Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5881 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 54
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אתה לומד בעתודה לתואר הנדסאי אלקטרוניקה ומחשבים, לא? אשמח אם תסביר במה בדיוק מתבטא השילוב של חומרה ותוכנה.

חוץ מחצי קורס בשפת C ועוד קורס באסמבלי, מה עוד למדת בתוכנה?

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם
אתה לומד בעתודה לתואר הנדסאי אלקטרוניקה ומחשבים, לא?(נכון). אשמח אם תסביר במה בדיוק מתבטא השילוב של חומרה ותוכנה.(ניקח לדוגמא את VHDL, שהיא שפה שמקשרת בין שפת המחשב לבין החומרה.חלק מהפרוייקט שלי גם קשור לVHDL שבסופו של דבר התוכניות נצרבות על כרטיס האלטרה).

וסתם לצורך העניין ,נזכיר גם אחד המרצים שלנו הוא כתב ספר בVHDL -אייל חברבר. :-)

חוץ מחצי קורס בשפת C ועוד קורס באסמבלי, מה עוד למדת בתוכנה?(שפת האסמבלי אני סיימתי שנה שעברה,להבדיל שפת C אנחנו לומדים יותר לעומק והמשכנו גם השנה.

בתוכנה סה"כ אני לומד3 שפות VHDL ,שפת C ואסמבלי סיימתי שנה שעברה.)

12345. . .

פורסם

נו, הבהרת את הנקודה שלי בצורה טובה.

בתכנות יש הרבה מעבר לVHDL, C ואסמבלי. אלגוריתמיקה, מערכות הפעלה, מבני נתונים ועוד ועוד.

העולם הוא לא שחור ולבן ואי אפשר ללמוד חומרה בלי להבין מעט תוכנה. אבל בין כל הגוונים של האפור, הנדסאי אלקטרוניקה יותר הרבה יותר קרוב לחומרה מאשר לתוכנה.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

כמובן אדם שרוצה ליצור ולהגדיל ראש ילמד תוכנה יותר לעומק .

סיכום :אז ללמוד הנדסאי\מהנדס אלקטרוניקה ומחשבים זה כן שילוב של שנייהם אבל יותר חומרה ולא תוכנה.

האם יש דרך ללמוד הנדסאי ? ואז להשלים למהנדס ?

או שהדרך הקשה יותר עדיפה ישר מהנדס .?

איזה מכללות הכי טובות מבחינת הסגל ומבחינה טכנולוגית ללימודי אלקטרוניקה ומחשבים ?

לא משנה אזור . (עדיפות למרכז)

תודה רבה

נתי.א

פורסם

natio2,

אני לומד כרגע הנדסאי(שנה וחצי סה"כ), אח"כ במכללה שלי ניתנת לנו האפשרות להשלים לתואר מהנדס - עוד תוספת של שנתיים וחצי.(לא בכל המכללות יש את האפשרות הזאת).

אם הייתה לי האפשרות הייתי הולך ישר על הנדסה,פשוט אני לא רוצה להתחייב לצבא 6 שנים.

לגבי המכללה שאני לומד בה - מכללת עמק הירדן.

בוא אני אגיד לך כזה דבר,כשהתחלתי ללמוד במכללה הזאת חשבתי שבאים ללמוד רק מאיזור הצפון ובסופו של דבר טעיתי.

דיברתי עם כמה סטודנטים מהמחזור שלי,וגם כמה מהמחזור שהתחיל עכשיו,יש הרבה מאוד סטודנטים שמגיעים מהמרכז,אפילו כמות לא קטנה מהדרום!

לגבי שאר המכללות אני לא יודע מה להגיד לך,כי מה שסיפרו לי אותם הסטודנטים(מהדרום,ומהמרכז) דברים לא כ"כ טובים,כך שאני לא רוצה להכליל.

פורסם

יש פה עוד משהו שיכול להמליץ משהו באזור מרכז ?

שמעתי שב "מכללת אריאל" מלמדים את המגמה הזאת.

יש למשהו חוות דעת בנושא ?

החברה לוחצת מרכז .

אז משהו במרכז .

• 7 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

לא רציתי להקפיץ, אבל הבהרה קטנה,

בקשר למישהו פה שאמר "מהנדסים לומדים בשנתיים הראשונות את כל החומר שלומדים ההנדסאים אבל ברמה יותר גבוהה" - זה לא נכון בכלל, לא בכיוון אפילו.

היחוס שלי הוא בהקשר לתחום התוכנה ואלקטרוניקה בעיקר (לא יודע לגבי תחומים אחרים)

השנה הראשונה בהנדסה בעיקרה מתמטיקה ופיסיקה ברמה גבוהה מאוד, בקושי נוגעים בדברים אחרים- השנה השניה והלאה קורסים הקשורים לתואר עצמו- בעיקר תיאורתיים, פה ושם פרוייקטים קטנים.

לעומת זאת הנדסאי לומד מס' מועט של קורסים קצרים במתמטיקה ופיסיקה (ברמה נמוכה מזו של מהנדסים- ופחות הרחבה) ושאר הקורסים הם קורסים ארוכים של תכנות, מבני נתונים, ניתוח מערכות , שיטות בהנדסת תוכנה ועוד.. כל אלה נלמדים פחות במישור התיאורטי והרבה במישור המעשי.

בעיקרון- מהנדס תוכנה למשל: יוצא עם ידע תיאורטי עצום לעומת הנדסאי שיוצא עם ידע תיאורטי מועט מאוד- אך לעומת זאת למהנדס בקושי יש ידע מעשי, לעומת הנדסאי שאת מרבית זמן לימודיו עסק בלימוד מעשי- ובהכנת פרוייקטים מעשיים בתחום (דוגמא בולטת היא תכנות מעשי והרבה ממנו)

זו הסיבה העיקרית שבגללה מהנדסים עובדים בפיתוח (קרי - תיאוריה) והנדסאים בדר"כ תפקידם לקבל את מה שהמהנדסים פיתחו ולגרום לזה לעבוד במציאות (קרי- מעשי)

לכן העולם הטכנולוגי לעולם לא יכול להתקיים ללא מהנדסים, וגם לא יכול ללא הנדסאים - כיוון שכל אחד עושה עבודה מסויימת שהיא מיוחדת לו. ד"א גם בחו"ל יש "הנדסאים".. זה נקרא Junior Eng או Associate Eng

יומטוב:-o

Renault Clio 1.4 carb. mk1 1993 manual

מחפש קרטר (וחלקי מנוע חיוניים אחרים) במצב טוב למנוע אנרג'י 1.4 קרבורטור של רנו קליאו. בה"פ.

• תוכן חדש...