Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5881 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 54
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

מצטער, לא יודע מה זה אומר. אילו קורסים אתה לוקח? מתי תעבור לאוני'? האם כל הקורסים ייחשבו לך? כמה זמן אתה לומד? האם תעבור לתואר בהנדסת תוכנה באוני' ואם כן - באיזו אוני'?

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

אני אמור לעבור להנדסת תוכנה באוני' ת"א במידה ואני אשמור על ממוצע של מעל 90.

אחרי שנתיים בהנדסאי, עם השלמה של כמה קורסים, אני אמור להתחיל עוד שנתיים באוני' (מתחיל מג').

מה שקצת בעייתי, כי שמעתי שרוצים לסגור את הנדסת התוכנה באוניברסיטאות..

מה זה החיים לעומת עקיפה טובה? :borg:

חרא של צלם

פורסם

אני לומד כרגע הנדסאי אלק' מחשבים, אני יוצא עם 36 נק' ואז עוד השלמה של שנתיים להנדסה.

חלק מהקורס שלי הן גם שפות התיכנות כמו:שפת C,מיקרו בקרים וVHDL. את האמת, יותר מעניין בשבילי מקצועות

שלומדים בCCNA שזה גם נכלל בלימודים.

אתה צריך לראות מה יותר מושך אותך, כי כל אחד והמקצוע שהוא אוהב.

בהצלחה בבחירה.

פורסם

מאיפה שמעת את זה? לי נראה שרק מרחיבים את התואר - השנה בת"א הוא גדל מבחינת האפשרויות והמגוון.

אילו קורסים לומדים בתור הנדסאי? אם אפשר לשאול...

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם

וואלה? שמעתי איפשהו באמצע השנה שעברה שאוניברסיטאות סוגרות את הנדסת התוכנה ומשאירות רק מדמ"ח. לא טרחתי להתעניין יותר מדי כי ממילא עד סוף השנה הזו זה לא באמת משנה לי.

לגבי קורסים, יש אסמבלר, מבוא לאלק', התכנות הבסיסי שלמדנו דרך C, ארכיטקטורה של המחשב, אלגברה בוליאנית ולינארית, רשתות ועוד קורסים נחמדים.

מצד שני יש קורסי בזבוז זמן (לדעתי) כמו אקסל, HTML וטכנאי PC.

חרא של צלם

פורסם

אסמבלר מיותר. מבוא לאלק' יכול להיות הרבה דברים. תכנות בסיסי זה פשוט לימוד שפת C? ארכיטקטורה של מחשבים נחשב אצלכם קורס קשה? אלגברה לינארית זה די קל. רשתות למדתי כקורס מתקדם. כל הקורסים האלה אמורים להיחשב לך לאוניברסיטה?

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם

אני לא בטוח איך בדיוק כל העניין עובד, כי זה עדיין לא רלוונטי לכלום P:

אם אתה נורא רוצה, זרוק לי את כל השאלות שחשובות לך בפרטי, ואני אברר בשבוע הקרוב.

ואסמבלר זה רחוק מלהיות מיותר, אתה לומד איך תכנות עובד ברמת החומרה, לדעתי זה מאד חשוב.

חרא של צלם

פורסם
אסמבלר מיותר.

טעות.

ואסמבלר זה רחוק מלהיות מיותר, אתה לומד איך תכנות עובד ברמת החומרה, לדעתי זה מאד חשוב.

+1

מאוד חשוב.. היא מתרגמת לשפת מכונה. בלי זה המכונות/הרובוטים לא יתפעלו.

אנחנו עכשיו בשלבי הסיום של הלימודים עובדים על פרוייקט הגמר שלנו, יש לי חברים שמתכננים רובוטים וחלק מהעבודה שלהם יותר נכון רובה מעורב האסמלבר.

פורסם

כנראה לא הבהרתי את עצמי כראוי. הכוונה היא שאסמבלר מיותר עבור המעבר לאוניברסיטה. לדעתי הוא גם לא ממש חשוב אם אתה לא מתכוון לתכנת מערכות הפעלה מאוד ספציפיות, נניח, אבל שיהיה...

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם

"הנדסאי" - כבר קרוב ל-15 שנה שהתואר לא רלוונטי לשום תחום מקצועי ובוודאי שלא לתחום המחשבים.

התואר הוא למעשה הכרה של משרד התעשיה בידע התאוריטי מנדוקת מבט מעשית - מטרת התואר מקור היה לאפשר לייצר עבור התעשיה עובדים מקצועים בעלי יכולת תאורטית המלווה יכולת טכנית מוכחת בתוספת לידע של תהליכ ניהול מקצועים (לא כלכלי או ניהול עובדים אלה ניהול מקצועי).

כמובן שמבנה התעשיה כיום לא תואם את המבנה הארגוני של התעשיה מלפני חמישים שנה - כיום יש עודף בבוגרי אוניברסיטאות ומחסור בעובדי כפיים (בעולם הראשון ובשני) ולכן מקצועות בינייים לא נדרשים יותר.

לכן כל תואר של הנדסאי למעשה עושה נזק לבעליו כיוון שהוא מצביע באופן מובהק על חוסר היכולת של המחזיק בתואר להתקבל או לסיים תואר אקדמי מלא.

מהניסיון שלי בתחום העבודה ובתחום המחשוב - רק משנת 1983 ... - מראה שבוגר תואר הנדסאי לא מצליחים להקלט לעבודה ללא ניסיון מעשי (הבעיה מחמירה בעתות משברים כלכליים) ולא מעוליה כלל אל מול בוגרי "קורסים" בעת שגשוג כלכלי.

בקיצור בזבוז מעשי של שנתיים.... מתנצל מראש אם אני מאכזב משהו ...

פורסם

הוא צודק, כיום הנדסאי ללא כל נסיון מעשי לא שווה כלום.

כשאתה לומד לתואר מהנדס(BS.c),מה שאתה לומד בעצם בשנתיים הראשונות זה החומר של ההנדסאים, רק ברמה יותר גבוהה.

כשתסיים גם כן את הלימודים לתואר ראשון ותקבל דיפלומה, יש כאלו שגם לאחר כל התהליך הארוך והמסורבל מתקשים להתקבל לעבודה.

אחד המרצים שלי שלימד אותי אסמבלי הוא היה מהנדס פיתוח בכור בדימונה, הוא אמר דבר אחד שלצערינו בנוסף לתעודה

שאתה מוציא כיום, אתה חייב גם קשרים בחלק מהמקומות כדי להתקבל לעבודה.

ובגרויות מן הסתם, אם אין לך בגרות מלאה או את הבגרויות הדרושות כדי להתקבל למקצוע שאתה בוחר איך אתה רוצה להתחיל את הלימודים?

הבגרויות זה מעין כניסה ללימודים גבוהים.

• תוכן חדש...