Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6062 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי,

בזמן תקופת המשבר, בעקבות הצימצומים בהוצאות ובעקבות כך שלא ממש חשבתי לתת לבנק לנהל לי סכום כסף מסויים, העדפתי לתת לכסף מעט להתייבש בעו"ש כי העדפתי שישאר הסכום הנ"ל מאשר שאני אפסיד כמה אחוזים או ארוויח סכום זעום.

כעת כבר הצטבר שם סכום יפה של כמה עשרות אלפי שקלים, ואני שוקל כעת להשקיע את הכסף הנ"ל באיזשהוא נתיב יחסית בטוח.

כמובן שאין לי שמץ של מושג ירוק במה להשקיע, ובפעמים האחרונות שהתנסתי בדברים הללו מול הבנק התוצאה הייתה שהם סגרו לי את הכסף למס' שנים שאני לא יכול לגעת בו, ואם אני כן נוגע בו אני משלם קנסות שמבטלים לי את הרווח, משמע הבנק תמיד הרוויח.

איך אני מברר מהם אפיקי ההשקעה האופציונליים לטווח קצר נניח של כשנה בסד"ג של כמה עשרות אלפי שקלים?

האם ישנם אנשים שיכולים לייעץ לי שאין להם אינטרס מוחלט לשאוב כל שקל ממני (קרי הפקידים בבנק)?

כמובן שאני לא מצפה לעיצות של אפיקי השקעה וכו' עג"ב הפורום, אלא באיך אתם פועלים ע"מ למקסם את הרווחים ולשמור על הכסף שלכם בהישג.

אבי.

פורסם

אני אישית מקבל ייעוץ מיועץ השקעות בבנק שלי.

אני מקבל את העובדה שיש לבנק רווח, אבל כל עוד גם אני מרוויח כרגע זה מספיק לי.

מתחדשת*

פורסם

בגלל הריבית הנמוכה בשוק היום, קשה עד בלתי אפשרי למצוא אפיק השקעה נטול סיכון שנותן תשואה ריאלית כלשהי.

על אחת כמה וכמה כשאתה מדבר על טווח של עד שנה.

אם אתה ממש ממש שונא סיכון, האופציות שלך הם:

1. פר"י - פקדון יומי בבנק - ריבית אפסית

2. פק"מ סגור לשנה - ריבית אפסית+

3. מק"מ - מלווה קצר מועד המונפק ע"י הממשלה - למעשה מדובר באג"ח ללא קופון, ש"פוקע" שנה מיום הנפקתו. ריבית נמוכה, ובתוספת מלכוד - תיאלץ לשלם דמי אחזקת נירות ערך בבנק (0.125% לרבעון = מחסל כל רווח פוטנציאלי מהמק"מ)

אם אתה מוכן לקחת על עצמך קצת יותר סיכון, הייתי מפנה אותך לפיזור ההשקעה במספר קרנות נאמנות מבוססות אג"ח (קצת אג"ח מדינה, קצת צמוד מדד, קצת קונצרני, קצת טווח בינוני)

בקיצור - לשנה חיסכון, אין אלטרנטיבה חסרת סיכון ראוייה.

אגב, שלא ישתמע מדברי שאי אפשר להשיג תשואות נאות בשנה, אבל הדבר ידרוש ממך חשיפה לסיכון, שעלולה לסכן X אחוז מהקרן שלך במקרה של קטסטרופה גלובאלית (וראינו ש-Shit happens)

1f u c4n r34d th1s u r34lly n33d t0 g37 l41d

פורסם

אם זה כסף שלא תצתרך אותו לתקופה הקרובה,אני הייתי רוכש דולרים,אני מאמין שהדולר יעבור את ה4 שקלים איך שהמשבר הכלל עולמי הזה ידעך.

(המלצה מאדם נורמטיבי,איני סוחר מט"ח או ברוקר כך שכך את ההמלצה בערבון מוגבל:lol:).

פורסם

א. זהו אינו יעוץ מיקצועי ולמרות תואר (בתהליכים) בתחום וניסיון של כמה שנים במסחר באחד העם, קח הכל בערבון מוגבל (גם אצל יועץ מיקצועי).

ב. לדעתי רכישת דולרים בימינו אינה שונה בהרבה מללכת לקזינו במעבר טאבה, בכלל מעולם לא האמנתי במסחר במט"ח.

אליק נתן לך תשובה יפה ולכן רק אוסיף ואומר שאני ממליץ לך על אג"ח, במיוחד ממשלתי.

יש לו תשואה יפה וגב חזק (בכל זאת, ממשלה).

דע לך שאם אתה מעוניין בלתת לכסף שלך לעבוד בשבילך, בנק הוא המקום האחרון שיכול לספק לך את זה.

כבר לא בן 12 ועדיין מאמין באלוהים? מזל טוב, גם לך יש חבר דמיוני.

פורסם

בסכומים האלה ובהתחשב בעובדה שזה לא כסף ייעודי הייתי הולך בינתיים על אפיק צמוד למדד גם בריבית אפסית בהנחה שתוך שנה יהיו ריביות יותר טובות ואז יהיה כדאי להשקיע.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

עם הריבית הנוכחית בפק"מים למיניהם עדיף לשים מתחת לבלטה, בחיי.

עם העמלות של הבנק הצלחתי פעם להפסיד כסף מפק"מ - במילים אחרות,

סך כל העמלות שהיו קשורות לפק"מ + המס על הריבית היה גבוה יותר מהריבית שקיבלתי...:brickwall:

במילים אחרות, בכל חישוב כדאי שתנסה לנחש מראש כמה עמלה גובים על "שירות" מסוים,

ולשקלל.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

איזה בנק ?

יש לך גישת אינטרנט מלאה לחשבון ?

האופציה העדיפה היא לדעתי לנהל לבד תיק ניירות ערך בחשבון המכיל קרנות נאמנות בלבד, תקנה ותמכור מה שאתה רוצה בנזילות של מקסימום 48 שעות.

גם מק"מ אפשר להחזיק ככה, אכן הרווחים על מק"מ היום מצחיקים אבל עוד לא הפסדתי על מק"מ שהחזקתי לאורך שנת החיים שלו (מצד שני רווח נטו של 1% לשנה הוא גם לא משהו לצאת איתו לנופש אפילו לא במצפה רמון)

אפשר לקנות קרנות נאמנות שצמודות מדד או צמודות אגחים ממשלתיים יחסית עושה היום אחוזים יפים להשקע יחסית סולידית

בקיצור אני מתחיל ליעץ מה לעשות עם הכסף עצמו במקום על הדרך, אז לפני שאני הופך אותך לספקולנט על הזהב שהיום הוא קצת חם (השאלה אם נקבל בסוף כוויה או לא...), אז אני חוזר, בקש גישה מלאה לנירות ערך דרך האינטרנט לחשבון שלך ותנהל את זה לבד.

אתר הבישולים שלי:

DrorZi.com

פורסם

לך לבעל מקצוע. תן לו לעשות את מה שהוא יודע.

בתור בעל מקצוע כזה, תיזהר לא ליפול על נבלות שיפסידו לך חצי מהכסף ויקחו את החצי השני.

GS300.

פורסם

תודה רבה על התגובות המלומדות, בהחלט השכלתי, בנוגע להמשך באמת איך אני יכול ליצור קשר עם בעל מקצוע שאיננו קשור לבנק ישירות, כמו שאמרתם - אם אני באמת רוצה להשקיע את הכסף שלי, ולהרוויח מזה אפילו פרוטה אז לא בבנק..?

האם ישנם כאן סוחרים יומיים שיוכלו אולי קצת להרחיב בנוגע לאופן מסחר הזה שהם מנהלים?

תודה רבה מראש,

אבי.

פורסם

אני לא מחשיב את עצמי לגאון גדול בשוק ההון, אבל העצה הכי טובה שממנה אפשר להתחיל, היא לא להשקיע יותר מההפסד שאתה מסוגל ומוכן לספוג.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

• תוכן חדש...