Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5970 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש לי פיז'ו 307 שנת 2003 אבל היא עשתה 75000 ק"מ בלבד.

לאחרונה הופיעה אצלי בעיה בגיר, באמצא נסיעה פתאום הגיר מוריד הילוך ונתקע באותו הילוך כאשר הבעיה מופיעה

ואני מנסה להעביר לידני (טיפטרוניק) הגיר נשאר ב-D, הבעיה הופיע אצלי כבר 3 פעמים באמצא נסיעה וללא שום סיבה נראית לעין.

שהבעיה מופיעה אני עוצר את הרכב בצד מדומם מנוע נותן לו להתקרר מס' דקות והבעיה נעלמת כלא הייתה.

בפעם האחרונה שהופיעה הבעיה בדקתי מים ברדיאטור והיה חסר כליטר למרות שלפי מד החום המנוע לא התחמם

אני רוצה לדעת האם יש איזה שהוא קשר בין המים ברידיאטור לקירור הגיר האם מחסור במים יכול לגרום לבעיה כזו ואם לא אני אשמח להמלצות על מקום זול ואמין לתיקון הגיר באזור חיפה והקריות.

כמו כן האם לדעתכם כדאי לתקן גיר במוסך מרכזי מורשה או שהמחירים שם לא מצדיקים את התמורה.

פורסם

נזילת מים יכולה להיות, ראש מנוע, כניסת מיים לגיר דרך הקולר גיר. הרבה אופציות. צריך מוסך בשביל זה ומחשב דיאגנוסטיקה

המצב שאליו הגיר נכנס נקרא מצב חרום - הילוך שלישי בלבד.

יכול להיות:

EVM שסתומים

או

חיישן לחץ שמן בגיר, או עוד כמה אופציות -שוב צריך לקרוא את התקלה ולהבין.

אם מופיע לך Oil Pressure sensor תקלה בגיר - אל תמהר להחליף שסתומים, זה רק חיישן לחץ שמן גיר

בסיבות 600 שח כולל מעמ

אם תיהיה תקלה אחרת - אז בהתאם.

פורסם
יש לי פיז'ו 307 שנת 2003 אבל היא עשתה 75000 ק"מ בלבד.

לאחרונה הופיעה אצלי בעיה בגיר, באמצא נסיעה פתאום הגיר מוריד הילוך ונתקע באותו הילוך כאשר הבעיה מופיעה

ואני מנסה להעביר לידני (טיפטרוניק) הגיר נשאר ב-D, הבעיה הופיע אצלי כבר 3 פעמים באמצא נסיעה וללא שום סיבה נראית לעין.

שהבעיה מופיעה אני עוצר את הרכב בצד מדומם מנוע נותן לו להתקרר מס' דקות והבעיה נעלמת כלא הייתה.

בפעם האחרונה שהופיעה הבעיה בדקתי מים ברדיאטור והיה חסר כליטר למרות שלפי מד החום המנוע לא התחמם

אני רוצה לדעת האם יש איזה שהוא קשר בין המים ברידיאטור לקירור הגיר האם מחסור במים יכול לגרום לבעיה כזו ואם לא אני אשמח להמלצות על מקום זול ואמין לתיקון הגיר באזור חיפה והקריות.

כמו כן האם לדעתכם כדאי לתקן גיר במוסך מרכזי מורשה או שהמחירים שם לא מצדיקים את התמורה.

שלום לך

ברוב המכוניות שמן הגיר האוטומטי מקורר ע"י נוזל הקרור של המנוע באמצעות מצנן המורכב על הגיר. בעיות רבות בגיר אוטומטי

מופיעות בגלל התחממות יתר של שמן הגיר, שנעשה דליל בגלל הטמפרטורה הגבוהה ולכן לחץ השמן בגיר נופל.

הגיר שלך נכנס למצב חרום בגלל תקלה כל שהיא , זה לא חייב להיות בגלל שהיה חסר לך נוזל קרור. במצב זה מחשב ניהול הגיר משלב להילוך שלישי באופן קבוע, שם הוא נשאר עד שאתה מכבה את המנוע. אחרי שאתה מניע שוב , הגיר חוזר לעבוד כרגיל עד שהתקלה חוזרת.

כדי לדעת בודאות איזה תקלה גורמת לגיר להכנס למצב חירום יש להתחבר למחשב דיאגנוזה במוסך, שיש בו דיאגנוזיסט מנוסה.

זה לא חייב להיות מוסך מורשה, יש בעלי מקצוע מצוינים גם במוסכים הכלליים, רצוי המומחים לסוג הרכב שאתה רוצה לתקן.

הקפד לודא רק שהם מורשים ע"י משרד התחבורה ועודבים כחוק.

יום טוב

פורסם

אבל הבחור כתב במפורש שהיה חסר לו ליטר מים.

אני הייתי קודם כל מטפל באיתור נזילת המים, יתכן ולאחר תיקון הבעיה הזו הבעיה בגיר לא תחזור.

בכל מקרה אי אפשר לחיות עם רכב שמאבד ליטר מים ואת הבעיה הזו חייבים לסדר.

ניחוש שלי מהניסיון האישי ברכב הזה הוא נזילה מהרדיאטור.

הרכב עשה רק 75K, זה קצת מוקדם בשביל בעיות אמיתיות בגיר AL4 ונזילות מים מראש מנוע.

פורסם
אבל הבחור כתב במפורש שהיה חסר לו ליטר מים.

אני הייתי קודם כל מטפל באיתור נזילת המים, יתכן ולאחר תיקון הבעיה הזו הבעיה בגיר לא תחזור.

בכל מקרה אי אפשר לחיות עם רכב שמאבד ליטר מים ואת הבעיה הזו חייבים לסדר.

ניחוש שלי מהניסיון האישי ברכב הזה הוא נזילה מהרדיאטור.

הרכב עשה רק 75K, זה קצת מוקדם בשביל בעיות אמיתיות בגיר AL4 ונזילות מים מראש מנוע.

שלום עודד

כמובן שאתה צודק, יש בהחלט לתקן בעיות של נזילות מכל סוג ברכב, אני התיחסתי לבעיה של הגירעם כל הכבוד.

יום טוב

• תוכן חדש...