Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5939 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

תרשו לי לצטט א עצמי מהת'רד הקודם בנושא, לטובת מי שלא קרא, ובגלל שאני רואה תגובות באותו הסגנון גם בת'רד הזה..

כמה דברים, מהרהורי ליבי אחרי שאני קורא כמה תגובות שאני קצת לא מבין מהיכן הם באות...

ראשית, לכל מי שמלין על הקטנועיסטים ה"מתאבדים" למיניהם. אתם צודקים, יש כאלו. יותר מדי. ההוא שנוסע בלי אורות, ההוא שחותך בלי חשבון, ההוא שמטפס על אי תנועה... יש כאלו. אבל בואו נבדיל בין שני סוגי נהגים - עבריינים ולא עבריינים. ולא משנה במה הם נוהגים ועל כמה גלגלים. את העבריינים- שישלחו לכלא, או לעבודות שירות, או שיקחו להם את הרשיון. למה הם בכלל קשורים לדיון על העלאת מחירי הביטוח לנהגים נורמטיביים, לא עבריינים?

שנית, אני מזהה כאן הרבה דיבור "שבטי" של "אנחנו" ו"הם". היום, ה"הם" הם רוכבי האופנועים. אתמול, ה"הם" היו נהגי ה4X4. מחר, אולי ה"הם" יהיו נהגי המכוניות הספורטיביות? אתם יודעים איזו תדמית יש לנהגי מכוניות ספורטיביות, נכון? רייסים באיילון בחמישי בלילה, אגזוזים פתוחים, ו"מי בכלל צריך מנוע חזק? איפה יש לו לנסוע בכלל במדינה הזו? " דברים כאלו.

אבל כולם הם חלק מאותה ריקמה, של אנשים שלא נוסעים במשפחתומטיתאלףששמאותאפורה שכולם נוסעים בה, שפקידי משרד האוצר נוסעים בה, ושמבחינת ה"אנחנו" שבדרך כלל מתלהמים נגד ה"הם", באותן מכוניות כולם צריכים לנהוג. לא בג'יפים, לא באופנועים, לא בספורטיביות. אז אני מציע, מכל הלב, לחשוב גם על זה, על פלורליזם מוטורי ומה הוא נותן לכל אחד מכם, הנהגים במכוניות הרגילות או המיוחדות, בתור איכות חיים. ומה יקרה אחרי שפקידי האוצר יגמרו לטפל בדו גלגליים ויעברו לאזן את השורה הבאה בטבלה.

שלישית, כבר כתבו על זה, ואני חושב שחשוב להדגיש. אחרי שמחירי ביטוח החובה יעלו משמעותית, מספר הרוכבים ירד. וחוץ מהבודדים שיעברו לתחבורה ציבורית, הרוב יעברו למכוניות זולות, מסוכנות ומזהמות, ורבים אחרים ימשיכו לרכב, אבל בלי ביטוח חובה. דומינוס כבר הצהירו שמחיר מגש פיצה יעלה בכמה שקלים, והם לא היחידים שיעלו מחירים. מחירי השירותים יעלו באופן כללי כשמספר השליחים יקטן. זה ישפיע גם על מי שגר בנהריה ואין לו פקקים, כי כשכל השירותים עולים יותר, גם העורך-דין של הקיוסק שלך עולה לו יותר, והמיץ-גזר שאתה שותה בבוקר, בסופו של דבר עולה יותר. כמו שכבר נכתב, מחירי החניה יעלו, ולהגיע לעבודה בעומסי התנועה ייקח יותר זמן, וזה גם עולה, וזה גם גורם לזיהום, וגם לבלאי למכוניות ולתשתית. ועוד ועוד... וחשוב להבין שהמאבק הזה משפיע על כולנו.

ולסיום, נכתב על חוק הביטוח הסוציאלי הזה, וחשבתי על ההקבלה לחוק ביטוח סוציאלי אחר - ביטוח בריאות. גם הוא חובה. אומרים לנו שבגלל שאופנוענים עולים יותר כאשר הם מעורבים בתאונות, הם צריכים לשלם על הסיכון בהתאם. ואני אומר, זה כמו שיאמרו שבביטוח הבריאות, מי שעולה יותר ישלם יותר. למה שגבר צעיר ובריא יסבסד אישה זקנה וחולה במחלה כרונית? ואז זקנים ישלמו 10000 ש"ח לשנה, חולים במחלות כרוניות טיפה פחות, נרקומנים ונשים (שצורכות שירותי רפואה סביב המחלות הקרויות הריון ולידה) ישלמו עוד טיפה פחות, אלכוהוליסטים, כמו חולים במחלות כרוניות יקבלו טיפה הנחה יחסית לנרקומנים, וכמובן שאישה נרקומנית בגיל הפריון וחולה במחלה כרונית תשלם הכי הרבה. וגברים בריאים וצעירים? שקל בחודש, גם ככה הם לא מגיעים לבית חולים. טוב, אולי לפעמים כן, בעקבות תאונת אופנוע.

נשמע לכם הגיוני? לא? אז למה כשמציגים את הרעיון הזה בקשר לביטוח-סוציאלי-חובה אחר זה כן נשמע הגיוני?

בקיצור, חברים, תוציאו את הראש מהתחת, צאו מהפוזיציה של "זה לא נוגע לנו", ובתור חובבי תרבות מוטורית כזו או אחרת, תגידו תודה לרוכבים שעושים משהו בשביל לקיים חלק מהתרבות הזו

.

אסף.

• תגובות 218
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

בושה וחרפה!

אפילו מכתב הוא לא רוצה לקבל, איזה חתיכת זבל השר הזה!

"אמור לי מי הם חבריך ואומר לך באיזה מכונית אתה נוהג." -הנרי פורד.

"הרי את מגודשת לי במפתח זה כדת פורשה וישראל".

פורסם

האינטרס שלנו כאזרחים הוא שיהיו כמה שיותר אופנוענים על הכביש:

1. חסכון בתנועה ופקקים.

2. חסכון במקומות חניה.

3. חסכון בדלק ומשאבים.

4. פחות זיהום אוויר.

5. פתרון לאוכלוסייה שלא יכולה להרשות לעצמה לרכוש מכונית ועדין רוצה להיות עצמאית.

אז תבינו שכולנו נרוויח אם יהיו כמה שיותר קטנועים ואופנועים גם אם חלק מהם נוסעים כמו מתאבדים שיעים.

עידן

צרפתיה שגורמת לך לחייך :-D

סקס סמים ואריה שאוהב סולר

פורסם

זה לא רק זה. האינטרס שלנו הוא שכל אחד יוכל לבחור במה בא לו לנהוג, על כמה גלגלים שבא לו, עם כמה כוחות סוס שבא לו, עם מה שבא לו.

לא צריך תירוצים והצדקות. זו זכות לרכב. זו זכות לבחור במה לנהוג. ולאף פקיד אין זכות למרר את החיים לקבוצה שבחרה לרכב ולא לנהוג במה שנראה לו. היום אופנועים - מה מחר?

אסף.

פורסם
זה לא רק זה. האינטרס שלנו הוא שכל אחד יוכל לבחור במה בא לו לנהוג, על כמה גלגלים שבא לו, עם כמה כוחות סוס שבא לו, עם מה שבא לו.

לא צריך תירוצים והצדקות. זו זכות לרכב. זו זכות לבחור במה לנהוג. ולאף פקיד אין זכות למרר את החיים לקבוצה שבחרה לרכב ולא לנהוג במה שנראה לו. היום אופנועים - מה מחר?

אסף.

אם אנחנו כאלה גורמים להפסדים אז אני מזמין את ענתבי למחוק אותנו מהכביש לגמרי - איסור מכירת דו-גלגלי.

פורסם

רביעי, 7.10.09 – "הקפות בשדרה": ארוע ארצי, שיתקיים במקביל בתל אביב, חיפה וירושלים. בארוע תתקיים תפיסת חניות במרכזי הערים ורכיבה הפגנתית.

הלו!

תתחילו להרגע!

אולי כל המכוניות יצאו להפגנת ענק? במהלך האירוע ידרסו כמה שיותר קטנועים!

תעשו את המאבק שלכם מבלי לפגוע בשאר התושבים.

למה שאני אתמוך בכם אם זאת השיטת פעולה?

חוצפה!

הפאביה נמכרה.:-(

פורסם
הלו!

תתחילו להרגע!

חוצפה!

אתה צודק. אין שום סיבה שתתמוך.

אם עד עכשיו לא הבנת למה אתה (כן, אתה! ) רוצה שלא יעלו את תעריפי ביטוח החובה לסכומים היסטריים, אז תקרא שוב, לאט לאט. תפיסת החניות, הנסיעה על נתיב שלם - כל אלו באים להראות איך יראה היום שאחרי - היום בו הרוכבים יעברו למכוניות. הם יתפסו חניות, הם יתפסו מקום בכביש. עוד לא הבנת את זה? לא נורא, עוד חודש אלפי אונועים יושבתו בכל חודש ובעליהם יעברו למכוניות. אפילו אתה תצליח להבין אחרי כמה שבועות למה היית צריך לתמוך במאבק הזה. עדיף לך "לסבול" כמה פעמים מעומס מאשר לסבול מעומסים ומצוקת חניה גדולים בהרבה כל החיים. עכשיו זה יותר ברור?

מה לעשות, במדינת ישראל כדי לזכות ל30 שניות זמן מסך, צריך לעשות משהו. משהו שיעניין את עורך מהדורת החדשות, את עורך העיתון. ואם לא פועלים בצורה כזו, אף אחד לא שם לב. מה אתה מציע? שישלחו מכתבים? יקמו קבוצה בפייסבוק? זה בטוח יזיז למישהו. וואוו, שר התחבורה מה-זה יתרשם מזה. תזכיר לי בפעם הבאה שיש מאבק ציבורי שכן מעניין אותך, שאתה חושב שהכל צריך לקרות בלי להפריע לאף אחד.

אסף.

פורסם
הלו!

תתחילו להרגע!

חוצפה!

אם חשבת שכיום פקקים היא מילה גסה אז תחכה ל-1 בנובמבר ואילך, אני מבטיח לך שאנשים יירו אחד על השני בגלל חנייה.

אני בפעם המיליון אומר את זה: זה לא בא כנגד הנהגים אלא לטובתם (לטובתם לטווח הארוך!).

פורסם

אני מציע לגייס גם את נהגי הרכבים לעלות לירושלים .

אולי פקק ענק מקיסריה לכנסת בבוקרו של יום ראשון , יגרום לביביל'ה ולהתערב ולשים סוף לעניין !

מתי תבינו שהממשלה הזו מבינה רק רעש ?

עזבו אתכם משיקול דעת , צאו לכבישים - תעשו פקקי ענק , תחסמו את המדינה ואם אפשר את השרים בדרך לכנסת , תשבשו לממשלה את החיים וגם לנו , תגרמו לעורך העיתון לשים אתכם בכותרת בכל בוקר ועד שלא יבטלו את הרעיון האידיוטי הזה , להעלות בתעריפי הביטוח - להחריף את הבלאגן !

בכל מדינה מתוקנת אחרת , אזרחים היו יוצאים לרחובות , מקימים קול צעקה ענק , רוקעים ברגליים וישנים באוהלים על מפתן הכנסת , גורמים לכל המדינה להיזכר לשם מה המאבק .

אני קורא לכם , לערב את ציבור הנהגים , אולי אם שר התחבורה האימבציל הזה , ישמע שיש עוד צד לסיפור - הוא סוף סוף יירגע!

כל הסיפור הזה באופן כללי , מרתיח אותי מאוד .

זו מדינה שאין בה אכיפה לשום חוק , אין התחשבות באזרח , כל מה שהממשלה חושבת עליו פה זה כסף , כסף , כסף , כסף .

די ! הגיע המזן לשים לזה סוף !

להרים קול צעקה , לפני שגם הנהגים ייפגעו ושלא נוכל לחיות בשלווה !

HU: Pioneer 4900IB Front Speakers: JBL GT06508C Rear Speakers : none

Amp: Infinity 475A Sub: JBL GT5-12

פורסם
באיזה שעה מחר ההפגנה בת"א? אני רוצה להגיע

http://www.fullgaz.co.il/xpages/article.php?i=46859

רק אל תגיד לי שאתה בא רק כדי לראות את האופנועניות בלבוש מינימלי.:lol:

• תוכן חדש...