Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5947 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

בלי ששיניתי דבר באופי ומסלול הנסיעה הרגילים שלי, צריכת הדלק עלתה מ12+ ק"מ לליטר, לפחות מ-9(!) - ביקור במוסך לאחר החלפת תחנות דלק, העלה היסטוריה של תקלה בחיישן חמצן קדמי - הוחלף בחדש (לא מקורי, ע"פ המלצת המוסך).

נאמר לי שהצריכה תשתפר לאחר כ-3 תדלוקים לפחות - לא ברור לי למה, אבל המתנתי בסבלנות אפילו 6 תדלוקים, והצריכה "השתפרה" בסך הכל לאיזור ה-10 ק"מ לליטר.

אני יודע שזו צריכה ממוצעת (למזדה 3 אולי), אבל באמת שאני מתגעגע לחסכוניות שהיתה להונדה שלי (סיוויק 02' אוט'), אפילו במחיר ביקור נוסף במוסך. אני גם ממש מרגיש איך צריך יותר ללחוץ על הדוושה מפעם ע"מ שהרכב ייסע (והסל"ד מן הסתם עולה, מה שוודאי משפיע על צריכת הדלק).

תוסף לדלק אני חושש לנסות, ואיני רוצה להתבזות בפני המוסך המורשה שלי בבקשת "אינפוזיה" למנוע (זה מקובל?) - מה לדעתכם עוד אפשר לעשות?

תודה.

פורסם

בכ"ז רעיונות? התדלוק האחרון בדרך להסתכם בפחות מ-9 ק"מ/ל' :(

למוסך לא היה מושג...החלפת החיישן עלתה לי יותר מההפרש על בזבוז הדלק, וביקור נוסף שם ללא מטרה ברורה יגרום לי להרגיש כמו היפוכונדר שמחפש לבזבז כסף.

זה ממש מתסכל - דוושת הגז בפירוש נעשתה "כבדה" יותר בנסיעות האחרונות. הרכב מטפס ל-4K סל"ד וצפונה, רק כדי לזוז מרמזור.

פורסם

יתכן מאוד שחיישן החמצן אינו מתאים, ישנם רכבים שחיישן חמצן אוניברסלי אינו מתאים, משום שהמחשב ניהול אינו יודע לקרוא את הנתונים ממנו גם אם הוא מחובר טוב.

אם איני טועה לסיוויק לא ניתן להרכיב חיישן אוניברסאלי, אלא רק חיישן מקורי או חליפי אבל שתואם למקורי למשל חיישן של בוש שלפי הקטלוג מתאים לסיויק יעשה את העבודה.

פורסם
יתכן מאוד שחיישן החמצן אינו מתאים, ישנם רכבים שחיישן חמצן אוניברסלי אינו מתאים, משום שהמחשב ניהול אינו יודע לקרוא את הנתונים ממנו גם אם הוא מחובר טוב.

אם איני טועה לסיוויק לא ניתן להרכיב חיישן אוניברסאלי, אלא רק חיישן מקורי או חליפי אבל שתואם למקורי למשל חיישן של בוש שלפי הקטלוג מתאים לסיויק יעשה את העבודה.

לפי הקטלוג של בוש מדובר בדגם פשוט של חיישן חמצן 4 חוטים (אפילו לא חיישן "שטוח" שהוא יותר רגיש).

כדאי לשים חיישן אחר (איכותי, עדיף של בוש או דנסו).

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

תודה על התגובות! אני חושב שהחלפתי ל"דנסו" (זרקתי את הקופסה) - בהמלצת מוסך מורשה של הונדה.

אני אובד עצות - מקריאה בפורום הרשמי של הונדה, התרשמתי שיכולה להיות בעיה בפילטר אוויר, אבל כשהעליתי את זה בביקור הקודם במוסך, הם הגיבו בביטול. איזה בדיקות אני צריך לבקש? או אולי להתעקש על "אינפוזיה"? מה השם המקצועי של ניקוי כזה והאם אכן מקובל ולא מסוכן? מה העלות?

תודה :)

• תוכן חדש...