Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3116 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בקרוב משפחתנו תשודרג ל-3 זעטוטים וחשבתי שהגיע הזמן להחליף את הטראנו הקצר לרכב SUV משפחתי

הדרישות הן:

א. רכב בטיחותי הכולל 6 כריות אויר

ב. רכב מרווח מאחור שיוכל להכיל 3 כסאות בטיחות

ג. תא מטען גדול שיכול להכיל עגלת תאומים וטיולון

ד. רכב שיהיה חסכוני בדלק (בסביבות ה-11.5 ק"מ לליטר משולב)

ה. רכב אמין מבחינת טיפולים שמחיר חלקיו אינו בשמיים

התקציב הוא בסביבות 150k

כרגע המועמדים שלי יצא לבדוק הם:

סובארו פורסטר החדשה

הונדה CRV

ניסן קשקאי +2

אשמח לקבל המלצות וחוות דעת נוספות

פורסם

ניסאן קשקאי היא מכונית מומלצת מאוד ותפורה לדרישותכם. אגב, אינכם חייבים לרכוש את גרסת ה-"+2", יש גם גרסה רגילה עם חמישה מושבים. מצד שני, ל-"+2" שורת מושבים נוספת שיכולה להיות שימושית בהחלט (ותקל על העומס בשורה השנייה). כמו כן, קיפול השורה השלישית יכול ליצור יותר מקום בתא המטען לכל הפיצ'קעס :D

עם זאת, גרסת ה-"+2" משווקת עם הנעה כפולה בלבד וחורגת מתקציבכם - החל מ-185,000 שקלים. הגרסה הקצרה מגיעה בגרסה בסיסית (אבזור דומה) עם הנעה קדמית בלבד אך עולה 150,000 שקלים. ומצד שני, לא תהיה בעיה להתמקח ולהוריד את המחיר בכמה אלפי שקלים - כמו כן, המתחרות לא זולות יותר. בתקציב של 150,000 שקלים מעטים הג'יפונים שיכנסו לתקציבכם.

אתייחס למכונית ע"פ הדרישות:

א. יש. בעת השקתה זכתה הקשקאי לתואר המכונית הבטוחה בעולם (ע"פ סה"כ ניקוד במבחן הריסוק של איגוד EuroNCAP).

ב. אמרנו - יש.

ג. כנ"ל.

ד. דרישתכם מעט אופטימית עבור רכב בגודל כזה - מקווה שאתם מודעים לכך שנתוני היצרן שמופיעים במפרטים מוגזמים בכמה עשרות אחוזים, וישתנו בתלות בסגנון הנהיגה ותוואי הדרך.

ה. לניסאן יש רקורד בטיחותי טוב אבל לעולם אין לדעת מה יבוא בעתיד. לקרסו יש מוניטין מעט אפל בתחום השירות, אבל מצד שני חלק טוענים שהוא בסדר גמור.

הערת אגב: אני מקווה שאינכם מתכוונים לרדת עם הרכב לשטח - רוב המכוניות בקטגוריה (וביחוד הקשקאי), גם בגרסאות הנעה כפולה, אינן מסוגלות להתמודד עם יותר משבילי עפר כבושים ושטח קל מאוד.

באשר למתמודדות האחרות: שתיהן מכוניות טובות, אך ל-CR-V הילה יוקרתית (ולא בהכרח בצדק) והיא נמכרת במחיר גבוה יותר מהמתחרות שהזכרת.

פורסם

אין לאף מכונית שציינת תצרוכת דלק כזאת. אולי CRV בשיוטים ארוכים.

או שתלך לכוון דיזל משומש.

חוששני שגם מחיר הרכבים מעל התקציב שציינת.

פורסם

אם תגרד עוד 4000 ש"ח, הקיה ספורטאז נכנסת לך לתקציב

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם
אם תגרד עוד 4000 ש"ח, הקיה ספורטאז נכנסת לך לתקציב

למה לגרד 4,000 שקלים בשביל זבל כזה אם הקשקאי נכנסת לתקציב?

עם כל הכבוד, הספורטאז' = יונדאי טוסון שמבוססת על יונדאי אלנטרה (!) ועם מנוע V6 שלא עושה הרבה חוץ מלשרוף דלק. לא בדיוק המכונית המושלמת...

• 4 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

קודם כול תודה על האינפורמציה

אני רק רוצה לחדד שאיני מחפש רכב חדש מהיצרן אלא רכב של 2-3 שנים על הכביש.

מדובר על דגמי 2007-2008

ההתלבטות שלי כרגע היא בעיקר אם לקחת רכב בעל 7 מקומות ישיבה (כנראה מיניוואן) או רכב crossover מרווח.

מיניוואן יתרונות:

א. מרווח לילדים

ב. ניתן להוסיף נוסעים נוספים (לא תמיד בנוחות).

מיניוואן חסרונות:

א. תא מטען קטן שהמושבים הנוספים פתוחים

ב. צריכת דלק עירונית גבוהה יותר

בקטגוריה זאת נראה לי שהמועמדת המובילה היא פורד s-max

crossover יתרונות:

א. ניתן לרדת לשבילים ודרכי עפר לטפס מדרכות

ב. צריכת דלק עירונית יותר טובה ממיניוואן

ג. גבוהה יותר על הכביש

crossover חסרונות:

א. פחות מרווח לילדים

ב. אין אפשרות להסיע נוסעים נוספים

ג. אני חושב שעלות רישוי וביטוח יותר יקרים

בקטגוריה הזו אני די מגשש.

המועמדים הם:

סובארו פורסטר החדשה

הונדה CRV החדשה

טויוטה RAV4 החדשה

ניסאן קשקאי

השאלה שלי היא אם למישהו יש ניסיון בהתקנת 3 מושבי בטיחות (דוגמת ה-evenflo) במושב האחורי באחד מהרכבים הללו

והאם זה מספיק מרווח.

ובכלל אם יש המלצה לאחד מהדגמים הללו.

פורסם

עלויות הרישוי לא משתנות בין קרוסאוברים למיניוואנים, הן תלויות במחיר. הביטוח זה כבר סיפור אחר...

לפי דעתי ההונדה CRV היא אופציה מצויינת. מציעה מושב אחורי מאוד מאוד מרווח ונוח וגם תא מטען עם פיצול נחמד שיוצר 2 חללי אכסון.

הנהיגה ב-CRV מרגישה מאוד דומה לרכב פרטי, תנוחת הישיבה קצת יותר גבוהה אבל בזה מסתכם העניין. הרכב לא מייצא זוויות גלגול חדות ונוחות הנסיעה בעיר דיי טובה. אני מאוד אהבתי את העיצוב הפנימי ואת תאי האכסון שפזורים בתא. האיכות היא בין סיויק לאקורד, אך טובה בפני עצמה. ביצועי המנוע מספקים.

אני חושב שההונדה עדיף על הראב 4 מבחינת המרחב בתא הנוסעים והוא גם מרגיש איכותי ונוח ממנו.

בהצלחה!

פורסם

הקשקאי הרגיל הינו בעל יכולות דינמיות יפות וגם חסכוני באופן יחסי כמובן הודות לתיבה הרציפה שלו.

אנו במשפחה מחזיקים אחד ברמת גימור אמצעית ובעל הנעה קדמית.

הרכב עושה עבודתו נאמנה,למרות מנוע צנום יחסית מצליח להניע את הרכב יפה מאוד.

בנוגע לטיפולים והאחריות - נראה כי עד כה קרסו עושים את עבודתם נאמנה וללא בעיות וגם הרכב עצמו שומר על סיטגמה "היפנית האמינה".

לגבי הארוך אינני חושה שיתרונות אלו נפגעו באופן קיצוני,אינני בטוח שתוכל להתקין 3 כסאות ילדים בקשקאי הקצר\ארוך.

גש לסוכנות ונסה בעצמך לראות.

בהצלחה.

• חודשיים מאוחר יותר...
פורסם

מה דעתכם על הסנטה-פה דיזל מודל 2007 ?

הבנתי שהוא צורך בערך 1 ל 9 ק"מ לליטר

בעל אופציה ל-7 מקומות ישיבה ותא מטען גדול (שורה שלישית מקופלת).

איך האמינות שלו והאחזקה מבחינת טיפולים וחלפים ?

איך נוחות הנסיעה שלו ורעש המנוע ?

• 7 שנים מאוחר יותר...
פורסם
בקרוב משפחתנו תשודרג ל-3 זעטוטים וחשבתי שהגיע הזמן להחליף את הטראנו הקצר לרכב SUV משפחתי

הדרישות הן:

א. רכב בטיחותי הכולל 6 כריות אויר

ב. רכב מרווח מאחור שיוכל להכיל 3 כסאות בטיחות

ג. תא מטען גדול שיכול להכיל עגלת תאומים וטיולון

ד. רכב שיהיה חסכוני בדלק (בסביבות ה-11.5 ק"מ לליטר משולב)

ה. רכב אמין מבחינת טיפולים שמחיר חלקיו אינו בשמיים

התקציב הוא בסביבות 150k

כרגע המועמדים שלי יצא לבדוק הם:

סובארו פורסטר החדשה

הונדה CRV

ניסן קשקאי +2

אשמח לקבל המלצות וחוות דעת נוספות

שהרי היקר

אני בעל סובארו פורסטר 2008 XS , ואין לי אלא להמליץ לך בלב שלם על הפורסטר גימור X ,sx מה שהתקציב מאפשר.

גם אם חלילה תיאלץ לברוח מהכביש לשבילי עפר בגלל חסימה וכד׳ זה הרכב עליו אפשר לסמוך תמיד.

הנכדים שלי בכייף מסודרים מאחור ועוד מטען ועוד מקום כיד המלך.

בהצלחה מנחם.

:idea::cool:
פורסם

מנחם היקר, אני מניח שפותח השרשור כבר החליט, רכש ואולי אפילו מכר את הרכב, מאז שפרסם את השאלה ב 2009.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם
שהרי היקר

אני בעל סובארו פורסטר 2008 XS , ואין לי אלא להמליץ לך בלב שלם על הפורסטר גימור X ,sx מה שהתקציב מאפשר.

גם אם חלילה תיאלץ לברוח מהכביש לשבילי עפר בגלל חסימה וכד׳ זה הרכב עליו אפשר לסמוך תמיד.

הנכדים שלי בכייף מסודרים מאחור ועוד מטען ועוד מקום כיד המלך.

בהצלחה מנחם.

תודה על התגובה אבל כאמור, מדובר בשאלה שנשאלה לפני 8 שנים:-D

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3116 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.
  • תוכן חדש...