Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5988 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
מתעלק טיפה על השרשור, ברשותכם..

מה הסיפור של הPhase plug הזה? (מדבר באופן כללי על מידבסים לא ספציפית הrainbow)

הבנתי שזה משפר ליניאריות/תגובה בoff-axis, כמה זה נכון/מורגש?

יש משהו אחר?

elik0 אומר

עכשיו כל מי שיש לו PHASE PLUG יקפוץ :grin:

ויש הרבה כאלה

באדיבות מר dannyg

רועי אין שום קשר בין מה שאתה אומר לבין ה-PHASE PLUG, הוא בכלל נועד למנוע CONE DISTORTION ו-CONE BREAKUP.

אם הבמה הייתה ברגלים זה בגלל פאזה\סלופ\כיוונים כאלו ואחרים.

ד"א רועי, אין אלמנט שמנגן בצורה לינארית מ-20 עד 20, מה לעשות אין חיה כזאת, אחרת מזמן כולנו היינו עם זוג אלמנטנים ברכב ולא 6, אתה בעצמך אומר שצריך טוויטרים, אתה יוצר פה פרדוקס.

דני.

באדיבות מר elik0

בכל רמקול רגיל שאנחנו מכירים , התדרים הגבוהים יוצאים ממרכז הממברנה בעוד התדרים הנמוכים יותר יוצאים מהאיזורים הרחוקים יותר ממרכז הרמקול.

המרחק ממרכז הרמקול הוא זה שקובע את התדרים, זה בד"כ מסביר למה רמקולים גדולים יותר מייצרים יותר באס.

בגלל הצורה הקונית של הרמקולים, התדרים הגבוהים יותר מתנגשים בנקודה מסויימת במרחב הרמקול , מה שגורם לשינוי פאזה ואיבוד בהירות.

מה שהפייז פלאג עושה בעצם, הוא להסיט את התדרים הגבוהים מלהתנגש אחד בשני [הכוונה היא לגלי התדרים] ובכך תורמת לסאונד נקי יותר בצלילים העדינים של טווח המידריינג'.

ניתן לראות עיצוב כזה גם במידריינג'ים.

באדיבות מר roeiav וגוגל :wink:

אליקו תודה.:razz:

גם אני תרגמתי( ע"י גוגל) מאמר קטן.....

תפקידו של הPHASE PLUG הוא למזער ביטולים של תדרי MID-HIGH שנוצרים בעקבות הפרשי פאזות.הבנייה של כל PHASE PLUG נעשת ע"י התדרים הגבוהים וגם הנמוכים של אותו הרמקול בו הוא נמצא.הוא גורם לרמקול להיות מסוגל לנגן 4 אוקטבות ולמשיג חדות צליל בזוית הקרינה שלו.בסה"כ תפקידו להעלות את ביצועי האלמנט ולגרום לו להיות צלול וברור וכמובן למזער עיוותים.

או בקיצור כנס לפה http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=262355

::FEEL THE {XS} power::

• תגובות 53
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

נו אז אתם מצדיקים אותי!

לפי מה שהבאתי ה PHASE PLUG תורם בצורה משמעותית לרמקול!

תקנו אותי עם אני טועה..

ואם אני לא טועה זה הרמקול שאני רוצה! או אותו או את ה KRX2!!!

מערכת בבניה!!! HU: אלפיין 9855.

מגבר: AUDISON LRX 4.1K. מונו: AUDISON LRX 400.1 קומפוננט:CS 265 Rainbow P Vanadium Cross בהרצה! אחוריים: רמקול קואקסיאלי סאב: עדיין לא התקבלה החלטה! חיווט/rca: גם של מי אם לא AUDISON!

פורסם
ישראל הקדים אותי

ניתן לקרוא הכל כאן :

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=262355&highlight=rainbow&page=4

וד"א,ישראל,איזה טוויטר אצלך בסמלון-של GZ או SOUNDSTREAM?

GZ רוצה אותם

אלעד עד כמה ההבדל שמיע בין הפייז פלאג לרגיל זאת השאלה

::FEEL THE {XS} power::

פורסם

אני לא יודע כמה הוא שמיע אבל כמו שאמרת הוא יותר מדוייק ויותר טוב.

אז למה לא ללכת עליו הבעיה הקשה ביותר פה היא שאין אותו!!!

אולי יש רק את המיד באס ידידי?

מגבר: AUDISON LRX 4.1K. מונו: AUDISON LRX 400.1 קומפוננט:CS 265 Rainbow P Vanadium Cross בהרצה! אחוריים: רמקול קואקסיאלי סאב: עדיין לא התקבלה החלטה! חיווט/rca: גם של מי אם לא AUDISON!

פורסם

זה לא שהוא יותר מדוייק , רשמו לך בדיוק מה שונה מקודם

אל תשכח שעם הפייז פלאג אתה מאבד שטח ממברנה וכתוצאה מכך הנמוכים נפגעים קצת

זה הכל trade-off

דרך אגב בדקתי וההבדל בין הואנאדיום לפרופי הרגיל הוא שהרגיל הוא ממברנה מנייר והואנאדיום הוא מתכתי

אז זה הכל תלוי גם בטעם שלך

נייר אמור להכניס קצת דיסטורשן ( thd ) - מה שמכונה סאונד יותר "חם"

תשמע קודם

איזה קומפוננט בכלל שמעת שאתה כזה נלהב?

HeadUnit : Car-Pc | Processor : JBL MS-8 | Front Stage : Woofer - Mpyre 65M , Mid - Dayton RS100-4 , Tweeter - Tang-Band Ceramic 25-1719S | Subwoofer : Hertz HX250D | Amplifiers : A/D/S PQ10 , Hifonics Olympus XI , SPL AB03445 | Wiring : KnuKonceptz , Sommer , Neutrik |

פורסם

אני לא יודע איזה קומפוננט בידיוק שמעתי.. אבל הוא היה הסדרה של ריינבו הנמוכה..

כל מה שאני זוכר זה שמוכרים אותו ב 1800 שקל בזאפ.. זה הקומפוננט שיש למתנאל בפיאט שלו...

שומעים פשוט נהדר!!!!

פורסם

בידיוק עכשיו שאני חושב על זה.. הסידרה הזאת היא לא כזאת נמוכה!

אבל עדיין אני רוצה להביא את הפייס פלאג!

פורסם

עד עכשיו לא הבנתי האם אתה קונה בגד או רמקול כי אתה בוחר אותו לפי היופי ובכלל לא מתייחס לאופיו.

gladen pro25+rs audio 100m -mosconi pro 4/30

eton ug 20sub-ground zero gzpa 2sq

gladen pro10-mosconi pro 1/10

fiio 11m plus coax-mosconi aerospace 6to8 dsp

פורסם

יפה אהבתי את התשובה.

אבל שני הרמקולים יש להם אותו אופי.

וכמו שהם אמרו הפייס פלאג עם הכיפה הכסופה הוא יותר טוב!

עכשיו אני מתלבט בין הריינבו עם הכיפה הכסופה ל KRX2 של פוקל(שלא שמעתי פוקל עדיין)

פורסם

טוב...

אם אפשר להוסיף מניסיון

יש לי את הריינבו ג'רמניום שזו נחשבת לסדרה מוצלחת

הצליל טהור מדהים וחודר לנשמה כמו ששום סופרימו\מיילה\אוטופיה מסוגלים לגעת

כך בחשבון ששאר הרכיבים מנצלים את הפונטציאל

המפרט הוא

ALPINE 9887

RAINBOW GERMANIUM

MCINTOSH ארבע ערוצים - אקטיבי

ECLIPSE - מונו

GROUND ZERO - סאב

וכמובן חיווט ואיטום איכותיים

מי שמפחד מאחד לא מפחד מאף אחד

פורסם

המערכת שלי הולכת להיות ככה:

9855 (כבר מורכב!)

AUDISON LRX 400.1 + AUDISON LRX 4.1K (מונו 900 ב 1 אוהם) (המגברים כבר אצלי!)

קומפוננט (או ריינבו או פוקל)

סאב עדיין לא סגור אבל אני מכוון גבוה לכיוון או IDMAX או אולי JL AUDIO W7/6 יד שניה או משהו או גם גראנד זירו..

איטום זה יהיה בעתיד..

והחיווט שלי יהיה מעולה אני בטוח בישראל :)

פורסם

היינו צריכים להתחיל משאלה הזאת,אבל בכל מקרה:

מה אתה שומע? איזה סגנון? מה אתה מצפה לקבל מהסט קומפוננט?

ECLIPSE 7200 MK II

AUDISON VRX 4.300CS @ BRAX MATRIX 6.1PP,BRAX MATRIX 1.1

CELESTRA FA2150X @ IMAGE DINAMICS IDMAX 10

פורסם

בסדרת פרופי הממברנה עשויה מנייר מה שאומר טונאליות עדיפה ללא פיקים בתדרים מיד היי שמאפיינים בד"כ את הקוולר או אלומיניום.אם אתה אוהב פאנצ' חזק אז עדיף לך על וונדיום קיק אם לא אז על פרופי

וקודם בצע איטום אחרת כל זה לא שווה

gladen pro25+rs audio 100m -mosconi pro 4/30

eton ug 20sub-ground zero gzpa 2sq

gladen pro10-mosconi pro 1/10

fiio 11m plus coax-mosconi aerospace 6to8 dsp

• תוכן חדש...