Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5525 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כמה הערות והארות לדברים מדהימים שנאמרו כאן :

1. פותח השירשור מספר שכבר ב - 1500 ק"מ בדק וראה שחסר שמן מנוע , אך הרגיעו אותו במוסך סקודה בכך ש :

"זה נורמאלי לנסוע כל עוד השמן ברמה שבין מינימום למקסימום". אם הם יודעים שהשמן אוזל בקצב מהיר בקילומטראז'

הראשוני זו טיפשות לחכות עד שיגיע למינימום , ואז עלולים לחרוג מתחתיו. הייתי מצפה מהמומחים במוסך לבצע TOPPING UP.

גם בעל הרכב יכל לחשוב על כך, ולא לחכות עוד 2500 ק"מ בלי בדיקה עד הדלקות נורה אדומה.

2. ברכב שידוע כזולל שמן במהירות אני הייתי בודק בתדירות גבוהה בדיקה ידנית של המפלס בתנאים נכונים ולא סומך רק

על נורית ההתראה. (במטוסים בודקים בכל פרי פלייט את כל המפלסים ויזואלית וידנית למרות שלכל מערכת התראה

אלקטרונית ).

למה אתה חושב מהנדסי היצרן חייבו את הנהג בספר הוראות התפעול בבדיקת מפלס נוזלים שבועית ? כנראה יש סיבה.

3. למאותגרי הבנת הנקרא לא אמרתי שהמנוע "הלך" , ברור שאני לא נביא , אבל הסבירות לקיצור אורך חיי המכלולים הרגישים

ברכב גבוהה מאוד בעיקבות ה"טראומה" שחוותה הסקודה.

ימים יגידו. אשמח לדיווח מבעל הרכב אם הרכב עבר 100,000 ק"מ באופן תקין....

4. ל THE_ONE היקר שמחלק עיצות חינם מלוא ההערכה.

את הבנתך הגדולה במוטוריקה ושמירה נכונה על מנוע ה - TSI שלך הפגנת בשירשור הזה :

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=309771

מתברר שאתה ממלא בליאון החדשה שמן מנוע לא מתאים להוראות היצרן ועוד ממליץ פה לאחרים לעשות כך....

פורסם

השמן שקניתי מתאים ועוד איך להוראות היצרן (אתה יכול לבדוק את זה בפורומים בחו"ל ובאתר הרשמי של שמנים מומלצים לרכבי VAG). השמן מהסוג השני שהומלץ כמתאים יותר לא נמכר באוטודיפו (לפחות לא בזמן שאני הייתי שם). גם אם היה נמכר - לא הייתי קונה אותו כיון שהוא יקר משמעותית מהסוג שאני קניתי. יתרה מזה, לא מצאתי אותו גם בחיפושיי ברשת באף חנות בארץ.הדבר דומה מאוד למילוי דלק 95 ברכבי טורבו לעומת 98. 90% מחברי הפורום עם רכבים מוגדשים ממלאים 95 כיון שליטר דלק 98 יקר יותר (בסביבות השקל לליטר) שזה משמעותי.אז זה פוגם קלות בביצועים - לא משהו מורגש. אז יש לי שמן שעושה את העבודה והוא טוב מאוד ויש לי ניסיון איתו. לא כ"כ בטוח שהסוג השני יחולל פלאים ויגרום לרכב להתעופף פתאום, אז צא מהסרט שאתה חי בו, אתה סתם יורה דברים באויר ומלחיץ פה אנשים עם האימרות הנוקבות, הלא מדוייקות והבומבסטיות שלך. עדיף שתחזור להתעסק עם מטוסים.

Twincharger Stratified Injection

פורסם

נ.ב - זה לא פורום מטוסים פה אז מספיק להביא דוגמאות שלא קשורות בשיט למוטוריקה. כמו לקשר מחט לתחת.

Twincharger Stratified Injection

פורסם

1. פותח השירשור מספר שכבר ב - 1500 ק"מ בדק וראה שחסר שמן מנוע , אך הרגיעו אותו במוסך סקודה בכך ש :

"זה נורמאלי לנסוע כל עוד השמן ברמה שבין מינימום למקסימום". אם הם יודעים שהשמן אוזל....

אוי נו בחייך, עברת קורס של 3 חודשים בטכני, וטחנת 3 שנים טייסת או דרג ב' או דרג ד' ועכשיו אתה מחזיק מעצמך גאון הדור שמבין כל מה שקשור במכונות, מנועים מטוסים ורכבים?

עם כל הכבוד לצה"ל ילד בגיל 18-21, הוא לא "מכונאי מטוסים" הוא רק כלי עזר לאנשי הקבע שהם(לא כולם) ברמה מקצועית ועם נסיון ששווה משהו.

אז תרד מהעץ שאתה יושב עליו, ותפסיק להלחיץ אנשים, הגיוני שמנוע שלא עבר הרצה מספיק זמן יצרוך שמן ברמה אינטנסיבית יותר עד שהוא ישתפשף כמו שצריך.

נורת שמן זו נורת אזהרה, ולא נורת פאניקה, התפקיד שלה הוא להדלק ולהזהיר אותך לפני שנגרם איזשהו נזק ולא כשנגרם נזק, ככה שכל עוד פותח השירשור לא נסע לאילת עם הנורית הזאת ויתרה מכך הוא גרר את הרכב ישר איך שהנורית נדלקה תאמין לי שלא נגרם לו שום נזק למנוע בגלל חוסר שמן.

נ.ב - בהצלחה עם הפריפלייט שאתה עושה לרכב שלך לפני כל נסיעה, אני מקווה שאתה מקפיד גם שקצין יחתום לך.

פורסם
בתור מכונאי מטוסים לשעבר בחיל האוויר לימדו אותנו ש "אם יש ספק אז אין ספק".

לשאלותיך :

1.בהחלט נגרם למנוע ולמגדש הטורבו נזק ובלאי - היה חסר לך בערך 2 ליטר שמן שהוא קריטי לאריכות חיי המנוע והמגדש.

אתה יודע שמגדש הטורבו סובב בערך ב - 150,000 סיבובים לדקה ומה ששומר עליו זה שמן המנוע ?

אם המגדש ישבוק באזור ה 100 אלף ק"מ או קודם תבין למה . (בשמירה נכונה הוא יכול להחזיק גם פי שלוש).

2. אל תאמין לכל מי שמוכר לך סיפורים שזו צריכת שמן סבירה בתחילת חיי המנוע , בפירוש נפלת על מנוע "לימון".

דרך אגב , מגיע לך - מי שנוסע 4000 ק"מ בלי לבדוק מפלס שמן מנוע , בניגוד גמור למה שכתוב בבירור בספר הרכב ,

שלא לדבר על הגיון ואחריות בסיסיים , שלא יבוא בטענות לאף אחד . אני בטוח שגם לא בדקת לחץ אוויר בצמיגים , וכאן כבר מדובר בבטיחות וחיי אדם.

איזה שטויות!

לא לימון ולא כלום. זה נורמלי לחלוטין וקורה בכל מנוע חדש (או משופץ) שלא עבר הרצה כלשהי.

PEUGEOT 205 XR 1992

חבר במועדון רנו 4 הישראלי

פורסם

"זה נורמאלי לנסוע כל עוד השמן ברמה שבין מינימום למקסימום". אם הם יודעים שהשמן אוזל בקצב מהיר בקילומטראז' - אכן מומלץ לשמור על מפלס שמן מנוע בין סימן MIN-MAX ותשובת המוסך מספקת בהחלט.

הראשוני זו טיפשות לחכות עד שיגיע למינימום , ואז עלולים לחרוג מתחתיו. הייתי מצפה מהמומחים במוסך לבצע TOPPING UP.

גם בעל הרכב יכל לחשוב על כך, ולא לחכות עוד 2500 ק"מ בלי בדיקה עד הדלקות נורה אדומה.

2. ברכב שידוע כזולל שמן במהירות אני הייתי בודק בתדירות גבוהה בדיקה ידנית של המפלס בתנאים נכונים ולא סומך רק

על נורית ההתראה. (במטוסים בודקים בכל פרי פלייט את כל המפלסים ויזואלית וידנית למרות שלכל מערכת התראה

אלקטרונית ).

למה אתה חושב מהנדסי היצרן חייבו את הנהג בספר הוראות התפעול בבדיקת מפלס נוזלים שבועית ? כנראה יש סיבה. - המדידה האלקטרונית המבוצעת על-החיישן מדוייקת יותר מבדיקה ידנית אבל אני תמיד ממליץ לבצע גם בדיקה ידנית.

3. למאותגרי הבנת הנקרא לא אמרתי שהמנוע "הלך" , ברור שאני לא נביא , אבל הסבירות לקיצור אורך חיי המכלולים הרגישים

ברכב גבוהה מאוד בעיקבות ה"טראומה" שחוותה הסקודה. - הרכב לא עבר שום טראומה ואין לצפות לשום נזק עתידי מכיוון שמחשב הרכב מדליק את נורת החיווי כאשר גובה השמן במצב מינימום ועדיין קיימת כמות מספקת של שמן במנוע להמשך נסיעה עד למוסך.

ימים יגידו. אשמח לדיווח מבעל הרכב אם הרכב עבר 100,000 ק"מ באופן תקין....

4. ל THE_ONE היקר שמחלק עיצות חינם מלוא ההערכה.

את הבנתך הגדולה במוטוריקה ושמירה נכונה על מנוע ה - TSI שלך הפגנת בשירשור הזה :

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=309771

מתברר שאתה ממלא בליאון החדשה שמן מנוע לא מתאים להוראות היצרן ועוד ממליץ פה לאחרים לעשות כך....

אל תפזר הפחדות שווא בבקשה.

לבעל הרכב תעשה לך מנהג קבוע של בדיקת שמן מנוע אחת לשבוע או בזמן התדלוק.

איזה כייף לי :)

פורסם

אני יכול רק לציין שכשקיבלתי את הסופרב אמרו לי לצפות לצריכת שמן מוגברת בהתחלה, וביקשו ממני לבדוק שמן לאחר כ- 1500 קמ. במקרה שלי לא היה חסר, אולם בעקבות השירשור אבדוק שוב (אחרי 13000 קמ).

• שנה מאוחר יותר...
פורסם

הרכב סופר 1800 TSI. ב- 13,600 נדלקה נורת לחץ שמן. מעיון (לאחר מעשה) במדריך למשתמש מתברר כי פתיחה וסגירה של מכסה המנוע בתוך כחצי דקה עושה RESET למנורה והיא תידלק רק לאחר כמחצית השעה. במדריך נאמר גם שיש למלא שמן, אך אפשר להמשיך ליסוע עד 100 ק"מ.

בטיפול 15 ראשון נשאלתי גם אני על מאפייני הנסיעה (בד"כ מרחקים גדולים בשיוט) ונאמר לי שהסיבה היא נסיעות ארוכות. גם לי הוסבר משהו לא ברור על מבנה הצילינדר. כרגע ב- 23K - הנורה עדיין כבוייה, אך לכל מקרה יש לי מיכל שמן בבגאז.

פורסם

דבר אחרון אוטו דיפו הוא לא המקום ה"אידיאלי" לקניית שמנים, לרוב המחירים יקרים ויכולים להגיע ל- כפי 2 ממחיר השוק.

בנוסף יכולים להמכר שם שמנים שיושבים הרבה זמן על המדף.

*בכל רכב לא משנה אם הוא חדש או ישן תמיד מומלץ לבדוק את מפלס השמן באופן קבוע ולא לחכות לאי אלו מנורות.

פורסם
השמן שקניתי מתאים ועוד איך להוראות היצרן (אתה יכול לבדוק את זה בפורומים בחו"ל ובאתר הרשמי של שמנים מומלצים לרכבי VAG). השמן מהסוג השני שהומלץ כמתאים יותר לא נמכר באוטודיפו (לפחות לא בזמן שאני הייתי שם). גם אם היה נמכר - לא הייתי קונה אותו כיון שהוא יקר משמעותית מהסוג שאני קניתי. יתרה מזה, לא מצאתי אותו גם בחיפושיי ברשת באף חנות בארץ.הדבר דומה מאוד למילוי דלק 95 ברכבי טורבו לעומת 98. 90% מחברי הפורום עם רכבים מוגדשים ממלאים 95 כיון שליטר דלק 98 יקר יותר (בסביבות השקל לליטר) שזה משמעותי.אז זה פוגם קלות בביצועים - לא משהו מורגש. אז יש לי שמן שעושה את העבודה והוא טוב מאוד ויש לי ניסיון איתו. לא כ"כ בטוח שהסוג השני יחולל פלאים ויגרום לרכב להתעופף פתאום, אז צא מהסרט שאתה חי בו, אתה סתם יורה דברים באויר ומלחיץ פה אנשים עם האימרות הנוקבות, הלא מדוייקות והבומבסטיות שלך. עדיף שתחזור להתעסק עם מטוסים.

אני לא יודע מי מספיק "חכם" להוצאי אלפים ועשרות אלפים בשיפור ההספק ולמלא 95 :?

לא יכול לגרום נזק ? יכול ועוד איך יכול גם לגמור מנוע במקרה הרע

לפותח התרד גם באודי TFSI זה קרה לי וגם בגולף 2.0 fsi אין מה לפחד זה יעלם בהדרגתיות

• תוכן חדש...