Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6086 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב,

רצופה בזאת התלבטותי באשר לרכישת רכב פרטי חדש.

תקציבי הכספי לצורך הרכישה עומד על כמאה וחמישה עשר אלף ש"ח וזאת כולל אגרת רישוי ומערכות אבטחה נדרשות.

הנני מעוניין ברכב פרטי אמין וחסכוני. כמו כן, אני מעדיף רכב קטן מידות אם כי לא קטן מידי.

בהיותי אדם אשר תחום הרכב רחוק ממשנתו, באתי ראשית בעצה למספר רב של מאמרים, קטעי עיתונות ומבחני דרך המסקרים את הרכבים המופיעים בכותרת ועוד. מסקנתי לדאבוני, איננה החלטית כלל וכלל. במאמרים אלה לא נהוג לכמת את נושאי הסקירה לנתונים מספריים ברורים, אלא רק לתאורים מופשטים קמעה כגון "מרעננת", "תגובה איטית" או "אנונימיות-עיצוב". הנושא שיותר מטריד את מנוחתי הינו כאמור נושא האמינות ובזאת נכלל המנוע כמובן אך גם ידיות הדלתות, דלת תא הכפפות, סריגי המזגן, מגיני השמש, מתיחות הריפוד שעל המושבים ובפנים הרכב וכיו"ב. אם לומר זאת מפורשות, אנוכי מחפש אחר רכב שיראה חדש גם אחרי שש שנים ולא רכב שבשנתו השנייה על הכביש כבר יראה בלואי ומהוה.

מתבקש אם כן, שנעלה לדיון את יצרנית הרכב קיה אשר מציעה ללקוחותיה לא פחות משבע שנים אחריות. עם כזו אחריות ענפה קשה שלא להתרשם מבטחונם של אנשי קיה במוצר שלהם ולכן עלו בי הרהורי רכש מהחברה אף על פי שאינה מציעה רכב קטן מידות.

אודה לכם על עצתכם.

בכבוד רב,

אלון

פורסם

האחריות של קיה אכן מפתיעה לטובה, אבל אם זכרוני אינו מטעה אותי האחריות לשבע שנים כוללת רק את המנוע והגיר ולא את כל מכלולי הרכב. גם איכות הרכבים של קיה השתפרה משמעותית ואין ספק שהם "עלו רמה" יחסית לפחנועים שהם שיווקו כאן בתחילת שנות ה2000.

מבחינת אמינות - הפיאסטה והI20 חדשות יחסית ולכן קשה לקבוע כיצד יתנהגו לאורך זמן. הסוויפט והמיקרה ותיקות מעט יותר על הכביש ואפשר לומר שהאמינות שלהן סבירה. כמובן שצריך לקחת בחשבון שלאחר כמה שנים על הכביש מתחיל בלאי מסוים לרכב ומתחילים הביקורים הבלתי צפויים במוסך - כאן הלך המצבר, כאן ברח הגז מהמזגן וכו'. זה גם עניין של מזל אבל בסופו של דבר זה קורא לכל רכב, אמין כלל שיהיה.

מבין הרכבים שציינת הבחירה אכן קשה. הפולו החדשה תגיע עד כמה שאני זוכר רק בתחילת השנה הבאה והישנה עם רגל אחת בחוץ. ממעט הכתבות שקראתי החדשה עושה רושם טוב ואיכותי, אבל השאלה היא אם יש לך את הזמן לחכות לה.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

אוקיי, הרכב שקיה מציעה ב 7 שנות אחריות זה הקיה סיד.

רכב זה לא בקטגוריה שאתה מחפש, הסיד היא משפחתית שמתחרה במאזדה 3 ובשאר המשפחתיות.

(דרך אגב, הקיה פורטה החדשה עד כמה שזכור לי גם תזכה ל 7 שנות אחריות).

הרכבים שאתה מחפש הם רכבי סופרמיני.

הרכב שאני הכי ממליץ עליו זה הפיאסטה.

מכונית הסופרמיני הטובה ביותר כיום, זריזה (לפי התיאורים שהיא מקבלת במגזינים), איכותית מאוד, מאובזרת ובטיחותית.

שלומי.

פורסם

המיקרה קטנה משמעותית והיא בכלל מוגדרת כמכונית מיני

הסוויפט עתה מיובאת מהונגריה עם רמת אבזור נמוכה יותר על מנת לקבל את הבקרת יציבות(2 חלונות חשמל ומראות ידניות!)

איכות הנסיעה בה לא גבוהה והיא קטנה יותר מהפיאסטה והI20 וגם כמובן הפולו

לI20 איכות נסיעה לא גבוהה במיוחד וכן רמת בטיחות נמוכה יותר (4 כוכבים)

הפולו כמו שאמרו כבר מזמן מחוץ למשחק-החדשה נקווה, תפתיע...

פורסם

אם כן ההתלבטות כפי שנראה היא בין פיאסטה המתוארת בביקורות:

"פיאסטה מרגישה כבדה למדי, וחסרה את ההרגשה הנמרצת והתזזיתית של ה-2. חלק מהרגשת הכבדות הזו נזקף לחובת התיבה האוטומטית: עם ארבעה הילוכים בלבד ופעולה מעט איטית, הפיאסטה מצליחה להציג ביצועים סבירים בלבד - כמעט 14 שניות נדרשות לה להאיץ מעמידה ל-100 קמ"ש"

לבין הפולו החדשה שמקבלת מחמאות רבות על כל הקשור במפרט הטכני ומאידך:

"בסופו של יום, הפולו החדשה מתגלה כמכונית צפויה מאוד, וכמעט משעממת."

"עבור כל מי שמחפש רענון וגיוון, נדמה כי מתחרות כמו פורד פיאסטה, סקודה פאביה או מאזדה 2, מציעות חבילה מפתה אף יותר."

נכון לרגע זה דעתי נוטה לכיוון הפולו החדשה אף על פי שהיא אינה נאה ומושכת למראה כמו הפיאסטה.

בסופו של דבר מה שיטה את הכף יהיה שילוב של שני גורמים:

א. תאריך השקת מודל 2010 של פיאסטה לעומת תאריך השקת הפולו החדשה.

ב. פער המחיר בין המכוניות.

כאשר האלגוריתם הינו: פער של כל 500 ש"ח או השקה של שבוע קודם מזכה את הרכב בנקודת זכות. הרכב שבשקלול מקבל יותר נ"ז ירכש.

אני מודה לכם רבות על העזרה.

פורסם
הפיאסטה רכב מעולה ועדיף בהרבה על הפולו המיושנת ועל היונדאי המקרקשת.

+1

כל התיאורים מצביעים לכיון הפיאסטה, מכונית איכותית, מאובזרת, בטיחותית ונאה.

לגבי נוחות הנסיעה וההרגשה הכבודה או הקלה, זה מומלץ לבדוק בנסיעת מבחן.

שלומי.

פורסם
הפיאסטה רכב מעולה ועדיף בהרבה על הפולו המיושנת ועל היונדאי המקרקשת.

פרט ונמק.

הפורד עגלה,ולא יותר נוחה מהיונדאי.

היונדאי זריזה יותר,עיצוב פנים עדיף לטעמי.

אז ביונדאי יש כרית אוויר אחת פחות,לשתיהן ESP.

לא רואה סיבה לקחת את הפורד.

Bayerische Motoren Werke

Abarth 595

פורסם

בחייך ההבדלים כלכך קטנים בביצועים זה לא שהיונדאי מטוס,מצד שני תעשה סיבוב על הפיאסטה איזה התנהגות ואחיזת כביש פשוט מעולים,איזה יונדאי ואיזה סוויפט,האיכות של תא הנוסעים פשוט ב5 דרגות מעל זאת של היונדאי הדלה והסוייפט הקמצנית,ביונדאי ובסוויפט המתלים קשים סתם ללא יכולת אמיתית לספוג את השברים של "כבישי" ארצנו,הפיאסטה פשוט מדהימה,איכות הנסיעה והנהיגה שלה בכלל ללא השואה לשתיים האחרות,בידוד הרעשים בפיאסטה לא היה מבייש גם רכבים הרבה יותר יקרים לעומת רעשי מנוע ומתלים במיוחד ביונדאי אבל גם בסוויפט,העניין הוא שהפיאסטה הוא רכב קטן שנותן תחושה "יקרה" ובשתיים האחרות רואים שהתקמצנו בתחום האיכות ואיכות הנסיעה.

פורסם

הסוויפט ממש לא יורדת באיכות תא הנוסעים מהפיאסטה,היונדאי גם לא.

ביונדאי אכן שומעים את המנוע יותר.

בנוגע לאחיזה,אני לא אגיב כי לא הייתה לי הזדמנות להתגרזן עם הרכבים קצת ובאמת לבדוק את מגבלות האחיזה.

Bayerische Motoren Werke

Abarth 595

פורסם

שימו לב שהוא מדבר על הפולו החדשה שתגיע בתחילת 2010, ולא על הנוכחית. אם הפולו 1.2 TSI תתומחר במחיר שפוי, יכול מאוד להיות שתהיה האופציה הטובה ביותר.

פורסם

ליונדאי המושבים מאוד קשיחים ומרגישים כמו ספסל עץ בפארק.

מבחינת איכות חומרים הפיאסטה עדיפה,לדעתי היונדאי לא ממש באותה רמה אפילו בגירסא המאובזרת יותר היא עדיין לא מגיעה לרמת נוחות ואיכות של הפיאסטה.

הפולו החדש לא ממש רלוונטית מיכוון שכרגע אין תאריך להגעה של המכונית בארץ, שמעתי דיבורים על ינואר 2010 אבל זה בקלות יכול להיות גם מרץ.

לדעתי האפשרויות שלך הם מבית דלק מוטורס, מאזדה 2 או פיאסטה,תעשה נסיעת מבחן בשניהם ותבחר מה שיותר מדבר אליך, שניהן מבטוחות מאוד ומאובזרות מאוד ויענו על הדרישות

בהצלחה

פורסם

פיאסטה היא מהטובות ביותר בקבוצה ותספק לך חבילה איכותית, נעימה, מאובזרת ובטוחה. צריכת הדלק טובה והעיצוב נאה. חסרונות אפשריים הם מרווח וביצועים - אם אלו לא מפריעים לך, היא מצוינת.

מיקרה מיושנת - לוותר.

סוויפט חמודה מאוד, אבל מרגישה רמה מתחת לפיאסטה מבחינת איכות פנים.

i20 מהווה חבילה טובה, אבל הפיאסטה פשוט טובה ממנה ברוב הפרמטרים החשובים.

פולו החדשה - עדיין לא פה. אתה רוצה לחכות עד לינואר-פברואר?

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

תודה לכם על התרומה לדיון.

בעבר עשיתי טעות כאשר רכשתי רכב בסוף שנה וכאשר מכרתי אותו למעשה קיבלתי מחיר של רכב זקן בשנה מהרכב שלי. אני בכל מקרה אקנה רכב מודל 2010 וזה עלול לקחת מספר חודשים בהם אני אקרטע עם הסיטרואן סאקסו 97 הרעועה שלי.

בעניין פולו חדשה מול פיאסטה - האם לעובדה שאני נוסע כל יום בעליות ארוכות וקשות ביותר (כגון כביש פרוייד בחיפה) יש משמעות בבחירת הרכב?

• תוכן חדש...