Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5939 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אני עדיין לא מבין מה יש לך מרוכבי האופנועים, אני רוכב כבר 5 שנים עלאופנועים,מעולם לא פגעתי באף אחד ולא נפגעתי, הפעמיים היחידות שנתפסתי ע''י המשטרה הם במהירות 80 ק''מ במקום 60, אני רוכב על אופנוע 600 סמ''ק כך שאני משתייך לחבורת החוליגנים שאתה מדבר עליהם.

מדוע אני צריך לשלם 6000 ש''ח ביטוח?

מנגד אני יכול לספור לך את כמות העבירות שנהגי הרכבים עושים ביום ואני אגיע למאות ביום וזה רק ברכיבה לעבודה וחזרה.

נתון מדהים נוסף הוא,שנהגי המשאיות מעורבים בתאונות דרכים יחסית לכמותם על הכביש בצורה איומה, האם מישהו חושב להעלות להם את הביטוח?

אבסורד נוסף בכל העניין: עפ''י נתוני משטרת ישראל (לא נחשדת כאוהבת אופנוענים) כ 70% מהתאונות בין רכבים לאופנועים הם באשמת הרכבים, יוצא שב 70% מהתאונות, הביטוח הוא של נהג הרכב שמשלם את הפיצוי, אם כך מדוע להעלות לאופנוענים את הביטוח אם במילא הם לא משתמשים בו אלא תובעים את נהג הרכב, יוצא מכך שכל נתוני חברות הביטוח הם שקריים ומגמתיים.

פשוט חיפשו היכן לייקר ויודעים שהאופנוענים הם טרף קל שאין להם הרבה זכויות בציבור הישראלי, כך שאף אחד לא יעזור להם והם יוכלו לדפוק אותנו, אז יש לנו שני דברים להגיד

1. טעיתם בכתובת!! אותנו לא דופקים כל כך מהר.

2. היום זה אני מחר זה אתה!

מדוע אני בתור נהג חדש שלא מתפרע עם הרכב ומעולם לא עשה תאונה (לא עלינו) צריך לשלם תעריף ביטוח מופקע? במה אני אשם שיש פרחחים בקבוצת גיל 17 - 24 שקונים גרוטאה עם צמיגים יבשים ובמקום לשפץ את הרכב משקיעים כסף במערכת ואגזוז לחץ? אתה יכול להיות גם הרוכב הכי מנומס בארץ. אבל זה לא משנה את העובדה שרוב הרוכבים לא כאלה ומעורבים בלא מעט תאונות.

אבסורד היחיד כאן זה המשחק שאתם עושים עם הסטטיסטיקה.

בוא נסכם:

1. כן, אתכם דופקים מהר.

2. היום זה אתה וגם מחר זה אתה.

• תגובות 218
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
שמעו חברים, לא יודע מה להגיד לכם, אני תוהה אם לצחוק או לבכות, כי כל אלו שנוהגים על דו"ג צורחים פה על כל מי שלא תומך בכם, חבורה של אטומים שלא מוכנים לשמוע אף אחד, אלא אם כן הוא מצדד בכם. אתם אפילו לא מבינים למה נהגי המכוניות לא מסכימים אתכם ואפילו מגנים את המאבק שלכם. כשתבינו מה אתם לא עושים בסדר, תאמינו לי שאני וחברי לכביש שנוהגים במכוניות נצטרף אליכם ונפקוק את הכבישים עם מכוניות וגם עם משאיות. עד אז, חברים, אתם לבד במאבק ואני מאחל לכם שתפסידו הפסד צורב.

אה כן, כל הכבוד על הרעיון של ההפגנה היום. לפחות היה נחמד לעבור ברחובות תל-אביב ולשטוף את העיניים תודות לעלמות חמד שנהגו על דו"ג בלבוש מינימליסטי. :mm_yeah:

את הבורות וחוסר הידע שלך בתחום הדו גלגלי הפגנת בתגובות הקודמות שלך, דברים חסרי ביסוס ולרוב חסרי טעם.

מציע לך כאחד שאין לו מושג קלוש על מה הוא מגיב לשמוע את טל שביט בתוכניתו של גבי גזית ולהבין כמה אתה לא יודע..

http://www.103.fm/programs/Media.aspx?ZrqvnVq=ELJJGH&c41t4nzVq=EE

Hyundai Tucson Prime 2.0– הבחירה של האישה..

Kia Niro Plug In - כי שומרים על הסביבה

פורסם
מדוע אני בתור נהג חדש שלא מתפרע עם הרכב ומעולם לא עשה תאונה (לא עלינו) צריך לשלם תעריף ביטוח מופקע? במה אני אשם שיש פרחחים בקבוצת גיל 17 - 24 שקונים גרוטאה עם צמיגים יבשים ובמקום לשפץ את הרכב משקיעים כסף במערכת ואגזוז לחץ? אתה יכול להיות גם הרוכב הכי מנומס בארץ. אבל זה לא משנה את העובדה שרוב הרוכבים לא כאלה ומעורבים בלא מעט תאונות.

אבסורד היחיד כאן זה המשחק שאתם עושים עם הסטטיסטיקה.

בוא נסכם:

1. כן, אתכם דופקים מהר.

2. היום זה אתה וגם מחר זה אתה.

כי אתה נהג חדש!

שזה אומר:

אין לך ניסיון, אתה צעיר, אתה לרוב עם שיקול דעת של צעיר ולכן אתה מועד יותר לתאונות.

זה ידוע וזה ככה בכל כלי רכב.

באותה מידה זה צריך להיות ככה בדו גלגלי ואני לא חושב שיש אחד שלא יסכים איתי.

מה אתה חושב שמהרגע שעלית לכביש תשלם תעריף של מישהו שנוהג כבר חמש שנים ללא תאונות?

נראה לי שאין לך סבלנות לגדול קצת ואתה מאלה שחושבים שמגיע להם הכל.

ההבדל בינך לבין האופנוענים, זה שאתה תשלם למשך תקופה קצרה קצת יותר, ואז אם לא יהיו לך תאונות, תשלם נורמלי וכמו כל נהג עם ותק, ועם האופנוענים זה לא ככה, הם ימשיכו לשלם סכומים גבוהים ביותר גם אחרי שנים.

לסיכום, קודם תגדל, תראה שאתה ראוי, ואז תשלם ביטוח חובה נמוך יותר ואל תתבכיין כמו ילד קטן שאתה משלם אלף שקל יותר (לנהג חדש) שזה עדיין יותר זול ב2000 ש"ח, ממחיר הביטוח לאופנוע מעל 500 סמ"ק לאחד עם ניסיון של 8 שנים.

גילעד

:turn-l:מכונאי וחשמלאי אופנועים מוסמך :turn-l:

פורסם
את הבורות וחוסר הידע שלך בתחום הדו גלגלי הפגנת בתגובות הקודמות שלך, דברים חסרי ביסוס ולרוב חסרי טעם.

מציע לך כאחד שאין לו מושג קלוש על מה הוא מגיב לשמוע את טל שביט בתוכניתו של גבי גזית ולהבין כמה אתה לא יודע..

http://www.103.fm/programs/Media.aspx?ZrqvnVq=ELJJGH&c41t4nzVq=EE

זה מצחיק שבור ועם הארץ עוד מעיז לקרוא לי בור. בן כמה אתה ילד? 12? ככה זה מרגיש.

פורסם
americium אתה כבר גולש לתגובות מגעילות, אתה אוהב לסכסך בין חברי קארספורום לאופנוענים. תחסוך זאת מאיתנו בבקשה.

בנוסף, אשמח אם תפסיק לדבר בכל גובה שאתה רוצה, עלאק "תאמינו לי שאני וחברי לכביש שנוהגים במכוניות נצטרף אליכם ונפקוק את הכבישים עם מכוניות וגם עם משאיות".

נהיית לי דובר של נהגי הרכבים בארץ?

סתם שאלה, היית אופנוען בעבר שאתה מדבר ככה?

אולי יצא לך להרגיש איך זה להיות אופנוען?

שיהיה לך גם מבט של אופנוען (Point Of View) דבר איתי.

התגובות שלי לא מגעילות ואני לא מחפש לסכסך בין אף אחד. להיפך, אם כבר מישהו מנסה לסכסך זה אתה, בין נהגי הדו"ג לבין נהגי המכוניות בארץ, באמצעות העובדה שאתה מנהל מאבק נוטעה ומטעה מיסודו. אני עדיין מחכה לתשובה שלך, בתור אחד מקברניטי המאבק, או לפחות כך אתה מצייר את עצמך, מדוע אני, שמממן כבר היום 25 אחוזים מהביטוח שלך, צריך יהיה מחר לממן יותר? רק כי אתה דורש שיפחיתו את עלות הביטוח שלך? הרי ברור לך שאם לא תציע למדינה הצעה לפשרה, כחלק מהמאבק, הפתרון המהיר שלהם יהיה לקזז לך ולהעלות לי.

ובבקשה, אל תיתן לי את התשובה המטופשת של "כי אנחנו חוסכים פקקים ומזהמים פחות את האוויר ואם יעלו את המחירים, נעבור למכוניות ואז לא אתה ולא אני לא נגיע ליעדינו". זו תשובה אידיוטית ומטומטמת שלא מצליחה לשכנע אותי למה המשכורת שלי צריכה לממן את הביטוח שלך האופנוע שלך.

פורסם
ובבקשה, אל תיתן לי את התשובה המטופשת של "כי אנחנו חוסכים פקקים ומזהמים פחות את האוויר ואם יעלו את המחירים, נעבור למכוניות ואז לא אתה ולא אני לא נגיע ליעדינו". זו תשובה אידיוטית ומטומטמת שלא מצליחה לשכנע אותי למה המשכורת שלי צריכה לממן את הביטוח שלך האופנוע שלך.

הוא אולי לא ייתן אבל אני כן.

הם חוסכים לנו מקומות חנייה יקרים, פקקים, זיהום ועוד.

שלא יעלו לנו תעריפים ולא להם.

המאבק מוצדק נקודה.

רק מי שצר אופקים ייראה אותו אחרת.

עידן

צרפתיה שגורמת לך לחייך :-D

סקס סמים ואריה שאוהב סולר

פורסם
זה מצחיק שבור ועם הארץ עוד מעיז לקרוא לי בור. בן כמה אתה ילד? 12? ככה זה מרגיש.

אתה בור מוחלט בנושא הזה כפי שמעידות כל התגובות שלך , זה לא מונע ממך להשתלח בכל אילו אשר ניסו להפנות אותך למקורות מידע על מנת להבין את הנושא ולהגיב לאחר שיש לך ידע מינימאלי בנושא.

אתה ממשיך להגיב באותה בורות ויהירות , ללא כל ידע רלוונטי בנושא.

אכן תגובתך היא של ילד זה חוטם.

וכמו שרבים כבר אמרו לך בשירשור הזה, אין פשוט עם מי לדבר ובזה אני מסיים את ההתיחסות לילד אשר מגיב ללא ידע .

פורסם
הוא אולי לא ייתן אבל אני כן.

הם חוסכים לנו מקומות חנייה יקרים, פקקים, זיהום ועוד.

שלא יעלו לנו תעריפים ולא להם.

המאבק מוצדק נקודה.

רק מי שצר אופקים ייראה אותו אחרת.

עידן

יפה אמרת !!

פורסם

CX25GTI, התגובות שלך מוכיחות את טענתי בכל פעם מחדש. אתה כמו הילדים הקטנים ששרים "הכול עובר עליך וקקה בידיך". הכתבות היחידות שהפנו אותי אליהן מסתכמות באותה תשובה בנאלית שאני שומע בכל פעם מחדש. ציפיתי לתומי שיקום הצדיק בסדום ויסביר לי מה אתם רוצים להציע למדינה, כך שמצד אחד לא תעלה לכם את הביטוח אך מצד שני גם לא תייקר את שלי. אבל לכולנו שזה לא יקרה, כי כמו בכל מטבע, צד אחד מנצח והשני מפסיד. אתם רוצים לנצח ושנהגי המכוניות יסבלו, כי גם ככה הם "אשמים בכל הרעות במדינה". אם כך, כפי שאמרתי, מאחל לכם הפסד צורב וכואב. ממני, לא תקבלו תמיכה.

פורסם
CX25GTI, התגובות שלך מוכיחות את טענתי בכל פעם מחדש. אתה כמו הילדים הקטנים ששרים "הכול עובר עליך וקקה בידיך". הכתבות היחידות שהפנו אותי אליהן מסתכמות באותה תשובה בנאלית שאני שומע בכל פעם מחדש. ציפיתי לתומי שיקום הצדיק בסדום ויסביר לי מה אתם רוצים להציע למדינה, כך שמצד אחד לא תעלה לכם את הביטוח אך מצד שני גם לא תייקר את שלי. אבל לכולנו שזה לא יקרה, כי כמו בכל מטבע, צד אחד מנצח והשני מפסיד. אתם רוצים לנצח ושנהגי המכוניות יסבלו, כי גם ככה הם "אשמים בכל הרעות במדינה". אם כך, כפי שאמרתי, מאחל לכם הפסד צורב וכואב. ממני, לא תקבלו תמיכה.

אתה צודק, כל המגיבים פה אשר הפנו אותך למקורות מידע כולם טועים, השמש זורחת רק אצלך.

פורסם

אתה גם ככה לא תתן תמיכה גם אם ננסה לשכנע אותך.

אם היתה חושב לתמוך היתה עושה את זה בלי שישכנעו אותך.

ועוד משהו, אם רוב האשמה בתאונות של דו"ג היא של מכוניות אז הנה הסיבה למה ביטוח המכוניות צריך לעלות במעט.

אם אתה לא רוצה עונש קולקטיבי אז אפשר לעשות השתתפות עצמית במקרה של תאונת דו"ג.

אם האשמה היא על נהג המכונית - הוא ישלם, ואם על נהג האופנוע - אז הוא ישלם.

ככה אף אחד לא מקופח, ואלה שכן נוהגים בסדר לא משלם מחירים ביזיוניים.

גילעד

:turn-l:מכונאי וחשמלאי אופנועים מוסמך :turn-l:

פורסם

תגובה לא לעניין בכלל.

אם היית שר התחבורה או שר האוצר לא היה אפילו אחד עם דו"ג בארץ.

ועדיין לא ענית לי על השאלה, היה בבעלותך דו"ג?

"אמור לי מי הם חבריך ואומר לך באיזה מכונית אתה נוהג." -הנרי פורד.

"הרי את מגודשת לי במפתח זה כדת פורשה וישראל".

פורסם

1: גלובס: חולדאי לצד הדו-גלגלי

2: ובנוסף רקע היסטורי שעדיף שתדעו:

כתב: scootermen

את חוק הפלת"ד לא ניתן להבין ללא כמה מילים על הרקע ההיסטורי לחקיקת החוק ועל הרפורמה שהונהגה בו בסוף שנות התשעים.

חוק הפלת"ד נחקק בשנת 1975 על רקע של כאוס בנושא הבטחת טיפול רפואי, פיצוי על נזק והבטחת מקור קיום לנפגעי תאונות דרכים. עד חקיקת חוק זה לא היה קיים מקור המבטיח פיצוי לנפגע תאונת דרכים, בהעדר חוק ביטוח בריאות ממלכתי (נחקק רק ב-1994) גם לא הובטח מקור כספי למימון הטיפולים הרפואיים.

עד לאותו מועד היכולת לתבוע פיצוי הייתה על פי פקודת הנזיקין המחייבת הוכחת אשמה מצד הפוגע. התוצאה הייתה הליכים משפטיים ארוכים ויקרים אשר סתמו את בתי המשפט, ולעיתים בסופם מצא עצמו הנפגע ללא יכולת לפרוע את נזקו בשל העדר אשמה.

חוק הפלת"ד

על רקע זה נולדה היוזמה לחקיקת הפלת"ד (ח"כ דאז משה שחל) אשר נועד לפשט את ההליכים המשפטיים ולהבטיח מקור פיצוי לכל נפגע.

החוק כלל כמה עקרונות יסוד:

1. כל רכב בישראל יחויב ברכישת ביטוח חובה - בכיד להבטיח שלא יהיו מחוסרי ביטוח.

2. אחריות מוחלטת - הזכות לפיצוי היא לכל תאונת דרכים ללא קשר להוכחת אשם או אשמה בכדי לפשט הליכים משפטיים ולזרז את מתן הפיצוי.

3. העדר אשמה - כל נהג תובע את הפוליסה שלו בכדי למנוע הוצאות על תהליכים משפטיים הדדים ולהבטיח פיצוי גם במקרה בו הפוגע חסר ביטוח.

החוק הבטיח לכל נפגע כיסוי חסר תקדים בהיקפו לעומת המקובל עד אז וגם בהשוואה למקובל במדינות אחרות בעולם אפילו כיום. החוק הבטיח פיצוי על הוצאות רפואיות, אובדן כושר השתכרות, פיצוי על נזק שאינו ממוני (כאב וסבל למשל) ובהתאם לפסיקה המאוחרת גם פיצוי בגין "שנים אבודות".

על מנת לממן את הכיסוי הנרחב נקבע מבנה תעריפים דיפרנציאלי בו רכבים יקרים (לפי נפח מנוע, שנת ייצור, וסוג רכב) משלמים פרמיה יקרה בהרבה לעומת רכבים אחרים בהנחה שבאופן זה בעלי יכולת יממנו את הכיסוי הביטוחי למעוטי יכולת.

חברת אבנר

על מנת להפעיל את החוק הוקמה חברת אבנר (בבעלות כל חברות הביטוח) שהייתה הגוף היחיד בישראל הרשאי להנפיק תעודות ביטוח חובה. הפוליסות היו משותפות באופן בו אבנר נשאה בעלות של 70% מהתביעה (ומההכנסות) וחברת הביטוח ששווקה את הפוליסה הייתה שותפה ב-30%.

העובדה כי הייתה רק חברה אחת הפעילה התחום - אבנר יצרה מונופול. אומנם התעריפים היו מפוקחים על ידי המפקח על הביטוח, אבל אבנר הראתה שנה אחר שנה גידול בעלויות ובתשלומי הפיצויים באופן שחייב את המפקח להעלות בעקביות את מחירי הפוליסות. על רקע זה החל המפקח על הביטוח ליזום רפורמה בביטוח חובה אשר תכניס תחרות לענף.

בג"צ "אליהו"

באותה תקופה חברת הביטוח אליהו נהגה לסנן מבוטחים באופן אגרסיבי באופן שתיק המבוטחים שלה כלל מבוטחים איכותיים הממעטים לתבוע, אולם הרווח שנוצר לה ממיעוט תביעות בחלקה (30%) הואפל על ידי חלקה באבנר. חברת אליהו פנתה למפקח בתביעה כי יתיר לה להנפיק פוליסות באופן עצמאי ולא באמצעות אבנר, כשהמפקח סירב פנתה חברת אליהו לבג"ץ. בג"ץ זה זירז את הרפורמה.

הרפורמה בביטוח חובה

במטרה להתמודד עם שליטת אבנר על מחירי הביטוח כפי שתואר לעיל, יזם המפקח על הביטוח רפורמה בביטוח חובה שעקרונותיה היו:

1. פירוק אבנר ויצירת תחרות בין החברות על מבוטחים ועל מחירים.

2. התאמת מחיר הפרמיה לסיכון של המבוטח.

הרפורמה שעברה בחקיקה בשנת 2000 לא שינתה את עקרונות החוק למעט פירוק אבנר, ביטול המחיר האחיד, ויצירת תחרות על מחירים.

בעקבות הרפורמה מרבית הנהגים בישראל משלמים תעריפים נמוכים לעומת התעריפים ששררו בתקופת אבנר ובהקשר זה הרפורמה השיגה את מטרותיה.

הבעיות ברפורמה וההשלכות על רכב דו גלגלי

* כאמור לעיל חוק הפלת"ד מעניק לכל נפגע תאונת דרכים בישראל, לרבות נפגעים שאינם משלמים ביטוח כהולכי רגל ורוכבי אופניים, כיסוי ביטוחי רחב בהשוואה לכל מדינה אחרת. טרם הרפורמה כל עוד היה קיים תעריף מרכזי אשר לקח בחשבון את היכולת של הנהג לממן את הביטוח, נקבעו תעריפים שפחות או יותר התאימו ליכולת הנהג לשאת בנטל הביטוח ולרכוש את הביטוח שהינו חובה על פי חוק. על מנת שחברות הביטוח לא יפגעו באוכלוסיות רגישות (פריפריה, מיעוטים ועוד) קובע המפקח על הביטוח את הפרמטרים על פיהם ניתן לתמחר את הפרמיה. באופן כזה גם אם משפחות גדולות, לצורך הדוגמא בלבד, נוטות להפגע ולתבוע יותר מכלל האוכלוסייה אסור לחברת הביטוח לכלול קריטריון זה בתמחור הפוליסה. ועדין אחת מתוצאות הרפורמה הוא גידול במספר המבוטחים שחברות הביטוח מסרבות לבטחן והן מופנים לפול הדורש מהם מחירים יקרים.

* המנגנון של העדר אשמה מביא כי רכבים או נהגים הנוטים להיפגע אך ממעטים לפגוע באחרים (אופנועים למשל) ידרשו לשלם פרמיה הכוללת את הסיכון להיפגעות מרכב אחר. בכדי להתמודד עם סיכון זה נקבע מנגנון הנקרא "הסכם חציה" הקובע את שיעור הנזק שיש להחיל על הרכב הפוגע.

בתיקון לחוק נקבע כי שיעור החצייה באופנועים יעמוד על 75/25% באופן בו 75% מעלות התאונות המערבות יושתו על הרכב האחר, מאז התיקון לחוק מנסה המפקח על הביטוח לבטל את התיקון בכל דרך אפשרית.

* היקף הפוליסה הרחב מייקר את הפוליסה למחירים יקרים בהשוואה למדינות מערביות, טרם הרפורמה היו קיימים מנגנונים שהבטיחו כי הכיסוי יהיה בהישג ידו של כל נהג ללא קשר להכנסתו. לאחר הרפורמה נוצרו קבוצות נהגים (ואופנוענים הם דוגמא בולטת) שאין ידם משגת לממן את מחיר הפוליסה הנדרש.

ביטוח חובה הוא חובה לפי חוק, בלעדיו אסור להשתמש ברכב, מי שאין ידו משגת לשלם את התעריף נמנעת ממנו האפשרות להשתמש ברכב.

* ביטוח חובה בדומה לביטוחים אחרים מביא להתחלקות לא פרופורציונליות של הסיכונים. אחוז קטן (מתחת ל-20%, אין לי את הנתונים המדויקים) אחראי לחלק הארי של סכום הפיצויים המשולם (למעלה מ-80%). בקבוצות אוכלוסייה גדולות עודף הסיכון של "נהגים מסוכנים" נמהל במספר המבוטחים הגדול ולכן הסיכון כמעט ואינו מורגש במחיר הפוליסה. באופנועים בשל הקבוצה הקטנה יחסית מספיק מספר קטן של תביעות מעל הממוצע (סכום או מספר) על מנת להביא להתייקרות בשיעור ניכר אצל כל הרוכבים למרות שרובם המכריע כמעט אינם נושאים עודף סיכון לחברות הביטוח. העובדה כי מדובר בקבוצה קטנה יחסית של מבוטחים מביאה להתייקרות בשיעורים ניכרים לכלל אוכלוסיית הדו-גלגלי ללא קשר לסיכון.

* בשנת 2001 במטרה לתקן את העיוות במחירי הביטוח של רכב דו גלגלי, קבעה הכנסת כי שר האוצר רשאי להעמיס על פוליסות ביטוח חובה עד 8% שייעודו לתיקון העיוות במחירים אלו. מנגנון זה שנקבע בחקיקה לא הופעל שכן המפקח על הביטוח נתלה בניסוח "עד 8%" וקבע את שיעור העמסה על 0%.

אם היה פעיל אותו, לא היה סופר הפסדים.

אופנוען

פורסם

קראתי עכשיו את 37 הטוקבקים שפורסמו וסחטיין על הטוקבקים שם, אני ממש שמח לראות את המודעות של האנשים.

הציבור אינו מטומטם, אולי הציבור ישלם כי יחילו עליו את זה כחוק, אך הפעם נשבר המושג "הציבור מטומטם ולכן הציור משלם".

כל הכבוד לכל הרוכבים ולכל הנהגים התומכים באשם הם, תודה רבה על תמיחתכם!

הנה אור דרך אולי למאבק חברתי אמיתי ראשון כנגד עיוות מסויים בישראל.

אני באמת חושב שיורדת לי דמעה מנוכח ליכוד הציבור.

אופנוען

• תוכן חדש...