Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6067 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3806661,00.html - כך פועלות יבואניות הרכב בשירות חברות הליסינג

המסמך מפרט בדיקת מחירים שנערכה בקרב מכוניות משפחתיות, במחירים ממוצעים של כ-110 אלף שקל. מהבדיקה עולה כי בדגמים "עסקיים", המיועדים בעיקר לציי רכב וחברות ליסינג, המרווחים הגולמיים - הפער בין מחיר המחירון ועלות היבוא והמסים - גבוהים משמעותיים מאשר בדגמים הנמכרים בעיקר ללקוחות פרטיים. מרווחים אלה נעים בין 22% ו-40% - לעומת מרווח של כ-12% בדגמים הפרטיים.

עוד סיבה לא לקנות מהיבואן פרטית מה שכל עם ישראל מקבל מהקצין רכב, פשוט עושים עליכם קופה.

וגם לקנות ביד שנייה מליסינג את אותו הרכב זה לתמוך במערכת המשומנת שמרוויחה על הגב של כולנו.

• תגובות 48
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

מה הבעיה עם חברות שמרוויחות?

אתה לא קונה בשופרסל אלא רק אצל מכולת עזרא?

אתה מתדלק רק בתחנות סדש?

אין לך טלוויזיה של חברה יפנית מוכרת?

נייד של נוקיה?

כל החברות האלה פה כי הן "מרוויחות עלינו"

_\"""""""/_

0|||||||0]

|_|-+-|_|

פורסם

אין לי בעיה עם המרווחים האחוזיים, יש לי בעיה עם הטיה של מחיר בכדי שאח"כ חברת הליסינג תוכל למכור משומש במחיר גבוה.

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם

השיקולים בבחירת הרכב הינם מורכבים. אומנם העלות המשוערת של הרכב ליבואן מול המחיר לצרכן מהווה גורם חשוב בתור התמורה לשקל. אבל זה לא חזות הכל. יתכן מאוד כי היבואן קיבל הנחה משמעותית מיצרן בגלל הכמות הנכבדת או בגלל הרצון של היצרן להחדיר מותג כזה או אחר לשוק וכדומה, ולכן יש לו גם שולי רווח גדולים במיוחד. עובדה זו לא צריכה לשלול את הרכב כלל ועיקר.

יתרה מכך, לא תמיד אלה שרוכשים רכבים שמיועדים לשוק הפרטי בלבד וכביכול לא משלשלים סכומים מופרזים לכיסם של היבואנים יוצאים נשכרים מול אלה שרוכשים באופן פרטי את דיגמי הליסינג. כי הרי האחרונים עושים סוג של טרמף על עיוותי השוק וגם מוכרים את הרכבים לפי המחירון שמושפע ע"י חברות הליסינג. השורה התחתונה צריכה להיות העמידה של המוצר בדרישות האישיות תוך שיקולים של עלות-תועלת.

פורסם

המרווחים עליהם מצביע המסמך מיטיבים בעיקר עם חברות הליסינג. כך מוסברת התופעה במסמך הפנימי: "(היבואניות קובעות)

מחיר מחירון גבוה ככל שאפשר, וכך (ניתן) להשפיע בעקיפין על מחירי כלי רכב משומשים מאותו דגם, אותם חברת ליסינג תרצה למכור בתום תקופת השימוש". עם זאת, במסמך מוסיפים כי ההנחות לחברות הליסינג ניתנות גם "בגלל יתרון כלכלי 'טבעי' שלהם - יתרון לגודל".

ד"ר, בכתבה נכתב שחברות הליסינג משפיעות על השוק לטובתן וקובעות מחיר מחירון עד 40% מעל מה שנדרש על הרכב מהיצרן.

זאת כדי שכשתיגמר תקופת הליסינג של המכוניות, תוכל החברה למכור אותן ברווח!

בנוסף(וכאן נכנס הטיעון שלך) יש גם השפעה בגלל סדר הגודל של אותם חברות ליסינג הרכב.

זאת אומרת שעיקר הייקור נובע בגלל שאותן חברות ליסינג ויבואניות פשוט רוצות רווח גדול יותר על חשבון האזרחים שקונים רכבים באופן פרטי.

עריכה.

לוי יצחק בטוח מקבל שוחד משני הצדדים בקומבינה הזאת, צריך לבטל את המחירון שלו לאלתר.

שודד בנקים בפוטנציה8)

פורסם

כאשר אנחנו בוחנים רכב כזה או אחר בד"כ איננו יודעים מה הייתה עלותו ליבואן, וגם זה לא ממש חשוב לנו. מה שכן, מין הראוי לדעת מהי העלות של הסחורה הזו בחו"ל בתור איזשהו מדד עקיף לאיכותה.

אני קראתי את הכתבה וגם כתבות דומות בעיתונים אחרים. מצאתי אותן מגמתיות (ככול הנראה מזמיני הכתבות ומדליפי הדו"ח באו מהצד שכנגד חברות הליסיג, ולא שהדברים היו חדשים ומפתיעים). לכן גם הכתבות לא מגלות את כל האמת. שיטת הקבוצות לא רק אפשרה העלות מחירים מופרזות, אלה בחלק מהמקרים היא אילצה להוריד מחירים תוך חריקות שיניים. במקרים אלה ככול הנראה לא ניתנות לחברות הליסינג הנחות מפליגות וגם רכבים אלה יקרים יותר לצרכני הליסינג. הדוגמאות הן רבות. למשל פורד פוקוס סדאן וסטיישן נושאים תג מחיר כמעט זהה, אך עלותם בתור רכבים צמודים שונה. הדבר מעיד על גודל ההנחות לחבות הליסינג. יונדאי I30 CW עולה בגרמניה כמעט כמו במוו סידרה I, אך בכל זאת הצליח להתפלח לקבוצה 2 (אין זה אומר כמובן הכל על סגולתיו).

כך שהצרכן הפרטי יכול לשקול את הדברים ולהגיע לבחירה האופטימאלית מבחינתו. אגב, לדעתי הרכבים הכדאיים ביותר מתור התמורה לכסף והפרש המחירים בין אירופה לישראל נמצאים ברף העליון של קבוצה 4: למשל טויוטה אוונסיס וסוברו B4.

פורסם

ד"ר, איני יודע מי הלוביסטים אליהם אתה רומז ב"מגמתיות".

המסקנות הפרטיות שאני מסיק מהכתבה הן, שברגע שיוסדר היבוא האישי ובעיקר היבוא המקביל, ויוסרו המגבלות הרגולטוריות הפועלות כולן לטובת היבואנים הרשמיים, הצרכן הישראלי הפרטי יוכל לחסוך עשרות אלפי שקלים בקניית רכב חדש.

ברגע שזה יקרה, ליבואנים הרשמיים (בהנחה שלא יצליחו יותר להעמיס קשיים רגולטוריים) לא תהיה ברירה אלא להוריד מחירים.

מאז ומתמיד התקשיתי להבין איך ,לכל הרוחות, יכולתי כאזרח פרטי לקבל ליסינג מימוני כשסך כל התשלומים (כולל התשלום לרכישה בסוף התקופה) מגיע בסופו של דבר למחיר הרכב בסוכנות. מה, חברות הליסינג עובדות בהתנדבות? הן לא מרוויחות כלום על ההלוואה ארוכת הטווח?

אז מסתבר, שמי שביצע עסקה כזו, גילם בתוכה בעצם עלות מימונית של 20-40% מערך הרכב. נשמע לי הזוי. כמעט חצי מערך הרכב.

נכון, הוא לא יכול היה (עד עכשיו) לחסוך את העלות. אבל כשערך הרכב+מיסים יהיה שקוף ותהיה למר ישראלי אפשרות לבחור את עלות המימון (דרך הלוואה בנקאית/מימון חוץ בנקאי/מימון בשיטת חכירה) גם החברות שבחרו עד היום אוטומטית באופצית הליסינג, יתחילו לעשות את החשבון מחדש.

ואולי, פתאום היבואנים הרשמיים לא יחפצו ביקרן של חברות הליסינג ע"ח הלקוח הפרטי (שעשוי פתאום להיות לקוח שקונה כמה עשרות רבים במכה) גם בגלל הירידה הצפויה בהיקף הקניות של חברות אלה וגם בגלל בריחת הלקוחות ה"פושטים", אלה שקונים רק רכב אחד ליבוא המקביל.

כחברה צרכנית, אנחנו צריכים לברך ולתמוך במהלך הזה. הוא יתרום הן להצערת צי הרכב על כבישי ישראל (ירידת המחיר תגרור מפולת דומינו במחירי המשומשות, כך שהגרוטאות ב"תחתית שרשרת המזון" יהפכו לחסרות ערך כלכלי ו"יוצאו מן המחזור" עם התקלה הראשונה) והן לרמת מחירים שפויה יותר (וזה עוד בלי שנפגע חלקה היקר והנכבד של המדינה בחגיגה על כיסו של רוכש הרכב החדש) הן בשוק החדשות והן בשוק המשומשות.

תוסיף לזה את המיסוי הירוק, וקח לך משפחתית אירופאית קומפקטית וחדשה במחיר של גרוטאה יפנית בת 5.

אה, נכון,את הטיפולים תעשה,כמו באמריקה הנחשלת, (בתקופת האחריות) במוסכי סוכנות הרכב הפרטית בהן רכשת את הרכב. הם באמת פחות מוכשרים ממתלמדי המכונאות במוסכי היבואן הרשמי.:roll:

נתקו

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018 <של הזוגית

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014 <של הבנים

3. KIA SPORTAGE III 2.0EX 2015 <המצטרפת החדשה לצי

פורסם

אינני שותף לתחזיתך האופטימית. אני מעריך כי היבוא המקביל לצרכן יתרכז ברכבי היוקרה ורכבי הנישה. יתכן מאוד כי יהיה יבוא מקביל לליסינג בלבד. ז"א חברות הליסינג הגדולות ייבוא רכבים בשביל ציאם תוך ניקוב מחירון נמוך במיוחד לצורך שווי השימוש והרימת קשיים במכירת הרכבים הנ"ל ללקוחות הפרטיים. למשל ינתן שירות גרוע במיוחד או מחירי טיפולים אסטרונומיים אשר יבריחו את הלוקוחות הפרטיים.

אני מעריך כי הלהיטים הבאים בליסינג יהיו הרכבים אשר כיום זוכים בהנחות מפליגות מיבואנים. מחירם אכן עלול לרדת. מאידך הדגמים אשר הוכנסו לקבוצתם תוך חריקת שיניים ומתן הזמנות ללקוחות פרטיים לקבל תמורה טובה לכסף ככול הנראה דווקא יתייקרו. אני מעריך גם כי ההוזלות במחירונים יבוא על חשבון האיבזור ושוב נראה רכבים ערומים עם 2 כריות אוויר וכדומה.

פורסם

ד"ר, שוב פעם חריקת שיניים? אז תטפל להם בכתרים.

כי אני רואה רק כתבות "מטעם" על חריקת שיניים, ולא רואה בינתיים אף יבואן שמבקש להעביר את הסוכנות שלו לידיים אחרות...

מסבירים לך בכתבה שהממוצע הוא 12% רווח אצל "חורקי השיניים", ו- 20-40% אצל "חורכי השיניים".

אולי עכשיו אתם מבינים למה אני חושב ששיטת הליסינג הינה מושחתת ופוגעת בשיוויון.

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם

היבואן לא יבקש להעביר את הסוכנות שלו. מה שאמור לקרות זה שכל מי שיוכיח גב כלכלי ורשת מוסכים לטיפולים יוכל להיות יבואן בנוסף ליבואן הרשמי ולהביא את אותם דגמים במחירים שיוכל לקבוע בעצמו.

אם כמו שהד"ר אומר, יוכלו גם חברות הליסינג להפוך ליבואנים כאלה (פרצה של ממש. כל הכבוד לד"ר שעלה עליה) אז הן ימשיכו לחגוג, ואפילו יותר מאשר עכשיו. אבל אני מניח ששוק הרכב הוא שוק רווחי מספיק כדי שבעלי ממון נוספים יוכלו להצטרף אליו ולהרוויח יפה ממכירה של רכבים משפחתיים ממוצעים , ללקוחות פרטיים. ובמחירים נמוכים מאלו הנהוגים היום בשוק המונופוליסטי.

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018 <של הזוגית

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014 <של הבנים

3. KIA SPORTAGE III 2.0EX 2015 <המצטרפת החדשה לצי

פורסם

שים לב, הכתבות לא נוקבו בדגמים הספציפיים. היכן היה מדובר ב-40% והיכן ב-12%? אני מניח כי המקרה של 40% זוהי שברולט אופטרה ז"ל. אגב, פעם כשהיה דיון אחר לגבי מחירוני הרכב, ניחשתי שלאופטרה היו שולי רווח של מעל 30% מבלי לראות שום דו"ח. סתם ניחוש מתוך סקר המחירים בחו"ל.

ומה לגבי 12%? יש לי גם ניחושים. לאנסר 1.5 ליטר. I30CW. יתכן מאוד כי פז'ו 308 ואוקטביה 1.6. כולם אגב מיועדים לליסינג. ואלה שלא מיועדים - למשל הג'אז הידני או פורד פיאסטה... אלה רכבים זולים מאוד בחו"ל. או שהם לא המקרים או שיבואן רוכש אותם ביוקר.

פורסם
ד"ר, שוב פעם חריקת שיניים? אז תטפל להם בכתרים.

כי אני רואה רק כתבות "מטעם" על חריקת שיניים, ולא רואה בינתיים אף יבואן שמבקש להעביר את הסוכנות שלו לידיים אחרות...

מסבירים לך בכתבה שהממוצע הוא 12% רווח אצל "חורקי השיניים", ו- 20-40% אצל "חורכי השיניים".

אולי עכשיו אתם מבינים למה אני חושב ששיטת הליסינג הינה מושחתת ופוגעת בשיוויון.

היבואנים הרשמים לא יוותרו על הזיכיון שלהם, אלא יותר ליבואנים מקבילים להביא את אותם רכבים לארץ לאחר עמידה בתנאים מקדימים.

לצערי אינני מבין מה הטענה שלך כלפי הליסינג, זה שהוא מנצל את גודלו לקבל מחירים טובים יותר מיבואן הרכב , זה יתרון הגודל , לא ירצה היבואן למכור רכבים לליסינג זו זכותו.

כל יבואן יעשה כטוב בעיניו מול חברת הליסינג, לכן היבוא המקביל יכול לתת פיתרון לבעיה של מחירים אחידים של הרכבים אצל כל יבואני הרכב בארץ.

בניגוד לרואי השחורות , לי אין שום בעיה שחברות הליסינג יחלו ליבא באופן עצמאי, או אז תחל תחרות אמיתית בין יבואני הרכב האחרים על הלקוח הפרטי, מחיר הרכבים ירד והכדאיות לליסינג תפחת בהתאמה.

Hyundai Tucson Prime 2.0– הבחירה של האישה..

Kia Niro Plug In - כי שומרים על הסביבה

פורסם
לי אין שום בעיה שחברות הליסינג יחלו ליבא באופן עצמאי, או אז תחל תחרות אמיתית בין יבואני הרכב האחרים על הלקוח הפרטי, מחיר הרכבים ירד והכדאיות לליסינג תפחת בהתאמה.

נשאלת השאלה מה מנע עד היום את התחרות האמתית ומה עלול להשתנות בעקבות הרפורמה. לי לפחות ברור כי חברות הליסינג לא ירצו להפסיד את לקוחותם ולפתח במו ידם את השוק הפרטי. בנוסף לכך קביעת מחירונים נמוכים לצורך שווי השימוש תפחית מכדאיות המכירות לשוק הפרטי. מכאן נובעת השארתי לגבי הרמת הקשיים למכירות הקימונאיות. וגם טועה מי שחושב שהיבואנים גורפים רווחי עתק. הנה למשל אתמול פורסמו הנתונים לגבי הקמור ומסתבר שהחברה בכלל מפסידה. אני מניח כי רובם בכל זאת מרוויחים, אבל רוב הרווח בא ככול הנראה ממחירת החלפים.

פורסם

דעתי הפוכה משלך, חברות היסינג הולכות על חבל דק, ברגע שעלות השכרת הרכב תחצה את גבול הכדאיות הכלכלית, לקוחות רבים מאילו אשר לוקחים רכב בליסינג והדבר היה עד כה נוח והעלות הייתה נסבלת, יחדלו מלקחת רכב אשר יהפוך להיות יקר ולא משתלם.

לחלופין, יעברו נהגי הליסינג לרכבים זולים אשר מטבע הדברים רווחי פחות לחברות הליסינג.

Hyundai Tucson Prime 2.0– הבחירה של האישה..

Kia Niro Plug In - כי שומרים על הסביבה

• תוכן חדש...