Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5940 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 218
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

שנהגים חולרות יפסיקו לפגוע ברוכבים הביטוחים ירדו לשנינו

רצית תשובה, קיבלת.

שניכם מסוג הנהגים שמפריע להם שהם תקועים פקקים אבל אין להם ביצים ללכת להוציא רישיון על אופנוע

אם מפריע לכם שיש רוכבים שלא נתקעים כמוכם בפקקים, אתם מוזמנים להוצא רישיון ולהתחיל לזוז בכביש.

האמת תגובה טיפשית שכזו לא כתבתי מעולם בפורום אבל זאת הרמה שלכם אז שיהיה.

"הסטטיסטיקה הרשמית חושפת כי נהגי מכוניות ותנאי כביש בעייתיים, הם הגורמים לחלק משמעותי מתאונות הדרכים הקטלניות ב-2010 בהן היו מעורבים רוכבי דו-גלגלי". ynet

פורסם

כשרוכבים יפסיקו לרכב כמו פרחחים בני 15 וישקיעו במיגון קצת יותר איכותי מקסדת פטרייה נדבר על תעריף ביטוח נמוך יותר. רואה? אפשר לסובב את זה גם לכיון השני.

פורסם

כשאופנוענים חולרות יפסיקו לחשוב שהם נינג'ות כי יש להם קטן, הביטוחים גם כן ירדו.

מתוך כל הסטטיסטיקות שהועלו פה, באחוזים- מה האחוז של אנשים שעובדים בשליחויות?

בגדול, אבחנה שלי מהכבישים, 99% מהמשתוללים זה נהגי שליחויות.

קשה לי להאמין שהם לא נפגעים יותר משאר האוכלוסייה של נהגי האופנועים.

אולי, פעם, אי שם בשנת 2896 , כשתהיה אכיפה נורמאלית של חוקי התנועה בארץ, וכשכל הבבונים שעל הכביש (גם בפחיות וגם בעטיפת ניילון...) ייכחדו, וישארו רק נהגים "נסבלים", יהיה היגיון להוריד את מחירי הביטוח. אבל כנראה שהמדינה תתערב, ותתן איזה שהוא מס אחר...

ליבי עם בעלי הקטנועים והאופנועים, זה מבאס תחת הקטע הזה, והלוואי שלציבור נהגי הפחיות היו את הבי3ים לעשות כזה קטע על מחירי הדלק (למשל, או המיסוי הירוק, או על מיסי הקנייה, או על דגמי הליסינג הלא בטיחותיים, או להפסיק לייבא את יונדאי לארץ:wink:).

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

מה הקשר לעבירות תנועה שדו"ג עושים לביטוח?

צריך לאכוף עבירות תנועה של כל כלי הרכב, גם דו"ג במקום לאכוף רק עבירות מהירות. אין לזה שום קשר לעניין הביטוח.

emotion of motion

פורסם

מה הקשר לעבירות תנועה?!...

בוא ואנסה להסביר לך מה הקשר.

1)בצע חיפוש על המילים "אופנוע" ו"עקף מימין בזמן פנייה ימינה" או שמאלה באותו הקשר. תתפלא כמה תוצאות תקבל. ותתפלא כמה אופנועים נפצעים כי נהג המכונית לא רואה אותם כי הם באים במהירות ובטוחים שאם יש להם קטן אז הם זריזים ויספיקו.

2)רק היום קרה לי שאני רואה קקנוע שבמקום להסתובב בכיכר כמו בן אדם פשוט עולה על המדרכה ועובר במעבר חצייה. חסך לו בדיוק 3 שניות, אבל היה עלול להיגמר רע אם לא הייתי צופה את זה מראש ועוצר למרות שהוא ביצע עבירה.

אלו רק 2 דוגמאות על קצה הלשון.

אז אל תשאל אותי שוב מה הקשר בין עבירות תנועה לביטוח, כי עבירות תנועה זה לא רק מהירות.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם
הבעיה היחידה שלי היא שאתם כן דואגים רק לעצמכם ואתם עושים את זה במסווה ובתרמית שהיום זה אתם ומחר זה אנחנו ואנחנו צריכים להגיד לכם תודה. זה פשוט שקר אחד גדול! בדיון הקודם ביקשתי מקברניטי המאבק להסביר לי מה ההצעה שלהם למדינה שתאפשר להשאיר את מחירי הביטוח שלהם כמו שהם ומאידך לא לפגוע במחיר שלי. מיותר לציין שעד היום לא קיבלתי תשובה, חוץ מאשר השתלחויות פרימיטיביות בי בגלל שאני נהג רכב שלא תומך במאבק שלכם.

קודם כל שלא יהיו טעויות - הרוכבים דואגים רק לעצמם. חד וחלק.

ובוא נניח שהם לא היו דואגים לעצמם, אז מי היה דואג להם, אתה ?

אין פה עניין של היום אני ומחר אתה, זו טענה חלשה. אבל בוא תנסה לרגע לחשוב ביזנס ותענה לי על השאלה הבאה, באופן של להיות חכם ולא צודק: מציעים לך כאן "עיסקה" שמשמעותה הכלכלית היא תן X כדי שלא תצטרך לשלם 2X. זכור שהמצב הזה לא נבחר ע"י אופנוענים או נהגים, כי אם נוצר באמצעות ראיית עולם וחקיקה מטופשת וחסרת-אחידות ואחדות כמו שכ"כ מאפיין את הממשלה והכנסת שלנו. אין כאן יוצא דופן, פשוט עוד מציאות ישראלית הזויה.

עכשיו תבחר, לשים את האגו בצד ולנסות להוציא את הטוב ביותר מהמצב כרגע, או ללכת עם הראש בקיר ולראות מה ישבר קודם, הקיר או הראש שלך...

אל תערבב ביטוח חובה וביטוח מקיף. שני ביטוחים נפרדים, שתי תביעות נפרדות. אל אחד יש השתתפות עצמית, על השני - לא. אם תרצה לקבל כאב וסבל על תאונה באוטו - הסכום יהיה זהה לסכום שיקבל אופנוען על החלקה קטנה על האופנוע, רק שנהגי רכב פשוט לא יודעים את זה.

סמיילי והשאר, אין מה לחפש תמיכה אצל נהגי רכב צבועים, שמצד אחד היו רוצים שאופנועים ייסעו כמו מכוניות, מצד שני רוצים שאף אחד לא יעמוד בנתיב שלהם בפקק, וכשאופנוע במקרה נוסע באופן חוקי - נכנסים איתו חופשי לאותו הנתיב, דוחקים אותו לשוליים ומזל שלא דורסים אותו (לפעמים כן), בלי לחשוב פעמיים בכלל. אם כל האופנועים היו נוסעים כמו מכוניות, היה בכי גדול ופקקים ארוכים לנהגים כבר יום, במרכז ולא רק במרכז, אבל הציבור הזה בממוצע מספיק מטומטם כדי לא להבין את הדברים האלה.

תרבות מוטורית זרה לעם הזה, והוא עדיין חי בבורות ודעות קדומות. הסברה לא תעבוד, לא בצורה הזאת. עם מקל ארוך וכבד מלמעלה - כן, אבל לצערינו, בינתיים אין מי שיעשה את זה.

כל מילה בסלע.

אלוהים נמצא בפרטים הקטנים :mmangel:

פורסם
אני מבין שמר מיכאל כרמי מעדיף להתעלם מקשתי, ולחזור על דבריו שוב, אז אני ארשה לעצמי לעשות זאם גם כן:

והנה. אני עדיין מחכה לתשובה.

כל הכבוד, אני מחזק את ידיו של שר האוצר, אפילו שהוא בובה של ביבי, על שלא נכנס לבריונות שלכם ולא הגיע לפגישה.

ביריונות?! על איזה בריונות אתה מדבר? אני הייתי בכל ההפגנות, לא הייתה שם שום בריונות, אפילו אליקו אלג'ם יו"ר מועדון האופנועים וגם מטה המאבק אמר שהוא בראש ובראשונה רוצה שלא יהיה אלימות. הוא הדגיש הרבה פעמים שלא להתעמת עם המשטרה וכך עשינו.

ותסלח לי, אם היית קובע פגישה ואותו אחד שהיה אמור להיפגש איתך לא היית כועס בהנחה ומדובר במשהו חשוב?

אפרופו, בגלל שאתה אחד ממנהלי HWzone, מכיר את השם "דב פרוהמן"?

ובכן צדקת, הוא מייסד אינטל ישראל והבנאדם רוכב ביום יום על אופנוע שטח.

ואחרי ששמעת את זה אני מצפה ממך שיותר אל תסקרו מוצרים של אינטל.

הרי מייסד אינטל ישראל הוא פושע לא?! כל רוכב לפי התיאוריה שלך הוא פושע לא?!

"אמור לי מי הם חבריך ואומר לך באיזה מכונית אתה נוהג." -הנרי פורד.

"הרי את מגודשת לי במפתח זה כדת פורשה וישראל".

פורסם

עכשיו עולים מחירי הביטוח לדו"ג ומחר יעלו מחירי הביטוח למכוניות.

בואו נבדוק קצת הסטוריה:

פעם הסולר היה זול והאגרה יקרה, אח"כ הסולר עלה והאגרה קצת ירדה והסולר עלה ועלה ועלה.

עברנו לגז ואז באה המכה גם על אלה שהסבו לגז.

עכשיו עברנו להיברידי - עוד 2-3 שנים יתווסך ה"קנס" על רכב הברידי.

המדינה בונה על X כסף שיכנס ממיסוי על דלקים למכוניות - לא יכנס מדלקים, אז הוא יכנס ממיסוי אחר על רכבים וכשהוא יכנס הוא יהיה יותר יקר.

האמת היא שאת נהגי הדו"ג זה לא כל כך יטריד, כנראה שהם לא יסעו על סולר, גז או היברידי ולכן גם לא תהיה להם סיבה להזדהות עם בעלי המכוניות. להיפך, אנחנו כבעלי דו"ג נשמח מאוד שבעלי מכוניות יחליטו לצמצם שימוש ברכב כיוון שאז פחות מכוניות ידחקו את רגלינו.

ככל שיהיו פחות מכוניות, יפחתו גורמי הסיכון לדו"ג ובאופן שכזה גם ירדו מחירי הביטוח.

ספק בצחוק, ספק ברצינות, קצת ציניות אבל גם מציאות.

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם

בנוגע לעיניין שאנו נפצעים וגובים דמי ביטוח, זוהי תשובה שנטחנה עשרות פעמים, אין גורם אשם כמו בביטוח מקיף וצד שלישי ולכן בלי קשר לאשם האמיתי, כל אחד בא בטענות לחברת הביטוח שלו.

הנה ציטוט של PUMI מפורום תפוז, קליל וקולע:

"אבל כשאתה עושה תאונה ופוגע בקטנועו

בעל הקטנוע לא בא לחברת הביטוח שלך בטענות שאתה לא יודע לנהוג. הוא פונה לחברת הביטוח שלו עצמו, ומשלם על הטעויות שלך.

על פי הפרסומים, המקור המרכזי האשם לתאונות גו-גלגלי זה רכבים אחרים.

זה אומר שאנחנו משלמים על הטעויות שלכם כשאתם לא נפגעים, ואנחנו כן.

אז איך זה צדק?

אם אני בא עם משאית, ועולה עליך כשאתה עומד בפקק, האם לדעתך זה הוגן שאתה תשלם שנה הבאה פרמיה גבוהה יותר כי זה בכלל לא אשמתך?"

סרטונים קצרים:

9334_143858329892_608854892_2428325_5326080_n.jpg

http://fullgaz.co.il/xpages/article.php?i=46829

אופנוען

פורסם

לכל מי שדואג לכיס שלו ו"לא משלם לנינג'ות המשוגעים"

כמו שכתבתי כבר בפועל כבר כיום כל מי שמשלם ביטוח חובה מממן את תוצאות הביטוח היקר לדו"ג.

איך? הינה הסבר

כל אדם שנפגע בתאונת דרכים זכאי לפיצוי ע"פ חוק. אם יש לו ביטוח חובה אז הוא פונה לחברת הביטוח אבל אם אין לו הוא פונה לחברת ה"קרנית".

ככול שביטוח החובה יקר יותר,יותר רוכבים לא משלמים ביטוח. אינני יודע את המספרים המדויקים, וכנראה שאין דרך לדעת בדיוק אבל בכל מקרה לא מדובר בתופעת שוליים של בודדים.

ניתן להניח כי רוכבים ללא ביטוח חובה ,לאורך זמן, נוהגים כמו אלו אם ביטוח חובה תקף ונפגעים באותם סדרי גודל בנזקי גוף.

את הנזק הם תובעים מ"קרנית"

קרנית ממומנת ע"י כלל משלמי ביטוח החובה. אומנם גוף זה מנסה לגבות את הכסף מהנהג (לא הצלחתי להבין איזה, זה האשם בתאונה או זה שאין לו ביטוח חובה) אולם לא תמיד זה מצליח (אין כסף, אין נהג, פגע וברח).

פועל יוצא הוא שכבר עכשיו כל מי שנוהג כחוק מבטח את מי שלא נוהג כחוק, ומחליט לא לקנות ביטוח חובה. אז מתוך ראיית עולם, אפילו זו הצרה כעולם נמלה, עדיף למנוע מצב זה! האינטרס הכלכלי הפרטי של כל משלם ביטוח חובה הוא לא לממן תאגיד גדול שיכול או לא יכול לגבות את הכסף בדיאבד. יותר משתלם ונכון להביא את התעריפים לגובה כזה שתופעת הנהיגה ללא ביטוח תהפוך לנחלת בודדים בשוליים.

פורסם
מה הקשר לעבירות תנועה?!...

בוא ואנסה להסביר לך מה הקשר.

1)בצע חיפוש על המילים "אופנוע" ו"עקף מימין בזמן פנייה ימינה" או שמאלה באותו הקשר. תתפלא כמה תוצאות תקבל. ותתפלא כמה אופנועים נפצעים כי נהג המכונית לא רואה אותם כי הם באים במהירות ובטוחים שאם יש להם קטן אז הם זריזים ויספיקו.

2)רק היום קרה לי שאני רואה קקנוע שבמקום להסתובב בכיכר כמו בן אדם פשוט עולה על המדרכה ועובר במעבר חצייה. חסך לו בדיוק 3 שניות, אבל היה עלול להיגמר רע אם לא הייתי צופה את זה מראש ועוצר למרות שהוא ביצע עבירה.

אלו רק 2 דוגמאות על קצה הלשון.

אז אל תשאל אותי שוב מה הקשר בין עבירות תנועה לביטוח, כי עבירות תנועה זה לא רק מהירות.

1) לפי נתוני המשטרה ב 70% מהמקרים, האוטו אשם בתאונה. כתבו פה את זה כבר מיליון פעמים.

2) ורק היום ראיתי מלא מכוניות עוברות נתיבים בלי לאותת. אז ראית.

אבל עזוב, נניח שבאמת כל הדו"ג עושים מלא עבירות ולכן נפגעים הרבה בתאונות. מה הפתרון ההגיוני לזה? אכיפה נגד העבירות שגורמות להכי הרבה תאונות (טיפול בגורם לבעיה) או העלאה של הביטוח (טיפול בסימפטום)?

emotion of motion

פורסם

בואו רק נזכור שהמשטרה שטוענת שב70% מהתאונות בין דו"ג לרכב נהג הרכב אשם, היא אותה המשטרה שטוענת שרוב תאונות הרכב נגרמות מנסיעה במהירות מופרזת.

A man walks down the street in that hat, people know he's not afraid of anything

• תוכן חדש...