Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

press לרזמל

Pavi
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6014 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בעקבות התחביב שלי לייצר מעגלים מודפסים, אני מחפש פתרון טוב למעמד קידוח עבור הדרמל. קניתי את ה

פרס המקורי של דרמל אבל הדבר הזה מתוכנן כל כך גרוע שאני לא מעוניין לעבוד איתו לאורך זמן (יש לו נקודת עגינה אחת בלבד, בבסיס הדרמל, בעזרת בורג פלסטיק. הדרמל יושב עקום ולא יציב - ממש לא מתאים לעבודות מדוייקות כמו מה שאני עושה).

האם מישהו מכיר pressים שיכולים להחזיק דרמל או חנויות (עדיף מקובצות באיזור אחד) שאני יכול לשקול pressים לא מקוריים? המטרה היא משהו שמסוגל להחזיק את הדרמל יציב, ללא שום משחק.

I always get confused between the sound of a Sopwith Camel, and the sound of a malodorous runt wasting everybody's time

http://www.pavius.net

פורסם

אני קודח מעגלים מודפסים בעזרת מקדח רגילה עם סטנד תוצרת WOLFCRAFT. לא תמצא בארץ סטנד יותר איכותי מזה במחיר של 200 שקלים. (ראה צילום).

יחסית הקדחים מתקבלים מדוייקים וללא גרדים ובדרך כלל אני מצליח לקדוח באמצע הפד (לפעמים לא :-().

למעשה היום אני מתכנן את כול המעגלים המודפסים עם פדים גדולים יותר בכדי למנוע מצב שהפד יפגע בזמן הקידוח.

אם אתה רוצה לקדוח קדחים מדוייקים מאוד במעגלים מודפסים אין מנוס מלקנות מקדחה עם סטנד המיועדת במיוחד לעבודות מסוג זה קרי מהירות סיבוב גבוהה וללא חופשים במקדחה.

אם איזה מקדחים אתה משתמש ? HSS או מתק"ש מלא ?

HPIM1749.JPG

PCB-PS.jpg

מקדחה.JPG

איזה כייף לי :)

פורסם

yuvk - זה נראה חביב אבל הסל"ד המינימלי שמומלץ לעבודה עם המקדחי solid carbide שנדרשים לתהליך הוא באיזור העשרות אלפים. קשה להאמים שמקדחה סינית תגיע לזה - בגלל זה יש את הדרמל (בין היתר).

עתיד, אחכה שיגיב. אם לא, אפנה את תשומת ליבו בה"פ.

עריכה: הא! איזה תזמון.

מרק10: אני משתמש במתק"ש מלא. אומנם לא המקדחים שהמלצת עליהם (שעולים 60 ש"ח כל אחד מחולון) אלא כאלה מ- ebay, אבל זה רק לצורך השתפשפות. אתמול קניתי 20 מקדחי 0.7 מ"מ (העדפתי 0.8 אבל לא היה) ב- 80 שקל כולל משלוח. אותי מפתיע שאתה משתמש במקדחה רגילה (ראה ההערה שלי לגבי הסל"דים).

אני רואה שה- wolfcraft סובל מאותה בעיה של סטנד הדרמל - מחזיק את הכלי רק בנקודה אחת, כאשר כל החלק העליון משוחרר. נראה לי שהוא יתקפד בערך כמו הסטנד של הדרמל :-\ אתה יודע האם יש איכותיים יותר (במחיר נאמר עד 500 ש"ח) ואם כן, איפה?

I always get confused between the sound of a Sopwith Camel, and the sound of a malodorous runt wasting everybody's time

פורסם

1. הסטנד מתפקד יחסית טוב והמקדחה מאוד יציבה.

2. לא נראה לי שהמקדחים שרכשת עשויים מתק"ש מלא מכיוון שבמחיר הזה לא ניתן לרכוש כמות של 20 מקדחים ממתק"ש ב-80 שקל (כנראה עבודה סינית). היתרון בשימוש במקדחי מתק"ש מלא שהם לא נשחקים אחרי 10 קדחים בגלל הקשיות של המעגל המודפס והם גם מושחזים נכון.

יש לך קישור למוצר שרכשת ?

3. אתה לא חייב לעבוד במהירות סיבוב של 10K או 30K בגלל שאתה משתמש במקדחי מתק"ש ואתה קודח ב-FR4.

4. יש לך תמונה של מעגל שקדחת בכדי שאוכל לראות האם ניתן לשפר משהו ? האם אתה מייצר את המעגל המודפס עם מיקומים מדוייקים של הקדחים בפדים ?

לסיכום :-o

איכות ודיוק הקדחים תלוי הרבה בניסיון שלך גם אם תרכוש את הכלים הטובים ביותר זה לא מבטיח תוצאות מעולות.

לפני 20 שנים כאשר הפרוטה לא הייתה בכיסי קדחתי מעגלים מודפסים ללא סטנד ועם מקדחה עם מנעולה (לא חשמלית) והקדחים שהתקבלו היו ברמה סבירה.

פורסם

הכלים של Proxxon הם אכן מעולים אבל המחיר שלהם מתאים לבעלי מקצוע ולא לחובבים.

אני רכשתי מלחציים קטנות לפני 8 שנים והם עדיין מתפקדות מצויין וללא שום נקודות חלודה.

מלחציים_Page_2.jpg

פורסם

ירחמיאל - חבל שלא ידעתי על זה לפני שקניתי את הדרמל שלשום! דיברתי עם הבחור ודווקא המחירים לא הרבה יותר גבוהים: 800 ש"ח למקדחה עם ראשים מתחלפים (כמו הדרמל), 600 ש"ח למקדחה עם פוטר, 500 ש"ח לסטנד. הוא טוען שמבחינת מקדחים היא תואמת לדרמל אבל הסטנד לא יכול להחזיק דרמל. אקפוץ אליו היום או מחר (כנראה מחר) ואתרשם בעצמי. תודה רבה!

פורסם

כנראה המחירים לפני מע"מ.

שים לב שחלקים מסויימים מהסטנד עשויים מאלומיניום לכן אני ממליץ לך לבדוק שהבסיס עשוי מפלדה כולו !

פורסם
ירחמיאל - חבל שלא ידעתי על זה לפני שקניתי את הדרמל שלשום! דיברתי עם הבחור ודווקא המחירים לא הרבה יותר גבוהים: 800 ש"ח למקדחה עם ראשים מתחלפים (כמו הדרמל), 600 ש"ח למקדחה עם פוטר, 500 ש"ח לסטנד. הוא טוען שמבחינת מקדחים היא תואמת לדרמל אבל הסטנד לא יכול להחזיק דרמל. אקפוץ אליו היום או מחר (כנראה מחר) ואתרשם בעצמי. תודה רבה!

:-D וזה מלמד את כולנו לא לרוץ אלא לשאול קודם ולהתייעץ. אני תמיד מופתע מחדש מרמת הידע שיש כאן לאנשים ומהתועלת שניתן להפיק. אכן, הכלים הללו הם ברמה אחרת מהמוכר בארץ אבל כאן אתה משלם עליהם פעם אחת - וזהו. יופי של כלים ואם אתה מהסוג שלי, אזי אני ממליץ לך ללכת לחנות לביקור ללא הארנק...:lol:

פורסם

ירחמיאל:

הסבת לי נזק כספי גדול מאוד (ראה תמונה). קניתי את הפרוקסון והמעמד שלו הרגע. קפצתי לאורי ועשינו ניסיון - בגדול התלבטתי בין המקדחה השולחנית (שעולה 1500 ש"ח) והידני+סטנד. הבאתי איתי את המקדחים ועשינו ניסיון - זה פשוט היסטרי כמה שזה מדוייק. יש מעט מאוד משחק בסטנד (אין ספק שהשולחני יציב יותר, אבל החלטתי שאני מעדיף גמישות של ידני) אבל גם בעין וגם מבחינת ההרגשה של החדירה אל תוך הלוח - אין מה להשוות עם הדרמל. עם הדרמל ממש ראית את המקדח מסתובב סביב ציר ופה הוא יציב לחלוטין. שלא לדבר בכלל על הדיוק של פעולת הורדת הידית שהיא ממש לא משהו בדרמל.

את הסטנד של הדרמל אני נותן לאבא שלי (מסתבר שהוא רצה כזה אבל התקמצן). הדרמל יהיה כנראה לעבודות כבדות יותר - פח, עץ, ניסור וכד'. הפרוקסון יהיה כנראה רוב הזמן על הסטנד.

מרק10:

אני מבין לגמרי לגבי ניסיון וכשרון מול כלים טובים. מדובר בתחביב שלי ויש לי גם עין ויד טובים בסה"כ לאיכות. לא כיף לי לעבוד עם כלים לא טובים. קניתי בהתחלה מלחם משומש של וולר ב- 250 ש"ח מהר ציון (נעזוב רגע את העובדה שהייתי צריך לחזור 3 פעמים כדי לתקן אותו). הוא בסה"כ תפקד אבל תמיד הרגשתי שהוא לא קונסיסטנטי בתגובות שלו. קניתי מארה"ב metcal משומש וזה תענוג כל פעם שאני מחזיק אותו. אני תמיד יודע שמגבלת היכולת היא אצלי ולא אצל הכלי - ככה כשאני משתפר גם התהליך משתפר.

לגבי המקדחים: הפעם קניתי משומשים. נשמע מטופש, אני יודע, אבל אני מנסה. פעם קודמת קניתי חדשים ובפירוש רשום עליהם solid carbide. לצערי המוכר שמכר אותם בזמנו (חדשים) לא מחזיק יותר מקדחים. ברור שמדובר בסיניים אבל כהתחלה הם טובים. קדחתי איתם כמה עשרות חורים בינתיים וככל שאני יודע לספר - הם עדיין חודרים כמו חמאה. בקרוב מחכים לי כמה מאות קידוחים - נראה איך ילך. חפש באיביי carbide dremel ותראה אם יש משהו מעניין. המוכר ממנו קניתי הוא jtg1969. יש לו 100% פידבק.

אגב - שמעתי המלצות לא למלא את הפדים. החור באמצע עוזר למירכוז המקדח ומונע בריחה. ב- eagle גם יש סקריפט שגם יוצר מעין טבעת קטנה כזה במרכז הפד אם תרצה.

03022010209.jpg

פורסם

ToMer: על רגל אחת יש שתי שיטות. בשתיהן מתחילים בתכנון המעגל ויצירה של תמונה עבור כל שכבה (בד"כ אצל חובבים זה עד שתי שכבות).

toner transfer: מדפיסים את התמונה עם מדפסת לייזר על דף מיוחד (יש מסחריים ואפילו דפי מגזינים מסויימים טובים). מניחים את הדף המודפס על לוח פיברגלס (נראה לי) מצופה נחושת משני צדדיו. בעזרת מגהץ (או במקרה שלי מכשיר למינציה) מביאים את הטונר למצב דביק ולוחצים היטב. הטונר נדבק אל לוח הנחושת ובעת הקירור נקשר אליו. משרים במים ומסירים את הנייר - נשאר לוח נחושת שעליו מודפס למעשה המעגל. יש פה שלב אופציונאלי של סגירת הטונר בעזרת פלסטיק מיוחד (משהו שאני עושה אבל הרוב לא). לוקחים את הלוח ומשרים אותו בתוך ferric chloride - כימיקל ירוק שמאכל נחושת. באיזורים שיש טונר הכימיקל לא מגיע אל הנחושת וכך למעשה מסירים את הנחושת מכל המקומות מלבד מתחת לטונר. מנקים בעזרת אצטון ויש לך מעגל מודפס.

בעזרת UV (לא עשיתי את זה אז זה רק מה שאני זוכר): תהליך שבו מדפיסים את התמונה על שקף וחושפים לוח מיוחד לאור UV מבעד לשקף. מתחת לדיו הלוח לא נחשף. בעזרת כימיקלים אחרים (לא יודע איזה) את החלק נחשף וכך יש הגנה על האיזור שנחשף. ממשיכים את התהליך למעלה מהחלק של ה- ferric chloride.

• תוכן חדש...