Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5984 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לאחר שיטוט רב בפורום, נתקלתי בהמון פרוייקטים של שיפוצים למיניהן, אבל נתקלתי בהמון חלקים מהמנוע שלא הבנתי עליהם כמעט כלום. או על תופעות כולשהן שנגרמות ואני לא הבנתי איך ולמה הם נגרמות.

רכיזתי את החלקים שאני הייתי מבקש הסבר עליהם:

1. מובילי שסתומים- מה הם? ומה תפקידים?

2. גומיות שסתומים- איך זה יכול להיות שאפשר להחליף אותם בלי פירוק הראש?

3. רינגים.

4. טלטלים.

5. גל ארכובה+ תקנו אותי אם אני טועה זהו החלק שעליו מורכב הטיימניג?

6. פין ארכובה.

7. צילנדר, בעיקרון זה תא השריפה לא?

8. קראנק, מהו ומה תפקידו?

9. גלילים, ראיתי בפרוייקטים שכתבו שהגלילים צריכים ליטוש, מהם הגלילים? ולמה צריך ללטש?

10. גל זיזים.

פעולות:

1. הוניג לצילנדרים- בישביל מה לעשות זאת?

2. מהו ההבדל בין ליטוש לבין כירסום?

3. בוצה- ממה היא נוצרת? איפה היא נמצאת? איך מנקים אותה(ולא דרך פלאש למנוע).

* אני יודע שהמנוע מחולק לכמה חלקים: אני מכיר את הראש ואת הבלוק, מהו החלק הנוסף?

מהם הסימנים שאטם הראש נפרץ?

איך יודעים לזהות מעבר של שמן/מים?

אני יודע שזה המון שאלות אבל אני ממש רוצה ללמוד ולכן אני אשמח לקבל תשובות עליהם.

אם ישנה אפשרות לקבל תמונה של החלקים זה יהיה מעולה.

תודה רבה.

קובי

פורסם
לאחר שיטוט רב בפורום, נתקלתי בהמון פרוייקטים של שיפוצים למיניהן, אבל נתקלתי בהמון חלקים מהמנוע שלא הבנתי עליהם כמעט כלום. או על תופעות כולשהן שנגרמות ואני לא הבנתי איך ולמה הם נגרמות.

1. מובילי שסתומים- מה הם? ומה תפקידים?

2. גומיות שסתומים- איך זה יכול להיות שאפשר להחליף אותם בלי פירוק הראש?

3. רינגים. אלו הם טבעות המורכבות על הבוכנה ולהם שני תפקיגים עיקריים סיכה ואטימה לשם קומפרסיה

4. טלטלים. מחבר בין הבוכנה לנדנד.

5. גל ארכובה+ תקנו אותי אם אני טועה זהו החלק שעליו מורכב הטיימניג?ממש לא!גל הזיזים\פיקות המכונה קמשאפט.

6. פין ארכובה.

7. צילנדר, בעיקרון זה תא השריפה לא?נכון

8. קראנק, מהו ומה תפקידו? גל ארכובה

9. גלילים, ראיתי בפרוייקטים שכתבו שהגלילים צריכים ליטוש, מהם הגלילים? ולמה צריך ללטש?

10. גל זיזים. לעי"ל

פעולות:

1. הוניג לצילנדרים- בישביל מה לעשות זאת? השחזת הצילינדר מתקנת חריטות קלות שנעשו עקב שימון לא ראוי או חלקיקים שהגיעו מהדלק.

2. מהו ההבדל בין ליטוש לבין כירסום? כרסום הוא פעולה גסה יותר.

3. בוצה- ממה היא נוצרת?שיריי אפר לכלוך מבחוץ נסורת מתכתית איפה היא נמצאת?לרוב באגן שמן. איך מנקים אותה(ולא דרך פלאש למנוע).מפרקים קרטר.

* אני יודע שהמנוע מחולק לכמה חלקים: אני מכיר את הראש ואת הבלוק, מהו החלק הנוסף? אגן שמן ומכסה שסתומים.

מהם הסימנים שאטם הראש נפרץ? מנוע מתחמם. קצף בשמן כמו טחינה.

איך יודעים לזהות מעבר של שמן/מים? כנ"ל.

תודה רבה.

בנוסף GOOGLE יכול להיות חבר טוב שלך.

וגם האתר:

how it's works.com

ולא עשית חיפוש מספיק טוב. :)

פורסם

1. מובילי שסתומים- מה הם? ומה תפקידים? אם אתה יודע כיצד ניראה שסתום אז המוביל הוא "הצינור" שדרכו עובר פין השסתום(מעין ציר דק).

2. גומיות שסתומים- איך זה יכול להיות שאפשר להחליף אותם בלי פירוק הראש? תפקיד הגומיות הוא למנוע מעבר שמן לתוך המוביל, שיגיע בסופו של דבר אל תא השריפה(החלל שבו מתבצע השריפה בצילינדר).

3. רינגים. רינגים בעברית אלו טבעות, תפקידן לאטום את המרווח בין הבוכנה לגוף הצילינדר לשם בניית לחץ וגריפת שמן.

4. טלטלים. הטלטלים מחברים בין גל הארכובה לבין הבוכנה עצמה.

5. גל ארכובה+ תקנו אותי אם אני טועה זהו החלק שעליו מורכב הטיימניג? גל ארכובה הוא הציר הראשי של המנוע, תפקידו להמיר את התנועה הקווית של הבוכנות לתנועה סיבובית, גל ארכובה זה בעברית.

6. פין ארכובה. למעשה זהו המבנה של גל הארכובה שאליו מתחברים הטלטלים, מעין שטח חלק שסביבו יש את המייסבים.

7. צילנדר, בעיקרון זה תא השריפה לא? בצילינדר נעה הבוכנה מעלה ומטה, ושם מתבצעות עבודת המנוע יניקה,דחיסה וכו...

8. קראנק, מהו ומה תפקידו? קראנק = גל ארכובה.

9. גלילים, ראיתי בפרוייקטים שכתבו שהגלילים צריכים ליטוש, מהם הגלילים? ולמה צריך ללטש? גלילים אלו הצילינדרים.

10. גל זיזים. גל הזיזים הוא ציר שתפקידו לקבוע אילו שסתומים יהיו פתוחים ואילו יהיו סגורים בהתאם לפעולת המנוע.

פעולות:

1. הוניג לצילנדרים- בישביל מה לעשות זאת? האונינג זו פעולה שבה מלטשים את הצילינדרים ויוצרים שריטות עדינות מאוד, ההאונינג עוזר בזמן הרצת המנוע להתאמת הרינגים לצילינדרים שתהיה אטימה מירבית, בשעות הראשונות של פעולת המנוע, בתקופת ההרצה הרינגים משתפשפים ומתאימים עצמם לצילינדר, בשריטות שנוצרו עם ההונינג הן מתמלאות בשמן ויוצרות למעשה מאגרי שמן לרינגים(טבעות הבוכנה) למניעת התחממות יתר של הרינגים, בשלב מסויים השריטות נעלמות עם השחיקה והרינגים תופסים את הצורה.

2. מהו ההבדל בין ליטוש לבין כירסום? ליטוש זו שחיקה בעזרת נייר זוכית פעולה עדינה, וכרסום זו פעולה גסה יותר אך לא מחייב, כרסום למעשה זה "לחפור" נניח בגוש אלומיניום.

3. בוצה- ממה היא נוצרת? איפה היא נמצאת? איך מנקים אותה(ולא דרך פלאש למנוע). בוצה היא תופעת לוואי לא רצוייה שנוצרת במנוע כתוצאה מהתחממות יתר או אי החלפת שמן בזמן, או שימוש בשמן לא איכותי או לא מתאים למנוע, וישנם עוד סיבות אך זה בגדול.

* אני יודע שהמנוע מחולק לכמה חלקים: אני מכיר את הראש ואת הבלוק, מהו החלק הנוסף? הראש הוא החלק העליון עליו מולבשים השסתומים, וגל הזיזים(תלוי בסוג המנוע), האמצע זה הבלוק שהוא מכיל את הצילינדרים ובוכנות, והחלק התחתון הוא האגן שמן שמכיל את השמן מנוע.

מהם הסימנים שאטם הראש נפרץ? בדרך כלל השמן והנוזל קירור מתערבבים, או שנוצר לחץ במערת הקירור, רואים בועות.

איך יודעים לזהות מעבר של שמן/מים? אתה מתכוון לערבוב בין שניהם? אם כן אז כשהנוזל קירור מתערבב עם השמן, אז השמן מנוע יראה בצבע לבן עכור, ובנוזל קירור יהיו סימני שמן.

תודה רבה.

עניתי לך אני מקווה שזה יעזור לך.

חפש בתמונות בגוגל את המונחים האלו:

גל ארכובה= CRANKSHAFT

גל זיזים= CAMSHAFT

שסתום= VALVE

צילינדר= CYLINDER

ראש מנוע CYLINDER HEAD

בלוק מנוע= ENGINE BLOCK

רינגים/טבעות בוכנה= PISTON RINGS

אטם ראש= CYLINDER HEAD GASKET

יקיר.

פורסם

ETBK - כדאי לך לקרא את מה שהבחור אחריך כתב - כי יש לך "כמה" טעויות "קטנות" במה שכתבת (כמו לדוגמא - נדנדים ומיקומם) או לגבי הטיימינג - הוא מחבר בהחלט בין הקראנק למטה לקאמשפט למעלה דרך כמה מותחנים.

ELADNS1 - הכוונה לקאמשפט שזויות הפתיחה שלו יותר גבוהות ,תחשוב על הקאמשפט בתור מוט עיגול ועליו זיזים שפוגעים בנדנדים שמרימים את השסטומים , התזמון בסיבוב של מתי השסתום נפתח (וכמה גבוהה הפרופיל של הקאמשפט - גם חשוב) קובע פלוס מינוס את הטווח סל"ד היעיל.

ברכב ממוצע - זה יהיה סביבות ה2000 עד 4000 סל"ד , ברכבים ספורטיבים - זה יהיה יותר גבוהה ופה נכנס הקאמשפט החם לתמונה.

If living is for learning

Then dying is forgetting

• תוכן חדש...