Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5884 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כשאתה לומד לתואר מהנדס(BS.c),מה שאתה לומד בעצם בשנתיים הראשונות זה החומר של ההנדסאים, רק ברמה יותר גבוהה.

אני לא יודע על איזו תחום אתה מדבר (אלקטרוניקה, תוכנה, מכונות וכו') אבל לפחות באלקטרוניקה וחשמל - זה פשוט לא נכון.

מה כדאי לעשות? תלוי בך, בציפיות שלך וביעדים אותם אתה רוצה להשיג.

רוב ההנדסאים מגיעים מהר מאוד לתקרת זכוכית ומגלים שקשה מאוד להתקדם הלאה בתחום שלהם. לא לכולם זה מפריע, לא כולם שואפים להגיע ליותר או מתעניינים במשרות "נחשבות".

הנדסאי זו לא מילה גסה. גם היום אפשר לנהל חיים סבירים וטובים עם תעודת הנדסאי, אם אתה טוב ובעל כישורים בתחום תגיע למשכורות סבירות וכנראה שצליח להתברג במקום טוב לקראת האמצע.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

• תגובות 54
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אם אתה רוצה להגיע לתואר מהנדס אתה חייב להתחיל מבגרות מלאה (כולל 5 יחידות מתמטיקה ואנגלית) ופסיכומטרי גבוה (אלא רק אם אתה מתכנן ללמוד במכללה - שם תנאי הקבלה נמוכים יותר). אחרי שיהיה לך את זה תתקדם הלאה.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

אם אתה שואל מאיפה להתחיל ויש לך בעיות קשב וריכוז - דבר ראשון לך לעשות איבחון מקצועי שיקבע אם יש לך בעיות לימודיות (קשב וריכוז) דיסלקציה או משהו אחר.

לאחר מכן לך לשפר בגרויות ותתחיל לימודים לתואר ראשון. זה מפרך יותר אבל פותח הרבה יותר דלתות.

היהודים עם אופטימי, לפני שיודעים מה הגודל הם חותכים.

גילוי נאות - אני חבר במועדון פיאט

פורסם

יש את האבחון כבר !

עכשיו התחילו לבלבל אותי .

מה בנוגע להנדסאי\מהנדס אלקטרוניקה . המקצוע מעניין ? יש במקצוע הזה ביקוש ? יש כסף ?

אני מקווה להבנה ולא להתנפל עלי .

פורסם

מעניין או לא - זה תלוי בך. אותי באופן אישי זה מעניין בהווה ואני מקווה שיעניין גם אחרי שאסיים את התואר.

ביקוש יש. לפעמים יותר ולפעמים פחות, תלוי במצב השוק. עד לא מזמן היתה נפילה רצינית, עכשיו יש סימנים של שיפור קל.

כסף - כן, שכר התחלתי גבוה גם יחסית למהנדסים אחרים.

פורסם

+1

גם כן אותי זה מעניין.אבל להבדיל יש לי חברים שזה לא בראש שלהם,הם העיקר לקבל את הדיפלומה אז הם מחזיקים על עובר(55).

אתה חייב להיכנס טיפה לתחום,לראות בכללי איך הכל מתנהל שם..כי בתאכלס אתה הולך לעסוק בזה בעתיד.

וכמו שרשמתי לפני כן,לגבי הביקוש זה קצת בעייתי בארץ,בנוסף לתואר שאתה מקבל אתה חייב בחלק מהמקומות עבודה שיהיו לך גם קשרים.

פורסם

חבר יקר בכל תחום צריך קשרים אלא אם אתה איזה ספץ .

ומה לגבי הנדסאי אלקטרוניקה יש הבדל בשכר לעומת מהנדס .?

או ביקוש בשוק .

פורסם

הנדסאי אלקטרוניקה מחשבים ותוכנה

זאת אומרת שיש גם בהנדסאי עוד תחומים ללא המחשבים ותוכנה ?

למרות שאני חולה מחשבים מגיל 0

למה מה יש הנדסאי אלקטרוניקה וחשמל ? וזה שונה מהדוגמא למעלה ?

תודה על הסבלנות .

פורסם

אולי כדאי שתסביר את עצמך בצורה ברורה יותר? לא ממש הבנתי מה אתה מנסה לשאול.

יש המון תחומים שאפשר ללמוד בהם הנדסאות מלבד מחשבים ותוכנה, למשל אדריכלות ומכונות.

למה יש הנדסאי אלקטרוניקה וחשמל? מאותה הסיבה שיש טכנאי חשמל ומהנדס חשמל :roll:

פורסם

סליחה שאני לא ברור.

ראיתי באינטרנט מידע שיש 2 קורסים שונים .

הנדסאי אלקטרוניקה ומחשבים .

והנדסאי אלקטרוניקה וחשמל .

האם יש הבדל בין נושאי הלימוד ?

האם יש איזה מסלול שמשלב תוכנה\מחשבים עם אלקטרוניקה?

תודה רבה

נתי.

פורסם

טכנאי/הנדסאי אלקטרוניקה (או אלקטרוניקה ומחשבים, זה אותו הדבר) מתעסק במעגלים חשמליים במתח נמוך - מעגלים מודפסים, אנטנות וRF, מעגלים דיגיטליים (מיקרו-מחשבים) וכו'.

טכנאי/הנדסאי חשמל מתעסק במעגלים במתח גבוה - 110/220V, מנועים וכו'.

עד כמה שידוע לי אין מסלול שמשלב בין השניים. אולי טכנאי שירות (מהסוג שמתקן מכשירי חשמל ביתיים) שמתעסק קצת בזה וקצת בזה.

מסלול שמשלב חומרה (אלקטרוניקה) ותוכנה (מחשבים)? לא מכיר משהו כזה בלימודי טכנאים/הנדסאים. כמובן שבכל אחד מאלו נוגעים טיפה גם מהתחום השני, אבל זה לא בדיוק "שילוב".

• תוכן חדש...