Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5939 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
תגיד אתה מחרבן שקלים או מה?

אצלך שמדובר על אחרים אתה מוכן שישלמו 200 ש"ח נוספים כל חודש, אבל שאתה צריך לשלם עוד 800 לשנה כי אתה נהג צעיר אתה בוכה כמו תינוק שלקחו לו את המוצץ.

אתה צריך להסתכל במראה לפני שאתה קורא למישהו אגואיסט כי אז תראה מה זה אגואיסט.

אה ואם פוטנציאל הפגיעה הוא הרבה יותר גדול לרוכב אופנוע, אז למה שאתה לא תשלם פי ארבע ביטוח חובה כי אתה יכול לקחת עוד ארבע אנשים איתך ולהפוך את כולם לנכים בתאונה (שלא נדבר על מה קורה אם נכנסת ברכב עם עוד נוסעים), וזה עולה המון לחברות הביטוח אה?

גילעד

א. אני לא בוכה. אני מציין. הבכיינות כאן שלכם.

ב. כי הסיכוי שאני אהפוך ארבע אנשים לנכים נמוך משמעותית מהסיכוי שאתה תהפוך לנכה בגלל מכה עם המראה או החלקה על כביש רטוב.

• תגובות 218
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
א. אני לא בוכה. אני מציין. הבכיינות כאן שלכם.

ב. כי הסיכוי שאני אהפוך ארבע אנשים לנכים נמוך משמעותית מהסיכוי שאתה תהפוך לנכה בגלל מכה עם המראה או החלקה על כביש רטוב.

מה אני אגיד לך.... אתה ממש ילד, ממש ילד!, אתה רואה את עצמך ולא אף אחד אחר.

אבל עזוב, אני אולי אשלם 60 שקלים יותר לחודש, אבל לא מדובר בי, מדובר באותו נהג צעיר יצטרך לשלם 6K ובגלל אותם 6K הוא לא יקנה את הקטנוע/אופנוע ראשון שלו, כל הענף ידעך, לי אישית בסופו של דבר לא יהיה למי למכור את הקטנוע, לאותו מוסך לא יהיה למי לתקן את הקטנוע.... אותו בעל מוסך יפטר עובדים, כי אין מספיק עבודה... זה גלגל שמתגלגל.. זה לא נגמר ומתחיל בי.

פורסם

כל הקטע הוא, שרוב נהגי המכוניות, אלה שלא מגיבים כאן, בתכלס מבינים שבעולם הגיוני, מדינה צפופה כמו שלנו צריכה קטנועים למחייה.

אנשי הרכב הם לא אנשים טיפשים, מעט מהם כן, הם אלה שמתנגחים כאן.

קישור לראיון של טל שביט מול דוברת האוצר לא מצאתי, אך כשנשאלה האם לאחר העלאת הביטוח לדו-גלגלי תוריד את "סבסוד" המאה ש"ח מביטוח המכוניות, ענתה שלא תוריד.

תבינו שמאכילים אתכם בהסתה כנגד ציבור הרוכבים.

טקטיקת גרילה פשוטה, "הפרד ומשול"

בזה מצליחים יופי יופי לפלג את העם שאזרח אחר ירצה ברעת אזרח אחר.

שאפו לכם המתריסים מנגד.

אגב, אני רוצה להציג למתריסים מאמר של בני ברק מחודש אוגוסט השנה: http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3760807,00.html

עכשיו תאמר לי אם אתה מסבסד מישהו או רק את המשכורות השמנות של חברות הביטוח.

ואם יש לך סאן רוף, נתקלתם כבר בחידוש הטסט כשביקשו ממכם להמציא אישור לסאן רוף לרכב מאמצע שנות ה-90 פתאום ככה סתם, כאילו פתאום הסאן רוף אינו תיקני?

עוד דרך למרר את חיי האזרח ולגבות ממנו קומיסיון? אני חושב שכן: http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3786693,00.html

ואתם חושבים שיום אחד יתנו לכם באמת תחבורה ציבורית להתמודדים עם הפקקים שהם מייצרים? http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3785759,00.html

והטפלת המים, הרי המצאה ישראלית זו, למה עד היום לא מטפילים מים?

ולמה הסכם המים עם טורקיה נפל רק כי היה חורף אחד גשום אז לפני 4 שנים?

אבל עכשיו כשצריך מים, במקום להתחיל עם תהליך ההטפלה, שנעצר רק בשלב החתימות באוצר לצורך מימון, יותר היה קל להטיל "קנס" לצרכני המים, שוב האזרח... אשם!

תמיד האזרח צריך להרגיש אשם, ובמקום לתת לחייך להיות טובים יותר, תמיד תרגיש אשם, ותמיד תשלם קנסות=עונשים.

ותעשו לי טובה, תקראו את מספר הכתבות שהצלחתי לאתר את קישוריהן לפני שאתם עונים לי.

כי מה שהאוצר עושה למעלה, זה לא למען אזרחי ישראל, אל תהיו תמימים.:shock:

אופנוען

פורסם

jalaad שיחקת אותה עם הקישורים.:-)

נהגי המכוניות במיוחד חובבי המכוניות המושבעים לא יודעים עד כמה העלאת הביטוח שלנו יהיה קריטי עבורם.

ב-1 בנובמבר ייקבע האם מדינת ישראל הולכת בטוב או ברע.

בטוב - ניטרול העלאת התעריפים ואף הורדתם (שינוי חקיקה למיניהם), הפקקים התקצרו, יהיה אפשרות למצוא חנייה יותר בקלות וכמובן לחובבים שכאן יהיה אפשר לאן "ללחוץ".

עסקי הדו"ג בענף יירשמו רווחים טובים, סטודנטים יוכלו לממן את הביטוחים וגם יהיה ביקוש לעובדים חדשים בענף.

ברע - הפקקים ייתחילו להתארך וגם למצוא חנייה יהיה פרוייקט בפני עצמו, הסיכויים למצוא חנייה בבוקר שואפים לסיכויים לזכייה בלוטו.

ושלא נדבר על שאר ההשלכות והנזקים ההיקפיים שיהיו בסדר גודל ענקי עם הזמן.

בקיצר, אותם המתנגדים, עצם זה שאתם נגד אומר שהחלטתם לירות בעצמם ברגל.

ותפסיקו להעלות את הנושא "תחבורה ציבורית" כי בישראל של שנת 2009 זאת לא נקראת "תחבורה יעילה" והיא רחוקה מאוד מלהיות...

"אמור לי מי הם חבריך ואומר לך באיזה מכונית אתה נוהג." -הנרי פורד.

"הרי את מגודשת לי במפתח זה כדת פורשה וישראל".

פורסם
נכון לעכשיו כל מה שאני רואה זה אנשים בוגרים, שמתרגשים מטרול. בכל מקרה. יש לך מושג מה אומר לסטודנט תוספת של 800 ש"ח בשנה? 800 ש"ח זה אצלי (סטודנט לעיצוב) תוכנה לעיצוב שעולה 99$, זה עדשה נוספת למצלמה שלי, שתעשה הבדל מהותי בהגשות שלי. זה 8 פיתוחים שנדשרים הגשת עבודה (פוסטר על קאפה). בקיצור נכון לעכשיו אתה מבלב את השכל, כנראה שניסיון בחיים האמיתיים אין לך, אחרת לא ייתה מזלזל ב800 ש"ח (שזה ל125 סמ"ק). מה עליי? יש לי רכיבה בין עירונית קבועה מאיזור השרון לאיזור חולון? אני מ-א-ו-ד רוצה לעבור לדו"ג ולא לנסוע כשעה וחצי כל בוקר ללימודים (אפילו יותר אם אני עולה רכבת [רבע שעה לרכבת, 25 דקות לארלוזורוב, 45 דקות מארלוזורוב לחולון באוטובוס])

בקיצור. אני מחזק את ידיהם של הרוכבים. מי ייתן ואני אצטרף אליכם ולא יצטרך להגרר עם העגלה שלי עד לשם. לשלם 1800 ש"ח רק על דלק כל חודש, ולא נכניס טיפולים, ביטוח, בקיצור. מה שיוצא יותר יקר מאופנוע/קטנוע.

רק שתבין, אצלי זאת תוספת של כמעט 2000 ש"ח! זה מטורף, אין לי דרך להשיג את הסכום הזה!

ומה לגבי הוצאות אחרות שיש לי כמו שכר לימוד?

רק שתבין שלאחרונה השתמשתי במסגרת של אבא שלי כדי לעשות ביטוח ואני משלם לו בנפרד כל חודש.

חנק...

פורסם
כל הקטע הוא, שרוב נהגי המכוניות, אלה שלא מגיבים כאן, בתכלס מבינים שבעולם הגיוני, מדינה צפופה כמו שלנו צריכה קטנועים למחייה.

אנשי הרכב הם לא אנשים טיפשים, מעט מהם כן, הם אלה שמתנגחים כאן.

ועל זה אומרים, מילים כמו חול ואין מה לאכול...

אז קודם כל תודה, שאתה קורא לי טיפש. זה ממש נחמד לשמוע את זה אחרי שאני מממן לך כרבע מהביטוח של הדו"ג שלך. עושה חשק לרוץ לבנק ולזרוק עליך ים של דולרים. אידיוט!

פורסם

מה נעשה שאתה מתעקש לצאת כזה.

מסבירים לך מראים לך הוכחות ואתה בשלך,

עזוב בוא תסביר לי, לא לכל העולם רק לי, מדוע אני שלא היו לי מעולם תאונות לא תבעתי את הביטוח ואני רוכב רגוע צריך לשלם 4700 ש''ח על משהו שלא עשיתי?

אם הייתה מדיניות צודקת הייתי משלם 1000 ש''ח, אם הייתי תובע את הביטוח הייתי משלם 2000, תובע עוד פעם משלם 3000 כך הלאה והלאה כמו שקורה בעולם המכוניות, מדוע פה אני צריך לחכות לגיל 60 כדי שיורידו לי את הביטוח ב 6% איפה הצדק?

"הסטטיסטיקה הרשמית חושפת כי נהגי מכוניות ותנאי כביש בעייתיים, הם הגורמים לחלק משמעותי מתאונות הדרכים הקטלניות ב-2010 בהן היו מעורבים רוכבי דו-גלגלי". ynet

פורסם
ועל זה אומרים, מילים כמו חול ואין מה לאכול...

אז קודם כל תודה, שאתה קורא לי טיפש. זה ממש נחמד לשמוע את זה אחרי שאני מממן לך כרבע מהביטוח של הדו"ג שלך. עושה חשק לרוץ לבנק ולזרוק עליך ים של דולרים. אידיוט!

דיי! אתה באמת סתום או שאתה עושה את עצמך?!

הביאו לך הוכחות שתחבורה ציבורית היא לא יעילה ודו"ג הרבה יותר למצב שישראל נמצאת בו...

הביאו לך הוכחה שחברות הביטוח לא מפסידות מהקרן אלא רק רק מהרווח העצמו למרות שהם מרוויחות כיום יופי טופי...

ראית בעצמך שהרבה אנשים העיתונאות הרכבית והדו"ג התייצבו כי הם מבינים בזה (כמו טל שביט שפעיל מאוד בתחום)...

ועדיין אתה עיוור למציאות?!

פורסם

סמיילי, עזוב, חלאס. אתה נותן סתם עוד חומר למדורה שיכלה לדעוך מזמן.

יעלו את הביטוח? מילא, אני כבר יודע למה לעבור. אני יקנה בעזרת הבנק את הF-350 הישן של אבא. ולא תהיה לי בעיית חנייה. אני יהיה גבוה מעל עננת העשן שהפחונים שהרבה סטודנטים יסעו בהם, לצערי, אמהות חד הוריות שלא יוכלו להמשיך להחזיק את הקטנוע שלהם שמביא אותן לעבודה כל בוקר, יאלצו לקנות רכב מצ'וקמק שעלות התחזוקה השוטפת שלו שווה לקטנוע שנת 2000 כל חודש.

ביננו? הרי אדון אמריקיום ו לב יחייכו שכשיעלו לכם את הביטוח (למרות שלהם לא ירידו כלום, או 50 ש"ח פחות whatever). אחרי היום הזה, כשהילד שלהם (בהנחה שמישהו מהם גר באיזור גוש דן) יחלה באסטמה עקב זיהום שעלה דרסטית עקב כניסה של עוד 20000 מכוניות (ואני נחמד, כן?) לאיזור גוש דן, כשלא תהיה חנייה שכהם יבואו עם החברה/אישה להצגה בבית לסין, כי אפילו דיזינגוף, החניון הכי גדול באיזור 1 בתל אביב יהיה עמוס לעייפה. אז, הם יזכרו. לא יעזור מה נגיד, הדעה שלהם תהיה מנוגדת לשלך רק בגלל שהיא שלך, כי אתה "עוקץ" אותם. לא חברות הביטוח, לא הממשלה אלא אתה. אתה לא מבין באיזה זכות בכלל אתה נוהג על כלי דו"ג? מה כולה רצית להגיע לעבודה ביעילות? לתת איזה דו"ח לנס הרים בסופ"ש? גם כשיגיע היום שבו יאושר הספורט המוטורי בארץ וחברות הביטוח יעוטו על הנושא ויפציצו מחירים, הם יגידו שזה בסדר, כי ספורט מוטורי יעודד נהגים צהירים לחקות את נהגי המירות האהודים עליהם.

עזוב שטויות, בוא, אני מזמין אותך לבירה, את האנרגיות שלך שמור למחר, גם בשבילי. אולי בכנסת מישהו יקשיב לך, פה הם ישבו ומשיכו להתלונן.

Mazda diesel rat in the making

Stay tuned

פורסם
סמיילי, עזוב, חלאס. אתה נותן סתם עוד חומר למדורה שיכלה לדעוך מזמן.

יעלו את הביטוח? מילא, אני כבר יודע למה לעבור. אני יקנה בעזרת הבנק את הF-350 הישן של אבא. ולא תהיה לי בעיית חנייה. אני יהיה גבוה מעל עננת העשן שהפחונים שהרבה סטודנטים יסעו בהם, לצערי, אמהות חד הוריות שלא יוכלו להמשיך להחזיק את הקטנוע שלהם שמביא אותן לעבודה כל בוקר, יאלצו לקנות רכב מצ'וקמק שעלות התחזוקה השוטפת שלו שווה לקטנוע שנת 2000 כל חודש.

ביננו? הרי אדון אמריקיום ו לב יחייכו שכשיעלו לכם את הביטוח (למרות שלהם לא ירידו כלום, או 50 ש"ח פחות whatever). אחרי היום הזה, כשהילד שלהם (בהנחה שמישהו מהם גר באיזור גוש דן) יחלה באסטמה עקב זיהום שעלה דרסטית עקב כניסה של עוד 20000 מכוניות (ואני נחמד, כן?) לאיזור גוש דן, כשלא תהיה חנייה שכהם יבואו עם החברה/אישה להצגה בבית לסין, כי אפילו דיזינגוף, החניון הכי גדול באיזור 1 בתל אביב יהיה עמוס לעייפה. אז, הם יזכרו. לא יעזור מה נגיד, הדעה שלהם תהיה מנוגדת לשלך רק בגלל שהיא שלך, כי אתה "עוקץ" אותם. לא חברות הביטוח, לא הממשלה אלא אתה. אתה לא מבין באיזה זכות בכלל אתה נוהג על כלי דו"ג? מה כולה רצית להגיע לעבודה ביעילות? לתת איזה דו"ח לנס הרים בסופ"ש? גם כשיגיע היום שבו יאושר הספורט המוטורי בארץ וחברות הביטוח יעוטו על הנושא ויפציצו מחירים, הם יגידו שזה בסדר, כי ספורט מוטורי יעודד נהגים צהירים לחקות את נהגי המירות האהודים עליהם.

עזוב שטויות, בוא, אני מזמין אותך לבירה, את האנרגיות שלך שמור למחר, גם בשבילי. אולי בכנסת מישהו יקשיב לך, פה הם ישבו ומשיכו להתלונן.

כל מילה בסלע :mm_yeah:

פורסם

שלי יחימוביץ' לשר האוצר:

1. השוואות בינלאומיות מצביעות על תעריפי ביטוח גבוהים מאד בישראל ביחס למדינות המערביות. מדוע בוחר משרדך לבצע העלאה נוספת בתעריפים? מהי התייחסות משרדך לנתונים השוואתיים אלה?

2. האם מטרת משרדך היא להפוך את הרכיבה על כלים דו-גלגליים לאפשרות העומדת רק בפני אנשים אמידים?

3. האם התייעץ המפקח על הביטוח עם שר התחבורה בטרם גיבש את החלטתו? מהן ההשפעות הכלל-תחבורתיות שהמפקח על הביטוח הביא בחשבון בהחלטתו?

4. מהו הפתרון התחבורתי אותו ייתן משרדך למי שלא יוכל להרשות לעצמו להחזיק כלי דו-גלגלי בשל העלאת תעריפי הביטוח?

5. המפקח על הביטוח טוען כי "המהלך יקטין את הסבסוד של האופנועים, המוטל כיום על כלל ציבור המבוטחים". כיצד יבטיח משרדך כי העלאת תעריפי הביטוח לרכבים דו גלגליים יביא לירידה בתעריפי הביטוח לשאר המבוטחים?

6. האם עצם החלטתו של המפקח על העלאת התעריפים אינה נוגדת את החלטת הממשלה מס' 4007 בנושא חלוקת נטל פיצויים בין מבטחים, שקבעה את "הסכם החצייה" שצריך להביא להפחתת תעריפי הביטוח לרבים דו-גלגליים?

7. מדוע מתקיים פער בתעריפי הביטוח של כ-40% בין רוכב יחיד שהוא תאגיד לבין רוכב יחיד שאינו תאגיד?

8. מדו"ח "היפגעות רוכבי אופנוע" שפירסמה הרשות הלאומית לבטיחות בדרכים (יולי 08) עולה שיחס התאונות המעורבות בין דו גלגלי לרכב אחר הוא מעל 80%. בדו"חות הפול מצויין כ-30%. מנין נובע פער זה? מה משמעות הפער מבחינת גובה התעריפים?

9. מאותו דו"ח עולה, כי מעורבותן של משאיות מעל 34 טון בתאונות קטלניות עומד על 7.5 לכל אלף משאיות לעומת 0.5 לדו גלגלי. כלומר - המשאית הורגת פי 15(!) מדו-גלגלי. למרות זאת, פרמיית הביטוח של משאית נמוכה משל קטנוע 125 סמ"ק לרוכב צעיר. מה ההסבר לכך?

10. נוכח התעריפים הקיימים בהם 25% מהרוכבים כבר היום אינם מבוטחים - האם לדעתך כתוצאה מההעלאה המתוכננת יגדל שיעור הלא מבוטחים? מהי השפעתם על כלל המשק?

11. על מנת לאזן תקציבית את הפול נדרש תשלום של 60 שקל מכל פוליסה (לפי 2.5 מיליון רכבים). מדוע לא נבחרה דרך פעולה זו?

12. על פי סעיף 5(1) בתקנות ביטוח רכב מנועי (הסדר ביטוח שיורי ומנגנון לקביעת התעריף), תשס"א-2001 למפקח סמכות לסבסד עד 8% את תיק הפול. נכון להיום הסיבסוד עומד על כ-4% בלבד. מדוע לא מגדיל המפקח את שיעור הסבסוד בכדי לאזן את הפול?

13. לפי נתוני משרדך, שיעור המבוטחים שבחרו באופציה של הנחה תמורת השתתפות עצמית היא אפסית. מדוע לא תינתן הנחה משמעותית יותר (למשל 50%) תמורת העלאה חדה בהשתתפות העצמית (למשל 20,000 שקל) שתוביל לכך שמספר משמעותי של רוכבים יבחר באופציה זו?

אופנוען

פורסם

אגב, אם כבר השוואת תנאים, מה דעתכם על להשוות את מס הקניה על דו גלגלי לזה של מכונית ? למה על זה אתם לא מתלוננים?

כמו כן ערכתי קצת בירור ,הכיסויים של הביטוח היותר זולים לכאורה במדינות אירופה הם פחותים משמעותית.

לדעתי ההירתמות של כל מיני חברי כנסת מהאופוזיצה לנושא הזה, זה לא באמת כי הנושא קרוב לליבם אלא עקב היותם אופזיציה המחפשת כלים לנגח את הממשלה בכל דרך אפשרית.

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם
אגב, אם כבר השוואת תנאים, מה דעתכם על להשוות את מס הקניה על דו גלגלי לזה של מכונית ? למה על זה אתם לא מתלוננים?

כמו כן ערכתי קצת בירור ,הכיסויים של הביטוח היותר זולים לכאורה במדינות אירופה הם פחותים משמעותית.

לדעתי ההירתמות של כל מיני חברי כנסת מהאופוזיצה לנושא הזה, זה לא באמת כי הנושא קרוב לליבם אלא עקב היותם אופזיציה המחפשת כלים לנגח את הממשלה בכל דרך אפשרית.

גם אני הייתי בכנסת, הבהרנו להם חד וחלק איפה אנחנו עומדים כרגע ואיפה נרצה לעמוד בעוד כמה ימים.

קודם כל ניטרול העלייה של התעריפים, אח"כ בהמשך הזמן דיון על הורדת תעריפי הביטוח...

אבל מה שחשוב כרגע הוא לעצור את העלייה המטורפת הזאת.

לגבי מס על דו"ג אין כל הבדל למעט מיסוי נמוך על קטנועי 125 בשורה תחתונה.

חוץ מזה, אנחנו יותר יעילים מאשר מכוניות על הכביש, הארץ שלנו היא קטנה וגם לכמות גדושה של רכבים היא לא מספיקה.

אם היית מדבר איתי על רכבים באירופה אז היינו מדברים בשפה אחרת אל בגלל שיש לנו ארץ קטנה אז עדיף לקדם שימוש בדו"ג במיוחד לעתיד בטווח הרחוק.

• תוכן חדש...