Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שברולט קרוז זוללת דלק

ToMeR
שימו לב! השרשור הזה בן 5397 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

פוסטים מומלצים

סבא שלי התלונן שהקרוז שלו צורכת ליטר דלק לכל 7 ק"מ.

אחרי כמה חודשים טובים קבעו לו מהחברה בדיקה שבמהלכה נוהג ברכב נציג החברה.

הבדיקה התבצעה שבוע שעבר כאשר לפני הנסיעה הם תדלקו את הרכב עד הסוף, רשמו את הק"מ שעל השעון ויצאו לנסיעה בינעירונית של 60 ק"מ. בחזרה תידלקו שוב וחישבו את הצריכה.

יצא להם צריכה של 15 ק"מ לליטר.

לפי הנתונים באתר של שברולט, הצריכה בבינעירוני אמורה להיות ליטר ל-17.2 ק"מ, ובעירוני זה ליטר ל-8.9 ק"מ.

הנציג אמר לסבא שלי שהוא עושה ליטר ל-7 ק"מ בגלל שהוא נוסע בתוך העיר רוב הזמן וגם בגלל שמחוץ לעיר הוא נוסע על 80 ולכן לוקח לו יותר זמן להגיע ליעד ויותר זמן זה יותר דלק.

1. מה הקשר ליותר זמן? הוא גם נוסע יותר לאט מה שאמור להוריד את צריכת הדלק.

2. גם אם הנציג צודק, עדיין הבדיקה לא הגיעה לתוצאה אופטימלית לפי הספר. האם יכול להיות פה בעיה ברכב?

אני יודע שההפרש בין הצריכה בפועל לבין הספר הוא קטן, אבל אני לא רוצה שתהיה בעיה ואחרי זה תסתיים האחריות וסבא שלי יאלץ לספוג תיקון על חשבונו.

some people need a high five

in the face

with a chair

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

1:7 בעיר זה באמת צריכה יחסית גבוהה לרכב הזה. אני לא מבין מדוע הנציג בדק מחוץ לעיר כשסבא שלך נוהג בתוך העיר כל הזמן.

לא היתי מנסה להגיע לנתוני היצרן כי הם אופטימלים במקרה הטוב ולרוב הם 10-15% מעל הצריכה האמיתית.

אם לסבא שלך יש "רגל כבדה" בעיר או שהוא עושה הרבה גז-ברקס-גז-ברקס,או שתא המטען שלו מלא במשקל וכו, זו יכולה להיות סיבה לצריכת דלק מעל הממוצע. גם חוסר אוויר בצמיגים יכול להשפיע

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

בוקר טוב

נתוני היצרן נבדקים בתנאים מאד מסוימים, ישנם תקנים מיחדים לבדיקות.

בפועל כמעט כל הרכבים צורכים יותר דלק מהמוצהר ע"י היצרנים.

ההבדל יכול להגיע עד 30% יותר.

אם הרכב משמש לנסיעות קצרות מאד בתוך העיר, הוא יצרוך דלק הרבה מעל נתוני היצרן

זמן ההזרקה, הנמדד במילישניות, הוא כפול ואפילו יותר כשהמנוע קר.

אם המנוע לא מגיע לטמפרטות העבודה האופטימלית, כתוצאה מנסיעות קצרות מאד בתוך העיר,

זה יתבטא ישירות בצריכת הדלק.

קח דוגמא מהעבר: סקודה פאביה סטיישן מנוע דיזל 1.9SDI זה רכב שצורך בסביבות ה 15 ק"מ/ליטר בעיר

24.5 ק"מ/ליטר מחוץ לעיר ו 20ק"מ/ליטר משולב.

בפועל הוא צורך מחוץ לעיר 20-21 ק"מ/ליטר גם במהירויות גבוהות מאד מאד

בתוך העיר הוא צורך די קרוב לנתוני יצרן.

ברגע שנוסעים נסיעות קצרות מאד בתוך העיר מכולת וכזה הצריכה עולה משמעותית משהו בסביבות 9 ק"מ לליטר.

שא ברכה

אמר אחד מחכמי הפורום: המשותף לזול, זוגלובק, וזבל

הוא: הנקניקיה

MARIN MOUNT VISION 5.8

"אם לא תיתן לזה למות זה לא יתן לך לחיות"

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

7 ק"מ לליטר למשפחתית אוטומטית 1.6 בתוך העיר זה נתון סביר לחלוטין.

גם 15 ק"מ לליטר בנסיעה בינעירונית זה נתון סביר (אפילו טוב).

כמו-כן, יש סיכוי שב-80 קמ"ש הצריכה פחות טובה מב-90 או 100.

וכמו שנאמר לך - יש לצפות ל-20-30 אחוז פחות מנתוני היצרן בנסיעה "אמיתית".

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

שימו לב! השרשור הזה בן 5397 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...