Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5920 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני מבין ללבך בחור צהוב הדם. גם ההורים שלי שכבר מעל ל-10 שנים משתמשים בשירותי הליסינג קשה להפרד מהמותרות הזו.

מצד שני אני מבין גם את התגובות מהצד השני, בשבילנו (אוהבי המכוניות) לתת למישהו לנהוג ברכב שלך זה לא מתקבל על הדעת ולתת לחברה כלכלית לבחור לך את טיב החלפים/צמיגים/נוזלים זה גובל בפשע נגד האנושות.

אני חושב שאנשים פה סתם מגזימים. זה נכון שחברות הליסינג חוסכות אבל זה ממש לא מגיע למצב כמו שתיארו פה שכל תקלה שלא משביתה את האוטו לא מטופלת. יש לי דוגמאות ל-2 המקרים:

1) את הקורולה האחרונה קבלנו עם 2 דקלות לא רציניות, דלת תא כפפות לא נסגרת כמו שצריך ותאורה בדשבורד שלא עבדה, התקלות טופלו במהרה.

2) בקורולה הראשונה שלנו הברקסים לא הפסיקו לשרוק כל הזמן (כנראה משימוש ברפידות חליפיות או חסכון בחריטת הדיסקים) אנחנו פשוט הזמנו כל שבוע לקחת את הרכב לבדיקת בלמים עד שלאחר חודש נמאס להם והחליפו למקורי (שגם אחרי פחות מ-10K ק"מ התחיל לחרוק).

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

• תגובות 37
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אלעד, בדיוק לזה אני מתכוון.

עם כל הכבוד אני חושב שיש לי נסיון די מכובד עם רכבי ליסינג (למעלה מעשור של שימוש בהם במגוון חברות) ואם אתה לא אוכל להם את המוח כמו שכתבת, כל שבוע בדיקת בלמים, אז אתה תשאר עם בלמים שורקים.

כנ"ל דלת תא כפפות זה שטויות לסדר. בואו תנסו להגיד להם שצריך כיוון פרונט, שיש לכם רעש מוזר מהאגזוז, החלפת הילוכים גסה או משהו שדורש טיפה דיאגנוסטיקה ונראה מה תקבלו.

אין לי אג'נדה נגד ליסינג ואני נהנה גם ממנו לעיתים, אבל צריך להבין שזה עסק כלכלי שמטרתו להוציא כמה שפחות כסף ואנחנו עדין נהיה לקוחות שלו. רוב הנהגים הממוצעים שאינם חובבי רכב כלל לא ירגישו בטיפול ה"מסור" שרכבם זוכה לו.

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

פורסם

מעבר להיות חברות הליסינג חברות כלכליות שמטרתן בחיים ליצור ריווחיות, בואו לא נשכח שיש צד שני למשוואה הזאת של הליסינג.

עד כאן כולם באו ב"טענות" כלפי חברות הליסינג שמשתמשות בחלפים הכי זולים שניתן ומחפפות במה שאפשר, הכל נכון.

ומה עם מחזיקי רכבי הליסינג ?...

גם הם לא טהורים, רובם מצליחים לקחת רכב חדש ולייצר בו בשנה בלאי של 3 שנים, הרי הגישה היא שאם זה לא שלי "פרטי" אני יכול לקרוע אותו, וכך הפכו רכבי הליסינג לרכבי השטח האולטימטיביים,על הדרך הם גם הפכו ל"חיות רמזור"- כל רמזור\עצירה בתמרור עצור\יציאה מחנייה\יציאה משטיפה מאיצים כאילו אין מחר כי הכי כיף להעביר הילוכים רק על המנתק (לא משנה שזו יונדאי גטס מסכנה שבשביל למדוד לה 0-100 צריך לוח שנה במקום סטופר) ועוד לא דיברתי על תחרויות "בוא נראה כמה הרכב יכול לנסוע אחרי שנדלקה נורת הדלק" ואחרי שמגיעים לתוצאה מסויימת לא מפסיקים לנסות כי רוצים לשבור את התוצאה.

בואו לא נהיה תמימים.

נכון, לא כולם מתנהגים ככה, אבל אחוז ניכר מבעלי הליסינגים כן מתנהגים ככה,ולדעתי זו ההתנהגות הכי ברברית ומגעילה שיש כי ברכב הפרטי שלהם הם מפחדים ללחוץ על דוושת הגז כדי שלא "יהרס להם המנוע" ושלא ייגמר הדלק (אבל בפזומט של החברה זה סבבה) וכשהם מגיעים לשביל חצץ מהודק באורך של 10 מ' באיזה פארק הם מאטים עד כדי כך שסבתות עם קלנועיות מצפצפות להם ועוקפות אותם.

אי אפשר להאשים את חברות הליסינג בכך שהרכבים נראים זבל אחרי שנה, הן אומנם אכן משתמשות בחלפים זולים, אבל הנהגים הם אלה שהורסים את המכוניות, הרי ביננו, 80% מבעלי הרכבים משתמשים בדיוק באותם חלפים של חברות הליסינג כי כולם מחפשים בשורה התחתונה לחסוך אז קצת מיותר לקחת פורום של מוטוריקה שכל אחד פה מאוהב ברכב שלו ומשקיע בשמנים איכותיים וצמיגים דביקים.

מעבר לזה, יש לבעלי הליסינג נטייה לפתח "נכות מוחית" ואני אדגים למה אני מתכוון:

*פנס אחד לא נדלק ? טלפון לליסינג.

*חסר אויר בצמיג ? טלפון לקצין רכב.

*נורה אחת בדשבורד נשרפה ? פנייה לליסינג.

*יצאת מהרכב ביום קיץ 35 מעלות חום ושמעת מחוץ לרכב ראש מוזר מהמנוע (מאוורר...) ? טלפון לליסינג.

אלה שיש להם רכבי ליסינג נוטים להתקשר לחברות הליסינג לפעמים על שטויות מטומטמות שאני בטוח שאם זה היה הרכב הפרטי שלהם הם היו ממתינים לטיפול התקופתי כדי לתקן את מחדל הנורה השרופה בדשבורד או לחילופין משקיעים 3 דקות מאמץ (או 45 דקות אם יש לך מגאן) ומחליפים לבד את הנורה השרופה, במקום לבזבז ימי\שעות עבודה על השטויות האלה.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם
תודה לכולם על התגובות.

מדובר בחברה ענקית שככל הנראה משתמשת בחברת ליסינג עוד יותר ענקית ואני חושב שאפשר לסמוך עליהן. יש סניף של הליסינג ליד מקום העבודה לצורך טיפולים וכדומה.

עלות הליסינג, 2600 ₪, למעשה כוללות רק 1000 מהברוטו של השכר הבסיסי, עוד 860 ביטול של החזרי נסיעה, והשאר מתוך "שעות נוספות גלובליות". קיצור עשיתי המון חישובים שכוללים הפרשות, מס ליסינג, וכו', וההבדל הוא בסביבות ה-500 ₪.

אני מבין שחברי הפורום כאן שמכירים כל רכיב במנוע ויכולים לפרק את הרכב שלהם ולהרכיב מחדש בעיניים עצומות, לא חושבים שיש טעם לשלם על שירות ליסינג או לתת לאנשים אחרים לטפל לך באוטו. אבל אני כרגע בן אדם שבקושי מבדיל בין סובארו למאזדה ואף פעם לא התעסקתי עם מוסכים, בנוסף לזה שאני ממש ממש שונא לנהל משא ומתן מול שקרנים ונוכלים.

קיצור אני אלך עם הליסינג, ואשמח לדווח בפורום, בדיעבד, אם ההחלטה הייתה נכונה או לא =]

כמו שכתבו לך אתה מפחד מהבלתי ידוע

וממש אין לך מה לפחד.

רכב חדש לא נכנס למוסך בשנים הראשות אלה לצורך טיפולים כך שאם אתה עושה כ 20,000 קמ בשנה

אתה צריך פעם בשנה להכנס למוסך

אפילו טסט אתה צריך לעשות רק אחרי שנתיים.

כך שאם קנית רכב חדש ממש אין לך מה לפחד ולחשוש מנושא המוסכים.

פורסם

לפותח השרשור - להחזיק רכב פרטי, אפילו לא חדש, זה לא כזה טרטור. פעם בשנה למוסך ופעם בשנה טסט.

עידן - אתה כותב סתם דברים שהם סטיגמות.

מעבר להיות חברות הליסינג חברות כלכליות שמטרתן בחיים ליצור ריווחיות, בואו לא נשכח שיש צד שני למשוואה הזאת של הליסינג.

עד כאן כולם באו ב"טענות" כלפי חברות הליסינג שמשתמשות בחלפים הכי זולים שניתן ומחפפות במה שאפשר, הכל נכון.

ומה עם מחזיקי רכבי הליסינג ?...

יש לי ליסינג שעושה בערך 35,000 ק"מ בשנה. יש לו בלאי יותר גבוה מרכב שעושה 17,000 ק"מ בשנה מן הסתם. הוא מקבל את אותו היחס שמקבלות המכוניות הפרטיות אצלינו (פונטו ואונו - לא רכבים חדשים).

חוץ מזה שאני משלם על הרכב ליסינג ועל הטבת המס ככה שזכותי לנהוג איתו איך שבא לי כל עוד זה במסגרת החוק. אם בא לי ללחוץ על הגז עד הסוף אני אעשה את זה כי אני משלם על זה. זה כמו שתגיד על חברי פורום מסויימים שלוקחים את האוטו לנס הרים שהם "מתעללים בו ואיך הם מעיזים".

גם הם לא טהורים, רובם מצליחים לקחת רכב חדש ולייצר בו בשנה בלאי של 3 שנים, הרי הגישה היא שאם זה לא שלי "פרטי" אני יכול לקרוע אותו, וכך הפכו רכבי הליסינג לרכבי השטח האולטימטיביים,על הדרך הם גם הפכו ל"חיות רמזור"- כל רמזור\עצירה בתמרור עצור\יציאה מחנייה\יציאה משטיפה מאיצים כאילו אין מחר כי הכי כיף להעביר הילוכים רק על המנתק (לא משנה שזו יונדאי גטס מסכנה שבשביל למדוד לה 0-100 צריך לוח שנה במקום סטופר) ועוד לא דיברתי על תחרויות "בוא נראה כמה הרכב יכול לנסוע אחרי שנדלקה נורת הדלק" ואחרי שמגיעים לתוצאה מסויימת לא מפסיקים לנסות כי רוצים לשבור את התוצאה.

בקשר לדלק אתה טועה. אם אני אתקע בלי דלק חברת הליסינג תחייב אותי. אם אני אאלץ לתדלק בתחנה שלא בהסדר, אז הדלק יצא מהכיס שלי.

בואו לא נהיה תמימים.

נכון, לא כולם מתנהגים ככה, אבל אחוז ניכר מבעלי הליסינגים כן מתנהגים ככה,ולדעתי זו ההתנהגות הכי ברברית ומגעילה שיש כי ברכב הפרטי שלהם הם מפחדים ללחוץ על דוושת הגז כדי שלא "יהרס להם המנוע" ושלא ייגמר הדלק (אבל בפזומט של החברה זה סבבה) וכשהם מגיעים לשביל חצץ מהודק באורך של 10 מ' באיזה פארק הם מאטים עד כדי כך שסבתות עם קלנועיות מצפצפות להם ועוקפות אותם.

אי אפשר להאשים את חברות הליסינג בכך שהרכבים נראים זבל אחרי שנה, הן אומנם אכן משתמשות בחלפים זולים, אבל הנהגים הם אלה שהורסים את המכוניות, הרי ביננו, 80% מבעלי הרכבים משתמשים בדיוק באותם חלפים של חברות הליסינג כי כולם מחפשים בשורה התחתונה לחסוך אז קצת מיותר לקחת פורום של מוטוריקה שכל אחד פה מאוהב ברכב שלו ומשקיע בשמנים איכותיים וצמיגים דביקים.

אתה תופתע, אבל בחוזה הליסינג שלי כתוב במפורש שאסור לי לבצע טיפולים כלשהם ועבודות על הרכב, ואסור לי למסור אותו לבעל מקצוע בלי אישור של חברת הליסינג.

מעבר לזה, יש לבעלי הליסינג נטייה לפתח "נכות מוחית" ואני אדגים למה אני מתכוון:

*פנס אחד לא נדלק ? טלפון לליסינג. - נכון, הם יבואו ויחליפו לי נורה. וכל זה בזמן שאני בעבודה וזה לא מפריע ושורף לי זמן.

*חסר אויר בצמיג ? טלפון לקצין רכב. - הגזמת. אבל פנצ'ר יגרור טלפון כזה בהחלט.

*נורה אחת בדשבורד נשרפה ? פנייה לליסינג. - אלא מה? אני אמור לפרק את הדשבורד?

*יצאת מהרכב ביום קיץ 35 מעלות חום ושמעת מחוץ לרכב ראש מוזר מהמנוע (מאוורר...) ? טלפון לליסינג.

אלה שיש להם רכבי ליסינג נוטים להתקשר לחברות הליסינג לפעמים על שטויות מטומטמות שאני בטוח שאם זה היה הרכב הפרטי שלהם הם היו ממתינים לטיפול התקופתי כדי לתקן את מחדל הנורה השרופה בדשבורד או לחילופין משקיעים 3 דקות מאמץ (או 45 דקות אם יש לך מגאן) ומחליפים לבד את הנורה השרופה, במקום לבזבז ימי\שעות עבודה על השטויות האלה.

אני משלם לחברת הליסינג כדי לנסוע ברכב תקין. מה אכפת לך כמה אני מטריד אותם?

בקיצור עידן, זה כמו שאני אצא בסטיגמות על הונג קונגים או כל דבר אחר. צא מהסטיגמה.

היהודים עם אופטימי, לפני שיודעים מה הגודל הם חותכים.

גילוי נאות - אני חבר במועדון פיאט

פורסם

יש לי 40 אלף לרכב פרטי - אולי מגרד את ה-50 עם עזרה של המשפחה, זה לא מספיק לרכב חדש.

האמת שלשאול פה על האם כדאי לקנות רכב פרטי זה קצת כמו ללכת לפורום של משחק מחשב מסוים ולשאול אם כדאי לקנות אותו... לא הכי אובייקטיבי, אה?

פורסם
כבר ראיתי משהו במקום העבודה הקודם שהתקשר אליהם כדי שיחליפו לו מגבים:shock:

אני התקשרתי לאלדן שיגיעו להחליף לי מנורה כי נשרפה לי בצד נהג :)

הייתי בקניות בחצי חינם, ובזמן שעשיתי קניות התקשרתי, והם הגיעו במקרה בדיוק שסיימתי את הקניות.

נחמד מצידם שמגיעים עד אליך.

חבר שלי אגב הזמין אותם גם להחלפת נורת איתות :)

פורסם
כבר ראיתי משהו במקום העבודה הקודם שהתקשר אליהם כדי שיחליפו לו מגבים:shock:

למה לא? אני קורא כל הזמן לשירותי דרך כאשר יש נורה שרופה באוטו, זה חלק מהשירות שאני משלם עליו.

אליבאבא, הכל טוב ויפה אבל אל תשכח שלרכבים יש לפחות שנתיים שלוש אחריות יצרן אז כל תקלה רצינית שיש לוקחים למורשה.

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם
יש לי 40 אלף לרכב פרטי - אולי מגרד את ה-50 עם עזרה של המשפחה, זה לא מספיק לרכב חדש.

האמת שלשאול פה על האם כדאי לקנות רכב פרטי זה קצת כמו ללכת לפורום של משחק מחשב מסוים ולשאול אם כדאי לקנות אותו... לא הכי אובייקטיבי, אה?

תעשה חשבון בכמה תשתפר המשכורת שלך אם לא תקח רכב ליסינג

ותבדוק בבנק (או בסוכנות רכב) אופציית מימון בסכום דומה.

2000 שח בחודש + ה 40 אלף שיש לך יאפשרו לך לרכוש רכב חדש בסביבות ה 100,000 שח והמבחר דיי גדול.

אחרי שלוש שנים תוכל למכור רכב כזה בסכום של 60-70 אלף שח כך שהעלות שלך תיהיה אולי 1000 שח בחודש (לא כולל דלק והוצאות מסביב)

פורסם

לקחת בחשבון סוזוקי אלטו ידנית? המחיר לא רחוק מתקציבך. אתה מקבל רכב חדש לחלוטין עם שלוש שנות אחריות. אלטו רכב בסיסי לחלוטין, אבל לדעתי בשביל 12 ק"מ ביום אין טעם לשלם יותר. בכלל בשביל 12 ק"מ ביום לא הייתי שובר את הראש כל כך.

פורסם
לפותח השרשור - להחזיק רכב פרטי, אפילו לא חדש, זה לא כזה טרטור. פעם בשנה למוסך ופעם בשנה טסט.

עידן - אתה כותב סתם דברים שהם סטיגמות.

בקיצור עידן, זה כמו שאני אצא בסטיגמות על הונג קונגים או כל דבר אחר. צא מהסטיגמה.

מה שמצחיק הוא שמצד אחד אתה טוען שמה שכתבתי זה סטיגמות,אבל בפסקה אחר כך אתה כותב "אם בא לי ללחוץ על הגז עד הסוף אני אעשה את זה כי אני משלם על זה.",שזה מצד אחד נכון, אתה אכן "רשאי" לעשות עם מוצר שאתה משלם עבורו ככל העולה ברוחך, אבל השאלה פה היא האם היית מתנהג כך (ללחוץ כל הזמן על הגז עד הסוף,כדברייך) אם זה היה רכבך הפרטי ? (לא ליסינג, פרטי,כזה שהיית משלם עליו נניח 100K שקלים) ?

עם כל הכבוד, רכב הליסינג,כל עוד לא עשית חוזה שבתום תקופת השכירות אתה רוכש אותו,זה רכב שאתה שוכר.

כשאתה שוכר דירה, אתה מרגיש חופשי לשבור לבעלי הדירה את הבלטות והקירות רק בגלל שאתה משלם על זה וזכותך לעשות עם זה מה שבא לך ?

היה לי רכב פרטי,ספורטיבי, הייתי לוקח אותו לנס הרים,הייתי לוקח אותו לערד, הייתי יורד איתו 5 פעמים בשנה לאילת, אהבתי להחליף הילוכים על המנתק,להבדיל אלפי הבדלות- זה היה הרכב הפרטי שלי שקניתי במיטב כספי, שטיפלתי בו ברמות הכי גבוהות שיש (טיפול כל 5K ק"מ, שמנים הכי יקרים,נוזל קירור הכי יקר,הכל TOP OF THE LINE), אבל פה זה באמת לא משנה איך טיפלתי בו,כי הוא היה רכושי הפרטי,לא רכושי השכור.

דבר נוסף לגבי סטיגמות, סטיגמות מתייחסות לקבוצת אנשים שמתנהגת בצורה מסויימת, לא לאדם אחד ספציפי, כך שגם אם אתה צדיק בסדום,זה עדיין לא אומר שמה שכתבתי זה סטיגמה,זה פשוט אומר שאתה צדיק בסדום, אני בטוח שיש פה לא מעט אנשים שמכירים בעלי רכבי ליסינג שאכן אימצו לעצמם את אחד מאותם הרגלים מגונים שציינתי ויכול מאוד להיות שיש פה בעלי רכבי ליסינג שיודעים בסתר ליבם שהם בעצמם אימצו חלק ממה שכתבתי.

לא הבנתי בדיוק על מה חברת הליסינג תחייב אותך בעניין הדלק ? (הרי בהנחה ויש לך מנוע בנזין,גם אם נגמר הדלק קופצים לתחנה הקרובה (ברגל...) ממלאים מיכל 5 ליטר,מתדלקים ומניעים,מה הקשר לחברת הליסינג ?..

לגבי זה שחברת הליסינג אוסרת לבצע טיפולים בצורה עצמאית או באמצעות מוסך שלא בהסכמת חברת הליסינג, זה לא מפתיע אותי בכלל,דווקא הגיוני לחלוטין, אבל מה זה קשור למה שכתבתי ?

כן,אל תחליט שאתה מחליף קאמשפטים בחנייה ואם הלך לך הראש מנוע תבצע את הטיפול במוסך של חברת הליסינג אבל מה בין זה לבין הדברים האלמנטריים ?

אז אתה לא מחליף מגבים\מנורה\נוזל למגבים בגלל שאסור לבצע "טיפולים" ?

הרי כל אלה הם דברים שבפונטו שלך אתה מחליף בחצי דקה.

אף אחד לא אמר שתפרק את הדשבורד כדי להחליף מנורה, אבל רוב האנשים היו כנראה ממתינים עם זה לטיפול התקופתי של הרכב או משהו כזה בשביל לתקן את זה על הדרך,בעלי הליסינג נוטים ברוב המקרים לדרוש תיקון של זה "עכשיו,היום" גם אם הם יודעים שגם ככה בעוד שבוע הרכב אמור להכנס למוסך לטיפול התקופתי.

בקיצור, אולי אני בעמדת מיעוט,אבל אני לא אוהב את ההתנהגות\צורת חשיבה של "שילמתי אז זכותי", ואם באמת לא אכפת לך לשלוח כל יומיים את הרכב למוסך אז אל תתפלא למה חברות הליסינג לא משקות את הרכב בשמנים האיכותיים של קסטרול או אסו.

פורסם

עידן, גם בפונטו שלי וגם באונו שלי אני לוחץ על הדוושה עד הסוף ומחליף הילוכים על המנתק לפעמים. כי בא לי, וזה הרכוש שלי. הרכב ליסינג עולה לי כמו רכב חדש כל 3 שנים ואני לא מוכר אותו בסוף התקופה ככה שאני משלם הרבה על התענוג להתנהג אל הרכב איך שבא לי.

הרכב הוא של חברת הליסינג, אבל אם זה לא היה לה משתלם - הם לא היו עוסקים בתחום הזה. זאת אומרת הכסף שאני משלם כנראה מספיק בשביל לכסות על הבלאי של הרכב.

אם הבלאי יהיה חריג, אז חברת הליסינג תדע להוציא את הכסף ממני או לחילופין לא תסכים לעשות איתי חוזה חדש, או אפילו תפסיק אותו באמצע.

אם אני שוכר דירה ואני שובר את הקירות - בעל הבית יכול לחייב אותי על הנזקים.

נכון שיש נהגי ליסינג שחושבים שהאוטו שלהם הוא ג'יפ וטנדר, אבל במדינת ישראל בה 70% (או אולי זה היה 60%) מהרכבים החדשים הולכים לחברות הליסינג כנראה שהם מיעוט. (אחרת היו עשרות אלפי רכבי ליסינג בשטח כל סופ"ש.)

אז אם ככה: האתיופים מביאים מחלות, כל הרוסיות זונות, כל הרוסים מאפיונרים, בלונדיניות הן טיפשות, כל הערבים רוצים להרוג אותנו, רומנים הם גנבים, תימנים ופרסים קמצנים, פולנים קרים ומרוקאים עצבניים?

או שאולי אני אגיד אז אם ככה: רכב יפני זה רכב אמין, ורכב ארופאי רואה מוסך כל שבוע?

היהודים עם אופטימי, לפני שיודעים מה הגודל הם חותכים.

גילוי נאות - אני חבר במועדון פיאט

פורסם

כתבתי (ואפילו בעברית) שלא כל אלה שמחזיקים רכב בליסינג מתנהגים ככה,אבל חלק ניכר מהם כן.

סטיגמה ?

לא ממש.

סתם הערת אגב, נכון,חברות הליסינג גובות סכום שאמור כביכול "לכסות" את הנזקים שלהם, אז מה, זה אמור להיות רמזור ירוק לברבריות\חזירות ?

אם אתה הולך למסעדת אכול כפי יכולתך, אתה מזמין 5 פעמים את כל התפריט,רק כי אתה יוצא מנקודת הנחה שה-150 שקל ששילמת לאדם אמורים לכסות את ה"נזק" שאתה עושה למסעדה (לא משנה שאתה בעצם מודע לעובדה ש-80% ממה שהזמנת ייזרק לפח) ?

ואם המנה לא טעימה,אתה עדיין תאכל אותה עד הסוף רק כי שילמת עלייה (הרי פאדיחה, לא תצא פראייר) ?

כמו שאומרים, לבריאות חביבי.

פורסם

עידן,

אני לגמרי איתך!

יכול לספר על מישהו שאני מכיר, שהיתה לו סקודה אוקטביה, (בתחילת שנות ה2000) מהעבודה.

הוא היה קורע את האוטו... לגמרי. מחליף הילוכים במנתק, בדיוק מה שסיפרת.

לבסוף, הציעו לו לקנות את האוטו, הוא סירב, או שלא יכל לרכוש אותםה... (או שאחרי שחרש עליה, ידע שזה לא משתלם...).ועבר כמדומני למזדה 3 (והתלונן שהאוטו לא משהו, אחרי האוקטביה...).

בקיצור, לא סתם יש הכללות.

Skoda Fabia 2010 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2018 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2024 - totaled

Skoda Fabia 2025 

• תוכן חדש...