Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5525 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

ברשותי סקודה סופרב שנת 2010 פחות מחודש, עליהה נסעתי בערך 4000 ק"מ.

היום בבוקר נדלקה נורית חוסר שמן. בבדיקה התברר כי יש קמצוץ שמן על המדיד - בערך 4 מ"מ מתחתיתו. למותר לציין שזה לא מגיע בכלל אפילו למינימום. נדמה לי שכשקיבלתי את הרכב היה בו מעט שמן יחסית, אבל אמרו לי במוסך ש"זה בסדר".

כמה שאלות לי לאלו שמבינים יותר ממני (וזה בטח כולם):

1. האם העובדה שנסעתי עד עכשיו עשויה לגרום לנזק? לא נדלקה לי נורית לחץ שמן, רק מפלס היום בפעם הראשונה. דוממתי והאוטו נגרר למוסך.

2. מה יכולה להיות הסיבה לאבדן שמן כזה? אין נזילה שאני רואה

3. האם להערכתכם יש סיכוי לבעיה שולית כאן, או שבהירכח יש כאן בעיה חמורה במנוע? אני מתאר לעצמי איזה סיפור ימכרו לי במוסך... :-( משהוא מהכיוון של - תיסע, נמלא, נעקוב...

אשמח לכל תגובה כדי לדעת איך להתנהל מול המוסך. להערכתי, סקודה לא יתנו לי רכב חדש במקום הנוכחי...

תודה

יקי

פורסם

הי יקי.הסר דאגה מליבך. ברשותי סיאט לאון 2010 עם אותו המנוע 1.8TSI וכשקניתי את הרכב אמרו לי לבדוק שמן לאחר 1500 קילומטרים כיון שבקילומטרים הראשונים הרכב "זולל שמן".בגולף הקודמת שהיתה לי גם כן עם מנוע 1.4TSI גם כן הצטרכתי למלא שמן לאחר 2000 קילומטרים כיון שהיה חסר.ביום שישי האחרון אגב, יצא לי לבדוק את מפלס השמן בפעם הראשונה בלאון והיה חסר די הרבה שמן (הגיע רק עד הפס הראשון במדיד השמן). בעקבות מקרה זה פתחתי את השרשור הזה :http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=309771&highlight=%D7%9C%D7%90%D7%95%D7%9F+2010+%D7%A9%D7%9E%D7%9Fאין לך מה לדאוג, פשוט קרא את השרשור שצרפתי וקנה שמן (עלה לי 150 ש"ח באוטודיפו, רשמתי שם את החברה והסוג).בהצלחה.

Twincharger Stratified Injection

פורסם

היי

זה מאוד מרגיע! מה גם שבהתחלה, איך שקיבלתי את הרכב, היה מעט שמן יחסית...

האם התכונה הזו נעלמת או שהמנוע הזה צורך כל כך הרבה שמן?

תודה על המידע!

יקי

פורסם

הבעיה לא אמורה להיות כרונית וממושכת.בדוק את מפלס השמן אחת לחודש רק ליתר ביטחון.בגולף הקודמת שהיתה בבעלותי, מילאתי 3 פעמים שמן - לראשונה לאחר 2000 קילומטרים כליטר שלם, לאחר חצי שנה חצי ליטר, ולאחר כמעט שנה עוד כחצי ליטר.קנה שמן סינטתי מלא ההוא שהמלצתי עליו בשרשור שצרפתי בהודעה הקודמת, 5 ליטרים ב-150 ש"ח זה די והותר ויתן לך שקט בשנים הקרובות. אתה יכול לישון רגוע, סע לשלום ובזהירות.

פורסם

בשתי הסקודות שלנו ישנה התופעה הזאת. ב5,000 ק"מ +- זה מתייצב לחלוטין והמנוע לא צורך שמן.

המנועים הללו לא עוברים הרצה מלאה במפעל...

PEUGEOT 205 XR 1992

חבר במועדון רנו 4 הישראלי

פורסם

אסף, הרשה לי לתקן אותך - הם אינם עוברים הרצה כל שהיא.

ליאור, אין שום סיבה לקנות שמן.

שיכנס למוסך בו הוא מטפל וימלאו לו שמן - עד לטיפול הראשון.

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

פורסם

בשבילי זו טרחה ללכת למוסך בכל פעם שאני צריך שמן. עד לטיפול הראשון הצטרכתי למלא פעמיים שמן ואני לא מתכוון להתייבש בתור אצל צ'מפיון רק בשביל חצי ליטר שמן.בין כה הוא יצטרך להשתמש בעתיד בעוד שמן, עדיף לקנות כבר ולשים בעצמך, וגם שיהיה למקרה הצורך - כי הוא יצטרך אותו לפחות עוד פעם-פעמיי באופן ודאי, מניסיון.

פורסם
שלום,

ברשותי סקודה סופרב שנת 2010 פחות מחודש, עליהה נסעתי בערך 4000 ק"מ.

היום בבוקר נדלקה נורית חוסר שמן. בבדיקה התברר כי יש קמצוץ שמן על המדיד - בערך 4 מ"מ מתחתיתו. למותר לציין שזה לא מגיע בכלל אפילו למינימום. נדמה לי שכשקיבלתי את הרכב היה בו מעט שמן יחסית, אבל אמרו לי במוסך ש"זה בסדר".

כמה שאלות לי לאלו שמבינים יותר ממני (וזה בטח כולם):

1. האם העובדה שנסעתי עד עכשיו עשויה לגרום לנזק? לא נדלקה לי נורית לחץ שמן, רק מפלס היום בפעם הראשונה. דוממתי והאוטו נגרר למוסך.

2. מה יכולה להיות הסיבה לאבדן שמן כזה? אין נזילה שאני רואה

3. האם להערכתכם יש סיכוי לבעיה שולית כאן, או שבהירכח יש כאן בעיה חמורה במנוע? אני מתאר לעצמי איזה סיפור ימכרו לי במוסך... :-( משהוא מהכיוון של - תיסע, נמלא, נעקוב...

אשמח לכל תגובה כדי לדעת איך להתנהל מול המוסך. להערכתי, סקודה לא יתנו לי רכב חדש במקום הנוכחי...

תודה

יקי

בתור מכונאי מטוסים לשעבר בחיל האוויר לימדו אותנו ש "אם יש ספק אז אין ספק".

לשאלותיך :

1.בהחלט נגרם למנוע ולמגדש הטורבו נזק ובלאי - היה חסר לך בערך 2 ליטר שמן שהוא קריטי לאריכות חיי המנוע והמגדש.

אתה יודע שמגדש הטורבו סובב בערך ב - 150,000 סיבובים לדקה ומה ששומר עליו זה שמן המנוע ?

אם המגדש ישבוק באזור ה 100 אלף ק"מ או קודם תבין למה . (בשמירה נכונה הוא יכול להחזיק גם פי שלוש).

2. אל תאמין לכל מי שמוכר לך סיפורים שזו צריכת שמן סבירה בתחילת חיי המנוע , בפירוש נפלת על מנוע "לימון".

דרך אגב , מגיע לך - מי שנוסע 4000 ק"מ בלי לבדוק מפלס שמן מנוע , בניגוד גמור למה שכתוב בבירור בספר הרכב ,

שלא לדבר על הגיון ואחריות בסיסיים , שלא יבוא בטענות לאף אחד . אני בטוח שגם לא בדקת לחץ אוויר בצמיגים , וכאן כבר מדובר בבטיחות וחיי אדם.

• ספונסר פורום
פורסם

נורת מפלס השמן היא מנגנון מדוייק שניתן לסמוך עליו והנורה נדלקת

מעט מתחת למינימום ,בכל מקרה שום נזק לא נגרם ולא יגרם במצב

הזה ואין לך סיבה לדאגה ,למעשה גם לא היה צורך ממשי בגרירה

יכולת פשוט להתנייד למוסך .

לעיניין צריכת השמן ,זה נורמלי לחלוטין שמנוע חדש יצרוך מעט שמן בקילומטרים

הראשונים שלו ,למשל עד 15 K ,אבל כמובן עליך לעקוב ולהשלים במידת הצורך ,

לדעתי המנוע תקין והצריכה תרד לאט עד שתעלם .

מרכז שרות מומחה לרכבי פולקסווגן אודי סיאט וסקודה .

במוסך רון מקבלים שנה אחריות על עבודה וחלפים .

ישראל ב"ק 18 ת"א 035373204 .

פורסם

שלום

תודה לכל מי שעזר לי. כמה דברים:

1. דווקא גבו ממני תשלום בסקודה על השמן... לשמחתי, זה 45 ש"ח לקילו של שמן 5W-40 כך שנראה לי שזה מחיר טוב...

2. בדקתי שמן לאחר 1500 ק"מ ואפילו הארתי את עיניהם של סקודה שהשמן לא במקסימום, אבל הם אמרו לי שזה נורמאלי לנסוע כל עוד השמן ברמה שבין מינימום למקסימום.

3. אגב, במוסך פגשתי עוד לקוח שאמר לי שזה בדיוק מה שהיה לו בתחילת חיי המנוע.

4. כאשר הגעתי למוסך (בגרירה) התברר שהיה שמן טיפה מתחת למינימום, ולא כל כך הרבה כמו שחשבתי. מה שאומר שכנראה לא נתתי מספיק זמן לשמן "לרדת" בבוקר כשבדקתי וכן, לא הכי מפולס אצלי ברחוב.

5. הוספו לי ליטר אחד בלבד של שמן.

שתי שאלות לי:

1. האם עלי לדאוג ממה שכתב מי שאמר שהטורבו עתיד לסיים את חייו אצלי מוקדם יותר? בשום רגע נתון לא נסעתי בלי שמן ברמת המינימום כנראה, אבל הייתי גבולי...

2. האם אי אפשר לסמוך על מדיד מפלס השמן? אם הוא מדוייק אזי לרגע לא נסעתי בלי מספיק שמן. אם לא, כדאי לדעת ולא להסתמך עליו?

תודה

יקי

פורסם
שלום

1. דווקא גבו ממני תשלום בסקודה על השמן... לשמחתי, זה 45 ש"ח לקילו של שמן 5W-40 כך שנראה לי שזה מחיר טוב...

יקי

הזוי לגמרי - שקל לא הייתי משלם להם.

הרכב בתקופת האחריות ולא היו צריכים לגבות על כך כסף.

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

פורסם
שלום

2. בדקתי שמן לאחר 1500 ק"מ ואפילו הארתי את עיניהם של סקודה שהשמן לא במקסימום, אבל הם אמרו לי שזה נורמאלי לנסוע כל עוד השמן ברמה שבין מינימום למקסימום.

3. אגב, במוסך פגשתי עוד לקוח שאמר לי שזה בדיוק מה שהיה לו בתחילת חיי המנוע.

4. כאשר הגעתי למוסך (בגרירה) התברר שהיה שמן טיפה מתחת למינימום, ולא כל כך הרבה כמו שחשבתי. מה שאומר שכנראה לא נתתי מספיק זמן לשמן "לרדת" בבוקר כשבדקתי וכן, לא הכי מפולס אצלי ברחוב.

5. הוספו לי ליטר אחד בלבד של שמן.

שתי שאלות לי:

1. האם עלי לדאוג ממה שכתב מי שאמר שהטורבו עתיד לסיים את חייו אצלי מוקדם יותר? בשום רגע נתון לא נסעתי בלי שמן ברמת המינימום כנראה, אבל הייתי גבולי...

2. האם אי אפשר לסמוך על מדיד מפלס השמן? אם הוא מדוייק אזי לרגע לא נסעתי בלי מספיק שמן. אם לא, כדאי לדעת ולא להסתמך עליו?

תודה

יקי

את מכונאי המטוסים שהחליט שהאוטו שלך "הלך", אני לא מכיר, את רון ומקצועיותו כן. משניהם אני לפיכך סומך על השני והולך לישון בשקט.

פורסם
את מכונאי המטוסים שהחליט שהאוטו שלך "הלך", אני לא מכיר, את רון ומקצועיותו כן. משניהם אני לפיכך סומך על השני והולך לישון בשקט.

צודק, ביום שסקודות יצמיחו כנפיים ויתווסף להן מד גובה בלוח השעונים אפשר להתחיל להקשיב לו.

פורסם
הזוי לגמרי - שקל לא הייתי משלם להם.

הרכב בתקופת האחריות ולא היו צריכים לגבות על כך כסף.

שמנים וחומרים מתכלים אחרים אף פעם לא כלולים באחריות, והלקוח תמיד משלם עליהם.

אני בטוח, שמצויין בספר רכב, שהרכב יכול לצרוך, נניח, חצי ליטר שמן ל 1000 ק"מ. (לא שזה מצב תקין, אבל זה רשום)

וגם כתוב, שהרכב צורך , נניח 8 ליטר דלק ל 100 קילומטר בממוצע.

לפי מה שרשמת, גם מילוי דלק בתקופת האחריות צריך להיות על חשבות החברה :lol:.

פורסם

לפותח השרשור - 45 ש"ח על ליטר שמן זו גניבה. קניתי בדיוק את אותו השמן (5 ליטר) ב-150 ש"ח (בהנחה באוטו דיפו במקום 170 ש"ח).חישוב מהיר - 30 ש"ח לליטר, ויש לך עוד 4 ליטרים למקרה הצורך.אני במקומך קונה את המיכל המדובר כי אני אומר לך כבר - אתה תצטרך אותו בעתיד, ואני לא מציע לך להישדד ע"י סקודה בעל פעם שאתה זקוק למעט שמן.לטכנאי המטוסים - מציע לך להשאר בתחום האווירונאוטיקה, במוטוריקה אתה לא מבין מי יודע מה (תסלח לי כן?).

• תוכן חדש...