם השני.

לבחור שמעליי,

אין בעייה עם מה שאתה כותב, אתה כמובן צודק, אבל אני לא מסתכל על הכלכליות של תפריט אכול כפי יכולתך מהצד של בעל המסעדה, הוא עושה את השיקול אם כלכלי לו או לא כלכלי לעשות את זה כי הוא חושב בצורה של "אחד על השני", כלומר, היו לי 5 סועדים שאכלו בשולחן 5, 2 הילדים אכלו X מנות, האמא אכלה 2X, האבא אכל 3X והסבתא גם אכלה X, בסה"כ יצאנו "בסדר" (אני כמובן מאוד מפשט את הדברים,ברור שהראייה היא לא פר שולחן או פר יום).

אני מסתכל מהצד של הלקוח, אם הוא יודע שהוא יכול לאכול רק 2X (מבחינת קיבולת הקיבה\רמת הרעב שלו), למה לעזאזאל להזמין 5X רק כי "שילמתי אז מגיע לי" ?

אני סיימתי את הדיון פה, איש באמונתו יחייה.

בהצלחה.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

• תוכן חדש...