Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5965 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
קצת סדר בבלאגן, זה יהיה מסודר לפי אאודי/ב.מ.וו./מרצדס.

A3/סדרה 1/A קלאס.

A3 קבריו/סדרה 1 קבריו/אין מתחרה.

A4/סדרה 3/C קלאס.

A5/סדרה 3 קופה/אין מתחרה (CLC מתחרה בגרסאות המוזלות).

A5 ספורטבק/אין מתחרה/אין מתחרה.

A6/סדרה 5/E קלאס.

A7 (עתידי)/סדרה 6/E קופה.

A7 ספורטבק/CLS/5GT.

A8/סדרה 7/S קלאס.

SLK/Z4/TT.

R8/אין מתחרה/SL.

GLK/X3/X5....מתקן את עצמי אודי זה Q5

ML/X5/Q7.

ל-GL ול-CL אין מתחרות מאאודי ומרצדס.

5 תווים

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

• תגובות 70
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
קצת סדר בבלאגן, זה יהיה מסודר לפי אאודי/ב.מ.וו./מרצדס.

A3/סדרה 1/A קלאס.

A3 קבריו/סדרה 1 קבריו/אין מתחרה.

A4/סדרה 3/C קלאס.

A5/סדרה 3 קופה/אין מתחרה (CLC מתחרה בגרסאות המוזלות). גם ה clk שיושבת על הריצפה של ה c קלאס.

A5 ספורטבק/אין מתחרה/אין מתחרה.

A6/סדרה 5/E קלאס.

A7 (עתידי)/סדרה 6/E קופה.

A7 ספורטבק/CLS/5GT.

A8/סדרה 7/S קלאס.

SLK/Z4/TT.

R8/אין מתחרה/SL. אין שום קשר בין שני הרכבים.

GLK/X3/X5.

ML/X5/Q7.

ל-GL ול-CL אין מתחרות מאאודי ומרצדס.

דווקא הgl מתחרה יותר מתאימה לx5 .

באדום (אני מקווה שזה לא יינחס את הדרבי)

rover r75 -2.5L v6 -177h.p

פורסם
קצת מצחיק אותי, הדרישות של היום לעומת הדרישות של פעם.

כשהייתי ילד, בשנות השבעים. משפחות נסעו ברכבים קטנים כמו קונסטות קטנות, ולדוד שלי היה פרינס 1000 (חיפשתי תמונה ולא מצאתי), חמישה נפשות נסעו ברכב הפצפון הזה...

לאמידים שבחבורה היה פיג'ו 504 ...

שמע,פעם זה פעם.גם לנו היתה פיאט 600,ונסענו בה חמש נפשות.

אח"כ שדרגנו לפיאט 127 וממש הרגשנו מרווח...

אבל אז לא היו כסאות בטיחות,לא עגלות גדולות כמו היום,

ולא את כל הדברים שאתה לוקח עבור הילדים.

אני רואה היום מה קורה שאני נוסע עם המשפחה,

ואין מצב שהייתי מסתדר עם סדרה 3 או רכב קופה.

פורסם

לא יהיה דבר כזה A7 ספורטבק והA7 הרגילה תהיה קופה 4 דלתות, אתם מוזמנים לנסות להוכיח אחרת אבל אני הבאתי הוכחות לדברי, לא תהיה A7 -קופה 2/3 דלתות

פורסם

itsik170 כתב:

A7 (עתידי)/סדרה 6/E קופה

ההקבלה הזו לא מדויקת, עד לא נכונה.

לי לא ידוע על כל כוונה לייצר A7 שתי דלתות, אלא אם כן אתה יודע משהו מבוסס אחר...

הלאה, E קופה כפי שהראיתי לא מתחרה בסדרה 6 אלא בסדרה 3 קופה.

יקירתי, לפני שאת מדברת סרה באלפא שלי, בואי נזכור שגם לך יש כמה ימים בחודש שאת דולפת ומושבתת.

טל שביט (1955-2011), האיש הטוב והנפלא שרכב היישר אל גן העדן.

פורסם

קרמבו,

ניכר שאתה מבין / מכיר את הרכבים עליהם מדובר, אבל ההתנסחות הצבאית.... לא נורא, אם זה משרת את המטרה אז לבריאות.

עדיין לא מדדתי את ה - E הקופה ולכן אני לא יכול להתרשם מהמרחב הפנימי. סדרה -3 לעומת זאת מדדתי / נהגתי ואני מכיר הייטב. לאחי יש 330 קבריולה עם גג קשיח מתקפל (2009) אני מניח שחוץ מזה שאין מקום בתא מטען כשהגג מתקפל לשם, המרחב הפנימי זהה לסידרה - 3 קופה (אולי התקרה קצת נמוכה יותר)

עדכון: משום מה נעלמה חלק מההודעה שלך עם הפרשי המידות בין הרכבים. מחקת? ערכת?

פורסם

שלא ישתמע משהו לא נכון מדברי, ה- E קופה היא מכונית נהדרת ומאוד אהבתי אותה. היא מכונית מאוד "נכונה", כלומר, האופן שבו היא מבצעת את המצופה ממנה באופן מלא וכמעט חסר מגרעות הוא משהו שגם בסביבת המחייה שלה מצליח להרשים.

אבל, אם אתה מחפש דינאמיות היא פחות טובה מסדרה 3. עכשיו, בהזדמנות הראשונה שב ב- E קופה ותחליט לאן הכף נוטה, האם המרווח שב- E שינוצל X פעמים בחודש עדיף על התחושה שתקבל מסדרה 3 Y פעמים בחודש.

אשריך ידידי שאלו לבטיך, ובשולי הדברים, שיתוף הפורום בהחלטות הללו על אף הניסיון שלך אומר משהו על הפורום ורמתו.

רצ"ב נתוני המידות:

ההתייחסות אל E קופה היא כעוד תצורה של E קלאס, ולא כחלק מסדרת דגמי הקופה של מרצדס (CLK,CLC,CL וגם CLS). היא יושבת על רצפת ה- E אבל מקוצרת משמעותית.

ב- 17 ס"מ (!) באורך הכללי, צרה יותר ב- 6 ס"מ, נמוכה יותר ב- 7 ס"מ ובסיס הגלגלים שלה (שהוא הנתון הרלוונטי למרווח פנים) עומד על 276 ס"מ - קצר יותר ב- 11 ס"מ מה- E קלאס וזה ה-מ-ו-ן.

נתונים אלו והם בלבד שרלוונטיים מציבים אותה מול A5 וב.מ.וו סדרה 3 קופה כמעט אחד על אחז עם ס"מ לפה ושניים לשם.

יקירתי, לפני שאת מדברת סרה באלפא שלי, בואי נזכור שגם לך יש כמה ימים בחודש שאת דולפת ומושבתת.

פורסם
שלא ישתמע משהו לא נכון מדברי, ה- E קופה היא מכונית נהדרת ומאוד אהבתי אותה. היא מכונית מאוד "נכונה", כלומר, האופן שבו היא מבצעת את המצופה ממנה באופן מלא וכמעט חסר מגרעות הוא משהו שגם בסביבת המחייה שלה מצליח להרשים.

אבל, אם אתה מחפש דינאמיות היא פחות טובה מסדרה 3. עכשיו, בהזדמנות הראשונה שב ב- E קופה ותחליט לאן הכף נוטה, האם המרווח שב- E שינוצל X פעמים בחודש עדיף על התחושה שתקבל מסדרה 3 Y פעמים בחודש.

אשריך ידידי שאלו לבטיך, ובשולי הדברים, שיתוף הפורום בהחלטות הללו על אף הניסיון שלך אומר משהו על הפורום ורמתו.

רצ"ב נתוני המידות:

ההתייחסות אל E קופה היא כעוד תצורה של E קלאס, ולא כחלק מסדרת דגמי הקופה של מרצדס (CLK,CLC,CL וגם CLS). היא יושבת על רצפת ה- E אבל מקוצרת משמעותית.

ב- 17 ס"מ (!) באורך הכללי, צרה יותר ב- 6 ס"מ, נמוכה יותר ב- 7 ס"מ ובסיס הגלגלים שלה (שהוא הנתון הרלוונטי למרווח פנים) עומד על 276 ס"מ - קצר יותר ב- 11 ס"מ מה- E קלאס וזה ה-מ-ו-ן.

נתונים אלו והם בלבד שרלוונטיים מציבים אותה מול A5 וב.מ.וו סדרה 3 קופה כמעט אחד על אחז עם ס"מ לפה ושניים לשם.[/

quote]

אז אם e קלאס מתחרה ב3 קופה אז אם מי הclk מתחרה?

פורסם

קרמבו כתב:

"אשריך ידידי שאלו לבטיך, ובשולי הדברים, שיתוף הפורום בהחלטות הללו על אף הניסיון שלך אומר משהו על הפורום ורמתו."

=====================

אני מעריך את ההתיעצות בפורום הרבה יותר מאשר אני מעריך את אנשי המכירות באולמות התצוגה. כמובן שזה לא יבוא במקום ההתרשמות האישית שלי מהרכבים ומנסיעת מבחן של יותר מ - 3 דקות. מה שנקרא בארה"ב ONCE AROUND THE BLOCK

מאחר ואני יחסית מכיר את הרכבים ואת היצרנים, אני יודע איזה הודעות בשרשור לתת להם יותר משקל ואיזה פחות מבוססות על ידע ויותר על "שמעתי" "חבר של חבר" "כולם יודעים ש.." וכו...

פורסם

bababen כתב:

אז אם e קלאס מתחרה ב3 קופה אז אם מי הclk מתחרה?

שאלה מצוינת, והתשובה עליה מעט משונה.

תראה, אנחנו רגילים לתבניות. מה זאת אומרת? מכונית זו מתוצרת זו מתחרה במכונית ההיא מהתוצרת ההיא, אבל לעיתים בוחרות יצרניות הרכב (לרוב יצרניות יוקרה או כאלו המחפשות נישות חדשות) דווקא לייצר מכונית שאינה מתיישבת עם מה שמוכר לנו. מרצדס לצורך העניין ביצעה מספר ניסויים כאלו בעיקר במחצית הראשונה של שנות ה- 2000 כמו עם ה- C ספורט-קופה (זו עם התחת הגבוה והחלון האחורי הדו-מפלסי) שהייתה אגב סוג של תגובה מאוחרת לב.מ.וו קומפקט. ה- CLS גם הייתה מין ניסוי שכזה וכן ה- R קלאס. דוגמה נוספת שייכת ליצרן עממי יחסית שניסה לתפוס טרמפ על הקטע היוקרתי בעזרת דגם יוצא דופן היא רנו עם האוונטיים.

ובחזרה לשאלתך, כן, CLK מתחרה בב.מ.וו סדרה 3 אבל בגרסאותיה ה"עממיות" יותר, אבל לא רק, באירופה וארה"ב שם פלחי הקופה אינם מתמקדים רק ביוקרה, להציע שתי מכוניות שלכאורה יושבות באותה משבצת מאפשר ליצרנית לקלוע לכיסם של כמה שיותר לקוחות. לצורך העניין לגברת המהודרת מצרפת ייתכן ותהייה התלבטות בין לגונה קופה (כי היא נראית טוב ורגש פטריוטי הוא משהו שאין לזלזל בו) לבין ב.מ.וו סדרה 3 ולמרצדס (כי יש לה כסף), אבל עבורה ה- E עשוייה להיות מעט יותר מדי, כאן מגיעה ה-CLK לדוגמה ומציבה מתחרה רלוונטית.

אז כמו שאמרתי בהתחלה, ייתכן מאוד שלכאורה יש כאן כפילות, אי התאמה וסתירות, אבל במבחן המציאות יש מקום לניואנסים הללו. מקווה שעל אף האורך הטרחני הצלחתי להסביר את המצב.

פורסם
לא יהיה דבר כזה A7 ספורטבק והA7 הרגילה תהיה קופה 4 דלתות, אתם מוזמנים לנסות להוכיח אחרת אבל אני הבאתי הוכחות לדברי, לא תהיה A7 -קופה 2/3 דלתות

כפי שאמרתי, הA7 תגיע בלפחות 3 תצורות (כמו הA5)-

גרסאת 4 דלתות (סדאן-קופה) שתקרא A7 Sportback.

גרסאת 2 דלתות (קופה) שתקרא "סתם" A7.

גרסאת 2 דלתות עם גג נפתח שתקרא A7 קבריולט.

שמועות מדברות על נסיונות באודי להציג גם גרסאת 4 דלתות עם גג נפתח - משמע A7 Sportback Cabrio.

הוכחות? אני לא בטוח שכמה כתבות עם שמועות והשערות של כתב זה או אחר נחשב להוכחות (בגלל זה אני גם מפריד את השמועה על קבריו 4 דלתות משאר הגרסאות).

כשהקונספט של הרכב נחשף הוא נקרא ספורטבק. מצ"ב תמונות (שים לב לטקסט על הקירות מאחורי הרכב) :

audi-a7-sportback-concept-at-2009-detroit-auto-show_25.jpg

עוד תמונות כאן: http://www.worldcarfans.com/209011116108/audi-a7-sportback-concept

מי שמודד את התקדמותו, הצלחתו ואושרו בצורה יחסית לאחרים, לעד ישאר מתוסכל;

תמיד יהיה שכן עם גינה גדולה יותר, דשא ירוק יותר ומכסחת-דשא חדשה יותר.

פורסם

יש לך אולי לינק, או קצה חוט לגבי הידיעות על תצורות נוספות לאודי?

הדברים האחרונים שאני מכיר בנוגע אליה זה כל הרעיון של שימוש נרחב בתבנית ה- MHB של אודי (דחיקת המנוע אחורה ככל הניתן מהסרן הקדמי לחלוקת משקל טובה יותר בדומה ל- S4 וה- S5) וכן שהיא תחלוק את הפלטפורמה עם A6 הבאה (שהצגתה מתקרבת). הדבר השני הוא תכנון גרסאות S7 ו- RS7.

פורסם

לא משהו שאני יכול להביא לינק אליו.

אך נאמר כי במסגרת התוכנית של אודי להכפיל את היצע הדגמים הנוכחי שלה, הA7 תוצע באותן תצורות של הA5 ותהווה תחרות גם ל BMW 6er.

מי שמודד את התקדמותו, הצלחתו ואושרו בצורה יחסית לאחרים, לעד ישאר מתוסכל;

תמיד יהיה שכן עם גינה גדולה יותר, דשא ירוק יותר ומכסחת-דשא חדשה יותר.

פורסם

קופה הבאה שאאודי תוציא אם כבר תהיה האאודי R4 שנכנסת במשבצת בין הR8 לTT ותתחרה בבוקסטר,קיימן ,Z4 וכו, אם אאודי מתכננת A7 קופה 2 דלתות אז היא תגיע רק עוד שנה שנה וחצי, בד"כ יודעים כבר משהו כמו חצי שנה לפני ההשקה מה יהיה.

פורסם
bababen כתב:

כתבתי מקודם "אם" במקום "עם" ,אכן טעות מצערת ומוזרה ,עימכם הסליחה.

שאלה מצוינת, והתשובה עליה מעט משונה.

תראה, אנחנו רגילים לתבניות. מה זאת אומרת? מכונית זו מתוצרת זו מתחרה במכונית ההיא מהתוצרת ההיא, אבל לעיתים בוחרות יצרניות הרכב (לרוב יצרניות יוקרה או כאלו המחפשות נישות חדשות) דווקא לייצר מכונית שאינה מתיישבת עם מה שמוכר לנו. מרצדס לצורך העניין ביצעה מספר ניסויים כאלו בעיקר במחצית הראשונה של שנות ה- 2000 כמו עם ה- C ספורט-קופה (זו עם התחת הגבוה והחלון האחורי הדו-מפלסי) שהייתה אגב סוג של תגובה מאוחרת לב.מ.וו קומפקט. ה- CLS גם הייתה מין ניסוי שכזה וכן ה- R קלאס. דוגמה נוספת שייכת ליצרן עממי יחסית שניסה לתפוס טרמפ על הקטע היוקרתי בעזרת דגם יוצא דופן היא רנו עם האוונטיים.

ובחזרה לשאלתך, כן, CLK מתחרה בב.מ.וו סדרה 3 אבל בגרסאותיה ה"עממיות" יותר, אבל לא רק, באירופה וארה"ב שם פלחי הקופה אינם מתמקדים רק ביוקרה, להציע שתי מכוניות שלכאורה יושבות באותה משבצת מאפשר ליצרנית לקלוע לכיסם של כמה שיותר לקוחות. לצורך העניין לגברת המהודרת מצרפת ייתכן ותהייה התלבטות בין לגונה קופה (כי היא נראית טוב ורגש פטריוטי הוא משהו שאין לזלזל בו) לבין ב.מ.וו סדרה 3 ולמרצדס (כי יש לה כסף), אבל עבורה ה- E עשוייה להיות מעט יותר מדי, כאן מגיעה ה-CLK לדוגמה ומציבה מתחרה רלוונטית.

אז כמו שאמרתי בהתחלה, ייתכן מאוד שלכאורה יש כאן כפילות, אי התאמה וסתירות, אבל במבחן המציאות יש מקום לניואנסים הללו. מקווה שעל אף האורך הטרחני הצלחתי להסביר את המצב.

תודה על התשובה המפורטת .

רגע , תן לי להבין משהו ,הסידרה 6 גדולה "משמעותית" מe קופה ? הרי ה6 יושבת על הפלטפורמה של ה5 והe קופה יושבת על ה e קלאס , אז מה הסיבה שהחברה משטוטגרט לא יעשו מתחרה ראויה לסידרה 6 ,הרי ככה ההיגיון אומר.

• תוכן חדש...