Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5972 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי כולם,

אתמול קניתי שמן מנוע (Motorcraft 5w30 חצי סינטטי דרגת SM) עבור רכבי,

הבנתי שזהו שמן חלופי שמיוצר ע"י חברת פורד עבור רכבי הקבוצה (שכוללת גם את מאזדה).

חוץ משמן Dexelia מקורי של מאזדה שאותו בכלל לא מייבאים לארץ.

כמו כן ראיתי באתר של חברת דלקול, שהם גם מייבאים אותו, שהוא תואם לדגמי מאזדה החדשים.

אתמול הלכתי למוסך מורשה מאזדה בעיר מגורי, על מנת לקבל הצעת מחיר עבור טיפול 30000, כששאלתי אם אני יכול להביא

להם את השמן שקניתי על מנת שישימו לי אותו, אמרו שמבחינת הנהלים אסור, זה יכול לפגוע לי באחריות

והם משתמשים רק בשמן מהצובר שלהם.

(מוזר, מכיוון שראיתי קרטונים של השמן שלי מונחים להם בצד)

למיטב הבנתי, רוב הסיכויים שהשמן שבצובר שלהם, הוא של חברת דלקול "מוטורסינט" שהוא תואם לרכבי מאזדה.

בנוסף הם אמרו לי שאת השמן שלי הם שמים לרכבי ליסינג ואילו השמן שמהצובר הוא איכותי יותר (אני חושב שלהיפך).

התהייה שלי היא, שאם קניתי רכב במיטב כספי, זכותי לשים איזה שמן שאני רוצה נכון?

בספר הרכב מצויינת אך ורק דרגת הצמיגות הנדרשת ורמת האיכות המינימלית (SL), לא מצויינת חברת הייצור או חצי/סינטטי מלא.

אז לדעתי מבחינת אחריות, אין מצב שהיא תתבטל ולפחות כך אני אדע מה נכנס למנוע שלי.

אני חייב לציין שעלות השמן (מהצובר שלהם) שהציעו לי בטיפול היא 200 ש"ח ואילו זה שאני קניתי עלה 130 ש"ח.

כמובן שיש אינטרס של רווח ע"ג הצרכן.

לפי מה שקראתי בפורום, הבנתי שגם מוסך "שילובים" לא מרשה להביא שמן קנוי אך מוסכים מורשים אחרים כן.

מה אתם חושבים על כל העניין?

נ.ב

בחנות החלפים התקשרו ליבואן של מוטורקאפט ואמרו שאין שמן סינטטי מלא בארץ (יש רק בחו"ל), האם זה נכון?

יש יותר מיבואן אחד?

תודה.

בפאביה המגבים אפילו לא צריכים לעבוד, הם לא מנגבים את הטיפות אלא מפחידים אותן
פורסם

אף פעם במוסך מורשה לא נתנו לי להביא מהבית. רק במוסך הפרטי שלי הוא נותן לי להביא שמן מהבית.

*pontiac tempest 1992 V6 3.1 liter

Pontiac - we are driving excitement

פורסם

בניר גד ירושלים

נתנו לי להביא,הבאתי ליקווי מולי,החליפו בשמחה.

שילמתי 150 שקל על החלפת השמן+ריסט למחשב+פילטר שמן מקורי.

לפני שנתיים בערך...

BMW E36 M40 year of 1992

Autobianchi A112 year of 1979

פורסם
האם ניתן להביא סנוויץ' בעת הגעתי למסעדה?:-o

:-D יש בזה משהו.. אבל זו דוגמא אחרת לגמרי..

נראה לי שהכל שיקולים של רווח נטו, כי מבחינה חוקית/אחריות הכל כשר.

פורסם

על העבודה אין לי בעיה לשלם, אני מתייחס כאן על טיב השמן שמכניסים למנוע.

קראתי בפורום על איזשהו מקרה שהכניסו למישהו שמן של אמריקן איגל במוסך מורשה, לא בא לי שאני אהיה הבא.

ולגבי השמן התחליפי שלהם מהצובר (של דלקול), זכותי להחליפו בשמן אחר 8)

פורסם
היי כולם,

אתמול קניתי שמן מנוע (Motorcraft 5w30 חצי סינטטי דרגת SM) עבור רכבי,

הבנתי שזהו שמן חלופי שמיוצר ע"י חברת פורד עבור רכבי הקבוצה (שכוללת גם את מאזדה).

חוץ משמן Dexelia מקורי של מאזדה שאותו בכלל לא מייבאים לארץ.

כמו כן ראיתי באתר של חברת דלקול, שהם גם מייבאים אותו, שהוא תואם לדגמי מאזדה החדשים.

אתמול הלכתי למוסך מורשה מאזדה בעיר מגורי, על מנת לקבל הצעת מחיר עבור טיפול 30000, כששאלתי אם אני יכול להביא

להם את השמן שקניתי על מנת שישימו לי אותו, אמרו שמבחינת הנהלים אסור, זה יכול לפגוע לי באחריות

והם משתמשים רק בשמן מהצובר שלהם.

(מוזר, מכיוון שראיתי קרטונים של השמן שלי מונחים להם בצד)

למיטב הבנתי, רוב הסיכויים שהשמן שבצובר שלהם, הוא של חברת דלקול "מוטורסינט" שהוא תואם לרכבי מאזדה.

בנוסף הם אמרו לי שאת השמן שלי הם שמים לרכבי ליסינג ואילו השמן שמהצובר הוא איכותי יותר (אני חושב שלהיפך).

התהייה שלי היא, שאם קניתי רכב במיטב כספי, זכותי לשים איזה שמן שאני רוצה נכון?

בספר הרכב מצויינת אך ורק דרגת הצמיגות הנדרשת ורמת האיכות המינימלית (SL), לא מצויינת חברת הייצור או חצי/סינטטי מלא.

אז לדעתי מבחינת אחריות, אין מצב שהיא תתבטל ולפחות כך אני אדע מה נכנס למנוע שלי.

אני חייב לציין שעלות השמן (מהצובר שלהם) שהציעו לי בטיפול היא 200 ש"ח ואילו זה שאני קניתי עלה 130 ש"ח.

כמובן שיש אינטרס של רווח ע"ג הצרכן.

לפי מה שקראתי בפורום, הבנתי שגם מוסך "שילובים" לא מרשה להביא שמן קנוי אך מוסכים מורשים אחרים כן.

מה אתם חושבים על כל העניין?

נ.ב

בחנות החלפים התקשרו ליבואן של מוטורקאפט ואמרו שאין שמן סינטטי מלא בארץ (יש רק בחו"ל), האם זה נכון?

יש יותר מיבואן אחד?

תודה.

בוא נעזוב את נושא הבאת השמן,יקבל המוסך או לא יקבל,הפואנטה כאן היא שימוש בסוג שמן כלשהו והקשר לאחריות,אז שתדע..החדרת חשש ללב הלקוח הוא האמצעי אשר עובד הכי טוב על מנת לשכנע ולהפחיד,את זה חייבים להפסיק,כי זה פשוט לא נכון.

מבדיקה שערכתי פעם בנושא התבהר למעלה מכל ספק ששיטת החדרת החשש ללקוח פן משהו יקרה לרכב ,אין טןב ממנה על מנת לקדם עסקים.

פורסם
בוא נעזוב את נושא הבאת השמן,יקבל המוסך או לא יקבל,הפואנטה כאן היא שימוש בסוג שמן כלשהו והקשר לאחריות,אז שתדע..החדרת חשש ללב הלקוח הוא האמצעי אשר עובד הכי טוב על מנת לשכנע ולהפחיד,את זה חייבים להפסיק,כי זה פשוט לא נכון.

מבדיקה שערכתי פעם בנושא התבהר למעלה מכל ספק ששיטת החדרת החשש ללקוח פן משהו יקרה לרכב ,אין טןב ממנה על מנת לקדם עסקים.

אתה צודק, בדיוק ניסו אתמול להפחיד אותי ש"יש הרבה מוצרים מזויפים בשוק ואולי קניתי זיוף" והם המוסך נותנים אחריות

שהכל יהיה תקין רק אם האוטו יוצא מלא בשמן שלהם..

פורסם
אתה צודק, בדיוק ניסו אתמול להפחיד אותי ש"יש הרבה מוצרים מזויפים בשוק ואולי קניתי זיוף" והם המוסך נותנים אחריות

שהכל יהיה תקין רק אם האוטו יוצא מלא בשמן שלהם..

יש מכל טוב בשוק החלפים הישראלי,רק לחפש למצוא ולקחת.

הזמן יעשה את שלו והלקוחות יתעוררו,זה יגיע.

כשם שהותר יבוא מקביל כך תותר עניבת החנק של המורשים

רק סבלנות,זה יגיע.

כלל אצבע-מפחידים אותך ? לשיטה יש כבר זקן,לא לפחד

מוסכניק טוב אינו עוסק בהפחדות אלא ביעוץ הוגן

פורסם
מה הבעיה להחליף שמן מנוע לבד ? 30 דקות עבודה.

למה אתה צריך את הטובות של המוסך.

הטובות של המוסך הן:

1. מפתח לפילטר שמן

2. שייבה לקרטר (אם יש צורך)

3. היפטרות מ 5+ ליטר שמן ישן.

בנוסף, לדעתי בלבד, עדיף לבצע בדיקה כללית של הרכב פעם בשנה. עדיף לגלות את התקלות לפני שהן קורות ולבצע תחזוקה מונעת.

כשאני אני מכניס את הרכב לטיפול 15K אני מבקש הצלבת צמיגים ושיבדקו באותה הזדמנות את כל הדברים הקטנים כגון מפלט, בולמ"ז, כבלים, נזילות וכו'.

ובנוגע לשמן אתה צודק לחלוטין, עדיף לרכוש לבד שמן איכותי (ולשלם פחות..) מאשר לסמוך על המוסך אשר האינטרס שלו (באופן טיבעי) הוא מיקסום הרווחים על המלאי שנרכש. דרך אגב, האם המוסך מאפשר לך לעמוד ליד הרכב בזמן הטיפול ולראות איזה שמן ממולא ואיזה חלקים מוחלפים?

אם הם לא מסכימים שתביא שמן שנרכש בצורה עצמאית אז כדאי לחפש מוסך אחר.

פורסם

עדכון:

אז בסופו של דבר הלכתי למוסך מורשה מאזדה ברעננה, שם הסכימו ברצון לשים את השמן שאני קניתי למנוע,

החליפו שמן + מסנן שמן, נוזל בלמים (בתקן DOT 4 של חברת Valvoline), ניקו את המנוע (חיצונית), בדקו עדכוני תוכנה (לא היו)..

הנזק:

חלפים + עבודה: 512 ש"ח.

השמן הקנוי שלי: 130 ש"ח.

סה"כ 642 ש"ח לטיפול "קטן".

רק מה ששמתי לב, שאחרי ריקון השמן הישן, הם לא מכניסים חומר ניקוי כלשהו על מנת להוציא את שאריות השמן?

כמו כן, בשאיבת נוזל הבלמים, לא אמורים לפרק את הצינורות על מנת שהנוזל הישן יצא ורק אז להכניס נוזל חדש?

פורסם
עדכון:

אז בסופו של דבר הלכתי למוסך מורשה מאזדה ברעננה, שם הסכימו ברצון לשים את השמן שאני קניתי למנוע,

החליפו שמן + מסנן שמן, נוזל בלמים (בתקן DOT 4 של חברת Valvoline), ניקו את המנוע (חיצונית), בדקו עדכוני תוכנה (לא היו)..

הנזק:

חלפים + עבודה: 512 ש"ח.

השמן הקנוי שלי: 130 ש"ח.

סה"כ 642 ש"ח לטיפול "קטן".

רק מה ששמתי לב, שאחרי ריקון השמן הישן, הם לא מכניסים חומר ניקוי כלשהו על מנת להוציא את שאריות השמן?

כמו כן, בשאיבת נוזל הבלמים, לא אמורים לפרק את הצינורות על מנת שהנוזל הישן יצא ורק אז להכניס נוזל חדש?

בהצלחה !

לאט לאט תשתדרג ותוריד עוד ועוד את המחיר.

פורסם
מה הבעיה להחליף שמן מנוע לבד ? 30 דקות עבודה.

למה אתה צריך את הטובות של המוסך.

יתכן שהרכב באחריות ולכן הוא מעדיף לא להחליף בעצמו.

• תוכן חדש...