Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5981 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 31
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
באותו עניין- האם נכון שמי שמצולם בתעלה עם נשק ביד הוא לא אחר מהאלוף לעתיד יוסי בן חנן?

קבל חיובי

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם
האם נכון שמי שמצולם בתעלה עם נשק ביד הוא לא אחר מהאלוף לעתיד יוסי בן חנן?

מתוך ויקיפדיה: http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%99%D7%95%D7%A1%D7%99_%D7%91%D7%9F-%D7%97%D7%A0%D7%9F

במלחמת ששת הימים שירת כקצין המבצעים של חטיבה 7, בתום המלחמה נודע כחייל שתמונתו הופיעה על שער מגזין לייף, כשהוא רוחץ במי תעלת סואץ ומניף רובה קלצ'ניקוב מעל לראשו. תמונה זו הפכה לאחד מסמלי הניצחון הישראלי.

adiness1_sperber_life.jpg

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם

אסור לצלם ציוד/פעילות צבאית.( במיוחד במדינה שלנו) למרות שכולם מצלמים מה שבא להם בשרות הסדיר שלהם!

אם צילמת ואתה רוצה לפרסם התמונה חייבת לעבור צנזורה. בכלל אסור לך לצלם כלום בזמנים של היום.

בחו"ל אנשים נעצרו על זה שצילמו ברחוב עם המצלמה "גדולה". אנשים לא מבין וחושבים שאם יש לך גדול אז אתה פפרצי או מרגל!

פורסם

ההגיון אומר שאם משלם המיסים שילם על המטוס הזה, מותר לו לצלם אותו מתי ואיפה שבא לו.

אבל זאת ישראל, אז מה הגיון וזכויות אזרח קשורים לזה. :roll:

אני חושב שכל שביב מידע שנרשם לגבי הצבא בפורום ציבורי הוא לא לעניין, גם אם זו שאלה פעוטה כמו של פותח השרשור.

בעידן הפייסבוק, הנזק שמגיע משאלות כאלה הוא זניח.

אנא, בואו לא נאבד את הפרופורציות.

אין לי כוונה להציג את התמונות או לתלות על הקיר, סתם לצלם בשביל הכיף או בשביל איזה רקע במחשב למשל.

אם זאת המטרה, תעיף מבט כאן וכאן. מטוסי חיל האוויר הישראלי כבר בפנים.

פורסם
ההגיון אומר שאם משלם המיסים שילם על המטוס הזה, מותר לו לצלם אותו מתי ואיפה שבא לו.

אבל זאת ישראל, אז מה הגיון וזכויות אזרח קשורים לזה. :roll:

זה נכון שאתה "שילמת" במקום מסויים על המטוס הזה אך אם תצלם אותו אתה עלול לתפוס במצלמה מערכות רגישות ומסווגות ואם התמונה תגיע לידיים הלא נכונות זה יכול לפגוע חזק בחה"א ואותו מטוס בפרט.

מה שבסופו של דבר יעלה בבטחונך ובטחון המדינה בפרט.

לכן כאן אני לחלוטין עם הגישה הזאת ואני בכלל בעד כמה שפחות צילום\פרסום של דברים שקשורים לצה"ל.

כנ"ל לגבי דיבורים בפורומים לא פעם אנשים נסחפים יתר על המידה ומפרסמים מידע מסווג.

В СССР секса не было, а рождаемость была

В России секс есть, а рождаемости нет...

Вывод: рождаемость от секса не зависит

פורסם

יש מדינות שאסור אפילו לצלם את המשטרה : לדוגמא שוויץ, נסה רק לצלם את השוטרים ברגע של פעולה (אפילו עם הם החנו את הרכב בשביל לבדוק משהו), והמצלמה תלקח או שיבקשו ממך למחוק את התמונות והם יהיו לידך לראות את זה :roll:

פורסם

זה נכון שאתה "שילמת" במקום מסויים על המטוס הזה אך אם תצלם אותו אתה עלול לתפוס במצלמה מערכות רגישות ומסווגות ואם התמונה תגיע לידיים הלא נכונות זה יכול לפגוע חזק בחה"א ואותו מטוס בפרט.

ידידי, הרשה לי להרגיע אותך.

המערכות המסווגות ברמת נמצאות בתוך המטוס, לא על הכנפיים.

המקסימום שתראה, גם במטוס הכי מסווג בארץ, זה איזשהו פוד או כיסוי דקורטיבי או אנטנה מבצבצת. לא מעבר לזה.

בישראל הכל מסווג. גם הנגד הכי קטן בחיל האוויר רוצה את החלקה המסווגת שלו, ועל הקצינים אני כבר לא מדבר. רוב הדברים האלה הם בולשיט, משום שהחומר המסווג באמת לא נדון ע"פ רוב בפורום ציבורי כלשהו ונשמר בין אנשי סוד ביחידות הרלוונטיות.

אני לא אומר שכל שאר המדינות עושות את זה נכון. האמריקנים לדוגמה לוקחים את הקונספט הזה של זכות הציבור לדעת לקיצוניות השניה - הם מפיקים תכניות תיעודיות וסרטים בהשתתפות הציוד הכי חדיש שלהם, עושים ימים פתוחים בבסיסים וכו'... חלק מזה זה גם הפגנת כח ציבורית ושליחת מסר לאויב.

מה שכן, אני מאמין שאם כלי הטיס כבר המריא ויצא משטח הבסיס - מכאן זה כבר fair play, ולא משנה אם אתה עומד ליד הגדר או מהצד השני של האוקיינוס.

פורסם

וואדים במקרה זה אני חולק עלייך,

ועוד איך יש דברים מסווגים על הכנפיים של המטוסים,יותר מזה, יש מערכות חימוש מיוחדות שבגלל רמת סיווג ביטחוני את הניסויים של מערכות הנשק לא מבצעים עם צוות הטייסת האורגני,קרי,מגיע צוות הפיתוח של החימוש,הדת"ק עם המטוס נסגרים הרמטית בעוד הצוות פיתוח וניסוי עובד על המטוס בתוך הדת"ק.

המטוס יוצא לגיחה ללא ההתערבות של הצוות האורגני של הטייסת ומיד עם נחיתתו חוזר חזרה לדת"ק שנסגר מחדש לצורך עיבוד מידע ונתונים.

אם תצלם מטוס כזה באויר עם חימוש נסיוני,אתה עושה ועוד איך עבירה חמורה על ביטחון שדה.

כל עוד אין תמונות אפשר להעלות ספקולציות,זה בסדר וטבעי,כשיש תמונות,מגיעים דו"חות,אחד מהם זה גולדסטון,למשל.

כל עוד אתה יודע מה אתה מצלם,אחלה,אם אתה לא סגור על הפרטים- גוגל.

אם כבר במטוסים עסקינן, הנה סרט,שלי אישית מחמם את הלב ומוכיח שוב את גדולת הטייסים שלנו.

או במילים אחרות, איך מטיסים F-16I ללא מנוע במשך יותר מ-4 דקות ונוחתים בשלום.

שאפו לטייס ולנווט.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

עידן, אתה מוזמן לחלוק כאוות נפשך.

אני לא מספר על מה שקורה בחילות הירוקים, כי לא הייתי שם ואני לא סומך על אף אחד שמספר סיפורים. כאמור, בישראל הכל מסווג וכל אחד רוצה להיות מיוחד, לכן תמיד יש נטייה להגזים. אני מדבר רק על חיל האוויר בו הייתי תקופה ממושכת ועבדתי על שלל פרוייקטים שלמידת הסיווג שלהם לא נכנס כרגע.

מטוסים עם "חימוש סודי" בד"כ לא טסים מעל אוכלוסיה אזרחית שיכולה לצלם אותם, וזאת אחת הסיבות לכך שרוב הבסיסים הרלוונטיים נמצאים בשטחים לא מיושבים. כבר ראינו מקרים שבהם יחידות שלמו הועתקו באופן זמני לשטחים מבודדים לשם ביצוע ניסויים. בכל אופן, אני מצפה מהצבא שידע להגן על סודותיו באופן פרואקטיבי ולא רק להגיד "נו נו נו" למי שכבר תפס אותם בעדשה.

באשר לטייסינו המהוללים, היכולת הטכנית שלהם אכן גבוהה, אבל סלח לי על חוסר ההתלהבות - הם פשוט עושים את העבודה שלהם.

פורסם

במקרה של חיה"א אני גם יכול לומר לך מידע רב,אמנם לא מנסיון אישי אבל מאח שהיה מפקד צוות קרקע בטייסת ומאבא שהוא לשעבר עובד בתעשייה האוירית מעל 25 שנה,בתפקיד בכיר שקשור לפרוייקטים של השבחות\חימוש וכו'.

נכון,חלק מהבסיסים נמצאים במקומות מבודדים,הרוב דווקא לא (רמת דוד,תל נוף,חצרים,חצור ועוד).

פריסות לרוב לא מבוצעות לצרכי ניסוי נשקים חדשים אלא דווקא לצרכים אחרים לגמרי (למשל-תרגול בו הבסיס הושמד ומעבירים מטוסים לבסיס אחר).

לגבי הטייסים,לא אמרתי שצריך לתת להם טיפ כי הם עשו שירות יוצא דופן,אבל בכל זאת,לא פשוט בכלל להנחית מטוס בתנאים שהם עשו זאת.

:wink:

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם
ידידי, הרשה לי להרגיע אותך.

המערכות המסווגות ברמת נמצאות בתוך המטוס, לא על הכנפיים.

ידידי, הרשה לי לתקן אותך.

אם אתה לא בטוח או מכיר את הנושא ב- 100%, עדיף לא לדבר.

ליאור.

פורסם

יש לי הרגשה שהדיון גולש למלחמת אגו בין אנשי טייסות הקרב לבין אלה ששירתו בתובלה.

אני לא יודע הכל על מה שהולך בטייסות הקרב, אבל מאמין שהידע שלי מספיק רחב בשביל לומר את שאמרתי.

עם זאת, אני בספק גדול אם אנשי טייסות הקרב יודעים איזה ציוד מורכב אצלנו על מטוסי הרקולס, בואינג ושות'.

לפני שניתן לטסטוסטורון להשתלט עלינו ונפלוט דברים שלא אמורים להיכתב פה, אני אסיים את השתתפותי בדיון.

ממליץ לכם לעשות את אותו הדבר, ולפותח השרשור פשוט להתסמך על השכל הישר ושיקול הדעת.

בברכה.

• תוכן חדש...