Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

תביעה על רכב שמכרתי

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6061 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
טעות. זיכרון דברים אינו חוזה. ישנם מבחנים שנקבעו על ידי הנשיא ברק לבחינה האם מדובר במסמך המקביל לחוזה והינו מחייב או בטיוטה מסוימת.

נקודת ההנחה צריכה להיות שזיכרון דברים הוא חוזה לכל דבר וענין.

עורכי דין רבים מתפרנסים מכך שצדדים כתבו זיכרון דברים וחשבו בתום לב שמדובר במשהו לא מחייב ואח"כ מתברר שהנייר הזה לא רק מחייב אלא שהמפסיד נאלץ לשאת גם בקנסות נוספים.

אצל רבים רבים, זיכרון דברים מכיל את הסממנים שהופכים אותו למסמך מחייב ולא לטיוטא.

כל עוד לא ראית את הזיכרון דברים הספציפי, אל לך לתת לפותח השירשור את התחושה שהוא יכול לשבת על זרי דפנה. ככלל, זיכרון דברים הוא חוזה מחייב ולא משנה מה הכותרת הכתובה בראש העמוד: גם אם בראש העמוד היה כתוב חוזה ואין בחוזה את הסממנים הנדרשים מחוזה, הרי שאינו מחזיק מים.

חומר לקריאה והרחבת הידע:

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3785757,00.html

וגם:

http://www.lawinfo.co.il/%D7%96%D7%9B%D7%A8%D7%95%D7%9F_%D7%93%D7%91%D7%A8%D7%99%D7%9D/

העובדה שבסופו של דבר בוצעה העברת בעלות והתשלום למוכר בוצע, יש בה כדי להעיד על גמירות דעת וסיום עיסקה.

נכון שיתכן והחוזה/זיכרון דברים לוקה בחסר, אבל את זה אפשר לבדוק רק באופן מקצועי ועד אז יש להתייחס לכך כחוזה מחייב לכל דבר.

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

• תגובות 55
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
דבר ראשון אם אכן הוגשה תביעה בסכום הנ"ל פנה לעורך דין.

הגנת תום הלב שהוזכרה כאן אכן קיימת אבל נוהגים להשתמש בה בדרך כלל בנושאים הרבה יותר "כבדים" ובערכאות גבוהות יותר. אל תבנה על זה בבית משפט השלום.

מה שכן, זכרון הדברים אינו חוזה כתוב אלא סוג של חוזה שבעלפה. ככזה, אם הוא באמת כתוב בכתב שלא ניתן להבינו וקיים רק העתק אחד ממנו על איזו פיסת נייר בידי הקונה, סביר להניח כי השופט ימצא את הצדק. החלק הלא נעים הוא שאם אכן קיים "מסמך" כזה שאומר את מה שהוא אומר, ניתן "לגרור" אותך לבית משפט.

שוב, פנה לעורך דין ולו רק לייעוץ, הוא כבר יעשה סדר בענינים.

** אין לראות בהודעה זאת ייעוץ משפטי מקצועי **

רק הערה אחת בקשר למצוטט, ברשותכם, אין שום הבדל, לא דה יורה ולא דה פקטו בין בתי משפט שלום וערכאות גבוהות יותר בכל הנוגע להגנת תום הלב, או כל הגנה אחרת לענין זה.

פורסם

האם הוגשה תביעה? או שרק קיבלת מכתב על תביעה שאולי תוגש.

לדעתי הכל סערה בכוס תה...

עידן

צרפתיה שגורמת לך לחייך :-D

סקס סמים ואריה שאוהב סולר

פורסם

אין ספק שצריך לערב פה עו"ד.

מעבר לכך יש לשקול הגשת תלונה במשטרה על זיוף ורמאות, וכן הגשת תביעה נגדית.

מעבר לכך לדעתי האישית (שאינה מקצועית), נטל ההוכחה חל עליו. מכיוון שכך, הוא יצטרך להוכיח שהבלאי והנזקים נגרמו באשמתך ובאחריותך ושנהגת שלא בתום לב בכך שלא מסרת לו מידע כלשהו על הרכב. שום שופט לא יקבל מסמך שבו כתוב שהקונה ינהג ברכב כרצונו לרבות גרימת נזק למכללים שלו, ואתה תפתח את הארנק ותממן לו את זה. בטח ובטח לא בהסכם זיכרון דברים שברור לחלוטין מה מטרתו, לבדיל מחוזה רישמי (כמו תעודת אחריות של יבואן).

פרט נוסף, היות ולא ניתן לקרוא את הכתב, גם בית המשפט יתקשה להבין מה רשום שם ולכן למעשה זו תהיה מילה שלו כנגד מילה שלך. לכן, משמעותו וסימליותו של זיכרון הדברים יתן את המשקל וברור לחלוטין שמדובר על סעיף חריג ביותר עבור זיכרון דברים כזה ולכן עתידו להידחות על ע"י בית המשפט.

בקיצור, הנוכל הזה אולי מנסה לעשות שיטת מצליח וכנראה ינסה להגיע איתך לפשרה שבה תשלם לו סכום קטן אבל עדיין הוא יצא עם רווח ביד, אבל אם תתעקש ולא תיתן לו כלום אתה תנצח.

לך לעו"ד טוב ותדאג שהוא יתפרנס מתביעת הצד השני ולא מכיסך שכן לא עשית דבר רע.

דני G.

פורסם

הוא שלח לך את התיקונים שנעשו ברחב? תסרוק את המסמך ותעלה לפורום, אני בטוח שאנשים פה ימצאו דברים שלא סביר שנעשו וסתם נרשמו כדי להגדיל את סכום התביעה. אז תוכל לדרוש ממנו לראות ברכב שהעבודה נעשתה ואם היא לא נעשת - אין לו מה לתבוע.

פורסם

בגלל זה רשמתי שההודעות אינן ייעוץ משפטי והתנתי את דברי בכך שזיכרון הדברים הוא פיסת נייר לא ברורה כפי שאמר פותח השרשור. ושיפנה לעורך דין.

אני עדיין באקדמיה, וכאן בתמימות האקדמאית עדיין מתייחסים לזיכרון דברים כעוד סוג של סיכום הבנות בדרך לחוזה ולא חוזה.

לגבי ההבדל בין השלום לעליונים יותר, "בתמימות האקדמאית" אין הבדל בהתייחסות לתום הלב, אבל מהניסיון הפסיקתי שאני מכיר בערכאה נמוכה לא נוהגים לקבוע סדרי עניין בנושא אלא אם כן התרמית באמת ברורה כמו שמצטייר כאן.

מכירת הרכב עצמו היא אכן גמירת דעת וקיבול בהתנהגות (היש התנהגות מובהקת מזה?) אך מי אמר שהסכמה למכירת רכב הינה הסכמה לתיקון הצנרת בביתו של הקונה? וגם עם כן, המוכר טוען שברשותו טפסי בדיקה המוכיחים כי הרכב תקין, ובטח שלא זקוק לתיקון ב40K שח.

פורסם

קודם כל,תודה רבה לכל העוזרים,אני באמת מעריך את זה ומודה לכולם מקרב לב.

הוא שלח לי מה נעשה,וזה ממש אבל ממש לא קשור למה שיצא בבדיקה(חוץ מהגיר),שכתוב שם שהוא הזמין גיר חדש שעלה כעשרים אלף שקל לבדו,כנראה הוא באמת חושב שזה יהיה על חשבוני, ובכלל האוטו אחרי טסט וטיפול גדול בחברה,ממש לא החסרתי שום דבר עם הרכב.

לי יש עותק מהזכרון דברים למרות שעד היום אני לא מצליח לקרוא בו כמעט שום דבר.

בקשר למכון הם לא מוכנים לתת לי שום פרטים,כי הבדיקה היא על שמו ולא על שמי,רק בית משפט יכול.

בכל מקרה פניתי כבר לעורך דין,והוא הרגיע אותי,אמר לי שזה זכרון דברים לא מודפס אלא בכתב יד של הקונה,ועוד לא קריא ולא מובן,שופטים לא יתאמצו כדי להבין מה כתוב שם.

שתיים.למה הוא פונה אלי כל כך מאוחר אחרי שימוש של 5 חודשים ברכב,אפילו הוא לא יכול לפנות למכון בדיקה כי גם הם נותנים אחריות רק ל3 חודשים,ממש לך תדע איך הוא נהג ברכב ואיפה.

מה שהיה בעל פה ביני לבין הקונה זה שיש שם חלק ברכב במצב לא חדש שזה בלאי נורמלי וצריך להחליפו,הוא ביקש שאחליף אותו ואמרתי לו שאיני מחליף דבר ברכב, הרי נתתי לו רכב עם טסט לשנה עם טיפול גדול בחברה ,עם שני צמיגים חדשים, ועוד עם הנחה של 6000 שקל שיחליף ויעשה מה שהוא רוצה עם הנחה הזאת,פשוט חשבתי שהוא בחור טוב,וטעיתי בגדול ואפילו הייתי תמים וכמעט נפלתי בפח של נוכל,שיחליף את החלקים שבטח לא יעלו לו יותר מחמישית ממש שהורדתי לו מהמחירון.

אני עוד אתבע אותו על עוגמת נפש,כי באמת כמעט קיבלתי התקף לב מהנוכל הזה.

שוב תודה לכולם,אני אעדכן אותכם בהמשך,תודה רבה.

פורסם

שום עוגמת נפש ושום נעליים.

האם הוא הגיש תביעה או שרק מאיים בכזו?

עידן

צרפתיה שגורמת לך לחייך :-D

סקס סמים ואריה שאוהב סולר

פורסם

לא להאמין איזה אנשים יש, כל פעם אני מופתע מחדש.

שמע לפי אין לו שום קייס מכיוון שכמו שנאמר לך שהזכרון דברים אינו ברור.

ואני רוצה לראות איזה שופט יפסוק לטובתו שאחרי 5 חודשים פונה אלייך.

הרי הוא לא פנה אלייך אני משער אחרי חודש חודשיים שכביכול התחילו התקלות.

בכל מקרה לפי דעתי תישאר רגוע ותנסה לתבוע אותו על עוגמת נפש אם בכלל אפשרי דבר כזה.

ועצה שלי תברר איפה הבחור הזה גר,תשכור חוקר פרטי או משהו זה יהיה שווה את כל הכסף ותיקח חומצה או משהו ושפוך על הרכב.

פורסם

נראה לי כמו נוכל שמנסה לעבוד בשיטת מצליח..

20K לגיר של גולף ?

שלחו לו את הגיר הביתה ב FED EX ?

הזוי לחלוטין.

Hyundai Tucson Prime 2.0– הבחירה של האישה..

Kia Niro Plug In - כי שומרים על הסביבה

פורסם
שום עוגמת נפש ושום נעליים.

האם הוא הגיש תביעה או שרק מאיים בכזו?

עידן

זה חשוב.

האם קיבלת מכתב ממנו או מהעו"ד שלו או שאשכרה תביעה מבית משפט עם תאריך וכו'?

I Ride Because I Really Like Dessert

פורסם

תגיד אתה רציני? קראת בכלל את השרשור?

רק כדי לעודד את הבחור הסעיף שהוכנס בזכרון דברים הוא לא הגיוני וכנראה לא יעמוד במבחן של "האדם הסביר" כי גם השופט מבין ש99% מהסכמים למכירת רכב לא כוללים את הסעיף הזה ובן אדם הגיוני שמוכר את הרכב לא היה חותם על סעיף כזה בזכרון הדברים אם היה יודע שהוא קיים .

כל הרשום נ"ל לא מהווה תחליף ליעוץ משפטי

...Our necessities are few but our wants are endless

• תוכן חדש...