Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4544 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 75
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

Pop up headlights

* צריך לבצע תמיד ברמה גבוהה יותר מאחרים זהו סימן ההיכר של מקצוען אמיתי

* המקום היחידי שבו הצלחה מופיעה לפני עבודה קשה הוא במילון

* ברגע שאתה מתחיל לדבר על מה שתעשה כשתפסיד, הפסדת

* אל תשקיע בהירהורים על העבר, אך אל תשכח אותו

פורסם
היו גם:
  • הצופר לנסיעה ברוורס שהיה מותקן על המכוניות הפרטיות עם צלילים של אוטו גלידה.

טעית בעשור, זה היה בשנות התשעים המוקדמות.

TURBO

האיות שלך לוקה בחסר, רוב מדבקות הטורבו שהודבקו בישראל אויתו כך:

TORBO

:lol:

ברצינות.

יש לי, יש לי, יש לי,

בשנות השמונים היתה אופנה להלביש על חיפושיות קיטים מפיברגלאס, זה היה חלום שלי :oops:.

הג'חוואר החבוי שבי, עדיין חושב שזה מגניב (מגניב - עוד שריד מהאייטיז :wink:).

הייתה אופנה מזעזעת של הרכבת ספי ניקל על הכנפיים

רגע, אתה מקדים את המאוחר.

קודם צצו "חנויות שיפורים", הידועות היום כחנויות אביזרים בתחנות שטיפת רכב. הן מכרו בעיקר מדבקות TORBO (הטעות במקור), מדבקות JPS, ווילונות "דוד לוי" (סגן ראש הממשלה, שר השיכון, שר החוץ), מגיני דלתות משולבי מחזירי אור וכן - ספי ניקל.

כל קנט גימור ברכב, זכה לפס ניקל דקיק.

הכנפיים זכו ב-FLARES מניקל, שתרמו רבות לאגו ובעיקר לחלודות, רקבונות וניפוחים מתחת לפני השטח....

מאפרות היו חובה בכל רכב (כמעט ולא קיים היום) והכי חשוב - חור מפתח וסוויטץ', בדופן הרכב, ליד מיכל הדלק, להפעלת האזעקה (צופר הרכב מצפצף לסירוגין).

"ביטכונית" למניעת גניבה ומנעול "רב בריח" על תיבת ההילוכים הידנית (תיבת הילוכים אוטומאטית, או "פול אוטומאט" בלשון לוחות המכירה דאז, היו רק לנכי צה"ל "המיוחסים").

"יד 2 " לא היה קיים ולוח המכירה העיקרי היה "לוח ידיעות". מבצעים טובים היו ב"לוח העיר", אבל הפרסום היה מוגבל לאזור גוש דן (מדינת תל אביב היום - מונח שלא היה קיים בזמנו).

מכונית "מרופא" אכן היית מרופא ותמיד היית חיפושית בצבע צהוב חרדל (ייקים טמבלים - נדפקו על ידי היטלר והמשיכו לרכוש תוצרת גרמניה, כי הגרמנים ידעו "לעשות את העבודה" - תרתי משמע :roll: ).

מכוני בדיקה לפני קניה לא היו קיימים ובדיקת מומחה כללה צרוף חבר "שמבין" לנסיעת המבחן.

החבר המבין היה נכדו של מכונאי מדופלם או קורא אדוק של מגזין "טורבו".

רכב מסחרי לגיטימי לחשמלאי או אנסטלטור היה ווספה עם סירה ושתי קסדות חצי... בעצם, בשנות השמונים לווספה עם סירה לא הייתה חובת חבישת קסדה,אז איש לא עשה זאת.

כל אופנוע היה "עונדה" ולדוד של כל אזרח בישראל, "הייתה פעם עונדה כזו", למרות שהונדה הייתה שקועה עמוק בתוך החרם הערבי עלינו.

סוזוקי היו יבואן האופונעים היחידי מיפאן שלא החרים אותנו וה GSX750R של סוזוקי היה הסופרבייק הראשון בישראל (ובעולם כולו).

קסדות LEM היו באופנה ודיאלים היה נפוץ כמו סאניאנג היום.

פוך, זאקש, פיאג'ו, פאנטיק, דרבי, בנלי וגראלי, הפכו לנבלות בין לייל והסוזוקי (ER21, X, W ) הפכו לשיא הקדמה לבני ה-16.

ראלי ניצנים, הפך לארוע האופנועים התחרותי הראשון והמרוצים באשקלון היו פסגת השאיפות של כל חובב רכב בארץ.

וויזה 4X4 אלף האגמים הייתה אגדה (איש לא יודע מה זה אומר היום), פרדי ומישל היו שמות של אלופי ישראל, אבל איש לא ידע מי הם היום.... :cry:

קבלנים עשירים נסעו באל קמינו.

שרים, עשירים ונכי צה"ל נסעו בוולבו, שאר האנשים נסעו בסובארו, פורד (סיירה או אסקורט) ואופל. לרוב נפח 1.3 (תקנות מיסוי).

הבילוש נסע בקורטינות.

מבינים רכשו אלפות ולנצ'יות, כי זה מה שמגזין "טורבו, אמר לעשות.

ואני... התחלתי את שנות השמונים בגיל 4 וסיימתי אותן בגיל 13.

היה לי פוסטר של קונטאש לבנה על הקיר וקלמר של פורש 911 טורבו שחורה, עם מגירת עפרונות נשלפת בלחיצה על כפתור.

אם אתם בין גיל שלושים לארבעים וסיימתם לקרוא את זה עכשיו, אתם עם חיוך על הפנים.... :-D

נכון?

טוב, רשמית אני זקן.

אתה מחזיק עדיין ברכב עם מנוע TSI שנגמר לו האחריות? שמע, ביצים של שור.

תברח מהבית, תפיל הכל על אישתך.
פורסם

"לא נוגע בסובארו כי הפח שלה דק ולא בטוח בתאונה" זוכרים?

יש אנשים שאפילו לקנות רכב צרפתי מגובה ב5 שנות אחריות מפחדים לקנות, ואילו אתה מעז לרכוש רכב Low Cost צרפתי רומני משומש עם K200+ ק"מ . מה שאני רוצה לדעת זה איך לעזעזל אתה קם בבוקר עם ביצים כאלה גדולות ?!

פורסם

נו טוב,

פשפשתי באלבומי התמונות והנה חנות לאביזרי רכב משנות השמונים...

אל תשאלו מי הדוגמן... :roll:8)

CCI06012014_00009.jpg

CCI06012014_00010.jpg

CCI06012014_00011.jpg

CCI06012014_00012.jpg

CCI06012014_00013.jpg

CCI06012014_00014.jpg

תורת היחסות, מיוחסת לאלברט איינשטיין. ההסבר, שלי!

לפני שאתה עונה "חרא" לשאלה, מה שלומך, חשוב רגע מה זה "חרא", בשביל בן אדם שסובל מעצירות!

פורסם

היה גם תאורת בלם אחורי STOP במרכז השמשה שנדלקת עם לחיצה על הבלם וכן חץ ימינה או שמאלה בזמן איתות.

ועוד דבר, לא בטוח שהפריצה היתה בשנות ה80, אבל היה פיק גבוה לריפודי החרוזים לנהגי מונית שנעלמו בשנות ה90...

תיקון העולם פרושו תיקון החינוך

מיני אוסטין HLE 83

פורסם

הריפודי חרוזים ממש לא נעלמו! אפשר למצוא אותם באוטודיפו! :)

זה שאף אחד לא קונה זה משהו אחר.. :-D

Audi A6 3.0TDI quattro - Because you don't need high revs whan driving up hill

Volvo 850 2.5GLT (MY 1994) - SOLD

VW Passat 1.8T(MY 2000) - SOLD

• חברי המעגל הראשון
פורסם

ריפודי חרוזים ומאורר כחול, וכמובן כיסוי הגה מכוער :lol:

20130628_153731.jpg

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

הריחות של רכבי שנות השמונים תמיד נשארים ולא משנה כמה פחיות ועציי ריח אתה שם הריח הישן והמוכר

חוזר כעבור יום מקסימום יומים.  

בהעלותי::smilecolr:hihi:

Ford cortina mk5 1982 2100cc

Ford focus 2013 titanum

פורסם
ריפודי חרוזים ומאורר כחול, וכמובן כיסוי הגה מכוער :lol:

אני מת לכזה.

הרכבים שלי: פיאט 127 73, פיאט 127 81 ספורט, פיאט 127 81 4דלתות, אלפא סוד 1.3 81, פיאט 131 77, פיאט טיפו 89, פיאט אונו 1.1 91. מחפש כל פיאט או איטלקיה לשיפוץ. חבר מועדון ה-5 מס14409. גיא למברסקי.

פורסם

היו גם: פסי הדבקה, אנטנות פיבר ארוכות עם קפיץ רדיו רודסטר, טייפ קסטות, (הנ"ל נשלפים כדי שלא יגנבו אותם), כנפונים על מגבי -השמשות,פנסי ערפל.

כבר בשנות השומונים ידעו כי כיסוי חרוזים לריפוד מסוכן שכן בעת עצירת חרום הגוף מחליק מתחת להגה והאיש/ה מת:cry:

שלמה דן גדרון

פורסם
לא יודע אם היה או לא, אני זוכר שלכל אותו שני היה את הלוגו הנ"ל על האוטו:

מעניין כמה כ"ס המדבקה הזאת היתה מוסיפה :lol:

את המדבקה הזאת ירשה מדבקת "no fear".

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

• תוכן חדש...