Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6094 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אלה שלושה נושאים שונים. הרכב: פיז'ו 306 שנת 98 ידני מנוע 1600.

1. בסיבובים שנלקחים מעט מהר, עם מעט גז (לא התפרעות, אבל משהו שהרכב היה עושה בקלות) - עד כה ההגה היה נשאר באותה דרגת קשיחות, דיי יציב ולא מתרכך. בזמן האחרון אני מרגיש באותם מצבים כאילו הההגה משתחרר בשלב מסוים בסיבוב, כאילו שאם אמשיך, הרכב יחליק בגלל סיבוב יתר של ההגה. לא ניסיתי כמובן להמשיך את הסיבוב. זה קורה במהירויות גבוהות (80-110 קמ"ש), אך גם בעיקול 180 מעלות במהירות יחסית איטית, סגנון עליות ים המלח. המשותף הוא מהירות מעט גבוהה ביחס לזוית הסיבוב ולחיצה על הגז. באותה נקודה שמרגישים צנטריפוגה, פתאום ההגה מרגיש חופשי. זה לא היה ככה.

הבנתי שיש מה שנקרא תת היגוי והיגוי יתר, אך גם אם מדובר בזה, הנקודה היא שזה לא היה קורה בנקודות האלה. כלומר, אשמח להצעות לטיפול בבעיה מאשר בשם שלה, שגם יהיה נחמד.

באוגוסט אורן מאורן שירותי רכב המליץ לי כיוון פרונט בגלל שהרכב בורח מעט בסיבובים. לא הרגשתי מה שהוא הרגיש, והנחתי (אולי בטעות) שאני מכיר את הרכב שלי טוב יותר ואין לי בעיה עם הסיבובים. אני מספר זאת בכדי לדעת האם אולי יש כאן החמרה של המצב שאורן איתר אז?

2. בזמן האחרון בלחיצה חזקה על הבלמים בירידה, במטרה לבצע בלימה כמעט-חירום אני מרגיש חיספוסים בדוושת הבלם. כאילו משהו מגרד את הדוושה מבפנים. אלה לא דפיקות בעלי קצב אחיד אלא חיספוס אקראי.

3. לפני מספר ימים מאוורר ימין של הרדיאטור הפסיק לפעול. מאז הרכב מתחמם ביום חם בעליות קלות כמעט למאה מעלות. סתם לסקרנות, ההבדל בין מאוורר אחד לשניים עד כדי כך משמעותי? עם שני מאוורר הרכב על 85-90 מעלות.

4. הרכב אצלי כבר שנתיים ומאז הרכישה בה ביצעתי טיימינג, אני מבצע טיפולי עשרת אלפיים באופן שוטף, אך לא יותר מכך. החלפתי בלמים כמובן, אך האם יש טיפולים או בדיקות שכדאי שאעשה? הרכב עבר איתי כמעט 60,000 ק"מ מאז הרכישה. עוד דברים שביצעתי: החלפת אטם שסתומים ומחזירי שמן במנוע. אינפוזיה. BK44 כל טיפול. החפלת רדיאטור לחדש, וגם היוניט והטרמוסטט של מערכת הקירור. אף פעם לא החלפתי צמיגים, אך אני לא רואה שחיקה יוצאת דופן. מלבד הבעיות שמניתי למעלה, אין לי בעיות ברכב ואני מאוד מרוצה. רק רוצה לשמור עליו ולכן שואל.

פורסם

מה מצב הצמיגים?,איזוון פרונט?,מה שלום הקפיצים/בולמ''ז?,יכול ליהיות 10001 סיבות רק תגדיר מה שלום המצב של החלקים שקשורים לאחיזה של הרכב

המערכת שלי :

HU: PIONEER 3950 MID:MOREL PULS AMP:JBL GTS180 AMP 2:JENSEN MARCURI SUB:PIONEER SPICEL EDISEN

פורסם

על צמיגים ופרונט דיברתי. מצב בולמים לא ידוע לי. אני נזכר באמת שבפעם האחרונה שהסתכלתי על בולם ימין קדימה, הייתה נזילה (אכניס לטיפול בכל מקרה). ובעיית הסיבובים שאני מתאר מתרחשת בעיקר בסיבובים שמאלה. הגיוני?

פורסם

xena

מעבר לבעיית הבולם שלך.

כיוון פרונט מקצועי יפתור את בעיית אי יציבות והדיוק במסלול בסיבוב הרכב, טפל בזה כעת כי בכביש רטוב ובסיבוב זה יהיה מסוכן.

ברכב שלי זו הייתה התופעה בדיוק, כיווני פרוט רגילים של המכונים האלקט' לא פתרו לי הבעיה.

בצר לי הלכתי לאחד, אדם מבוגר ששנים עשה כיווני פרונט עם סרגלים, מוטות ומטר, הוא מצא שהבעיה היא לא בכיוון הפרונט אלא ב"שפור" של הרכב.

10 דקות עבודה והרכב חזר לעצמו. אין לך מושג איזו הקלה זו. הרכב אוחז עכשיו כמו עכביש על הכביש, 306 ידועה בכך.

לכן אני מציע, דבר עם המכונאי במכון כיווני הפרונט, ספר לו בדיוק את הבעייה, סע איתו כאשר הוא נוהג ואז חזור שהוא יכוון ויבדוק את הרכב.

• 3 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם
אלה שלושה נושאים שונים. הרכב: פיז'ו 306 שנת 98 ידני מנוע 1600.

1. בסיבובים שנלקחים מעט מהר, עם מעט גז (לא התפרעות, אבל משהו שהרכב היה עושה בקלות) - עד כה ההגה היה נשאר באותה דרגת קשיחות, דיי יציב ולא מתרכך. בזמן האחרון אני מרגיש באותם מצבים כאילו הההגה משתחרר בשלב מסוים בסיבוב, כאילו שאם אמשיך, הרכב יחליק בגלל סיבוב יתר של ההגה. לא ניסיתי כמובן להמשיך את הסיבוב. זה קורה במהירויות גבוהות (80-110 קמ"ש), אך גם בעיקול 180 מעלות במהירות יחסית איטית, סגנון עליות ים המלח. המשותף הוא מהירות מעט גבוהה ביחס לזוית הסיבוב ולחיצה על הגז. באותה נקודה שמרגישים צנטריפוגה, פתאום ההגה מרגיש חופשי. זה לא היה ככה.

הבנתי שיש מה שנקרא תת היגוי והיגוי יתר, אך גם אם מדובר בזה, הנקודה היא שזה לא היה קורה בנקודות האלה. כלומר, אשמח להצעות לטיפול בבעיה מאשר בשם שלה, שגם יהיה נחמד.

באוגוסט אורן מאורן שירותי רכב המליץ לי כיוון פרונט בגלל שהרכב בורח מעט בסיבובים. לא הרגשתי מה שהוא הרגיש, והנחתי (אולי בטעות) שאני מכיר את הרכב שלי טוב יותר ואין לי בעיה עם הסיבובים. אני מספר זאת בכדי לדעת האם אולי יש כאן החמרה של המצב שאורן איתר אז?

2. בזמן האחרון בלחיצה חזקה על הבלמים בירידה, במטרה לבצע בלימה כמעט-חירום אני מרגיש חיספוסים בדוושת הבלם. כאילו משהו מגרד את הדוושה מבפנים. אלה לא דפיקות בעלי קצב אחיד אלא חיספוס אקראי.

3. לפני מספר ימים מאוורר ימין של הרדיאטור הפסיק לפעול. מאז הרכב מתחמם ביום חם בעליות קלות כמעט למאה מעלות. סתם לסקרנות, ההבדל בין מאוורר אחד לשניים עד כדי כך משמעותי? עם שני מאוורר הרכב על 85-90 מעלות.

4. הרכב אצלי כבר שנתיים ומאז הרכישה בה ביצעתי טיימינג, אני מבצע טיפולי עשרת אלפיים באופן שוטף, אך לא יותר מכך. החלפתי בלמים כמובן, אך האם יש טיפולים או בדיקות שכדאי שאעשה? הרכב עבר איתי כמעט 60,000 ק"מ מאז הרכישה. עוד דברים שביצעתי: החלפת אטם שסתומים ומחזירי שמן במנוע. אינפוזיה. BK44 כל טיפול. החפלת רדיאטור לחדש, וגם היוניט והטרמוסטט של מערכת הקירור. אף פעם לא החלפתי צמיגים, אך אני לא רואה שחיקה יוצאת דופן. מלבד הבעיות שמניתי למעלה, אין לי בעיות ברכב ואני מאוד מרוצה. רק רוצה לשמור עליו ולכן שואל.

1. נשמע מאד קשור לכיוון פרונט. אם תיכנס למכון פרונט המחשב שם יוציא לך פלט עד כמה המצב חמור והאם בכלל צריך כיוון.

2.צריך לבדוק תחילה רפידות אולי הן כבר גמורות, האם הרכב\ההגה גם רועדים מעט בבלימה? אם כן אז אתה צריך לעשות חריטה או להחליף צלחות בלימה ואיתן את הרפידות.

3.ישנן שתי מהירויות, אחת כשהמנוע מתחמם ל90 והשניה כשהוא עובר בערך את ה95 כשאין לו את שתי הוונטות הוא יתחמם:shock: יש בין שתי הוונטות קופסה קטנה בתוכה יש פיוזים 40AMP וריליי, תבדוק שם את הסיבה לכך שהוונטה לא עובדת.

4. החלפת פילטר דלק שנמצא מתחת למושב הנוסע שליד הנהג מאחור.(מתחת לרכב כמובן).

בהצלחה

• ספונסר פורום
פורסם
לא הרגשתי מה שהוא הרגיש, והנחתי (אולי בטעות) שאני מכיר את הרכב שלי טוב יותר ואין לי בעיה עם הסיבובים. אני מספר זאת בכדי לדעת האם אולי יש כאן החמרה של המצב שאורן איתר אז?

ראשית שלא תטעה,אני מכיר את הרכב שלך יותר טוב:wink::-P

מה שאתה מרגיש אכן נקרא תת היגוי,והוא נגרם בגלל שילוב של צמיגים ישנים מאיכות ירודה בשילוב עם כיווני מתלה לא נכונים,נסיעתך מספר חודשים עם כיוון מתלה לא נכון גרמה לשחיקת צמיגים בלתי אחידה,ואני מתפלא שאין משיכות בהגה.

החלף צמיגים לחדשים וחזור למכון הפרונט לבדיקה וכיוון חוזר במידה וצריך.

בנוגע למאוורר,חובה לתקן את המאוורר שלא עובד,ב306 המאווררים עובדים בשיטת טורי\מקבילי,לכן כשמאוורר אחד לא עובד גם השני לא עובד במהירות הראשונה,רק במהירות השניה,ז"א שהמאוורר השני מתחיל לעבוד בטמפרטורה גבוה יותר,ובגלל שהשני לא עובד כושר הקירור שלו נמוך יותר והוא מתקשה להוריד את הטמפ'.

בנוגע לבלמים,צריך לבדוק במוסך,אך כנראה שמדובר בשחיקה של הצלחות ו\או תופים.

אורן

• תוכן חדש...