Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שאלת תם בנושא גריטה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5889 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 34
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
לא נסתם הגולל... הדבר היחיד שיכול להרוס לי את תוכנית "ההתעשרות", זו הגבלה על כמות הרכבים שאדם יכול למסור לגריטה בשנה, והגבלה כזאת עדיין לא מצאתי שקיימת...

מדמון שרק תצליח,אבל זכור גם את האספנים הצעירים שאין ידם משגת יבוא של לינקולן מחול.

אישית יש לי חיבה מהולה בהערצה לפרויקטים של הצעירים שיוצרים יש מאין.

פורסם

אמיר, ממה שהבנתי צריך להיות לרכב טסט בתוקף לפחות במשך שנה. כלומר צריך טסט. אני אשמח לדעת איך הבנת את זה.

יש לי רנו 5 שנגמר לה הטסט שבוע לפני 1.1.10. אני צריך לחשוב על קומבינה.

פורסם
אמיר, ממה שהבנתי צריך להיות לרכב טסט בתוקף לפחות במשך שנה. כלומר צריך טסט. אני אשמח לדעת איך הבנת את זה.

אמיר הסביר אחרת,שאפשרי עד שנה ללא טסט.

פורסם

אם תקפיא את הרישיונות לאיזה חודש ואז תחדש אותם?

פורסם
מה שכתבתי הוא איך שאני הבנתי את המכרז.

כשהתפרסם המכרז לפני מספר חודשים גיחכתי ביני לבין עצמי שעוד משהו לא יקרום עור וגידים וכפרויקטים ותהליכים רבים בארצנו בסוף ישאר בליל דפים ומילים. משכך, קראתי את החוברת בריפרוף ע"מ לקבל תמונה כללית ולא התעמקתי בכל שורה ושורה. קרה נס, ואיכשהו הרעיון מתקדם שלא כמקובל במחוזזותינו.

כשתכתבתי את אשר כתבתי זה מה שישב לי בזיכרון. עכשיו כשאתה מחדד את הנקודה, קראתי שנית את הפרטים ומהם עולה שהצדק איתך.

כך כתוב בחוברת המכרז:

יוודא , כי רישיון הרכב בתוקף, והיה בתוקף לפחות במהלך השנה האחרונה, נושא חותמת רשות רישוי תקפה, גילו הינו 20 שנה ומעלה והינו מסוג M1;

מכאן ניתן להבין שבעצם הרכב צריך להיות בעל טסט תקף בלבד.

(מה שעימעם לי את הזיכרון הוא התוספת המוזרה "והיה תקף לפחות במהלך השנה האחרונה").

לא נראה לי שצריך טסטס תקף במשך שנה, מה יהיה אם חודשיים אחרי טסט תרצה לגרוט את הרכב? תתחיל לחפש איפה הרישיון הישן שכבר זרקת ?

הניסוח "בתוקף לפחות במהלך השנה האחרונה" לא בהכרח אומר שצריך שנה, אלא במהלך השנה האחרונה - מהלך יכול להיות תקופת זמן כלשהי.

.

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

• 4 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

כך כתוב בחוברת המכרז:

מכאן ניתן להבין שבעצם הרכב צריך להיות בעל טסט תקף בלבד.

(מה שעימעם לי את הזיכרון הוא התוספת המוזרה "והיה תקף לפחות במהלך השנה האחרונה").

לא נראה לי שצריך טסטס תקף במשך שנה, מה יהיה אם חודשיים אחרי טסט תרצה לגרוט את הרכב? תתחיל לחפש איפה הרישיון הישן שכבר זרקת ?

הניסוח "בתוקף לפחות במהלך השנה האחרונה" לא בהכרח אומר שצריך שנה, אלא במהלך השנה האחרונה - מהלך יכול להיות תקופת זמן כלשהי.

.

.

אז הנה מקרה שאני עדיין לא יודע מה נכון לגביו:

בעל רכב ישן (לא רשום כאספנות) עומד כבר 12 שנה אצלו בחניה והרשיונות מוקפאים.

כשהתעניינתי אם יהיה מוכן למכור לי את הרכב אמר שבדיוק חשב לשלוח אותו לגריטה ולקבל את הסכום (עם גרר כי הרכב ממש לא במצב נסיעה - אין מצבר, הצמיגים מפונצ'רים לגמרי, בקיצור לא במצב של לגשת ולהעביר טסט)

מצד שני אם הוא "מפשיר" את רשיונות הרכב אזי לכאורה הוא עם טסט בתוקף. מצד שלישי - לא "בשנה האחרונה" כמו שכתוב במכרז...

אז מה לדעתכם נכון לגביו? הרכב לכשעצמו אולי שווה את המחיר אבל אם הבעלים אינו יכול לגרוט אותו מבחינת הנהלים אולי אצליח לקבל מחיר נמוך יותר. (מעבר לעובדה שביקשתי מהבעלים הנחה כי אני מציל את הרכב..)

מה ההגדרה לגבי רכבי אספנות? (אם יבקש להעביר לרשום אותו כ"אספנות")

תודה

פורסם

אם הוא מפשיר את הרישיונות - אין לו טסט בתוקף.

למה אתה חושב אחרת ?

אי אפשר לגרוט שום דבר ללא טסט, בטח לא אחירי 12 שנה ללא טסט.

אם הרכב הוא מודל 1980 ומטה - בעל הרכב הולך למשרד הרישוי, מפשיר את הרישיון, ומבקש להעביר את הרכב לאספנות.

אחר כך אפשר להעביר בעלות .

בלי להעביר לאספנות לא ניתן לעשות שום דבר.

פורסם

noon,

איזה שנה הרכב ?

אם הרכב לא יכול עדיין להיכנס לסטטוס אספנות והוא מעל 20 שנה, הוא אמור לעבור גם בדיקת מעבדה בנוסף לטסט.

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם
אם הוא מפשיר את הרישיונות - אין לו טסט בתוקף.

למה אתה חושב אחרת ?

אי אפשר לגרוט שום דבר ללא טסט, בטח לא אחירי 12 שנה ללא טסט.

אם הרכב הוא מודל 1980 ומטה - בעל הרכב הולך למשרד הרישוי, מפשיר את הרישיון, ומבקש להעביר את הרכב לאספנות.

אחר כך אפשר להעביר בעלות .

בלי להעביר לאספנות לא ניתן לעשות שום דבר.

הרכב שנת 1972. זה אומר שהוא אכן יכול להעבירו למצב אספנות. שאלתי מה ההגדרה לגבי רכבי אספנות בנושא של גריטה..

היה לי "חשש" שאם הוא מפשיר את הרכב, הפקידה במשרד הרישוי עלולה לחשוב שהנה הרכב חזר להיות תקף ועם טסט (נניח שיגיד לה שהרכב נוסע..או כי אולי הוא הקפיא את הרשיונות כשהיה לו עוד יתרה של כמה חודשים לטסט..)

הוא משוכנע שהוא רק מפשיר את הרכב ומבחינתו הרכב כשיר לגריטה. (ולכן הוא דורש ממני 3000 שקלים).

לא מצאתי את תנאי "המכרז" כמו שנכתב כאן קודם ע"י אמיר שליט.

תודה למשיבים.

פורסם

רכב שכזה לצורך כשירות לתנועה (טסט), חייב לעבור בדיקת מעבדה ורק לאחר מכן יעבור טסט.

אם הרכב יועבר לסטטוס אספנות, הוא פטור מבדיקת מעבדה אבל עדיין חייב לבצע טסט בפועל.

לסטטוס אספנות יכול להיכנס רכב שהגיע לשנתו ה-30.

אין דבר כזה שנשארה יתרה של תקופת טסט - יש יתרה כספית אבל אין יתרת כשירות.

.

פורסם

רכב ללא טסט בתוקף לא יכול להכנס לתוכנית הגריטה.

אם המטרה היא רכישת רכב אספנות לשיפוץ, אתה יכול לספר לבעל הבונבוניירה שכדי לקבל את 3000 השקלים הוא צריך לבצע את ההשקעה הנדרשת ע"מ להעביר את הרכב טסט. אני בספק אם זה יסתכם ב-3000 ש"ח ולכן כדאי לו למכור את הרכב ולהפטר מהנבלה שברשותו.

פורסם
רכב שכזה לצורך כשירות לתנועה (טסט), חייב לעבור בדיקת מעבדה ורק לאחר מכן יעבור טסט.

אם הרכב יועבר לסטטוס אספנות, הוא פטור מבדיקת מעבדה אבל עדיין חייב לבצע טסט בפועל.

לסטטוס אספנות יכול להיכנס רכב שהגיע לשנתו ה-30.

אין דבר כזה שנשארה יתרה של תקופת טסט - יש יתרה כספית אבל אין יתרת כשירות.

.

רכב ללא טסט בתוקף לא יכול להכנס לתוכנית הגריטה.

אם המטרה היא רכישת רכב אספנות לשיפוץ, אתה יכול לספר לבעל הבונבוניירה שכדי לקבל את 3000 השקלים הוא צריך לבצע את ההשקעה הנדרשת ע"מ להעביר את הרכב טסט. אני בספק אם זה יסתכם ב-3000 ש"ח ולכן כדאי לו למכור את הרכב ולהפטר מהנבלה שברשותו.

תודה על התשובות

אני אבהיר לו את זה. במחשבה שניה, הרכב שלו לא שווה יותר מ1000 ש"ח וזה גם אם אני לארג'. (נסחפתי רגשית לרגע ואמרתי לו שאני מוכן לשלם רק שלא יזרוק אותו לגריטה). אני מקווה שאתם צודקים כי אם הוא יצליח להשיג אישור לגריטה- הוא ילך על זה ואני אהיה אחראי למותו...

• תוכן חדש...